mięso mielone - 23354 przepisów (strona:498/1557)

Naleśniki z meksykańskim farszem 373

odgrzania nawet następnego dnia. Naleśniki z meksykańskim farszem SKŁADNIKI: Na naleśniki :   1 szklanka mleka niepełna szklanka mąki sól szczypta zió ł   olej Na farsz: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 3 pomidory paprykowe 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasoli czerwonej sól, pieprz   papryka mielona słodka 1 łyżeczka koncentratu olej natka pietruszki PRZYGOTOWANIE(...)oleju - mieszamy. Z ciasta smażymy na lekko natłuszczonej patelni naleśniki.  Farsz: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, pomidory obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy cebulę dodajemy mięso i przesmażamy, następnie dodajemy pomidory i całość podduszamy do 5 minut. Dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku solą pieprzem i paprykami. Na koniec dodajemy fasolkę, kukurydzę oraz natkę pietruszki, całość

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Spaghetti z mięsem i selerem naciowym 131

Składniki: 1 łyżka masła 18 0 g mięsa mielonego 1 cebula 100 g makaronu 2 łodygi selera naciowego pęczek szczypiorku pół żółtej papryki 2 ząbki czosnku kilka czarnych oliwek só l, pieprz szczypta tymianku i imbiru łyżeczka ostrej pasty paprykowej 2 łyżki śmietany  1 łyżka sera Ricotta opcjonalnie do udekorowania Gorgonzola Przygotowanie:   Na patelni roztopić masło(...)podsmażyć na nim mięso, przyprawić i dodać drobno pokroj oną cebulę i zmiażd ż ony czosnek . Wymieszać trzymać na ogniu z 3 - 5 min . Seler umyć i pokroić , oliwki przepołowić, paprykę pokroić w słupki. Dodać wszystk o do mięsa i chwilę smażyć. Śmie tanę wymieszać  z Ricottą i dodać do mięsa ( w razie potrzeby doprawić ) . Dobrze wszystko połączyć

Gaździnka warzy
Cukinia faszerowana 224

przepis i coś tam wyszło. Jak dla mnie była nawet dobra, ale rodzinki kubki smakowe potrzebują chyba czegoś innego :) Składniki:  ok. 6 małych cukinii 0,5 kg mięsa mielonego 1 butelka sosu/ przecieru pomidorowego ok. 30 dag pieczarek 2 duże cebule 200 g sera żółtego czosnek (u mnie 2 większe ząbki), sól, pieprz, bazylia, tymianek i inne ulubione(...)przyprawy. 1 torebka ryżu (opcjonalnie) Przygotowanie : Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Gotową przełożyć do miseczki. To samo robimy z pieczarkami. Mięso podsmażamy, mieszając co jakiś czas żeby nie było dużych grudek - ma być rozdrobnione. Dodać posiekany drobno czosnek, pieczarki, cebulę, ugotowany ryż, przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku. Wszystko jeszcze chwilę podgotować, żeby farsz zgęstniał. Cukinię umyć, przekroić

charlotte gotuje
Pulpety w sosie ogórkowym 1950

zarazem smaczny obiadek.  Pulpety indycze, z dodatkiem kaszy lub ryżu, w sosie z kiszonych ogórków. Smacznie i zdrowo.  Za inspirację dziękuję Bahusowi :) Pulpety 700 g mielonego mięsa z udźca indyka  1 spora cebula  2 -3 łyżki oleju 2 jajka 2 łyżki ugotowanej kaszy owsianej, można dać ryż sól i pieprz do smaku, 1 łyżka majeranku

Takie tam pichcenie
Klopsiki szwedzkie z pieczonymi ziemniaczkami 963

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Klopsiki szwedzkie to znane danie podawane w restauracji sklepu Ikea. Różnią się tylko jednym – są o wiele lepsze

Marta Gotuje
Cannelloni 73

swój własny przepis na cannelloni, wypełniając go ulubionymi składnikami., tak jak ja, kilka propozycji moich znajdiesz TUTAJ . Na zakończenie, zapraszam na rury z omięsem. Składniki Makaron Cannelloni 12 sztuk Mięso Mielone wieprzowo – wołowe 400 gram Cebula 1 sztuka Czosnek 3-5 ząbki Suszone pomidory garść Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Wędzoną papryka do smaku(...)Słodka papryka do smaku Gałka muszkatołowa do smaku Pomidory w Puszce 2 sztuki Świeża bazylia dużo Starta mozzarella 200 gram Parmigiano Reggiano garść Przygotowanie Po pierwsze mięso wymieszaj z posiekaną cebulą, czosnkiem, suszonymi pomidorami i oczywiście przyprawami. Po drugi swymi czystymi i zgrabnymi paluszkami nadziej każdą z rur farszem – u mnie wyszło 12 sztuk. Po trzecie połóż nadziane cannelloni

RafalCook
Pulpety drobiowe z amarantusem 101

sposób na zwiększenie ilości smacznego jedzenia. Zrobicie je w pół godziny. Pulpety te przygotowałam z mięsa indyka w sosie pomidorowym. Są delikatne, smaczne i sycące. Najchętniej podaję je z kaszą albo makaronem i surówką. PRZEPIS NA PULPETY DROBIOWE Z AMARANTUSEM Składniki : 500g mięsa mielonego z indyka 4 łyżki kaszki z amarantusa 2 cebule 1 jajko 1 marchewka bardzo drobno(...)soli 1 łyżeczka czosnku suszonego sos: 1 cebula 350ml passaty pomidorowej 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano sól oliwa Jak zrobić klopsiki drobiowe z amarantusem: Najpierw do miski przekładamy mięso, dodajemy startą lub posiekaną w blenderze cebulę i marchewkę, jajko, przyprawy, kaszkę z amarantusa. Następnie wyrabiamy masę aż wszystkie składniki dobrze połącza się. Potem odrywamy kawałki masy i formujemy małe

Dorota Smakuje
Spaghetti Bolognese 101

domowe spaghetti bolognese , które posmakuje każdemu miłośnikowi makaronowych dań.  Bolognese to mięsny sos, podawany na ciepło, który wywodzi się z włoskiej Bolonii. Można go przygotować z różnego rodzaju mięsa, u nas najczęściej wieprzowo – wołowe. Ważne są także świeże warzywa takie jak papryka, cebula, czy czosnek.  Do sosu dodaję także kilka pieczarek, niektórzy tego nie robią, w naszym(...)idealną opcją na smaczny i sycący obiad. Tak przygotowane danie zazwyczaj gotuję z podwójnej porcji i obiad na 2 dni mam z głowy!  PRZEPIS NA SPAGHETTI BOLOGNESE Skadniki: mięso mielone – 500 g czosnek – 2 ząbki papryka czerwona – 1 sztuka cebula – 1 sztuki pieczarki – kilka sztuk koncentrat pomidorowy przyprawy: pieprz, sól, bazylia, oregano

Przepiski.pl
SPAGHETTI BOLOGNESE + FILMIK 142

przygotowałam bardzo łatwy i myślę że jest tak smaczny że nie trzeba do niego nic dodawać. Po prostu pyszny.  SKŁADNIKI :   250 g makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego, mieszanego 2 puszki pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 1 łyżeczka naturalnej jarzynki lub trochę więcej sól, pieprz do smaku 1 łyżka suszonej bazylii 2 łyżeczki(...)PRZYGOTOWANIE :  Makaron gotujemy według przepisy na opakowaniu.  W garnku podpiekamy na oleju cebulę, dodajemy mięso, mieszamy aby sie nie zbryliło i dodajemy przyprawy. Wlewamy pomidory z puszki. Chwilkę gotujemy na małym ogniu.  Do sosu bolognese dodajemy przecier, mieszamy, doprawiamy jeszcze do smaku, na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę gotujemy i zakręcamy gaz.  Do sosu

Kulinarne Fantazje Marioli
SPAGHETTI ALLA BOLOGNESE - SOS BOLOŃSKI 126

dania od A do Z wcale nie jest trudne. Ten sos wykorzystuję także do lasagne ;)  SKŁADNIKI: ( 3-4 porcje) ·        500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego ·        1 średnia cebula ·        2 ząbki czosnku ·        1 passata pomidorowa(...)łyżka masła DODATKOWO: Ok. 400 g makaronu spaghetti PRZYGOTOWANI E: Cebulkę obrać i pokroić drobno w kostkę. Na roztopionym maśle, na średnim ogniu podsmażyć cebulkę. Dodać mięso, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć, aż woda, która się wytworzy odparuje całkowicie. W między czasie dodać do mięsa łyżkę oregano i łyżkę suszonej bazylii, cały czas smażąc mięso. Do mięsa dodać passatę

Calzonella.com
Klopsiki z makaronem chrzanowo-serowym 167

600g mielonej łopatki wieprzowej - 1 jajko - 1 cebula - 1 łyżka musztardy - 3 łyżki bułki tartej - 500 g drobnego makaronu (u mnie CAVATAPPI) - 2 kubki bulionu warzywnego (+/- 500ml) - 2 kubki mleka (+/- 500ml) - łyżka chrzanu tartego - 100g żółtego sera w kawałku - sól, pieprz, czosnek granulowany - świeża pietruszka - odrobina maki do obtoczenia klopsików  W misce dokładnie mieszamy mięso mielone

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Klopsiki z indyka w sosie bolońskim 133

pysznie! Danie podaję najczęściej z krótkim makaronem typu świderki, penne, kolanka lub kaszą, brązowym ryżem. Gdy jesteśmy bardzo głodni wcinamy ot tak, ze świeżą bagietką. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka spora garść mrożonej marchewki w kostce spora garść mrożonego zielonego groszku 2 cebulki 2 ząbki czosnku 3 suszone pomidory z zalewy 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, majeranek(...)ostra i słodka suszona papryka oliwa z oliwek Przygotowanie: Na rozgrzanej oliwie podsmażam posiekaną drobno cebulę i czosnek, po chwili dodaję mrożone warzywa. Mięso przyprawiam w misce, dodaję jajko, mieszam, formuję małe klopsiki. Duszę je na oddzielnej patelni z tłuszczem, przekręcam od czasu do czasu, aby każda strona się równomiernie usmażyła. Gotowe wrzucam na patelnię z warzywami, dodaję sos boloński

Zasmakuj Kuchni
Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym 145

razie ;-). Pulpeciki wyszły delikatne, idealne dla dzieci, nie są smażone, tylko gotowane w bulionie warzywnym. Młoda wcięła jednego, bardzo jej smakowały :-) Miłego piątku Wam życzę :-))) Składniki: 500 g mięsa mielonego u mnie z indyka 1 czerstwa kajzerka 1 jajko L 2 ząbki czosnku 1 większa marchewka natka pietruszki 1/2 łyżeczki słodkie papryki szczypta kurkumy sól pieprz pęczek koperku(...)łyżki kwaśnej śmietany 4 łyżki mąki bulion 1. Kajzerkę moczę chwilę w wodzie lub odrobinie mleka. Odciskam.W misce mieszam wszystkie składniki na pulpeciki (mięso, przyprawy, natkę pietruszki, bułkę i jajko). Formuję pulpeciki, ja zrobiłam takie średnie. 2. Do wrzącego bulionu wrzucam startą na tarce marchewkę, wkładam delikatnie pulpeciki. Garnek przykrywam pokrywką i gotuję pulpeciki około 20 minut co jakiś czas

kruche babeczki
Obiad jednogarnkowy z pulpetami 191

takiego obiadu  dla 8 osób potrzebujemy: 3 litry wody, 3 ziemniaki, 3 marchewki,  3 pomidory, 3 korniszony, 2 cebule, 500g pieczarek, 5 ząbków czosnku, 0,5kg mięsa mielonego,  pęczek pietruszki, 1 por, 2 koncentraty pomidorowe, 350g włoszczyzny w słupkach, 1 jajko, 3 łyżki  bułki tartej, 1 łyżka papryki, 1 płaska łyżka soli, 5 ziaren ziela(...)angielskiego, 4 liście laurowe,  1 płaska łyżeczka  pieprzu, 1 łyżka oregano lub majeranku. Warzywa myjemy dokładnie w zimnej wodzie, obieramy, kroimy w kostkę, paski, pióra...  Mięso doprawiamy, dodajemy włoszczyznę w słupkach, jajko, bułkę tartą i lepimy pulpety. Po takim przygotowaniu możemy przystąpić do gotowania obiadu. Do garnka nalewamy zimną  wodę i wrzucamy część pokrojonych warzyw

chleba naszego
Drobiowe pulpeciki z suszonymi pomidorami w sosie pomidorowym 141

wydaniem więc w naszym domu często takowe gości. Dzisiaj przygotowałam je z drobiu. Polecam tę wariację smaków. Drobiowe pulpeciki z suszonymi pomidorami w sosie pomidorowym Składniki : 500 g mięsa mielonego z indyka 5-6 suszonych pomidorów 1 czerstwa kajzerka 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 mała cebula sól, pieprz, kasza manna, mąka sos: 400 ml bulionu 400 ml passaty(...)pomidorowej ulubione zioła pieprz, sól do smaku Przygotowanie : Czerstwą kajzerka namaczamy. Cebulę obieramy siekamy wraz z czosnkiem oraz suszonymi pomidorami. Do miski przekładamy mięso, dodajemy odciśniętą bułkę, posiekane warzywa, wbija jajko, dodajemy 2-3 łyżki kaszy manny i doprawiamy - mieszamy. Z masy mięsnej formujemy pulpeciki które obtaczamy w bułce tartej. Do szerokiego rondla wlewamy bulion i passatę, doprawiamy do smaku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję