mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:284/400)

Kurczak curry z placuszkami ziemniaczano-cukiniowymi 325

Kurczak w orientalnym stylu z dużą ilością curry i kozieradki, a do niego placki ziemniaczano -cukiniowe w nowym wydaniu - chrupiące z piekarnika. Oto moja kolejna propozycja szybkiego, łatwego i taniego obiadu - zajadajcie ze smakiem! Kurczak curry - pierś z kurczaka (tzw. serduszko) - przyprawa curry - mielona kozieradka - sos sojowy - świeża natka pietruszki - połowa ostrej czerwonej papryczki chili Placki ziemniaczano - cukiniowe - 1 cukinia(...)trzemy na tarce na grubych oczkach. Ziemniaki i cukinię łączymy, po czym wbijamy jajo i białka, dodajemy mąkę, przyprawiamy.     Placuszki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 stopniach przez 30-35minut na rumiano. Pierś z kurczaka oczyszczamy, płuczemy, po czym kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy 2 łyżkami curry, łyżką kozieradki, oliwą i sosem sojowym. Odkładamy

Sajkofanka smaku
Kurczak złocisty 162

   Kurczak pieczony w całości, nie dość, że prezentuje się okazale, to smakuje też inaczejniż pokrojony w części.Mięsko jest delikatne, kruchuteńkie i soczyste

Maminek kulinarny
Żeberka pieczone i purchawki w sosie 110

ok 700 g żeberek w pasku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego gałązka rozmarynu świeżego oregano (najlepiej same kwiatostany) 200

Gotowanie jest łatwe
Fasolowo-ciecierzycowy mix z pieca 112

Obecność fasoli w naszej kuchni zawdzięczamy Hiszpanom. To oni przywieźli ją z Ameryki Południowej. Ciecierzyca od dawna znana jest w kuchni arabskiej i krajach śródziemnomorskich. Moje

My Chcemy Jeść
Mąki roślinne – bezglutenowe. Mąki niechlebowe, rodzaje i zastosowanie mąk bezglutenowych 171

mieszając kaszę łyżką podczas płukania, które powinno potrwać około 4-5 minut. Następnie należy przelać ją świeżo zagotowanym wrzątkiem, 2-3 razy i wysuszyć w piekarniku, w temperaturze 110⁰C, z termoobiegiem. Kaszę w piekarniku co jakiś czas mieszamy żeby równo wyschła. Gdy wyschnie do końca i wystygnie, mielimy ją w młynku do kawy lub mocnym kielichowym blenderze. Tak przygotowana(...)sosów (również słodkich) jak i dodatek do wypieku chleba czy naleśników (nie więcej niż 10%). Idealna do ciast kruchych. Pasuje do wanilii, czekolady ale też do czerwonego mięsa i grzybów. Podczas pieczenia i podgrzewania zmienia kolor na ciemniejszy.   Mąka kokosowa – powstaje z wysuszonego i odtłuszczonego miąższu orzecha kokosowego. Słodka, kokosowa w smaku, bardzo delikatna. Idealna do wzbogacania deserów

Karo in the Kitchen
Miodowe udka z kaczki / Honey duck legs 128

Jestem ogromną fanką mięsa z kaczki i wciąż poszukuję nowych możliwości jej przyrządzenia. Jakiś czas temu wpadła mi w ręce książka Mateusza Gesslera pt. „Moja kuchnia polska” gdzie znalazłam wiele fajnych i bardzo łatwych przepisów. Kaczka wpadła mi w oko już przy pierwszym przeglądaniu książki, więc postanowiłam ją sprawdzić. Takim tez sposobem powstały udka kacze, najpierw marynowane(...)kilku innych aromatycznych przypraw, a następnie upieczone w rękawie. Udka wyszły bardzo fajne, mięciutkie i soczyste. Jedyne co zmieniłam w stosunku do receptury z książki to wydłużyłam czas pieczenia, żeby wręcz rozpływały się w ustach. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Miodowe udka z kaczki (2 porcje) Składniki: 2 udka z kaczki 4 łyżki miodu 4 łyżki sosu sojowego

karmelowy
CHICKEN DUMPLING – THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM – pieczone pierogi z kurczakiem i porem 276

czosnek i sól. Staraliśmy się utrzymać ten prosty charakter i dodaliśmy jedynie tłuszczu oraz pieprzu. Pieczone pierogi zazwyczaj robi się z ciasta kruchego lub drożdżowego, jednak my postawiliśmy na parzone ciasto charakterystyczne dla gotowanej wersji. Okazuje się, że w formie pieczonej również zdaje egzamin, a pierożki mimo swej prostoty mają ciekawą strukturę i smak. Tak więc(...)można zostawić małą „falbankę” w miejscu łączenia boków. 6. PIECZENIE (30 min) Uformowane pierogi układamy na papierze do pieczenia i smarujemy z wierzchu mlekiem, rozbełtanym jajkiem lub zwykła wodą – dzięki temu nabiorą ładnego, złocistego koloru po upieczeniu. Blaszkę z pierogami wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika i pieczemy ok. 30 min do zarumienienia. Czas może się skrócić

Nerds Kitchen
Medaliony z indyka z warzywami po włosku 372

smakami i połączeniami, które zechcecie później przygotować w swoich kuchniach. Kilka propozycji dla Was już czeka w kolejce, a tymczasem po świąteczno - sylwestrowym objedzeniu zapraszam na coś lżejszego z piekarnika. W przypadku dzisiejszego obiadu surówkę możecie pominąć, zapiekane warzywa już wystarczą by całość dobrze wyglądała na talerzu :) Dzisiejsza inspiracja pochodzi od Krysi z moimi modyfikacjami. Składniki na 4 porcje(...)warzywa ze sobą wymieszać. Dodać oliwę i zioła toskańskie (ewentualnie bazylię, oregano i szczyptę soli). Ponownie wymieszać. Zeszklić. Przełożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na tak przygotowanych warzywach ułożyć kawałki mięsa. Piec w 180 stopniach ok. 30-40 minut. Pierwsze 20-30 minut piec pod przykryciem, aby mięso za bardzo nie wyschło. Następnie piec odkryte, aby się ładnie zarumieniło. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Carpaccio z pieczonego buraka z kozim serem 174

wołowiny, cielęciny czy sarniny. Mięso kroi się w cieniutkie plasterki lub rozbija na cieniuteńkie “kotleciki” i serwuje jako przystawkę. Obecnie pod nazwą carpaccio rozumiemy dania przygotowane z cienko pokrojonego mięsa, ryb (łososia czy tuńczyka), warzyw i owoców. Buraki są bogatym źródłem kwasu foliowego i manganu. Kwas foliowy jest niezbędny w procesie syntezy i naprawy naszego DNA, a także bierze udział(...)krwi. Homocysteina to aminokwas, którego wysokie stężenie jest szkodliwe dla naszych naczyń krwionośnych, a tym samym może wywoływać choroby serca, udar czy niedokrwienie naczyń włosowatych. Jedna porcja carpaccio z pieczonych buraków i koziego sera dostarcza około 168 kcal, 7,4 g białka, 10,7 g tłuszczu, 15,3 g węglowodanów oraz 3,1 g błonnika pokarmowego. SKŁADNIKI

W kuchni Katie
Chleb oliwny z botwinką 236

się nie zawiodłam. Wspaniały zapach oliwek słodki posmak botwinki a wizualnie super to wygląda. Nie jednego gościa na majówce możemy zadziwić pozytywnie. Chleb wspaniale się komponuję z kawałkiem mięsa grilowanego.Inspiracją dla mnie była książka "Książka kucharska włoskiej Mamy"SKŁADNIKI:na 2 bochenki500 g mąki chlebowej (użyłam 750)1 op. drożdży suchych 1 łyżeczka soli1 łyżeczka cukru350 ml wody(...)połączenia, dziele na dwie porcję i układam do formy do wyrośnięcia na kolejną 1 godzinę - przed końcem wyrastania nagrzewam piekarnik do 220 stopni- wyrośnięte chlebki smaruję oliwą i posypuję mąką wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 20-25 minut - chleb pozostawiam do całkowitego ostygnięcia na kratcePieczenie chleba to wyjątkowa chwila ten zapach unoszący się po domu i ciekawość smaku

Basia w kuchni
Cukiniowe rollo nadziewane mięsem 155

Bardzo smaczna zapiekana - cukinia nadziewana miesem.Szczegolnie dla amatorow suszonych pomidorow i majeranku,bo te dominuja jako przyprawy nadzienia miesnego.Wystarczy mieso zastapic kuskusem otrzymamy pyszne danie dla

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szaszłyki z indyka 135

przepisie zbytnio rozpisywać się nie trzeba. Moją autorską maryntę wmasowałem porządnie w indyczą pierś, nabiłem na patyk i podałem z warzywami, które akurat miałem pod ręką. Potem hop do piekarnika lub na grilla i banalny obiad gotowy. Zdrowy, kolorowy i szybki w przygotowaniu. Aha, oczywiście dobry sos do szaszłyków jest niezbędny. Tutaj postawiłem na czosnkowy, ale zachęcam również do zapoznania(...)wymieszaj ze sobą. Pierś z indyka oczyść, osusz i pokrój w dużą kostkę. Mięso wymieszaj z przyprawami i odstaw na minimum pół godziny. Warzywa umyj i pokrój na cząstki. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj mięso oraz przygotowane warzywa. Szaszłyki ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Piecz 25-30 minut w 220°C lub połóż na rozgrzanym grillu. Pamiętaj, żeby

Food Square
ORIENTALNY KURCZAK 268

Trochę orientu na obiad, lekko dopracowane i inne piersi z kurczaka, soczyste i chrupiące ziemniaczki, zaskoczą niejednego smakosza. Obiad prosty,ale jakże aromatyczny! Składniki -piersi z

Z Kuchni Do Kuchni
Jak upiec dobry sernik? - czyli moje sernikowe porady 175

Zawsze miel ser.  Najlepiej nawet 3 razy! Im ser lepiej zmielony tym sernik bardziej aksamitny w smaku. Ja polecam kupić ser twarogowy i go zmielić w maszynce do mięsa lub też kupić tzw. ser trzykrotnie mielony (w sklepie możecie go znaleźć w opakowaniu jak salceson - przynajmniej w Krakowie można taki kupić np. firmy Cuiavia). 2. Jaki ser wybrać(...)7zł/kg. Polecam próbować piec serniki z serem mascarpone, ricottą czy kremowym serkiem Philadelphia. Te sery nadadzą Waszym wypiekom zupełnie nowy wymiar. Ja w ostatnim czasie jestem fanką łączenia dwóch rodzajów sera np. twarogowego pół na pół z mascarpone. 3. Co zrobić by sernik nie był suchy? Są dwie możliwości. Jedna z nich to położenie na dnie piekarnika blachy lub naczynia

Mania Wypiekania
Pieczone ziemniaki 192

Nie taki ziemniak straszny jako go malują. Okazuje się, że ziemniaki to skarbnica różnych witamin i mikroelementów. Błonnik, potas, fosfor, magnez, sód, wapń, żelazo, witamina C

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania