Bigos tradycyjny po polsku przygotowany z kapusty kiszonej i białej taki lubimy najbardziej. U mnie w domu rodzinnym nie było tradycji przygotowania bigosu na święta, a
Kuchnia z widokiem na ogródparze – ubija – emulguje – gotuje – rozdrabnia – sieka – miesza – ugniata – miksuje – blenduje – waży CO MOŻNA W NIM PRZYGOTOWYWAĆ: ciasta – mięsa -zup -warzywa – koktajle – ryby – konfitury – sosy Całość jest bardzo ciężka, co świadczy o wyjątkowej trwałości, porządnych materiałach. Jest bardzo łatwy w obsłudze i posiada czytelny wyświetlacz, który(...)wcześniej wrzątkiem kuskus mieszamy z pokrojonymi w kosteczkę paprykami oraz posiekanymi, podprażonymi paprykami. Podajemy z gorącym łososiem i świeżym koperkiem. Smacznego! PODSUMOWANIE: Jak widzicie sprzęt poradził sobie rewelacyjnie z obiadem! Waga działa bez zarzutów, a miski miksującej użyłam do przygotowania ciasta na biszkopt z gruszkami. Posiekałam również marchew … … i orzechy do ciasta marchewkowego. W komplecie znajduje się książka
Ostra na Słodkopołowy XX w. większość Greków prawie nie jadała mięsa, ponieważ w ich górzystym kraju brakowało pastwisk, na których można by hodować zwierzęta. Takie uwarunkowania zmusiły Greków do zastępowania mięsa innymi produktami, a fasola jest wartościowym źródłem białka. W kuchni greckiej znajdziemy wiele potraw bazujących na fasoli, a samo gigandes plaki odnajdziemy w tawernach w całej Grecji w różnych odmianach. Grecy(...)wakacji, danie traktowano jako niedroga przystawka (3-4 euro). Chętnie zamawiałam je w parze z drugą przystawką, np. dolmades (liście winogron nadziewane ryżem) i otrzymywałam pyszny urozmaicony obiad. Ale gigandes plaki samo w sobie jest na tyle sycące, że w połączeniu z chlebem może stanowić satysfakcjonujący i zdrowy wegetariański obiad, doskonały w czasie jesiennych i zimowych
Chilli Czosnek i OliwaŁopatka duszona w winie Może nie będzie to odkrywcze danie , ale przyda się jak zaliczy się wpadkę z czerwonym winem.. Jak to się zaczęło , ano
Ogrodnik w podróżyWielbiciele ryżu mają zapewne bardzo wiele sposobów na jego przygotowanie i wykorzystanie. Czy to będzie gotowany, smażony, w formie risotto, na słodko, na ostro… i nie
mojewypiekiinietylkoSzczaw kojarzy mi się z ciepłą wiosną i swojskimi smakami. Myślę jednak o szczawiu świeżym, zerwanym z ogródka, a nie takim kupionym w słoiczku. Bardzo
Codzienna kuchnia niecodziennaTo jedno z dań, gdzie połączenie kilku bardzo prostych składników nie tylko daje efekt bardzo smaczny, ale może dać również ciekawy efekt dekoracyjny. Warunkiem tego drugiego
Kulinarna PokusaWitam. Ale fazka, jestem o krok bliżej w stronę spełniania marzeń, zadzwonili z master chef'a jadę na drugi etap castingów do Krakowa, kurde co ja
Kuba GotujeSycące, pyszne i szybkie do przygotowania danie dla całej rodziny. Przygotujecie je na jednej patelni zużywając minimalną ilośc składników. Sos gotuje się krótko i wychodzi dosyć
cool and mintyKurczak generał z warzywami, czy kurczak pieczony na butelce z piwem… i nie tylko. Ten przepis był już na blogu, a że kurczak jest wyśmienity
mojewypiekiinietylkoTo świetne danie powstało dzięki mojej współpracy z Almą. Coolomat to nie jest sprzęt do gotowania na parze, a urządzenie, które pozwala odbierać zamówienia
Parowar FacetaMięciutka, aromatyczna, mocno przyprawiona, prawidłowo wysmażona i rozpływająca się w ustach kaczka. Do niej – jednocześnie miękka i chrupiąca, charakterna kapusta pak choi. Łączy je wok. I
Karo in the KitchenUWAGA! Wpis zawiera lokowanie produktu i jest moją własną, przez nikogo nie zmienioną i nie ukierunkowaną recenzją sprzętu. Od kilku dni mam przyjemność „testować”
Ostra na SłodkoSerwus! (; Dzisiaj w Olsztynie miałyśmy piękny, słoneczny dzień i pomimo dość niskiej temperatury można go zaliczyć do bardzo przyjemnych. A ciekawe jak było dziś u
Symfonia Smakówmojprzepisna.pl | Makowiec zawijany U nas się na to mówi Strucla, Strucla z makiem, Strucla makowa. Najlepszy makowiec jaki jadłam i jaki jadła moja rodzinka, a w
moj przepis na