mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:298/774)

Perliczka nadziewana kaszą i marchewką 101

Perliczkę można nazwać rarytasem. Ma ciekawy smak inny niż kurczak. Ma też mniej tłuszczu od innego drobiu. Dlatego można powiedzieć że jest zdrowszym mięsem.Zrobiłam ją w połączeniu z kaszą j marchewką i boczkiem. Za sprawą boczku jest bardziej soczysta. Perliczkę nie podaję z ziemniakami bo podaję ją z farszem ze środka. 1 perliczka 1/3 szklanki kaszy jęczmiennej 1 marchewka

wesoła kuchnia
Kurczak pieczony w piwie z nutą rozmarynu 127

oliwy 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 3/4 łyżeczki suszonego rozmarynu Przyprawy dokładnie połączyć z oliwą. Kurczaka umyć, osuszyć i porządnie natrzeć marynatą. Opcjonalnie odstawić na 1 h do lodówki. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać piwem. Piec około 40-45 minut (w tym pierwsze 30 minut pod przykryciem) w 180 stopniach

Di gotuje
Kurczak z mango i papryczką chilli 158

papryczka chili, 2 łyżki żółtej pasty curry, mleko kokosowe w puszcze, sól, pieprz, 2 łyżeczki chili w proszku. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kotleciki. Każdy rozbijamy tłuczkiem i posypujemy przyprawami. Smażymy na patelni aż mięso się zarumieni. Mięso przełożyć do garnka. Na tej samej patelni rumienimy pokrojoną w piórka cebulę i drobno posiekaną papryczkę chili. Warzywa przekładamy

Pobite gary Barbary
SAŁATKA Z KURCZAKA Z ORZECHAMI I SEREM Z NIEBIESKIMI ŻYŁKAMI 152

wlać wodę i zagotować. Dodać pierś z kurczaka, zioła i sól, gotować na wolnym ogniu 15 minut. Zdjąć z ognia i pozostawić mięso w wywarze na kolejne 15 minut. Odsączyć i odstawić do wystygnięcia. Pokroić ostudzonego kurczaka na plasterki o grubości 1 cm. Gruszkę pokroić w cienkie plasterki i obtoczyć w soku z cytryny. W salaterce wymieszać kurczaka z serem

Kuchnia w opałach
PAŁKI DROBIOWE PIECZONE W KAPUŚCIE KISZONEJ 118

przyprawienia pałek z kurczaka Wykonanie: W misce wymieszać olej z solą, ostrą papryką i ulubionymi przyprawami (wszystko według uznania), włożyć pałki z kurczaka, wymieszać i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie mięso ułożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać z każdej strony po 15 minut. Kapustę kiszoną drobno pokroić, podsmażyć

Zrób to smacznie
Curry z kurczakiem i pędami bambusa 193

kilka listków do dekoracji 400 ml mleczka kokosowego 100 ml bulionu drobiowego 3 łyżki stołowe czerwonej pasty curry do mięsa 2 łyżki stołowe sosu rybnego 1,5 łyżki stołowej cukru palmowego Przygotowanie   - wg oryginalnego przepisu z książki Piersi kurczaka kroimy w kostkę Do woka wlewamy połowę mleczka kokosowego. Podgrzewamy na średnim ogniu, a następnie zagotowujemy, aż mleczko zmieni konsystencję(...)gęste sosy) 150 ml bulionu drobiowego 5 łyżek stołowych czerwonej pasty curry do mięsa 2 łyżki stołowe sosu rybnego 2 łyżki oleju rzepakowego do podsmażenia pasty curry 1 czubata łyżka stołowa drobno zmielonych wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki cukru palmowego Przygotowanie - z moimi modyfikacjami Piersi kurczaka kroimy w kostkę Na patelni podgrzewamy pastę curry z 2 łyżkami oleju. Kiedy pasta

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Meksykańskie burgery z grillowanym limonkowym kurczakiem 171

Duże, z domowymi bułkami z sezamem, marynowanym ostrym kurczakiem i ogromna ilością warzyw. Domowy a jaki pyszny! Mięso mocno pachnie limonką i ostrymi przyprawami. Bułki z sezamem (6 szt): 350 g maki pszennej 100 ml mleka 1 łyżeczka cukru 10 g świeżych drożdży 1 łyżka masła 0,5 łyżeczki soli Jajko do posmarowania Sezam Marynowany kurczak: 500 g piersi

VioletoweKucharzenie
Knedle z mięsem 139

się rosół lub które było przeznaczone na pasztet, albowiem długo gotujące się mięsiwo w towarzystwie warzyw ma zdecydowanie najlepszy smak :) Ja użyłam 3 rodzajów mięsa, ale równie dobrze możecie zrobić farsz np. tylko z kurczaka i wołowiny (lub nawet z samego drobiu). Warto jednak mieć na uwadze, że im więcej rodzajów tym lepiej. Proporcje wagowe mięs są orientacyjne, możecie(...)karkówka) ok. 200 g gotowanej wołowiny bez kości (np. pręga, rozbratel, rostbef) ok. 300 g gotowanego kurczaka (np. pierś, wytrybowane udka) 2 cebule 3 jajka sól pieprz Dodatkowo: olej cebula (ilość wedle uznania) – jako okrasa do knedli Wykonanie: Farsz mięsny: Ugotowane (i ostudzone) mięso przepuszczamy przez maszynkę do mięsa (1 lub 2 razy). Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę

MyCookBook.pl
Placki ziemniaczane zapiekane z kurczakiem i serem 154

soli i pieprzu. Mieszam. 2. Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładam łyżką porcje masy, tworząc placuszki. Placki smażę na rumiano z dwóch stron. 3. Kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję małą kostkę. Mięso razem z cebulą smażę około 10 minut na oleju. Oprószam solą i pieprzem. 4. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach. Na usmażone placki nakładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Grilowany kurczak z limonką i ziołami 208

większej miski (wyciśniętych limonek nie wyrzucamy). 1 papryczkę, miętę i kolendrę drobno siekamy i dodajemy do limonek. Dodajemy oliwę i doprawiamy solą i pieprzem. Kurczaka oczyszczamy z tłuszczu, ściągamy skórę i wkładamy do marynaty. Mięso dobrze mieszamy aby był cały pokryty marynatą. Na wierzchu kładziemy wyciśnięte wcześniej połówki limonki i wkładamy do lodówki na ok. 3-4 godzin

Kuchenne Wariacje
Risotto z groszkiem i pierś z kurczaka przyprawiona szałwią 250

odparuje.W ten sposób stopniowo wykorzystaj cały wywar, regularnie mieszając ryż.Powinno to zająć łącznie 16 minut.Na dużym arkuszu papieru do pieczenia obtocz piersi z kurczaka w szczypcie soli, pieprzu i szałwii.Złóż papier przykrywając mięso i rozpłaszcz piersi wałkiem do ciasta do grubości około 1,5 cm. Postaw patelnię do grillowania na dużym ogniu, żeby mocno się rozgrzała.Opiekaj

Kredowe Menu
Zupa Meksykańska 163

obiad idealnie nadaje się zupa meksykańska która jest syta i mocno rozgrzewająca. Zupa meksykańska jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna więc polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 500 g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 1 puszka 400 g kukurydzy konserwowej 1 puszka 400 g fasoli czerwonej 2 średnie cebule (około 130 g) 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili lub mielona(...)przygotowania: Zupa meksykańska https://www.youtube.com/watch?v=KCrXOr_wyVA Przygotowanie: Do przygotowania zupy możemy użyć wywaru warzywno-mięsnego lub rosołu. Przykładowy wywar: Do garnka daję na przykład ćwiartkę kurczak lub dwie mniejsze, można użyć skrzydełek lub mięsa wołowego z kością. Dodaję pokrojone na mniejsze kawałki warzywa: marchew, pietruszkę, cebulę, kawałek selera, kawałek pora. Całość zalewam około 2,5 l wody, garnek stawiam

Uwaga Babcia Gotuje
Kurczak pieczony na kiszonej kapuście 224

Przepis na smaczne danie obiadowe czyli kurczaka pieczonego w piekarniku z kiszoną kapustą. Składniki: ok. 1 kg udek z kurczaka (mogą być skrzydełka, ćwiartki, piersi) 500

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak z groszkiem, pieczarkami i cydrem 144

Składniki filet z kurczaka 2-3 ząbki czosnku puszka groszku  pół butelki cydru kilka pieczarek 125 ml śmietanki 2-3 chochle bulionu warzywnego sól, pieprz, tymianek, estragon 1-2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie Mięso(...)umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka na mocno brązowy kolor z oby dwóch stron. Wlać cydr trzymać jeszcze chwilkę na ogniu i zdjąć mięso z patelni, a dodać pieczarki. Dusić ok 2-4 min wlać bulion i śmietankę. Trzymać na ogniu do zredukowania i zagęszczenia

Gaździnka warzy
Salad with chicken & roasted figs 113

kurczaka 8 pomidorów koktajlowych zebra 1/2 cebuli czerwonej 1 opakowanie sera feta z ziołami 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 4 figi 1 opakowanie Knorr Kurczak z Patelni  Zobacz bazylia Warzywa, owoce i mięso myjemy. Mięso oczyszczamy i marynujemy wedle zaleceń producenta. Zamykamy w torebce do smażenia i smażymy. Po usmażeniu kroimy na kawałki. Odkładamy na bok.  Umytą(...)równe części, skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Wsadzamy do piekarnika na 30 minut 80 stopni z opcja góra-dół. Gdy figi będą gotowe na sałatkę kładziemy kawałki kurczaka i figi. sałatkę polewamy sosem. Smacznego

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania