robimy małą wycieczkę do Chin. Kurczak po kantońsku z sosem Hoisin. Hoisin to słodko-ostry sos robiony ze słodkich ziemniaków, soi i sezamu. Do kaczki czy kurczaka jest wprost idealny. A jeśli zamarynujecie mięso odpowiednio wcześniej, najlepiej wieczorem i na noc zostawicie mięso w lodówce, sami będziecie zaskoczeni efektem. To proste i łatwe danie, w... Czytaj dalej
Mam To Na Widelcusię dania. Całość smażyć jeszcze około 10 minut, doprawiając do smaku solą i pieprzem. W tym czasie rozgrzać patelnię grillową i zgrillować lekko rozbite piersi z kurczaka, przyprawione solą i pieprzem. Przed podaniem mięso pokroić na mniejsze kawałki. Najlepiej smakuje na ciepło :) Swoją wersję sałatki podałam na liściach rzymskiej sałaty, w towarzystwie koktajlowych pomidorków
Kuchnia w opałachnajlepiej kokosowy) ryż lub makaron penne PRZYGOTOWANIE: Kurczaka zamarynować w przyprawie curry i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny (można pominąć ten proces, ale kurczak jest wtedy bardziej wyrazisty w smaku). Mięsa nie solić i nie pieprzyć. Płatki migdałów uprażyć na patelni i odstawić. Następnie mięso wyjąć z lodówki i podsmażyć lekko ze wszystkich stron. Dodać mleko kokosowe
Calzonella.comumieszczamy w dużej misce. Groszek konserwowy odcedzamy z zalewy i wsypujemy do miski z kapustą. Szynkę kroimy w kostkę. Jeśli chcecie wykorzystać do sałatki wędzonego kurczaka wówczas udko obieramy z kości, a mięso kroimy dość drobno. Dodajemy do reszty składników. Roladę ustrzycką lub oscypka ścieramy na tarce o dużych oczkach i dorzucamy do miski. Suszoną żurawinę siekamy (niezbyt drobno
MyCookBook.plplastrów ananasa z puszki 10-15 dag żółtego sera 2 łyżki majonezu ok 3 łyżki kwaśnej śmietany sól,pieprz Marchewkę obrać i ugotować,pierś z kurczaka również.Jabłka,ananasy,ugotowaną marchew i mięso pokroić w kostkę.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wymieszać,dodać kukurydzę,majonez i śmietanę,doprawić solą i pieprzem
Niespełnione zdolności kulinarnesól do smaku papryka słodka i ostra do smaku czarnuszka do podania: roszpunka pomidorki koktajlowe fasolka szparagowa z marcheweczkami - ugotowane na parze PRZYGOTOWANIE : Filet z kurczaka myjemy, a następnie kroimy w paski. Mięso oprószamy solą oraz papryką mieloną. Następnie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki oprószamy czarnuszką. Przekładamy do parowara i gotujemy przez
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisłodkiej papryki; sos: 3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki ziół prowansalskich, 2 łyżeczki miodu, 3 łyżki musztardy sarepskiej. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy składniki marynaty. Mięso marynujemy w marynacie min. 2 godziny. Mięso podsmażamy na patelni na złoty kolor. Odstawiamy do ostygnięcia. Makaron gotujemy al. Dente. Cebulę kroimy w piórka, ogórki kroimy
Pobite gary Barbarypotem będziemy się odwoływać. Dzisiaj zatem przyprawa cajun. Jest rewelacyjna i można ją nie tylko do burgerów stosować. Idealnie nadaje się jako marynata grillowa do wszelakiego mięsa. A nawet do ryb czy pieczonych kurczaków. To przyprawa amerykańskiego południa, obszaru Zatoki Meksykańskiej. W zasadzie cała Luizjana stoi na tej przyprawie. Bo właśnie nazwa przyprawy wzięła się od ludności Cajun zamieszkującej bagienne
Marder&Marder ManufactureKurczaka zalewamy szklanką wody i dusimy około godziny, zerkając co jakiś czas, czy woda całkiem nie wyparowała. Po tym czasie zdejmujemy całość z ognia i wyjmujemy kurczaka na talerz, aby nam nieco ostygł. mięso oddzielamy od kości i szarpiemy na mniejsze kawałki, po czym wrzucamy wszystko z powrotem na patelnię, oczywiście bez kości ;) Całość jeszcze chwilę podgrzewamy. Mąkę orkiszową rozrabiamy
MamaOskarkaWarto rozpoznać i docenić walory drobiu na talerzu - nie tylko kurczaka, który najczęściej gości na polskich stołach. Mięso z piersi kaczki jest delikatne, zdrowe i zachwyca intensywnym smakiem. Bez problemu kupicie je w wielu popularnych sklepach, np. w Lidlu. Ja jestem wielką fanką dań z kaczki, często wybieram te opcje w restauracjach porównując różne sposoby przyrządzenia. Poniżej przepis podpatrzony właśnie
Milion SmakówOryginalny sposób na mięso drobiowe. Jeśli jesteście już znudzeni typowym kurczakiem spróbujcie zrobić z niego roladki i pokombinujcie z nadzieniem. To podpatrzyłam u Karola Okrasy i znakomicie wpisuje się w moje preferencje smakowe. Dodatkowo smażenie na oleju kokosowym nadaje daniu niesamowitego aromatu
Milion SmakówWarzywko Przygotowanie: Na dnie naczynia żaroodpornego układamy warstwę pokrojonego w cienkie plastry pora. Zsypujemy delikatnie Warzywkiem. Na pora wykładamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Solimy i posypujemy pieprzem do smaku. Mięso smarujemy majonezem i posypujemy startym serem (jeśli lubisz możesz jeszcze oprószyć ziołami prowansalskimi i chili) Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45-50 minut. Doskonale
Kuchnia po mojemumała cebula czerwona 1/3 papryki czerwonej lub żółtej 150 - 200 gram tartego sera żółtego dressing majonezowo - ziołowy przyprawa gyros do drobiu Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do mięsa i odstawiamy w chłodne miejsce. Jeśli lubimy ostre potrawy - możemy doprawić je mielonym chili. Sałatę myjemy i osuszamy. Liście rwiemy na dość drobne kawałki. Pomidora kroimy
Kuchnia po mojemuSkładniki: podudzia z kurcząt -po 2 sztuki na osobę sól pieprz oliwa przyprawa do kurczaka 1 szklanka posiekanych orzechów laskowych Wykonanie: Mięso myję i osuszam. Naczynie żaroodporne smaruje odrobiną oliwy, układam podudzia i doprawiam przyprawami. Na wierzch sypię posiekane orzechy. Piekarnik nagrzewam do 180°C i piekę mięso przez około 40-60 min, w zależności od ilości, aż mięso będzie
Bea(u)ty kitchenłyżki mąki krupczatki 2 plasterki sera topionego Cheddara 1 średnia cukinia sól 0,5 łyżeczki ostrej papryki suszona bazylia do posypania tłuszcz do smażenia Wykonanie: Ćwiartki kurczaka myjemy ściągamy skórę, oddzielamy od kości mięso wkładamy do woreczka foliowego delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa wyciągamy z woreczka i przyprawiamy solą pieprzem oraz papryką i majerankiem odstawiamy na 10 minut. Kotlety
kgwjanczewo