mięso mielone - 23354 przepisów (strona:508/1557)

Gnocchi zapiekane z pulpecikami 132

mamy pyszne danie obiadowe.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Gnocchi zapiekane z pulpecikami  składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 1 żółta papryka 1/2 czerstwej bułki 1 opakowanie gnocchi 1 puszka pomidorów z puszki 2 mozzarelle (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level(...)true }); Gnocchi zapiekane z pulpecikami  wykonanie:  Bułkę namaczamy w wodzie, odstawiamy, gdy wchłonie płyn i będzie miękka odciskamy ją i dodajemy do mięsa. Dodajemy jajko, łyżeczkę ostrej i słodkiej papryki, łyżkę majeranku, sól i pieprz. Wyrabiamy całość dokładnie, formujemy pulpeciki. Podsmażamy na patelni z obu stron. Gnocchi gotujemy przez 3 minuty w gotującej  się wodzie. Jedną

Delusional Trine
Fit pulpeciki z indyka 333

Wami podzielić z pewnością spodoba się wszystkim tym, którzy dbają o linię i mają ochotę na pulpeciki z indyka w wersji light. A więc potrzebujemy: Pulpeciki: 800 g mięsa mielonego z indyka, 1 niewielka sałata rzymska, szczypiorek, 150 g sera cheddar z chili (w kawałku), sól, papryka słodka, czosnek, 1,5 łyżki stołowej musztardy miodowej, Sos: 500 g passaty(...)pomidorowej, cebula, oliwa z oliwek, sól, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek Sałatę rzymską wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce. Składniki dodajemy do mięsa, doprawiamy musztardą oraz przyprawami (wedle uznania). Wszystko dokładnie wyrabiamy tak, by dodatki połączyły się z mięsem.  Na blachę wykładamy papier do pieczenia. Z porcji mięsa wielkości 1/2 dłoni formujemy kuleczki. Wkładamy do rozgrzanego

Przepis na Dzień Dobry
Pulpety w sosie pomidorowym. 167

wystarczy? W zeszłym roku zrobiliśmy 30 kilo i w kwietniu już nie było :) Zobaczymy czy w przyszłym roku nie trzeba będzie dojść do pięćdziesiątki. Składniki: 500 g. mięsa mielonego ( ja miałam z szynki) 1 bułka 1 jajko 1 łyżka cebuli prażonej sól, pieprz,papryka słodka, majeranek, czosnek granulowany 1 łyżka majonezu bułka tarta do obtoczenia pulpetów olej do smażenia(...)szklanki bulionu 1 szklanka przecieru pomidorowego sól, pieprz kilka listków świeżej bazylii (nie koniecznie) Wykonanie: Bułkę namoczyć żeby napęczniała. Do miski wrzucić mięso, dodać jajko, majonez, cebulę, przyprawy oraz odciśniętą bułkę. Wszystko razem dobrze wyrobić ręką. Następnie uformować małe pulpety, każdy obtoczyć w bułce tartej. Pulpety podsmażyć na nie wielkiej ilości oleju. Kiedy będą rumiane zalać bulionem i przecierem pomidorowym

Agusiowe smakołyki
Zapiekanka z mięsem mielonym i ziemniakami 142

ziemniaków 50 dkg mięsa mielonego 30 dkg pieczarek 4 średnie ogórki kiszone 1 cebula 3 jajka 200 g śmietany 18% 15 dkg żółtego sera sól, pieprz, gałka muszkatołowa Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w 0,5 cm plasterki. Gotujemy na parze do miękkości. Przekładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Na patelni podsmażamy na oleju pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy(...)mięso i smażymy chwilę. Po czym dorzucamy pokrojone pieczarki i starte na tarce ogórki. Smażymy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy i przekładamy do naczynia. Posypujemy startym żółtym serem. W garnuszku roztrzepujemy jajka ze śmietaną i przyprawami - solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Masę rozlewamy na zapiekankę. Pieczemy w piekarniku

Krokusowy Dom
POROWA LAZAGNE Z INDYKIEM 134

pożywne danie, które spokojnie może konkurować z tradycyjną lasagne. Chociaż pewnie każdy Włoch uznałby to za profanację 😉 Dla mnie super danie, warte spróbowana! Składniki: 2 pory 500 g mięsa mielonego z indyka 100-150 g sera żółtego 3 łyżki mąki 3 łyżeczki musztardy 500 ml bulionu oliwa do smażenia makaron typu lasagne 3 jajka sól, pieprz przyprawa do indyka(...)Wykonanie: Pora myjemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojonego pora. Podsmażamy przez 2-3 min. Następnie dodajemy mięso, przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do indyka i smażymy około 10 min.,co jakiś czas mieszając. Dodajemy mąkę, mieszamy i smażymy jeszcze przez 2 min. Kolejno wlewamy bulion oraz dodajemy 2 łyżeczki musztardy. Gotujemy

Kuchnia MagdaLeny
Pomidorowy makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 116

Kolejny, prosty przepis na szybkie danie makaronowe. Składniki 300 g makaronu penne 250 g mięsa mielonego (z łopatki wieprzowej) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 150 g pieczarek 300 ml passaty pomidorowej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii tarta mozzarella natka pietruszki sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy. Posiekaną cebulę szklimy na oliwie, dodajemy mięso i je podsmażamy, rozdrabniając drewnianą łyżką. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy passatę i zioła. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do Sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy ze starta

R'n'G Kitchen
Fasolka w sosie pomidorowym z klopsikami z mięsa wieprzowego! 138

tego klopsiki z mięsa wieprzowego przyprawione czosnkiem nieniedźwiedzim, a wszytko okraszone w dodatku boczkiem wędzonym. O tak! Miliony kalorii ;-))) To Panowie jak chętni to zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 kg mięsa mielonego wieprzowego wysokiej jakości - 250 g wędzonego surowego boczku - opakowanie fasoli Jaś (500g ) - 1 duża cebula biała - 7 ząbków czosnku - majeranek - rozmaryn - 2 jaja - czosnek niedźwiedzi - olej rzepakowy - pieprz czarny(...)liść laurowy -6 szt - ziele angielskie - koncentrat pomidorowy - 4 łyżki płaskie bułki tartej - mąka do obtaczania klopsików Fasolę jaś namocz w wodzie przez 12 godzin. Mięso wieprzowe przypraw przyprawą do pieczeni i czosnkiem niedźwiedzim, wstaw do lodówki na 12 godzin. Namoczoną fasolę, przełóż do garnka, zalej wodą i zacznij gotować z gałązkami świeżego rozmarynu przez 30 minut. Na dużej patelni

SMYKWKUCHNI
Kaczka świąteczna nadziewana 134

kaczka nadzienie 500 g mięsa mielonego 200 g wątróbki drobiowej 5 łyżek bułki tartej 1 jajko 150 g śliwek suszonych 1 mała cebula sól pieprz pieprz ziołowy staropolski po szczypcie : hyzop, estragon, mięta, cynamon, chili w płatkach, gałka muszkatołowa, gałązki świeżego tymianku 1 jabłko 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu Kaczkę wyluzować , natrzeć od środka pieprzem ziołowym staropolskim(...)solą. Mięso włożyć do miski, dodać drobno pokrojoną wątróbkę, cebulę posiekaną w drobniutką kosteczkę, śliwki również pokroić na mniejsze kawałki, dodać jajko, przyprawy, bułkę tartą i dobrze wymieszać masę mięsną. Zaszyć kaczce szyję i nadziać nadzieniem do pełna. Zaszyć wykałaczkami otwór. Rękami troszkę kaczuszkę pougniatać by nadzienie równo się rozłożyło. Posolić kaczkę z wierzchu i posypać niewielką ilością pieprzu ziołowego

Gotowanie jest łatwe
paszteciki fińskie 143

Składniki: na ciasto: 250 g mąki 150 g masła 1 jajka łyżeczka soli 4 łyżki śmietany rozbełtane jajko do posmarowania łyżka czarnuszki łyżka sezamu na nadzienie: 300 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 100 g kapusty kiszonej 1 cebula 1 jajko 100 g startego żółtego sera ząbek czosnku sól pieprz słodka i ostra papryka łyżka oleju Mąkę, masło, śmietanę(...)sól i jajko zagnieść. Ciasto wstawić do lodówki na czas przygotowania farszu. Kapustę kiszoną gotować kilka minut i odcedzić. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso i pokrojone pieczarki. Kiedy mięso się usmaży, wrzucić kapustę, dodać czosnek i przyprawić. Wystudzić, dodać jajko i ser. Wymieszać. Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdy nałożyć łyżkę  farszu i składać na pół

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krakowskie klopsy w sosie serowym 139

blogu. GRUBY WAŁEK rusza w świat! Gości się i przyjmuje gości, smakuje i próbuje, rozdaje gwiazdki i jest łasy na prezenty. Kto następny? Składniki: klopsiki 1/2 kg chudego mięsa mielonego (np. z indyka) jajko 50 g bułki tartej kumin ziele angielskie suszona kolendra ząbek czosnku pęczek posiekanego koperku oliwa z oliwek szczypta soli sos serowy kubek śmietany 18% (sojowej(...)zwykłej) ulubiony „śmierdzący” ser pieprz ząbek czosnku oliwa brokuł ryż Wykonanie: Kilka ziaren kuminu, ziela angielskiego i kolendry ucieracie w moździerzu. W misce mieszacie mięso z jajkiem, bułką, startym czosnkiem, przyprawami, solą i koperkiem. Formujecie klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Smażycie na oliwie na rumiany kolor. Odkładacie na ręcznik papierowy. Brokuł dzielicie na różyczki i gotujecie w osolonej wodzie

GRUBY WAŁEK
Zapiekane zraziki 148

Możecie je podać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kluseczkami i z czym tylko macie ochotę... Jeśli wolicie karkówkę to zapraszam na sznycle zapiekane w sosie (przepis) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 2 łyżki tartej bułki 4 łyżki mleka 1 łyżka majeranku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego 1/2 szklanki wody 2 łyżki mąki(...)panierowania 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz sos 200 ml śmietany kremówki 2 łyzki mleka 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól pieprz Do miski wkładamy mięso,wbijamy całe jajko,bułkę tartą namoczoną w mleku i doprawiamy majerankiem , solą i pieprzem. Wszystko wyrabiamy na gładką masę mięsną. Formujemy z mięsa zrazy. (mi wyszło 8 sztuka). Każdy oprószamy mąką . Na patelni rozgrzewamy masło

O kuchni z uczuciem
Pulpeciki z magii w sosie pomidorowo-magi'owym :D 131

Mamy :) Składniki na pulpeciki: - 0,5 kg mięsa mielonego z indyka - 2 łyżki kaszy manny - 1 całe jajko - 1 łyżka magii - przyprawy do smaki: sól, pieprz ziołowy i prawdziwy, szczypta ziół prowansalskich i majeranku Składniki na sos: - 1l wody - łyżeczka przyprawy "warzywko" - 1 mały przecier - 1 łyżka magii - przyprawy do smaku: sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki na pulpeciki łączymy(...)sobą i wyrabiamy mięso. Formułujemy małe kuleczki o obtaczamy w mące. Zagotowujemy wodę wraz z przyprawą "warzywkiem" i wkładamy pulpeciki. Na wolnym ogniu gotujemy około 10 minut, później dodajemy pozostałe składniki na sos i gotujemy następne 10 minut. W moim przypadku podałam z kaszą gryczaną :)                        SMACZNEGO

Zdrowie na języku :P
Zapiekanka mięsno - cukiniowa "na okrągło" 171

podany w sposób bardziej efektowny. Będziemy potrzebować pierścień do puree, albo chociaż miseczkę albo umiejętności do starannego podawania potraw ;) Wszystko zależy od Waszej wyobraźni.Składniki:0,5 kg mięsa mielonego najlepiej wołowego0,5 kg ziemniaków1 szeroka (jak największa) cukinia2 cebule1 puszka pomidorówsól, pieprzolej do smażeniaoregano, czosnek w płatkach i papryka w proszku (marki Edmir-pol)świeża bazylia(...)dekoracjiZiemniaki  gotujemy w łupinkach w osolonym wrzątku. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy mięso i smażymy aż uzyska szary kolor. Doprawiamy papryką, suszonym oregano, czosnkiem oraz pieprzem i solą. Na sam koniec dodajemy pomidory z puszki i dusimy aż sos się zredukuje do połowy czyli przez około 20-25 minut. Gdy ziemniaki nam się ugotują

Bon Appetit Małgorzaty
Bakłażan faszerowany z mięsem 206

cebula 1 kg bakłażana 2 pomidory bez skórki 1 kula mozzarelli  1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Mięso mielimy i podsmażamy na patelni, po 2-3 minutach dodajemy do niego pokrojoną w piórka cebulę i dalej smażymy, aż do zeszklenia się cebuli. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę pomidory

Kulinarne przygody Gatity
Klopsiki z mięsa mielonego z indyka z potrawką warzywną z jarmużem 111

podanej porcji wychodzi 9 klopsików z cudownie pyszną potrawką pełną witamin Co potrzeba na klopsiki: 500 g mięsa mielonego z indyka, 2 duże cebule, 1 i ½ płaskiej łyżeczki soli, ½ łyżeczki ostrej papryki, ½ płaskiej łyżeczki pieprzu, 1 jajko, ½ szklanki bułki tartej + do obtoczenia klopsików, olej do smażenia Co potrzeba na potrawkę: 100 g świeżego jarmużu, 1 esencja Knorr do duszonych(...)Wykonanie klopsików: Cebulę kroimy drobno, dusimy na 2 łyżkach oleju, doprawiamy solą, pieprzem i papryką, studzimy. Do miski dajemy mięso, jajko, bułkę tartą i wystudzoną cebulę, dokładnie mieszamy. Na talerz wysypujemy bułkę tartą do obtaczania klopsików. Bierzemy w rękę porcję mięsa (lepi się do rąk) nieco mniejszą niż piłeczka do tenisa ziemnego, robimy kulkę, a następnie wyrabiamy z niej walec

Bułka z Chlebem
Pyszny domowy burger 125

Osobiście nie znam nikogo kto wzgardziłby prawdziwym domowym wołowym burgerem, świetny przepis na szybką i prostą kolacje lub obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kotlety: 400 gram mielonego mięsa wołowego 1 średnia cebula 1 jajko 1 łyżeczka soli,pieprzu i słodkiej papryki Składniki: 4 bułki do hamburgerów pomidor 2 ogórki konserwowe kilka plastrów cebuli sałata bądź mix sałat majonez

Studencka Micha
Klopsiki w porach 152

pora..ale tak sobie pomyślałam  że pójdę na łatwiznę hihi i zamiast surówki z pora będzie sos z pora..no i wyszło całkiem pysznie. 50 dkg  mielonego mięsa cebulka 1-2 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki tartej bułki 1 szkl.bulionu 1/2 puszki pomidorów krojonych 2 pory 1 marchewka sól , pieprz vegeta oliwa mąka  Do mięsa

Moje domowe kucharzenie
Klopsy gotowane w sosie z leśnymi grzybami 133

Bardzo dobry obiadek, ja go zrobiłam w thermomix, ale można również normalnie w garnku. Formowanie klopsów – do miski wrzucić mięso mielone drobiowe,posiekaną drobno cebulkę, jajko, sól, pieprz do smaku. Wymieszać i uformować małe klopsy. Thermomix – do naczynia miksującego dodać marchew pokrojoną na mniejsze kawałki, por, cebulkę czas 10 sek, obr 4 Wlać 1 litr wywaru

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania