wykorzystać resztę upieczonego mięsa, które zostało Wam z obiadu? Wystarczy dorzucić świeżą sałatę lodową, pomidora, cebulę i troszkę żółtego sera. Tak wiem, jest on dość tłusty, ale odrobina nikomu nie zaszkodzi. Jeśli wolicie, możecie użyć innych warzyw, takich jak ogórki, papryka czy szczypiorek. Zapraszam :) Składniki: kawałek pieczonego kurczaka pół pomidora garść sałaty lodowej 1/4 cebuli gruby plaster żółtego sera
Chocolate Muffin BlogWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Drobiowe roladki faszerowane bazylią, suszonymi pomidorami, fetą i orzechami nerkowca. Wymyśliłam je ostatnio na obiad, wszyscy byli zachwyceni ich smakiem
Marta GotujeKOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP Zup ciąg dalszy, tym razem nieco orientalne wydanie zwykłego rosołu. Dodając zaledwie kilka dodatków powstaje zupełnie nowa zupa, która
Martyna CooksPierś z kurczaka, pieczarki i ser to jak dla mnie idealne połączenie. Dlatego dziś szybki obiad z tych trzech głównych składników. Składniki: - 2 piersi z kurczaka
Kulinarne życieNowa odsłona Sałatki z kurczakiem na Mixie różnych świeżych kapust. Ja mam mix kapusty już kupiony-gotowy, ale można bez problemu skomponować swój własny:) Sałatka bardzo
Gotowanie PatkiUdka z kurczaka najczęściej przygotowuję w rękawie. Dlatego, że po pierwsze tak jest zdrowiej a po drugie szybciej. Mięso zawsze marynuję dzień wcześniej i od razu zamykam w rękawie a następnego dnia wrzucam do piekarnika i gotowe. Taka marynata z miodu i musztardy nadaje udkom bardzo oryginalny smak, który podkręciłam dodatkowo odrobiną chilli. Były pyszne zarówno na ciepło(...)zimno. Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki ketchupu 3 łyżki musztardy 3 łyżki miodu duża szczypta chilli 3 ząbki czosnku pieprz sól według uznania Mięso oczyścić, każde udko podzielić na dwie części. Pozostałe składniki wymieszać (czosnek przecisnąć przez praskę). Mięso natrzeć marynatą i przełożyć do rękawa do pieczenia. Odstawić do lodówki na minimum kilka godzin. Zamarynowane mięso
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDoliny Krzemowej, które zajmują się tym projektem wspiera właśnie między innymi Bill Gates. Starają się oni stworzyć np. cieknącego krwią burgera bez grama mięsa. Do tej pory udało im się wynaleźć roślinnego kurczaka i wegański majonez – produkty, które nie dość, że idealnie imitują wygląd, teksturę i smak, ale są podobno jeszcze lepsze w smaku. Wszystko po to, żeby przekonać zatwardziałych
Moja smaczna kuchniaszwy. Odliczam minuty, bo bardzo mnie drażnią. A potem? Potem zjem wreszcie coś normalnego. Może nie zapiekankę jak poniżej, ale mam chrapkę na zwykłego pieczonego kurczaka i surówkę z odrobiną tylko oliwy i ziół. Mięso już się marynuje. Taka zapiekanka to idealny posiłek dla rodziny, na szybki weekendowy obiad. W zasadzie sama się robi. ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ, MIĘSEM MIELONYM
Życie zamknięte w smakuSkładniki: pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie Prymat bazylia Prymat odrobina papryki ostrej i słodkiej Prymat olej rzepakowy sól
The Sweet Damselpoćwiartowane mięso tak, by z każdej strony lekko się zarumieniło. Cebulę kroimy w grubsze plastry, czosnek grubo siekamy i wrzucamy do kurczaka. Podduszamy razem kilka minut i przekładamy wszystko do wysokiego garnka. Do mięsa i warzyw dokładamy jogurt naturalny, dobrze mieszamy i na niezbyt dużym gazie doprowadzamy wszystko do wrzenia. Kilka minut gotujemy wszystko razem. Na dnie garnka
Kuchenna KontrrewolucyaMoje dzisiejsze danie to kurczak w pomarańczach z żurawiną i rodzynkami. Nie wymaga ono wielkiego nakładu pracy, a jest bardzo smaczne. Rodzynki można zalać białym
O kuchni z uczuciemczosnkowy: dwa ząbki czosnku oliwa z oliwek śmietana dwie łyżki pieprz i sól do smaku Wykonanie: Pierś kurczaka przyprawiamy pieprzem i solą (można dodać sypanej papryki). Wstawiamy mięso do pieca w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem z foli aluminiowej. Pieczemy "na grzaniu" z obu stron na mocy 180 stopni około 20 minut. Resztę składników
Lubczyk i WaniliaSkładniki: 10 skrzydełek z kurczaka 5 łyżek płatków kukurydzianych 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu sól olej
O kuchni z uczuciemPałki z kurczaka, u nas zwane dramstikami, pieczone na patelni przygotowuje się naprawdę bardzo szybko. Całe udka wolę z kombiwaru, przepis jest na moim blogu tu
Kuchnia z widokiem na ogródszpinakiem, jest powszechnie znana. Dla mnie to jednak nowość, bo po raz pierwszy świadomie jadłam indyka. Kiedyś, dawno temu, Mama, aby przemycić ten gatunek mięsa na moim talerzu, wmawiała mi, że to kurczak. To dawne czasy, ale pammiętam z tego okresu niechęć do całego drobiu, za wyjątkiem kurczaków właśnie. Dzisiaj przekonana z przyjemnościa powróce do tego przepisu. Składniki: 1 filet(...)gałkę pieprz i trochę soli ( parmezan jest słony). Wymieszać i przestudzić. Do przestudzonego szpinaku wbić jajka, dzięki temu się nie zetną i ładnie scalą farsz z mięsm. Na rozbite mięso pośrodku ułożyć szynkę, a na nią szpinak i zwinąć roladę. Przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowaneg oliwą złożeniem do dołu, skropić oliwą po wierzchu, przykryć i wstawić do piekarnika
Gosia gotuje