mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:579/704)

Golonka w glazurze z miodu lipowego i pestek dyni, piana jogurtowa z chrzanem i puder z kwiatów lipy. Natura Kuchni Polskiej. 132

K olejny przepis inspirowany "Naturą Kuchni Polskiej" Wojciecha Modesta Amaro, w wersji homemade.  Szef kuchni poleca:  "Golonka z glazurze z miodu lipowego i pestek

SzczyptaSmaQ
Letnie ciacho z owocami + trzecia nominacja do Liebster Blog Award 172

Dziś jest dzień wyjątkowy i dla mnie szczególny. Dziś, w tej chwili, w tej sekundzie czytacie mój setny post :) Jestem dumna i szczęśliwa i dlatego będzie

Ratunku obiad
Pierś z kaczki na brązowej soczewicy z sosem kurkowym 153

Pierś z kaczki na brązowej soczewicy z sosem kurkowym. Połączenie niezbyt oczywiste, a jednak bardzo udane. Sos kurkowy to kwintesencja lata – wg mnie pasuje do

Poezja smaku
Pan bagnat – kanapka nicejska nadziewana sałatką z tuńczykiem 232

sałatka zamknięta w bułce/chlebie to absolutny klasyk w rejonach Nicei, we francuskiej Prowansji. Sprawdzi się i na śniadanie, i na lunch, ale też na obiad czy na kolację – świetna do zapakowania w piknikowy kosz. Spróbujcie, kanapka nicejska smakiem nie ma sobie równych! Jak wiele potraw tak i ta była na początku jedzeniem prostych ludzi , w szczególności rybaków i pracowników(...)duże albo 4 mniejsze porcje SAŁATKA 1 bagietka francuska na zakwasie (moja miała 40/8cm) lub mały chleb na zakwasie 1 puszka tuńczyka w oleju, w kawałkach – po odcieku 140g mięsa 2-3 fileciki anchois 100g serc karczochów, marynowanych w oleju, ze słoika 2 jajka M ugotowane na twardo 2 małe cebulki szalotki ½ małej, czerwonej papryki 10 czarnych oliwek 1 łyżka

Karo in the Kitchen
gulasz z batatów i miechunki peruwiańskiej -- goulash with sweet potatoes and Peruvian bellows 157

Sk ł adniki 1 ½ batata 2 cukinie 500 g pieczarek 2 marchewki 2 cebule 6-7 z ą bk ó w czosnku opcjonalnie 2 ł y

w mojej kuchni
Kurczak z pieczonymi batatami i cebulką 135

{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Upolowa\u0142am ostatnio s\u0142odkie ziemniaki i zastanawia\u0142am si\u0119 co by tu z nimi zrobi\u0107. Niemal od

Mostek w kuchni
Tortilla Orientalna - Bombay Dreams 178

 Orient w domu Podróże, szczególnie te dalekie są z reguły drogie. Wprawdzie, aby pokosztować egzotycznych potraw nie musimy polecieć do Chin, ani Japonii, gdyż restauracje

ClauditteMissCooking
Oszczędności w domowym budżecie 353

Oszczędzanie kojarzy się z czymś co nie jest przyjemne, to o którym ja chcę napisać nie wymaga wyrzeczeń ale odrobiny sprytu i trzymania się pewnych zasad

Kuchnia PROzdrowotna
INDYK PIECZONY W CAŁOŚCI Z NADZIENIEM Z WARZYW 248

Danie, które pojawia się u nas "od zawsze". Jest to tradycja, którą przejęłam od mojej Mamy: na Wielkanoc co roku pojawia się szynka pieczona w chlebie

Smaczne Zdrowe
Ryba „po grecku” 271

Trudno powiedzieć dlaczego danie to nazywa się jak nazywa – choć podobno miało swój pierwowzór w kuchni greckiej, to w swojej obecnej postaci nie ma za bardzo

Kulinarna Pokusa
Wątróbka wieprzowa duszona z cebulką 285

Wątroba wieprzowa to jedyne podroby obecne w moim domowym menu. Tak naszykowana i podana smakuje zawsze i każdemu – jest miękka i aromatyczna. Naprawdę warto ją polubić

Karo in the Kitchen
Brägele 195

                ...i znów mnie troszkę nie było, ale musicie mi wybaczyć. Tym

Kuchnia Prezydentowej
Specjalnie po chińsku. Kurczak w trzech smakach czyli chińczyk po polsku. 297

W naszej ulubionej knajpce wietnamskiej każde z nas ma swoje ulubione dania. Mój Mąż zamawia(ł) zawsze "kurczaka specjalnego po chińsku", czyli kąski z piersi w

Kuchnia po mojemu
GNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES 135

danie. Nie zrobisz go w pół godziny, ale niewiele więcej czasu będzie Ci na to potrzebne. Tym razem danie w wersji wegetariańskiej, ale z powodzeniem możesz do tego dodać mięso – kurczaka, boczek, na co masz ochotę. Ziemniaki na ciasto warto ugotować dzień wcześniej, żeby były bardziej suche – lepsze do robienia ciasta. Składników jest dosłownie pięć, najprawdopodobniej większość masz(...)higher or lower depending on your calorie needs. To już koniec gotowania – nakładaj na talerz, posyp świeżo mielonym pieprzem i jedz! Ja z tej ilości składników mam trzy obiady, ale znam takich co by zjedli wszystko na raz It’s the end of cooking – put a portion on the plate, put some freshly grind some fresh peeper

Martyna Cooks
Faszerowana papryka w pysznym sosie pomidorowo-paprykowym 167

Podobno najmilsze chwile uciekają, przemijają najszybciej. Nie chcę teraz rozjuszyć żadnego studenta, ani ucznia, ale prawda jest taka, że znajdujemy się właśnie w środku wakacji. Spora

Moja Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania