mięso mielone - 22854 przepisów (strona:499/1524)

Domowa Musaka 99

połączenie mięsa, sosu pomidorowego i warzyw. Poszczególne składniki w tym daniu układane są warstwami. Przygotowanie także nie sprawi nam większej trudności i będzie świetną propozycją na rodzinny obiad . Sprawdźcie zatem przepis i dajcie znać w komentarzach czy Wam smakowało :) Przeczytaj przepis na: Zapiekanka makaronowa z kurczakiem Domowa Mussaka – składniki (rodzinna porcja) 2 średniej wielkości bakłażany 800g mięsa mielonego(...)mleka oliwa Domowa Mussaka – przepis Ziemniaki gotujemy al dente, odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Kroimy w plasterki. Na patelni szklimy drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy mięso i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak mięso będzie usmażone dodajemy passatę i całość dusimy na wolnym ogniu przez ok. 15 minut. W międzyczasie doprawiamy oregano, pieprzem (jeśli potrzeba) i cynamonem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 92

Składniki: 4 czerwone papryki 500g mięsa mielonego (ja użyłam indyka, ale równie dobrze może być wieprzowina) 100g białego ryżu (1 torebka) 10 pieczarek 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 8 plastrów żółtego sera Przygotowanie: 1.   Ryż gotujemy(...)według instrukcji na opakowaniu. 2.   Mięso przekładamy do miski. 3.   Cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do mięsa. 4.   Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do mięsa. 5.   Dodajemy paprykę słodką, chili i sól. 6.   Całość dokładnie mieszamy. 7.   Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę

Prosto z Kotła
Zraziki w kapuście z warzywami 75

Proponuję pyszne danie jednogarnkowe,które można podawać z ziemniakami czy pieczywem. SKŁADNIKI: 0,5 kg. mięsa mielonego wieprzowego 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1 bułka  1 jajko mleko przyprawy:sól,pieprz,papryka 1 mała głowka kapusty 4 pomidory 1 cebula 2 średnie marchewki łyżka masła szklanka bulionu drobiowego(albo rosołku) WYKONANIE: cebulę kroimy w drobną kostkę,czosnek(...)przeciskamy przez praskę, szklimy razem na masełku, bułkę moczymy w mleku,wyciskamy,dodajemy do mięsa, mięso doprawiamy przyprawami,dodajemy zeszkloną cebulę i czosnek, formujemy okrągłe zraziki, smażymy na oleju, kapustę szatkujemy, pomidory zaparzamy,kroimy w kostkę, marchewki obiaramy i kroimy w słupki, poszatkowaną kapustę doprawiamy solą,pieprzem,octem i cukrem, zostawiamy do zmożenia, w tym czasie szklimy na tłuszczu pozostałym

Kuchnia Beaty
Chili Con Carne 113

albo zamienię składniki :) Tak samo jest tym razem. Zaproponuję Wam Chili Con Carne jednak w nieco lżejszej wersji - z mięsem z indyka zamiast wołowiny. Zatem co potrzebujemy: 500g mięsa mielonego z piersi indyka, olej kokosowy, 200g czerwonej fasoli z puszki, 200g kukurydzy konserwowej, 1 duża czerwona papryka, passata pomidorowa - 500g 1 łyżka musztardy miodowej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego + pół(...)szklanki wody, szczypta cukru, curry, czosnek granulowany, majeranek, papryka słodka, chili, sól, pieprz, optymalnie: ser żółty do starcia na grubych oczkach oraz szczypiorek dla dekoracji Do mięsa dodaję wszystkie przyprawy. Celowo nie podaję ilości ponieważ każdy dodaje wedle uznania i smaku. Do tego łyżka musztardy i zmieszany z wodą koncentrat pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju

Przepis na Dzień Dobry
hamburgery domowe 157

gorsze od tych z budek. Widzę jak je robię, widzę jakich składników używam i wystarczy tylko odpowiednio doprawić do smaku a mamy pyszne jedzenie :D Składniki: * 40 dkg mięsa mielonego wołowego * 1 średniej wielkości cebula * 1 mała czerwona cebula * 1/4 szklanki rosołu albo wody * 3 ząbki czosnku * 4 bułki * sól, pieprz, imbir * sałata * pomidor * ogórek świeży * majonez, musztarda, ketchup(...)żółty Nie używałam do zrobienia kotletów zbyt wyszukanych składników. Rozejrzałam się po lodówce i stwierdziłam, że to co mam też może być :D Do zmielonego mięsa wołowego dodałam podsmażoną na odrobinie oleju posiekaną cebulę. Czosnek przecisnęłam przez praskę, przyprawiłam solą, pieprzem i imbirem. Podlałam wodą, bo nie miałam rosołu. Woda też może być jak najbardziej. Dodałam 2 łyżeczki ketchupu

Pieprzyć z Fantazją
Domowa Musaka 194

będzie świetną propozycją na rodzinny obiad . Sprawdźcie zatem przepis i dajcie znać w komentarzach czy Wam smakowało :) Domowa Mussaka – składniki (rodzinna porcja) 2 średniej wielkości bakłażany 800g mięsa mielonego (dowolnego) 500 ml passaty pomidorowej 1 cebula 2 ząbki czosnku szczypta oregano pieprz sól łyżeczka cynamonu 500g ziemniaków 2 łyżki masła 2 czubate łyżki mąki 2 szklanki(...)mleka oliwa Domowa Mussaka – przepis Ziemniaki gotujemy al dente, odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Kroimy w plasterki. Na patelni szklimy drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodajemy mięso i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak mięso będzie usmażone dodajemy passatę i całość dusimy na wolnym ogniu przez ok. 15 minut. W międzyczasie doprawiamy oregano, pieprzem (jeśli potrzeba) i cynamonem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rigatoni, makaron zapiekany... 476

Makaron rurki o średnicy 1 cm nadziewany mięsem i warzywami, zapieczony w piekarniku. Potrzebujemy 500 g makaronu Rigatoni, 500 g mięsa mielonego, ser w plastrach,  jakieś warzywa typu brokuł, kalafior...itp. przyprawy, czosnek, koncentrat... Forma do zapiekania na podaną ilość makaronu o średnicy ~28 cm. Makaron gotujemy wg wskazań producenta odejmując połowę czasu gotowania tzn. gdy jest podane(...)gotujemy 5 min. od wypłynięcia... gotujemy maksymalnie 3 min. Po ugotowaniu hartujemy w zimnej wodzie i napełniamy przyprawionym mięsem, brokułem... Wszystkie napełnione rurki ustawiamy w formie  posmarowanej tłuszczem. Przed ułożeniem makaronu na spód i boki możemy ułożyć ser w plastrach. W 400ml wody rozrabiamy przyprawiając  200g koncentratu, który wlewamy pomiędzy rurki. Posypujemy serem i zieleniną. Zapiekamy

chleba naszego
Zupa grochowa 154

SKŁADNIKI -groch połówki -ziemniaki -marchew -cebula -wędzona kiełbasa,boczek i skóra wieprzowa - kulki z mięsa mielonego przyprawione jak na kiełbasę np;białą PRZYPRAWY -majeranek -sól -pieprz czarny -ziele angielskie -liść laurowy Wykonanie Do garnka wlewamy wodę do połowy wrzucamy skórę wieprzową wędzoną,listki laurowe,ziele angielskie oraz sól i gotujemy.  Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy(...)razem z cebulą pokrojoną w kostkę. Kiedy skóra będzie miękka dodajemy groch, kulki mięsa,podsmażoną wędzonkę i marchew tartą na grubym tartce lub drobno pokrojona. Gdy groch będzie na wpół miękki wrzucamy ziemniaki. Przyprawiamy dodatkowo pieprzem. Gotujemy do momentu gdy wszystko będzie miękkie w razie potrzeby doprawiamy jeszcze pieprzem i solą . SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zupa gołąbkowa – moje odkrycie stycznia. 214

pysznej zupy.    Zupa gołąbkowa ( porcja spokojnie dla 5 osób )  1 nieduża kapusta biała 2 cebule  2 ząbki czosnku 1 litr rosołu  50 dkg mięsa mielonego  100 gram ryżu  500 ml sosu pomidorowego  2 łyżki koncentratu pomidorowego  1 łyżeczka słodkiej papryki  1 łyżeczka ostrej papryki  sól, pieprz do smaku(...)Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Do garnka dajemy cebulę i czosnek ( możemy całość podsmażyć na oleju – ja dodaję chochlę rosołu i duszę ) po chwili dodajemy mięso i całość podgotowujemy. Gdy mięso się ugotuje dodajemy pozostałe składniki oprócz ryżu i przypraw. Zagotowujemy całość i gdy kapusta będzie miękka dodajemy ryż, zagotowujemy, doprawiamy i gotowe. Proste, prawda

Kuchnia na wzgórzu
Gołąbki bez zawijania zapiekane z serem 6034

takie robiliście, to wiecie, że są pyszne, a jeśli nie próbowaliście to koniecznie zróbcie. Na blogu znajdziecie również przepis gołąbki tradycyjne lub zapiekane w piekarniku. Składniki 600 g mięsa mielonego wieprzowo -wołowego 1 cebula 1 łyżka oleju 1 mała główka kapusty 1 puszka pomidorów 200 g ryżu 1 szklanka wody 150 g żółtego sera typu gouda sól pieprz majeranek(...)bazylia Kapustę drobniutko posiekać lub zetrzeć na tarce. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na oleju. Do miski włożyć mięso, podsmażoną cebulę, posiekaną kapustę, ugotowany ryż, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę, a następnie formować kule i układać w naczyniu do zapiekania. Pomidory z puszki zmiksować, dodać wodę

O kuchni z uczuciem
pierożki samosa z mięsem 161

kolację, na przekąskę, drugie śniadanie i na imprezę - polecam! składniki: ciasto: 500 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 40 g masła 100 ml wody nadzienie: 400 g mięsa mielonego duża cebulę 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki curry, mielona papryka, sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy 2 łyżki jogurtu greckiego ponadto: 3 łyżki oliwy łyżeczka cynamonu Mąkę(...)lekko przestudzone masło. Wyrobić elastyczne, lśniące ciasto, uformować w kulę, zawinąć w folię. Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, zeszklić, dodać czosnek, po minucie mięso. Smażyć do chwili aż mięso zmieni kolor, doprawić do smaku. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę pietruszki i jogurt, wymieszać, odstawić do wystudzenia. Ciasto rozwałkować cienko na podsypanej mąką stolnicy

6niebo
Pulpeciki z ciastkiem francuskim 155

pewno przypadną do gustu niejednemu imprezowiczowi. Karnawał zakończy się tradycyjnie we wtorek tzw. śledzikiem, który tym razem wypada 28 lutego. Składniki: • 250 g mięsa mielonego z indyka • 1 jajko • 1 kajzerka • 1 cebula • 1 ząbek czosnku • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia • 1/2 opakowania ciasta francuskiego • 3 łyżki mleka lub 1/2 jajka(...)kostkę, obsmażyć na 2 łyżkach oleju. • Suchą bułkę namoczyć w ciepłej wodzie, mocno odcisnąć i pokroić w drobną kostkę. • Cebulę dodać do mięsa, wymieszać z czosnkiem przepuszczonym przez praskę, bułką, solą, pieprzem. • Z masy mięsnej formować mokrymi rękoma okrągłe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. • Obsmażyć je na oleju i odsączyć

To co kocham
Cukinie faszerowane mięsem mielonym 123

Bardzo syta kolacja lub smaczny obiad. Danie to jest idealnym połączeniem warzyw z mięsem! 2 średnie cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 1/2 czerwonej papryki 5 pieczarek 1 cebula 100 g żółtego sera 1 ząbek czosnku Sól Pieprz Oregano 150 g koncentratu pomidorowego Cukinie kroimy na płasko wzdłuż. Wydrążamy środek. Ja użyłam gałki do lodów. Wydrążoną cukinię kroimy(...)kosteczkę. Środek cukinii delikatnie solimy. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy mięso, cukinię i pokrojone w pół plastry pieczarki. Całość dusimy do zmniejszenia objętości. Wlewamy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem, oregano i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusimy jeszcze kilka minut do momentu odparowania płynu. Farszem napełniamy cukinie. Wierzch obsypujemy startym na tarce o średnich

VioletoweKucharzenie
Kotlety mielone z cukinią 175

Niedawno był drób z cukinią, a dziś mięso wieprzowe. Polecam te kotlety z dodatkiem cukinii - warzywo dodaje im soczystości. Składniki: 500 g mięsa mielonego 250 g cukinii 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz suszony majeranek kasza manna do zagęszczenia masy mięsnej bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Cukinię zetrzeć na tarce(...)jarzynowej razem ze skórką. Dodać odrobinę soli i odstawić, by puściła sok. Po 10 minutach odcisnąć cukinię i dodać do mięsa. 2. Cebulę drobno posiekać, chwilkę podsmażyć na patelni, by zmiękła. Dodać do mięsa. 3. Dodać jajko, sól, pieprz i suszony majeranek oraz 3-4 łyżki suchej kaszy manny. Wyrobić masę ręcznie. Jeśli masa nie jest wystarczająco zwarta, należy dodać

Kuchnia domowa Ani
Muszle makaronowe z wołowiną 134

mielonej 1 ząbek czosnku 1 łyżka drobno startego sera żółtego 1 łyżeczka masła + do wysmarowania formy 2 łyżeczki słodkiej 30% śmietanki posiekany drobno szczypiorek Sposób przygotowania: W osolonej wodzie gotujemy na al dente muszle makaronowe (ok 10-12 minut). Pieczarki myjemy, kroimy w pół talarki i rumienimy na patelni z dodatkiem szczypty soli i łyżki masła. Mięso mielone

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania