mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:296/774)

Kurczak w pomidorach z czerwoną fasolą i porem 171

kilka łyżek spora łyżka klarowanego masła przyprawy do sosu: sól, pieprz, cząber, majeranek, oregano przyprawy do kurczaka: pieprz, vegeta natur, majeranek, ostra papryka, przyprawa do kurczaka Jak przygotować? na maśle podsmażamy dobrze przyprawione mięso (jeśli macie udka zacznijcie smażenie od skóry) w garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek, przesmażamy na niej cebulę wraz z drobno posiekanym czosnkiem i suszonymi pomidorami(...)cukru trzcinowego i pomidory, dusimy do miękkości pomidorów - mają się lekko rozlecieć po tym czasie dodajemy fasolę z puszki wraz z sosem, doprawiamy do smaku i dodajemy usmażone kurczaki na koniec wrzucamy pora, smacznego

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti z Piersią Kurczaka i Brokułem 178

brokuł i od ponownego zagotowania wody gotuję brokuł 4 minut . Następnie odcedzam na durszlaku i odstawiam do wystudzenia . Końcowe przygotowanie makaronu : Na patelnię przekładam pierś kurczaka razem z marynatą i smażę do miękkości mięsa około 15 minut (zależy od wielkości płomienia ) . Usmażoną przekładam do miseczki . W międzyczasie gotuję makaron według przepisu na opakowaniu . Makaron gotuję pod koniec przygotowania składników(...)mniejsze kawałki . Pokrojony brokuł daję na patelnię dodaję pokrojone pomidory , czosnek i troszkę oleju i smażę całość około 10 minut . Do ugotowanego i odcedzonego makaronu dodaję usmażone piersi kurczaka , usmażony brokuł z pomidorami , doprawiam dwiema małymi szczyptami soli i dwiema szczyptami pieprzu . Całość dokładnie mieszam – spaghetti jest gotowe . I. Robiłam ten makaron również bez suszonych pomidorów i był równie dobry

Uwaga Babcia Gotuje
Szaszłyki ślimakowe z kurczakiem, boczkiem i cukinią 209

najszerszych plastrów (resztę też zgrillujcie, jest pyszna!), kładziemy je na talerzu obok siebie, posypujemy solą, zostawiamy na 10 minut, żeby zmiękła. 3. Kurczaka po zamarynowaniu odsączamy z marynaty (marynatę zachowujemy, możemy ją dodać np.: do mięsa mielonego na kotlety, ja ją zużyłam do koft, przepis będzie niedługo!:)) 4. Formujemy ślimakowe szaszłyki: kładziemy plaster boczku, na niego plaster cukinii - dokładnie odsączonej(...)papierem kuchennym - i nadziewamy na patyki do szaszłyków kurczaka, przewijając podwójnymi plastrami boczku i cukinii - patrz zdjęcie. 5. Uformowane ślimaki grillujemy po 8 minut z dwóch stron, w razie potrzeby także z boków, ale już nieco krócej, żeby mięso nie stwardniało. Grill nie może być zbyt gorący, odstęp od żaru ok. 15 cm. Można je też z powodzeniem grillować

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka z kurczakiem, morelami i czereśniami 127

łyżka oleju sól i pieprz do smaku kilka płatków chili Sposób wykonania: Fileta umyć, osuszyć, pokroić w drobne paseczki i obtoczyć w przyprawie do kurczaka. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić mięso. Smażyć z obu stron na złoty kolor około 10 minut. Zdjąć z patelnii odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. W dwóch miseczkach ułożyć umytą, osuszoną

Gosia gotuje
TAGLIATELLE Z PULPECIKAMI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-POROWYM 161

Jak wiecie uwielbiam makarony i dziś znów znów zapraszam Was na makaronową ucztę! Mam dla Was przepis na fantastycznym makaron ( u mnie wstążki z pełnego ziarna

Ostra na Słodko
Pierś z kurczaka w papirusie 257

kurczaka.2. Papier smarujemy olejem, posypujemy ziołami i przyprawami, na papier wykładamy wcześniej umytą i wysuszoną pierś z kurczaka. Tak samo postępujemy z drugą porcją.3. Gotowe porcje zwijamy i odstawiamy na 10-15 minut. Potem odwijamy papier, by wyparował płyn.4. Mięso w papierze przekładamy na rozgrzaną suchą patelnię i smażymy z obu stron (najpierw pod pokrywką a potem

Kuchnia domowa Ani
Kurczak prawie meksykański 208

temperaturę. Dodajemy przyprawy i dusimy często mieszając przez kolejne 10 minut. Mięso polewamy sokiem z limonki. Wyciśniętą limonkę kroimy na ćwiartki i dodajemy do mięsa – przed podaniem wyciągamy. Dusimy kolejne 5-10 minut. Taki kurczak dobrze będzie się komponował także z kuskusem lub ryżem

Kucharzyca
Przepis na pyszną fasolkę szparagową z kurczakiem i pomidorami - którą możemy podać z pieczywem, ryżem lub ziemniakami 246

się zagotuje, wsypuję fasolkę i od momentu ponownego zagotowania się wody, gotuję około 3 minuty. Następnie fasolkę odcedzam. Teraz na patelnię przekładam pokrojoną pierś z kurczaka razem z marynatą i smażę do miękkości mięsa około 20-25 minut. W tym czasie gdy smaży się pierś, w dużym garnku na odrobinie rozgrzanego oleju podsmażam cebulę razem z czosnkiem przez około(...)około 5 minut. Następnie do garnka dodaję podgotowaną fasolkę szparagową, pomidory, dokładnie mieszam i całość duszę około 15 minut, pod przykryciem na niewielkim płomieniu. Następnie dodaję usmażoną pierś z kurczaka, doprawiam solą i pieprzem, mieszam i jeszcze duszę pod przykryciem około 20-25 minut do miękkości fasolki. Podczas duszenia od czasu do czasu mieszam. Pod koniec sprawdzam smak i jeżeli

Uwaga Babcia Gotuje
Grillowany filet w kiwi z salsą paprykową 231

oleju arachidowym, grillowany i podany w asyście papryki to propozycja dla osób które dbają o linię , niebanalne połączenie owoców , warzyw i mięsa daje wspaniałą ucztę na powietrzu. Polecam spróbujcie, będziecie zachwyceni. Składniki: 2 filety z kurczaka Marynata: 3 kiwi 1/2 szklanki oleju arachidowego-może być też słonecznikowy sól hawajska (zielona) do smaku pieprz grubo mielony do smaku Salsa z grillowanych(...)papryka spiczasta biała 1 papryczka chili jalapeno 2 kiwi 2 łyżeczki oliwy z oliwek do skropienia sól hawajska do smaku pieprz czarny do smaku Sposób przygotowania: Filety z kurczaka myjemy, zostawiamy w całości oddzielając tylko jedną połówkę od drugiej.  Kiwi obieramy ze skórki, wycinamy w środku twardą białą część odrzucamy, owoc kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do wysokiego naczynia

Wanilia i Kardamon
Empanada z kurczakiem 325

można i z sardynkami. Dzisiaj zaprezentujemy empanada z kurczakiem:Farsz: Jako pierwszy przygotujemy farsz gdyż ten zajmie nam trochę więcej czasu.Składniki:1) 0,5 kg piersi kurczaka pokrojonego w małe kawałki2) 1 cebula pokrojona w kostkę3) 1 pomidor pokrojony w kostkę4) 1 papryka również w kostkę5) garść posiekanej świeżej kolendry6) szczypta Kuminu i kostka rosołowa Knorr7) 1 ząbek(...)dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut. Pod koniec odkrywamy pokrywkę i pozwalamy wodzie trochę wyparować. Ale uwaga efektem naszej pracy nie jest wysuszony kurczak z warzywami, potrzebujemy jeszcze sosu:-). Odstawiamy do ostudzenia.Gdy mięso już jest ostudzone zabieramy się za "rwanie" go w małe kawałeczki. A na końcu dodajemy puszkę groszku i kukurydzy.  Gdy studzi się nam farsz, czas

Smaki Brazylii
Kurczak z brzoskwiniami i ryżem 126

inne ulubione) – 3 świeże brzoskwinie pokrojone w kostkę (można zastąpić brzoskwiniami z puszki poza sezonem) – ryż/kasza jaglana/quinoa Kurczaka myjemy, suszymy i kroimy kawałki. Podsmażamy na patelni (bez dodatku tłuszczu) razem z ziołami, aż mięso się przyrumieni (trwa to jakieś 10-15 minut). Dodajemy brzoskwinie i podsmażamy jeszcze ok. 10 minut. Podajemy z gorącym ryżem. Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Filety z udek kurczaka z warzywami 248

Proponujemy uniwersalne wydanie mięsa z warzywami. Tak przygotowane filety z udek kurczaka można podawać z ryżem, kaszą, makaronem, ziemniakami lub pieczywem. Można też gulasz zapasteryzować w słoikach i zabrać ze sobą na piknikowy wyjazd.     Składniki: -60 dkg filetów z udek kurczaka -kilka marchewek -2 papryki -kawałek pora -kilka ząbków czosnku -puszki białej i czerwonej fasoli -1 l przecieru(...)przygotowania warzyw. Paprykę kroimy na kawałki. Marchew kroimy w półplasterki. Pora kroimy w krążki, czosnek w kostkę. Odsączoną fasolę przesypujemy do garnka. Na patelni z niewielką ilością oleju podsmażamy mięso. Połowę mięsa przekładamy do garnka z fasolą a do reszty dodajemy marchew, pora i czosnek. Smażymy ok. 3 minuty. Dodajemy paprykę i smażymy kolejne 3 minuty. Dolewamy przecier pomidorowy

Maminek kulinarny
kurczak z papryką 100

wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę oraz mięso. Posypać przyprawami i podsmażyć. Paprykę pokroić paseczki i dorzucić do mięsa. Smażyć mieszając co chwilę aż mięso będzie miękkie. Dodać przetarty czosnek. Kaszę ugotować na sypko i podawać z kurczakiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kanapki z pesto i kurczakiem 244

czarnego pieprzu świeżo mielonego Instrukcje Filet z kurczaka kroimy na plastry o grubości ok. 0,5 cm i delikatnie zbijamy je tłuczkiem do mięsa. Nacieramy solą i pieprzem. Oliwę rozgrzewamy na patelni na średnim ogniu. Plastry kurczaka smażymy dość intensywnie – przez 1 minutę na jednej stronie i dodatkowe 2 minuty po odwróceniu na drugą. Odkładamy kurczaka dając mu chwilę

Kulinarna Pokusa
Lunchbox: Sałatka makaronowa z kurczakiem 473

Lubię makaron, jest sycący i świetnie nadaje się jako składnik obiadów do pracy, bo dobrze smakuje także na zimno. Tym razem wersja mięsna: z kurczakiem i

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania