mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:294/774)

Kurczak pieczony na butelce 340

dobrze umyć, a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Z zewnątrz natrzeć go dokładnie przyprawą do kurczaka, a od wewnątrz przeciśniętymi ząbkami czosnku. Tak przygotowanego kurczaka najlepiej odstawić w chłodne miejsce na minimum godzinę, aby mięso dobrze się "przegryzło" przyprawami.Butelkę z piwem włożyć do ciepłej wody, usunąć etykiety i dobrze ją umyć. Otworzyć piwo. Na butelkę ostrożnie nadziać kurczaka

Świat Domowej Kuchni
WĘDLINA MOZAIKA DROBIOWA (SZYNKOWAR) 109

śmiało można jeść do woli na kanapkach, a zwłaszcza, gdy tak dobrze kroi się. Jak już wspomniałam pachnie przepięknie i na prawdę polecam :) ~~SKŁADNIKI~~ mięso drobiowe gulaszowe ok. 800 g.  filety z piersi kurczaka 2 szt.  czosnek 2 ząbki sól peklowa 2 płaskie łyżeczki przyprawa uniwersalna bez konserwantów 1 łyżka majeranek 1 czubata łyżka pieprz mielony 1 łyżeczka

Kuchnia Paulettes
Rosół nieco egzotycznie (z selerem naciowym i bakłażanem) 185

płomień pod garnkiem i tak gotujemy około 40 minut. Na koniec gotowania doprawiamy zupę sokiem z cytryny lub limonki, pieprzem i solą według uznania. Wyławiamy mięso i porcjujemy. Do każdej miski wkładamy po kawałku kurczaka i ugotowanego według przepisu na opakowaniu makaronu. Całość posypujemy posiekanymi liśćmi selera naciowego i przyozdabiamy plasterkiem cytryny. Podajemy gorące

Kuchenna Kontrrewolucya
Pieczony kurczak z czosnkiem i papryką 194

Ostatnio bardzo często zajadamy się drobiowym mięsem. Wybieram albo filet,albo skrzydełka czy same pałki.Jednak cały pieczony kurczak jest pyszny. Pieczony w rękawie jest miękki i soczysty. Tutaj z czosnkiem i czerwoną mieloną papryką. Można też natrzeć jeszcze majerankiem. Składniki : * kurczak około 1,5kg * łyżka oliwy z oliwek * papryka słodka mielona  * 2 ząbki czosnku Przygotowanie :Połączyć oliwę

Magiczne Życie Marty
PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM, KUSKUSEM I WARZYWAMI – BE FIT 306

No i mam dla Was kolejny, fantastyczny przepis na smaczny i dietetyczny obiad – przygotowany oczywiście z myślą o serii przepisów BE FIT! Tym razem stawiamy

Ostra na Słodko
Pierś kurczaka z warzywami z szybkowaru 131

czosnku niedźwiedziego i przełożyć na dno szybkowaru. Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić, lekko podsmażyć i przełożyć łącznie z tłuszczem z patelni na mięso. Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić na średniej wielkości kawałki. Ziemniaki wyłożyć na kurczaka, delikatnie oprószyć solą, pieprzem, kminkiem i pietruszką i na nie wyłożyć warstwę marchewki i również delikatnie przyprawić. Na samym wierzchu położyć pokrojonego(...)się on w czasie gotowania z mięsa i będzie wystarczająca jego ilość. Zamknąć dokładnie szybkowar i od czasu, gdy zacznie przez wentyl wydobywać się para gotować na średniej mocy 12 minut, po tym czasie wyłączyć i odczekać około 10 minut i spuścić powietrze lub do czasu, aż szybkowar sam się otworzy. W kurczaku i warzywach jest mało wyczuwalna sól, więc

Kuchcik gotuje
Kurczak mole 137

Czekoladowy ( ale nie słodki ) sos mole pochodzi z kuchni meksykańskiej. W połączeniu z mięsem drobiowym doskonale się sprawdza.  Składniki 4 piersi kurczaka świeża kolendra Sos: 2 łyżki oliwy 2 cebulki dymki 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g rodzynek 2 goździki 3 czubate łyżki kakao chili w proszku mielony kumin   Przygotowanie   Na patelni rozgrzałem oliwę(...)Podsmażyłem posiekaną dymkę i czosnek. Dodałem koncentrat pomidorowy i rodzynki, wymieszałem, chwilę smażyłem. Dodałem goździki, kakao, kunimi i chili, dolałem tyle wody, aby powstał gęsty sos. Mięso ułożyłem w brytfannie, zalałem sosem, piekłem godzinę w temperaturze 180 stopni C. z ryżem i surówką

R'n'G Kitchen
Grochówka z ogniskowego kociołka 155

moczenia ). Warzywa obieramy i kroimy (bez cebuli). Warto jeszcze w domu do warzyw dodać trochę soli i majeranku. Do kociołka wlewamy wodę, dodajemy groch, kurczaka i kawałki boczku wędzonego. Trochę solimy. Gotujemy na ogniu aż mięso zostanie ugotowane ( pamiętajmy aby w czasie uzupełniać wodę, bo stosunkowo szybko ubywa i aby od czasu do czasu mieszać ). Kurczaka wyjmujemy, pozostawiamy do przestygnięcia

