mięso mielone - 23354 przepisów (strona:507/1557)

Klopsiki w sosie Teriyaki 184

łyżeczki skrobi ziemniaczanej 1 szklanka wody łyżeczka oleju sezamowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bułkę namoczyć w wodzie. W garnku wymieszać wszystkie składniki sosu, zostawić na małym ogniu na kuchence. Do mięsa mielonego dodać jajko, doprawić majerankiem, ostrą i słodką papryką, pieprzem, imbirem i czosnkiem. Dodać odciśniętą z nadmiaru wody bułkę, całość dokładnie wymieszać. Formować małe klopsiki i podsmażyć na patelni

Delusional Trine
Tosty z sosem meksykańskim i awokado – pomysł na zdrową kolację 165

dobry pomysł na pyszną kolację. Taki sos można jeść nie tylko z ryżem czy tortillą ale też na toście posypanym szczypiorkiem i serem. Składniki (4 porcje) 200g mięsa mielonego (wołowego 12% tłuszczu) puszka pomidorów (250g) łyżka przecieru pomidorowego 150g fasoli czerwonej z puszki 150 kukurydzy z puszki mała cebula łyżka papryki chilli sól, pieprz łyżka oleju Dodatkowo: pieczywo(...)mnie ciemne) 2 awokado 4 łyżki tartego sera 4 łyżki siekanego szczypiorku Sposób przygotowania: W garnku podsmaż pokrojoną w piórka cebulę. Następnie dodaj mięso i duś na patelni przez około 4 minuty. Dodaj pomidory z puszki i przecier pomidorowy. Gotuj na wolnym ogniu około 20 minut. Na sam koniec dodaj kukurydzę i fasolę z puszki oraz dopraw do smaku. Przygotuj

wysmienity
Faszerowana cebula w piwie 149

przygotowałam to danie na obiad. Mam nadzieję, że Wam też przypadnie do gustu. No i musi być duża cebula :) 4 porcje Składniki:  4 duże cebule 250 g mięsa mielonego wołowego  4 pieczarki 1 łyżka przecieru pomidorowego trochę papryczki chilli dopraiwamy solą i pieprzem 1 kulka mozzarelli 500 ml piwa jasnego 2 liście laurowe kilka ziaren(...)angielskiego Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  Cebulę ucinamy z góry, tak aby została czapeczka, środek wydrążamy tak aby nie uszkodzić spodu i ścianek.  Na patelni smażymy mięso z papryczką chilli i przecierem pomidorowym, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, smażymy i doprawiamy farsz do smaku. Mozzarellę kroimy na 8 plastrów, układamy po jednym plastrze na spód cebuli, następnie napełniamy

Niezły Młynek
Spaghetti bolognese 121

danie jak na makaron, ale smaki....boskie <3 Składniki 500 g makaronu spaghetti 2 cebule 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 200 g boczku surowego 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 50 ml oliwy z oliwek 400 ml czerwonego półwytrawnego wina 100 ml passaty pomidorowej oregano 500 ml bulionu wołowego 120 ml śmietanki 30% sól, pieprz   Przygotowanie(...)Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebule, marchew i seler drobno siekamy. Boczek kroimy w drobną kostkę, wytapiamy na oliwie. Do boczku dodajemy mięso i warzywa, podsmażamy i zalewamy winem. Smażymy na małym ogniu do całkowitego odparowania wina. Do sosu dodajemy passatę, oregano i pieprz. Całość zalewamy bulionem i gotujemy na małym ogniu przez dwie godziny. Nadmiar płynu odparowujemy

R'n'G Kitchen
Kotlety z indyka z pieczarkami i parmezanem . 149

pyszne kotlecik z indyka z pieczarkami i parmezanem  , do kotletów użyłam wyśmienitych przypraw od firmy Eco Blik  , zdrowych i ekologicznych . Zapraszam :)   Składniki : 500 g mięsa mielonego z indyka 3 jaka 1/2 szklanki startego parmezanu lub żółtego sera 4 pieczarki duże 4 ,5 łyżek bułki tartej 100 ml wody  sól morska do smaku  1 łyżeczka(...)Blik   1i 1/2  łyżeczki czosnku  Eco Blik  1 duża cebula Bułka tarta do panierowania   olej do smażenia  Wykonanie : Do miski przekładamy zmielone mięso z indyka. Pieczarki i cebulę obieramy i myjemy , ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach . Do mięsa wbijamy jajka , dodajemy wodę 4,5 łyżek bułki tartej , ser żółty lub parmezan

Sama słodycz i szczypta chili
Papryka faszerowana 153

Składniki: 7 dag mięsa mielonego, wieprzowego (łopatka) 2 cebule 3 ząbki czosnku 250 ml przecieru pomidorowego kilka kropel sosu Tabasco zioła dalmatyńskie lub prowansalskie pół pęczka natki pietruszki 1 torebka ryżu 4 średnie papryki ser żółty według uznania (gouda, mozarella) sól olej Sposób wykonania: Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę razem z wyciśniętym czosnkiem. Następnie dodajemy mięso

Qchnia po prostu
Cukinia zapiekana z mięsem 201

Dzisiaj na obiad połączyłam warzywa z mięsem i powstała smaczna i sycąca zapiekana cukinia. Jeśli macie ochotę na taki zestaw to polecam. Składniki: 2 cukinie 500 g mięsa mielonego 50 g sera żółtego 1 łyżka masła klarowanego 1 cebula 1 łyżka ketchupu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki(...)majeranku sól pieprz Wykonanie: Cukinię przekroić na dwie połówki i wydrążyć środki. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso i usmażyć lekko przyrumieniając. Dodać przyprawy, ketchup , wymieszać  i chwilkę smażyć. Tak przygotowanym mięsem napełniać cukinię i ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać wierzch startym żółtym serem. Wlać wodę tak aby sięgała do połowy cukinii

O kuchni z uczuciem
Klopsiki wieprzowe w sosie curry 188

potrzebują dużo tłuszczu  i bałagan jakby mniejszy .Sos prosty do zrobienia Przepis ze strony BBC Food Recipesskładniki (3 większe - 4 mniejsze porcje)na klopsiki600g mielonego mięsa wieprzowego ( użyłam szynki)1 średnia cebula, starta1  jajko, lekko roztrzepane50g bułki tartej1 długa czerwona chili,pozbawiona nasion i  drobno posiekana 2 łyżeczki startego świeżego imbiru1 łyżeczka garam

Stare Gary
Pomysł na... Boloński garnek (Winiary) - opinia 353

opiniami, że to naprawdę dobre danie. Składniki:   "Pomysł na...Boloński garnek" 250 g mięsa mielonego opakowanie makaronu - u mnie kolanka 150 g pieczarek 425 g pomidorów z puszki Wykonanie: Obrane pieczarki pokroić w plastry. W garnku na małej ilości tłuszczu podsmażyć mięso mielone, dołożyć pieczarki i smażyć razem kilka minut. Zawartość torebki wymieszać

Pasja Smaku
Leczo na zimę w słoikach. Domowe przetwory. 138

cukinii ( po obraniu ze skórki i wyjęciu pestek zostało 1,50 kg ) - 1 kg pomidorów - 1 łyżeczka czosnku mielonego - 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej - 0,5 łyżeczki kminku mielonego - 1 łyżeczka otartego majeranku - 0,5 łyżeczki mielonego ziela angielskiego - sól do smaku - olej Wykonanie Cebulę kroję w cienkie półplasterki, paprykę w większą kostkę, cukinię pozbawiam skóry(...)jarzynka do obiadu. Placuszki z cukinii. Smaczne i chrupiące. Cukinia panierowana w chipsach paprykowych.  Cukinia marynowana na zimę. Domowe przetwory.  Ciasto kakaowe z cukinią  Cukinia faszerowana mięsem mielonym i ryżem. Pieczona w pomidorowym sosie

Kuchnia z widokiem na ogród
Burek, Byrek, Börek, Boereg, Piroqto 65

był ulubionym daniem sułtana i stał się popularny w całym imperium osmańskim. Oryginalna wersja była napełniona mięsem baraniego i serem feta. Obecnie Burek to codzienne danie, które można znaleźć w wielu lokalnych piekarniach i restauracjach. Istnieje wiele różnych rodzajów byreku, w tym z mięsem Burek meso – z serem – burek sir. Warto zauważyć, że kuchnia bałkańska, w tym Byrek(...)Burka, którego, z serem i mięsem miałem okazję spróbować w oryginale, a z mięsem zrobiłem zaraz po powrocie w domu. Banitsa z Filo i Fetą z Bułgarii Składniki Ciasto Filo 1 opakowanie Marchewka 1-2 sztuki Cebula 1-2 sztuki Czosnek 3-5 ząbki Świeże liście laurowe 3-5 sztuki Oliwa z oliwek Mięso mielone wieprzowo 500 gram

RafalCook
Pulpeciki w sosie koperkowym. 62

dopiero zalewam bulionem, a czasem zalewam surowe, bez podsmażania.  Tym razem zrobiłam bez podsmażania. Pulpeciki są miękkie i delikatne.  Podaję składniki dla dwóch osób Składniki: 300 g. mięsa mielonego z szynki 1/2 cebuli 1 czubata łyżka bułki tartej 1 jajko 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki soli (na początek) na czubku łyżeczki pieprzu(...)szklanka bulionu 1/2 szklanki śmietanki 30 % 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 pęczek koperku  Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.  Mięso przełożyć do miski, dodać podsmażoną cebulkę, jajko,  bułkę tartą i przyprawy.  Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli trzeba doprawić jeszcze solą i pieprzem.  Formować małe pulpeciki, wielkości orzecha włoskiego.  Dłonie

Agusiowe smakołyki
Jak wspólne gotowanie utrwala dobre nawyki żywieniowe? (przepis) 89

sprawia, że produkty się psują. Zwróćmy uwagę na to, że większość produktów wymaga umycia, a część również obrania ze skórki. Wytłumaczmy, dlaczego owoce możemy jeść na surowo, a mięsa nigdy. przygotowania posiłku Zadania należy dopasować do wieku dziecka. Najmłodszym wystarczą proste prace np. mycie owoców, odmierzanie cukru lub mąki, pomoc przy zagniataniu ciasta, czy formowanie ciasteczek. Starsze można zaangażować(...)obróbki mięsem. Mięso indyka zawiera wiele minerałów i witamin: B3, B6, B12, D, potas, białka i ma niską zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych, na co zwraca uwagę Pani dietetyk dr inż. Joanna Neuhoff-Murawska (ekspert programu „Indyk z Europy - pod skrzydłami jakości”). Ilość porcji: 4 Składniki na spaghetti z pulpetami z indyka w sosie pomidorowym: 400 g mielonego mięsa

Kuchcik gotuje
Top 10 pomysłów na świąteczny obiad 143

wraz z dodatkiem cebuli oraz czosnku są rewelacyjne w smaku i nie ukrywam, że jest to jak na razie najlepszy przepis na kotlety schabowe. 6. Zapiekany kalafior faszerowany mięsem mielonym , marchewką i cebulką to pomysł na łatwy i szybki do przygotowania obiad 😀 Jestem pewna, że taka forma podania kalafiora zachwyci i zasmakuje domownikom.  7. Pomysł na obiad, który(...)się robi". Kurczak pieczony na butelce podany z młodymi warzywami (marchewką, ziemniakami i cukinią). Kurczak przygotowany w poniższy sposób będzie miał chrupiącą skórkę i soczyste mięso, ponieważ podczas pieczenia - jest polewany piwem. 8. Idealnie wypieczone udka z kurczaka . Świetnie się sprawdzą na niedzielny obiad lub rodzinne spotkanie. Mięso przygotowane w poniższy sposób jest miękkie, aromatyczne i z chrupiącą skórką. Takie

Ugotować
Gnocchi zapiekane z pulpecikami 132

mamy pyszne danie obiadowe.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Gnocchi zapiekane z pulpecikami  składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 1 żółta papryka 1/2 czerstwej bułki 1 opakowanie gnocchi 1 puszka pomidorów z puszki 2 mozzarelle (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level(...)true }); Gnocchi zapiekane z pulpecikami  wykonanie:  Bułkę namaczamy w wodzie, odstawiamy, gdy wchłonie płyn i będzie miękka odciskamy ją i dodajemy do mięsa. Dodajemy jajko, łyżeczkę ostrej i słodkiej papryki, łyżkę majeranku, sól i pieprz. Wyrabiamy całość dokładnie, formujemy pulpeciki. Podsmażamy na patelni z obu stron. Gnocchi gotujemy przez 3 minuty w gotującej  się wodzie. Jedną

Delusional Trine

Proponowane wyszukiwania