Schab duszony w sosie pomidorowym – czyli pyszne duszone mięsko w aromatycznym sosie z pomidorów i ziół. Mój poprzedni przepis na schab duszony cieszy się dużą
Kulinarne PrzebojeNirozki trza zrobić mitag, 1 a czasu mōmy 2 małowiela. 3 Nojlepi wtedy powciepować 4 połra 5 rzeczy na patelnia abo do jakego garca i jedzynie
Chop w kuchniJak już mamy pastrami , obowiązkową pozycją do przygotowania powinna być kultowa kanapka Reuben. Dziecko patrzyło na mnie zdziwionym wzrokiem jak sięgałam po kapustę kiszoną, nie przepada
Blondynka Gotujeukochane danie, które zawsze, ale to zawsze będzie kojarzyło mi się z moją Mamą i domem rodzinnym. Kotlet de volaille obowiązkowo z gotowanymi ziemniaczkami z koperkiem i buraczkami to tradycyjny obiad w moim domu, który Mama serwowała w każdą niedzielę, na który wraz z Rodzeństwem czekaliśmy caaaaaały długi tydzień :) Moje Dzieci również je pokochały i dziś patrząc(...)prostu wsadzić do lodówki, żeby się porządnie schłodziło). Filety umyj, osusz, obkrój z błonek, włóż miedzy dwa kawałki folii i rozbij tłuczkiem na kotlety (uważaj, żeby nie podziurawić mięsa). Następnie filety oprósz od roztłuczonej strony solą, pieprzem i odrobiną papryki. Na każdym połóż kawałek zmrożonego masła ziołowego, zwiń szczelnie filety w rulon, leciutko zakładając końcówki do środka
Słodko-Słony Świat IlonyCztery zasady: ciasto potrzebuje dobrego, dokładnego wyrobienia. wymaga podsypywania dodatkową mąką podczas wałkowania. lepimy ciasto od bardziej wilgotnej strony (tej, która przylegała do stolnicy). jeśli jest
ClauditteMissCookingNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitDziś po raz kolejny proponuję doskonały przepis na moje ukochane mule Jak zwykle szybkie i łatwe w przygotowaniu, w sosie śmietankowym z wyczuwalnym curry. Przepyszne! Przepis
karmelowyMój artykuł o tym jak przyrządzić perefkcyjny stek z polędwicy wołowej stał się prawdziwym hitem. Najwyraźniej spożycie jakościowej wołowiny w Polsce wzrosło. Co bardzo mnie cieszy
Jem więc JestemTen przepis siedział na blogu od 2013 roku. Jeden z pierwszych jaki ukazał się na blogu, zdjęcia były tak koszmarne, dlatego postanowiłam zrobić aktualizację zarówno tekstu
Blondynka GotujePierś z kurczaka w przyprawach to jeden z produktów wysokobiałkowych z niską zawartością tłuszczu, czyli idealny dla osób na redukcji a po modyfikacji oczywiście również dla
Ola la LCHFZa oknem coraz zimniej, wieczory coraz dłuższe, a myśli coraz częściej krążą nad świątecznym menu. Jak co roku chcąc zachwycić bliskich udoskonalam receptury
Rozpustne gotowaniepowtarzamy. 9. Ponownie chłodzimy około 30 minut. 10. Gotowe!! :)))) Ciasto francuskie bywa trudne, ale to bezglutenowe to dopiero FRANCA! Trzeba się przy nim namęczyć, trzeba sobie mięsem porzucać, ale warto!!! W smaku - rewelacja. PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKÓW:1. Myjemy i suszymy łososia oraz szpinak.2. Szpinak (3/4 z porcji) wrzucamy na rozgrzane masło i zajmujemy się(...)czytaj prosto z pudełka), a z drugiej przepysznym szpinakiem, który nie może nie zachwycić. Do tego czosnek i zioła i uwierzcie nam, że nic więcej nie trzeba. Wykwintny obiad robi się z przyjemnością. Coś co każdemu posmakuje.Serek stał się nie tylko spoiwem (na szczęście miałyśmy dwa opakowania), ale i bazą do wykonania dodatku. Mowa o czosnkowym dipie z którym
Wypisz WymalujPozostając w grzybowo-jesiennych klimatach dziś zapraszam na moją ukochaną zupę - pieczarkową! Palce lizać! :) Za grzybami nie przepadam, ale pieczarki uwielbiam, mogłabym je jeść codziennie i
Cooking MonsterPieczone kotlety drobiowe z warzywami to danie, które mogłoby u mnie gościć na okrągło. Dlaczego? Przede wszystkim można przemycić do nich dużo warzyw, są niskokaloryczne (szarpane
Poezja smakuświęto tej potrawy w trzecim tygodniu października. Kolendrę, kumin i gorczycę tłuczemy w moździerzu lub wkładamy w woreczek z grubej folii i tłuczemy wałkiem do ciasta bądź tłuczkiem do mięsa. Czosnek, imbir i cebule obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę, imbir ścieramy do czosnku na drobnych oczkach tarki, cebule kroimy w wąskie piórka. Krewetki odmrażamy na sicie i pozbawiamy je ogonków(...)minut aż się zagrzeją. To curry według mnie najlepsze jest z brązowym, naturalnym ryżem, posypane świeżymi wiórkami kokosa lub posiekaną kolendrą. Porcja z przepisu wystarczy spokojnie na dwa obiady dla dwóch dorosłych osób lub na 6 odrobinę mniejszych porcji. Co do mleka kokosowego – czytajcie etykiety! Najlepsze jak dotąd puszki z kokosowym mlekiem znalazłam w Lidlu (zawsze w tygodniu Azjatyckim robię
Karo in the KitchenNie wiem czy pamiętacie i czy w ogóle obserwujecie mój fp, ale pisałam tam jakiś czas temu, że brakuje mi już pomysłu na zupy. Chłopaki najchętniej
Kuchnia w czekoladzie