Nasze mamy i babcie były znacznie bardziej kreatywne jeśli chodzi o przechowywanie czy przetwarzanie produktów. My idziemy na łatwiznę: zamrażarka, a w porywach próżniowe opakowania
Codzienna kuchnia niecodziennaDlaczego je lubię? Bo średnim nakładem pracy i czasu, mamy sycące danie, które łatwo odgrzać i zjeść z dodatkiem choćby chleba. Poświęcając w kuchni kilkanaście minut na przygotowanie, mam obiad na kilka dni dla siebie i mogę zapakować strogonowa w pudełko i dać mężowi do pracy. Ja dodaję jeszcze do środka czerwoną paprykę, chociaż większość osób tak nie robi. {"@context(...)papryka słodka do smaku Sposób przygotowania Polędwicę oczyszczamy i kroimy w plastry, które kroimy na paski. Cebulę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozpuszczamy masło i szkliwimy cebulę. Wrzucamy paski mięsa i podsmażamy na rumiany kolor. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w paski paprykę czerwoną. Podlewamy mięso bulionem, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. gotujemy do miękkości mięsa
Mieszam w GarnkuEnergetyzująca i pożywna – kasza gryczana jest dostępna przez cały rok i powinna być serwowana zamiennie dla ryżu, makaronu czy ziemniaków. Choć wiele osób uważa, że gryka
mojewypiekiinietylkoWłaściwie to już nie kupuję wędlin. Jak sobie pomyślę co tam może być…. to wolę chleb z masłem No chyba, że wędlina domowa…. szynka
UgotujmyTo.plChodziła za mną ta szynka. Leżała sobie i czekała 5 dni w zalewie, co dwa dni ją przewracałam. Zalewa z tego przepisu . Przepis podpatrzony na stronie
Piekielna Kuchnia PatiCukinia tu, cukinia tam. O, jeszcze tam widzę cukinię! Przecież ja też muszę wreszcie coś ugotować lub upiec z
Codzienna kuchnia niecodziennaZrazy wołowe nadziewane kiszonym ogórkiem, cebulą i plastrami boczku. Obsmażone na rumiano, a następnie długo duszone w bulionie z cebulką i czosnkiem. Po ugotowaniu powinny być
cool and mintyWiększość z Was pewnie zna żeberka na kiszonej kapuście. Ja dzisiaj wrzucam na talerz inną wersję - w czerwonej kapuście, z cebulką, czosnkiem i suszonymi grzybami. Wierzcie
Nie tylko w kuchniZ tegorocznych wakacji przywieźliśmy Gruszkową Rakije (po jugosłowiańsku: kruškovača, крушковача/виљамовка,крушка), z tej okazji zaprosiliśmy znajomych na ucztę bałkańską:D Menu: Grillowana Nadziewana
MarciochaKucharzyWitajcie kochani. Ten post pojawiłby się jakiś czas temu, a dokładniej, gdy nadejście wiosny było jeszcze dość odległym wydarzeniem. Dziś wiosna jest już z nami na
Symfonia SmakówChińska kuchnia wydaje się prosta, ale wymaga koordynacji ruchów i mocno rozwiniętego zmysłu planowania. Mimo, że wszystko robi się szybko, najczęściej w woku – chińska kuchnia wcale
Karo in the Kitchenkolekcja obrazów oraz witrażowych lamp.W tym nastrojowym wnętrzu można delektować się przysmakami z tradycyjnej kuchni polskiej oraz wiedeńskiej.Ciepły wystrój sprawia, że jest to dobre miejsce zarówno na rodzinny obiad, spotkanie z przyjaciółmi jak i na romantyczną kolację we dwoje.Fanów sportu ucieszy telebim, na którym podziwiać można wszystkie ważne wydarzenia sportowe. Ponadto restauracja zajmuje się organizacją konferencji, seminariów, bankietów(...)głodnego!( nie jak to w niektórych restauracjach, gdzie menu jest raczej degustacyjne ).Obydwa dania bardzo gorące!Moje fileciki cielęce duszone w białym winie z wędzonym serem i żurawiną przepyszne!Mięso delikatne …. niesamowicie soczyste … przepyszny sos , który świetnie komponował się z kwaskową żurawiną.Ziemniaczki delikatne … chrupiące z zewnątrz i kremowe w środku.PYCHA!Zraziki cielęce równie delikatne
Ostra na SłodkoBonjour! W to piękne poniedziałkowe popołudnie przenosimy się do Burgundii - regionu w środkowej Francji. To właśnie stamtąd wywodzi się danie, które prezentujemy w dzisiejszym poście: boeuf
W kuchni Katiemakaronem to bez wątpienia szybki obiad zwłaszcza dla nas working girls! Sos do makaronu przyrządzam dosłownie w 30 minut. Znacie przepisy w 30 minut Jamie`s? Chociaż uważam, że jestem dosyć zwinna kuchni to niektóre jego przepisy nie jestem w stanie przyrządzić w 30 minut… Gwarantuję jednak, że ten sos z makaronem ugotujecie szybko i bez specjalnych trudności. Oczywiście(...)natką pietruszki. Wybierz tuńczyka w dużych kawałkach. Wiem, że rzadko kiedy zawartość puszki tuńczyka odpowiada temu co jest widoczne na zdjęciu. Ale ja miałam szczęście i trafiłam na jasne mięso tuńczyka w dużym kawałku. Wybrałam również ten w oleju. The post Sos z makaronem w 30 minut appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaOstatnio miałam możliwość przetestowania świetnych szybkowarów, które przysłała mi Firma ASTON . W nawale pracy i w fali upałów, przyznaję, że ciężko było mi
Niezły Młynek