Smaki Ewy
CYTRYNOWO LIMONKOWE NUGGETSY Z KURCZAKA 347

Lubicie nuggetsy ?...Jeżeli tak to zapraszam na ich cytrynowo - limonkową wersję. Tak przygotowane mięso jest bardzo soczyste , rozpływające się w ustach a panierka z płatków kukurydzianych nadaje mu chrupkości Składniki ( 4porcje ): filet z piersi kurczaka - 4szt czosnek - 1ząbek sok z połowy cytryny sok z połowy limonki oliwa - 2-3łyżki jajko - 1szt płatki kukurydziane - 4szkanki sól , pieprz Sposób przygotowania: Pierś(...)kurczaka myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym , oczyszczam z kosteczek i błonek. Kroimy na 4 filety a następnie na mniejsze kawałki. Tak przygotowane mięso wkładamy do miski , solimy , pieprzymy , dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku. Dodajemy sok z połowy cytryny i limonki . dodajemy oliwy. Całość dokładnie mieszamy , najlepiej ręcznie . Miskę przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Płatki kukurydziane wsypujemy

Bazylia kontra Rozmaryn
Pierś kurczaka z pomidorami i mozarellą 246

roku na rok spożycie białego mięsa w Polsce rośnie. Obecnie szacuje się, że w ciągu jednego roku zjadamy ponad 28kg kurczaka. Nic w tym dziwnego, skoro cały czas niezwykle popularne są budki z pieczonymi kurczakami, sieciowe fast foody sprzedają nam skrzydełka lub nuggetsy, a na wszelkiego typu imprezach rodzinnych króluje de vollaile. Swoją popularność kurczak zawdzięcza również cenie. Średnia cena

Jacob Tastes
Kurczak w pomidorach z czerwoną fasolą i porem 187

kilka łyżek spora łyżka klarowanego masła przyprawy do sosu: sól, pieprz, cząber, majeranek, oregano przyprawy do kurczaka: pieprz, vegeta natur, majeranek, ostra papryka, przyprawa do kurczaka Jak przygotować? na maśle podsmażamy dobrze przyprawione mięso (jeśli macie udka zacznijcie smażenie od skóry) w garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek, przesmażamy na niej cebulę wraz z drobno posiekanym czosnkiem i suszonymi pomidorami(...)cukru trzcinowego i pomidory, dusimy do miękkości pomidorów - mają się lekko rozlecieć po tym czasie dodajemy fasolę z puszki wraz z sosem, doprawiamy do smaku i dodajemy usmażone kurczaki na koniec wrzucamy pora, smacznego

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti z Piersią Kurczaka i Brokułem 187

brokuł i od ponownego zagotowania wody gotuję brokuł 4 minut . Następnie odcedzam na durszlaku i odstawiam do wystudzenia . Końcowe przygotowanie makaronu : Na patelnię przekładam pierś kurczaka razem z marynatą i smażę do miękkości mięsa około 15 minut (zależy od wielkości płomienia ) . Usmażoną przekładam do miseczki . W międzyczasie gotuję makaron według przepisu na opakowaniu . Makaron gotuję pod koniec przygotowania składników(...)mniejsze kawałki . Pokrojony brokuł daję na patelnię dodaję pokrojone pomidory , czosnek i troszkę oleju i smażę całość około 10 minut . Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodaję usmażone piersi kurczaka , usmażony brokuł z pomidorami , doprawiam dwiema małymi szczyptami soli i dwiema szczyptami pieprzu . Całość dokładnie mieszam – spaghetti jest gotowe . I. Robiłam ten makaron również bez suszonych pomidorów i był równie dobry

Uwaga Babcia Gotuje
Szaszłyki ślimakowe z kurczakiem, boczkiem i cukinią 218

najszerszych plastrów (resztę też zgrillujcie, jest pyszna!), kładziemy je na talerzu obok siebie, posypujemy solą, zostawiamy na 10 minut, żeby zmiękła. 3. Kurczaka po zamarynowaniu odsączamy z marynaty (marynatę zachowujemy, możemy ją dodać np.: do mięsa mielonego na kotlety, ja ją zużyłam do koft, przepis będzie niedługo!:)) 4. Formujemy ślimakowe szaszłyki: kładziemy plaster boczku, na niego plaster cukinii - dokładnie odsączonej(...)papierem kuchennym - i nadziewamy na patyki do szaszłyków kurczaka, przewijając podwójnymi plastrami boczku i cukinii - patrz zdjęcie. 5. Uformowane ślimaki grillujemy po 8 minut z dwóch stron, w razie potrzeby także z boków, ale już nieco krócej, żeby mięso nie stwardniało. Grill nie może być zbyt gorący, odstęp od żaru ok. 15 cm. Można je też z powodzeniem grillować

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka z kurczakiem, morelami i czereśniami 131

łyżka oleju sól i pieprz do smaku kilka płatków chili Sposób wykonania: Fileta umyć, osuszyć, pokroić w drobne paseczki i obtoczyć w przyprawie do kurczaka. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić mięso. Smażyć z obu stron na złoty kolor około 10 minut. Zdjąć z patelnii odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. W dwóch miseczkach ułożyć umytą, osuszoną

Gosia gotuje
TAGLIATELLE Z PULPECIKAMI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-POROWYM 169

Jak wiecie uwielbiam makarony i dziś znów znów zapraszam Was na makaronową ucztę! Mam dla Was przepis na fantastycznym makaron ( u mnie wstążki z pełnego ziarna

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania