mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:312/774)

Devolay z serem i purèe ziemniaczanym 166

kurczaka sól, pieprz, papryka kawałek żółtego sera jajko bułka tarta Pur è e ziemniaczane 6 ziemniaków 3 łyżki masła gałka muszkatołowa szczypiorek Piersi z kurczaka umyć i przekroić na pół, następnie rozbić mięso tłuczkiem. Każdą oprószyć solą, pieprzem i papryką, na środku położyć kawałek sera. Roladki zwinąć i uformować w dłoniach - ja dodatkowo "spinam" wykałaczkami. Przygotowane kotlety obtoczyć w jajku

Alutka-Gotuje
Sałatka z cebulkami perłowymi II 162

Składniki : kukurydza w puszce gotowany filet z kurczaka cebulki perełkowe marynowane majonez Przygotowanie : Kukurydzę osączyć, mięso po ugotowaniu pokroić w drobną kostkę Cebulki po osączeniu przekroić na pół (wpierw można przelać przegotowaną, zimną wodą) Składniki połączyć, dodać majonez i wymieszać. Jeśli chcemy zrobić lżejszą wersję to zmieszajmy majonez z jogurtem

Proste Potrawy
Pietruszkowa sakiewka z kurczaka 146

Składniki: pierś z kurczaka pojedyncza mała gałązka rozmarynu plasterek sera żółtego kostka masła 1cmx1cm pierz czarny pesto pietruszkowe ( użyłam gotowego, zdrowego koncentratu Proeco ) Pierś z kurczaka dokładnie oczyszczamy, przecinamy w połowie tworząc sakiewkę. Mięso dokładnie nacieramy pietruszkowym pesto i posypujemy pieprzem. Do środka wsadzamy zwinięty plasterek sera, kosteczkę masła i gałązkę rozmarynu. Pierś grillujemy z obu stron na złoto, przez

Gotowanie i blogowanie
Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 105

Drobiowe kieszonki nadziewane chorizo i porami 2016-04-07 13:12:03 Ilość porcji: 4 Drób jest idealnym mięsem do eksperymentowania, a ja lubię eksperymenty. Dziś kurczaka połączyłam z duszonym porem i wspaniałą, hiszpańską kiełbaską chorizo. Wspaniałe smaki, które ze sobą współgrają. Uniwersalne i bardzo proste do przygotowania danie. Nadaje się zarówno na przyjęcia, rodzinne obiady czy kolacje we dwoje

Wędrówki po kuchni
Makaron soba z kurczakiem i brokułami w sosie sojowym 220

Makaron soba z kurczakiem i brokułami w sosie sojowym (Dwie porcje) Składniki: 80g makaronu gryczanego soba 100g piersi z kurczaka 100g różyczek brokuła 3 łyżki sosu

Moja Micha
Kotlety z piersi kurczaka nadziewane, panierowane w płatkach z quinoa 168

Składniki: Filety z piersi z kurczaka Szynka szwarcwaldzka Plastry sera typu oscypek Sól pieprz Mąka Jajko Płatki z quinoa Olej do smażenia Wykonanie: Filety z kurczaka rozbijamy przez folię. Delikatnie aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem ( pamiętajmy jednak, że szynka jest słona jak i ser ). Na każdego kotleta kładziemy plaster szynki i plaster sera. Składamy i lekko ugniatamy

Smaki Ewy
Pieczone młode marchewki i pieczony fenkuł. Lekkie dodatki 197

lekko pieprzymy, mocno kropimy sokiem z cytryny, mieszamy. Podajemy jako dodatek do ryb, pieczonego drobiu, lekkich mięs. Będą świetnym uzupełnieniem dla soczystej pieczonej piersi z kurczaka , pieczonego łososia, kaczej piersi. Jeśli nie jecie mięsa, super pasuje do nich pikantny humus, np. z dodatkiem sera feta. PIECZONE MARCHEWKI 400g pęczek młodej marchwi 6-7 łyżek delikatnej oliwy/neutralnego w smaku oleju

Karo in the Kitchen
Domowe hamburgery 137

naturalnego (ok. 50g), - 2 bułki pełnoziarniste (ok. 120g), - przyprawy: wędzona i słodka papryka, sól,  pieprz, sok z cytryny. Sposób przygotowania 1. Mielimy filety z kurczaka z dodatkiem suszonych pomidorów. 2. Z mielonego mięsa formujemy 2 kotlety i smażymy na patelni teflonowej (bez dodatku tłuszczu), po ok. 2-3 min z każdej strony. 3. Ziemniaki obieramy i kroimy w półksiężyce

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Kurczak z ryżem. 300

ostra mielona Kurczaka kroimy w kostkę, tak samo paprykę oraz pomidora, polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Wszystko razem mieszamy odstawiamy do lodówki na 30 minut. Kurczaka z warzywami smażymy na patelni do miękkości mięsa. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Drobiowa wędlina 601

posypać żelatyną. Filety z kurczaka połączyć ze sobą, polać oliwą z oliwek i trzykrotnie owinąć folią aluminiową. Za pomocą dłoni uformować wałek. Przygotowane piersi z kurczaka wstawić na kilka godzin do lodówki (aby mięso „przeszło” przyprawami). Piekarnik rozgrzać do 195°C . Piersi w folii przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać odrobinę wody (aby przykryła dno) i piec 35 minut

Ugotować
Klasyka nad klasykami – kotlet de volaille 157

klasyka. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka ( dobrze gdy są średniej wielkości ) Masło ( schłodzone) Sól Pieprz Mąka Jajka Bułka tarta Olej Wykonanie: Pojedyncze piersi z kurczaka rozklepujemy przez folię, tak aby nie uszkodzić mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Na jednym brzegu kładziemy kawałek masła ( 4 cm/1 ½ cm ), zwijamy kawałek, później brzegi i do końca całego kotleta. Ważne

Smaki Ewy
pierś z kurczaka w picie 167

sparzone) i pokrojone w kostkę pomidory, pokrojone papryki, z usuniętymi gniazdami nasiennymi. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy, wrzucamy na nią pokrojoną w paski pierś kurczaka i smażymy przez 2-3 minuty. Do mięsa na patelnię dodajemy  pokrojoną w piórka cebulę, oraz posiekany ząbek czosnku, całość lekko solimy i smażymy jeszcze przez trzy minuty. Do niewielkiego naczynia wsypujemy sól

Miód i pieprz
Sałatka z kaszy bulgur z kurczakiem curry i ananasem 179

łyżki majonezu 3 łyżeczki curry sól i pieprz olej do smażenia Kaszę bulgur ugotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić. Filety z kurczaka oczyścić i każdy z nich rozciąć nożem na 2 cienkie plastry. Mięso lekko posolić i popieprzyć. Oprószyć hojnie curry i usmażyć na patelni. Po wystudzeniu filety pokroić w kosteczkę (ciepłe nie pokroją się ładnie). Kaszę, kurczaka, kukurydzę

Trzeci talerz
Nogi kurczaka pieczone w pomarańczach 121

przyprawy pięć smaków skórka otarta z połowy pomarańczy 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie   Wymieszałem wszystkie składniki marynaty, odstawiłem do lodówki na 15 minut. Nogi kurczaka umyłem, osuszyłem , pokroiłem na udka i podudzia. Mięso nakłułem ostrym nożem, oprószyłem solą i pieprzem. Natarłem marynatą i wstawiłem do lodówki na 3 godziny ( najlepiej na całą noc). Pomarańczę pokroiłem w grube plastry

R'n'G Kitchen
Kasza bulgur z kurczakiem, fasolką szparagową, czosnkiem i oliwą truflową 244

zalewamy kurczaka. Odstawiamy na 20 minut. Na patelni podsmażamy pokrojoną w piórką cebulę, posiekany czosnek i papryczkę chilli oraz tymianek. Kiedy warzywa uwolnią aromat dodajemy kurczaka wraz z marynatą. Smażymy do momentu aż mięso się zetnie (kilka minut) i wrzucamy fasolkę szparagową. Po 3-4 minutach dodajemy pokruszoną fetę. Doprawiamy świeżozmielonym pieprzem. Podajemy z ugotowaną kaszą bulgur. Smacznego

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania