Zupa ogórkowa na żeberkach

Zupa ogórkowa na żeberkach

Zupa ogórkowa na żeberkach

500 g żeberek wieprzowych, 1 łyżeczka soli, 1 korpus kurczaka, kilka kurzych żołądków, 3 ziela angielskie,  2 listki laurowe,  5 ziarenek pieprzu, włoszczyzna: 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/5 selera, 1/2 pora, 2 kostki rosołowe, 1 cebula, 4 gałązki natki pietruszki, 400 g ogórków kiszonych, 700 g ziemniaków, 2 łyżki posiekanego koperku, 200 g śmietany gęstej 18% (w kubeczku, homogenizowanej, tzw. "kwaśnej"). Zupa ogórkowa, to jedna z typowych potraw kuchni polskiej. Jej podstawą jest dobry, treściwy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.