Składniki:250 ml bulionu1 opakowanie makaronu Chow Mein (dostępny w Lidlu- tydzień chiński)2 piersi kurczaka3 ząbki czosnku, pokrojone w talarki3 dymki, pokrojone w piórka, razem
Smakowity Blog KulinarnyZawsze mam dylemat co zrobić z kurek. Tak bardzo je lubię, że chcę by trafiły do najlepszej z możliwych potraw. Ich zbieranie w takie upały i
OstryKęsPomimo długiej nazwy, ten przepis zawiera niewiele składników. Po prostu - niemal tylko to co w nazwie ;) Danie jest bardzo proste w przygotowaniu i moim zdaniem świetnie
zadanie-gotowanieKolejny letni długi weekend za nami. Straszne to jak czas szybko mija, a ten wolny to już szczególnie. Choćby człowiek się położył, patrzył w ścianę i
Kuchnia po mojemuTrudno jest przekazać smak i wygląd potrawy w tekście i na fotografii.Podobno kiedyś wymyślą takie komputery, które będą emanowały z ekranu choćby zapachem,ale
Maminek kulinarnyGdy w powietrzu czuć jesień (a już czuć) mam ochotę na maliny (a dokładnie herbatę malinową Dilmaha) i placki ziemniaczane. Herbatę piję codziennie, więc przyszła pora
Brzuszki ŁakomczuszkiKochani, nie da się ukryć, iż mróz za oknem doprowadza nas wszystkich do wielkiego lenistwa ( a także szału!) i jedyne o czym marzymy po powrocie
Symfonia SmakówOdkryłam kulinarną czarną dziurę. W żadnym języku i na żadnej stronie sieci nie znalazłam przepisu na kaczkę w cieście. Przepisów na kaczkę jest mnóstwo, sama mam
Karo in the KitchenNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kubki smakuZgodnie z przysłowiem, że ,,na Świętego Marcina najlepsza gęsina” („Nowa księga przysłów polskich”, red. Julian Krzyżanowski ) moja propozycja pełnego dania obiadowego. Uwielbiam celebrowanie świąt
KierunekuchniaMój zamysł szedł w stronę lekko indyjskiego smaku jaki miały zapewnić przyprawy, forma kotlecików i mąka z ciecierzycy. Szczerze powiedziawszy miałam z nią styczność dopiero pierwszy
MamaOskarkaUwielbiam warsztaty kulinarne. To jeden z powodów, dla którego założyłam tego bloga. Jest coś magicznego w studiach kulinarnych, we wspólnym przygotowywaniu posiłku i uczeniu się nowych
Ugotowane pozamiataneNa wstępie chciałbym przeprosić za długi czas nieobecności na blogu. Niedawno urodziła nam się córka i muszę się ogarnąć z nowymi obowiązkami i całkowitą odmianą dotychczasowego
manslogblogKurczak pieczony w piekarniku na butelce, smakujący jak z rożna, to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa. Jak łatwo przygotować takiego kurczaka w domu, możecie się
Smaczne ZdroweSzybko, lekko i zdrowo! Delikatnie pikantny, słodko-kwaśny sos z pomidorków koktajlowych duszonych z białym winem i bazylią to świetny dodatek do polędwiczek z dorsza. Obiad gotowy w 20 minut – jeszcze szybciej, jeśli macie świeżą rybę albo zdążyliście odmrozić ją wcześniej w lodówce! Mrożone polędwice z dorsza trzeba naturalnie odmrozić – najpierw spłukać pod ciepłą (ale nie gorącą) wodą lodową glazurę(...)grubym dnem rozgrzewamy na średnio wysokim ogniu, wykładamy na nią masło klarowane. Na gorącą patelnię kładziemy oba naszykowane kawałki ryby. W zależności od wielkości polędwiczek, obserwując zmieniający się kolor mięsa – ze szklistego/przeźroczystego na biały i nieprzejrzysty (tak samo jak opisywałam to przy smażeniu dorsza TUTAJ ) czekamy, aż dorsz na jednej stronie zmieni swój kolor do połowy wysokości. Kiedy mięso
Karo in the Kitchen