mięso mielone - 22854 przepisów (strona:478/1524)

Pasztecik mięsny z niespodzianką 118

malutki pasztecik dlatego lepiej upiec go z podwójnej ilości składników. Niespodzianką są jajka przepiórcze ale gdy zwiększymy ilość składników to można dać jajka kurze. Zapraszam Składniki: 30 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 garść suszonej żurawiny 1 białko kurze 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka ziół prowansalskich pół łyżeczki pieprzu pół łyżeczki soli 5 jajek przepiórczych ugotowanych(...)twardo Przygotowanie: Jajka przepiórcze obieramy ze skorupek i odkładamy. Do miski przekładamy mięso i dodajemy do niego żurawinę, białko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy razem i dzielimy na dwie części. Jedną część mięsa przekładamy na dno niedużej keksówki. Na mięsie układamy na środku jedno po drugim jaja przepiórcze. Przykrywamy pozostałym mięsem tak aby nie było widać jajek. Wstawiamy do piekarnika

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Papryka faszerowana mięsem mielonym 224

który na talerzu zaprezentuje się  bardzo apetycznie. Mięso, warzywa, ryż i ser - kilka prostych składników, z których wyczarujesz pyszne danie. Składniki: 2 duże czerwone papryki 250 g mięsa mielonego 5 szt. dużych pieczarek 1 ząbek czosnku 1 torebka ryżu 4 łyżki parmezanu (lub mozarelli) sól pieprz 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 szczypty ostrej papryki 1/2 łyżeczki bazylii(...)łyżka przyprawy do mielonego 1 kostka bulionu (np. drobiowego) 1/3 pęczka natki pietruszki 1 łyżka masła olej Przygotowanie: 1. Ryż ugotuj wg przepisu na opakowaniu - odcedź i wrzuć do miski. 2. Pieczarki obierz, pokrój w kostkę i usmaż na łyżce masła - dodaj do ryżu. 3. Mięso dopraw przyprawami i usmaż na oleju - odsącz z nadmiaru tłuszczu i wymieszaj

Alutka-Gotuje
Pieczone paprykowe kotleciki z ziarnami. 115

Dziś zostawiam propozycję na jutrzejszy obiad. Wystarczy uformować kotleciki i włożyć do piekarnika ... i zjadać. Proste prawda!? na niedzielny obiad w sam raz. Składniki; pół kg mielonego mięsa wieprzowego 1 czerwona papryka 1 jajko 1 czerstwa bułka sól, pieprz do smaku natka pietruszki bułka tarta w razie potrzeby 1 cebula 1 szklanka ziaren słonecznika   olej do smażenia cebuli

Radość kipiąca uśmiechem.
Zupa kwaśny klops 140

ziemniaki lub bez, zakwaszana octem, sokiem z cytryny lub sokiem z ogórków kiszonych..Wszystko wedle własnego gustu.Moja zupka z sokiem z ogórków kiszonych..mniam..polecam. około 3o dkg mięsa mielonego 1 jajko sól, pieprz cebula czosnek niedźwiedzi, majeranek 2-3 marchewki 1 pietruszka kilka  ziemniaków listek ,ziele śmietana ocet, sok z cytryny lub około 1 szkl.wody(...)ogórkach kiszonych opcjonalnie kasza manna ,kuskus lub płatki owsiane do zagęszczenia zupy koperek Do mięsa dodać jajko, pokrojoną cebulę i przyprawy. Wszystko razem wymieszać i formować małe klopsiki .Do garnka wlać wodę, dodać listek i ziele i zagotować.Do gotującej się wody wkładać klopsiki.Po kilku minutach dodać startą na tarce lub pokrojoną  marchewkę i pietruszkę

Moje domowe kucharzenie
duszone gołąbki z mięsem z przyprawą makaronu... 173

średnia, ryż 200 gram, mięso mielone 60 dag, marchew 1 większa, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, cebula 1 sztuka, Przyprawa do makaronów 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/2 szklanki, woda 2 litry, pomidory w puszce 1 puszka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku mieloną łopatkę dobrze wymieszać(...)marchewką na grubszych oczkach i startą cebulą z główki kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku, obgotować i ściągać liście z kapusty, z liści wystudzonych wyciąć gruby nerw, nakładać porcję mięsa i zawijać gołąbki, na gorącym oleju podsmażać gołąbki, włożyć do dużego garnka, zalać wodą i dusić do miękkości , pod koniec dodać pomidory z puszki zmiksowane, przyprawę w płynie i dusić

W Mojej Kuchni Lubię
Potrawka z makaronu w aromatycznym sosie z mięsem wołowym 141

śmietanie. Do tego dodałam wyrazisty smak wołowiny i powstało przepyszne danie. Zniknęło z talerzy w mgnieniu oka :) Polecam! Składniki: -200 g makaronu rurki nr 15 LUBELLA -250 g mięsa mielonej wołowiny na tatara -200 g śmietany 30% -3 łyżki śmietany kwaśnej 18%   -30 g masła -dwie cebule -pęczek szczypiorku -4 małe korniszony -jedno jajko -łyżka ciemnego sosu sojowego(...)mąka do obsypania -sól, pieprz do smaku  -olej rzepakowy -patyczki do szaszłyków Do mięsa dodajemy: Jedną  cebulę i korniszony pokrojone w bardzo drobną kostkę, surowe jajko, sos sojowy, odrobinę pieprzu. Soli nie polecam używać, ponieważ sos sojowy jest słony. Wszystko dokładnie mieszamy na pulchną jednolitą masę. Odstawiamy do lodówki na godzinę. W tym czasie nastawiamy wodę

Kulinarne przemyslenia
Fasolka szparagowa w mięsnym sosie 144

Danie to jest świetnym sposobem na wykorzystanie fasolki, która pozostała nam z obiadu.  Fasolka szparagowa w mięsnym sosie  Składniki : 300 g fasolki szparagowej  300 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku  1 puszka pomidorów 1 łyżka posiekanej natki pietruszki  olej rzepakowy sól, pieprz Przygotowanie : Fasolkę szparagową gotujemy na miękko w osolonej wodzie, odcinamy(...)końce i kroimy w słupki Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, szklimy na oleju dodając mięso, zarumieniamy, dodajemy zblendowane pomidory i całość doprawiamy do smaku - dusimy 10 minut by część sosu odparowała.  Dodajemy fasolkę, mieszamy. Całość podduszamy 5 minut dodając posiekaną natkę pietruszki - doprawiamy do smaku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
KIEŁBASKI W GLAZURZE GRILLOWANE Z MIELONYM MIĘSEM 173

Wspaniałe ,pachnące tymiankiem kiełbaski ,nadziewane mielonym mięsem, zapiekane w naczyniu żaroodpornym, ale można je piec na grillu i są smaczniejsze.Sezon na grilla uważam rozpoczęty...! 6 długich ,parzonych białych kiełbasek-może być inna 25 dag.mielonego mięsa 2 gałązki tymianku lub sporo suszonego 1/2 kajzerki namoczonej w mleku przyprawa do grilla 1/2 szkl.oliwy z oliwek 3 łyżki płynnego miodu 2 ząbki(...)czosnku sol pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Oliwę łączymy z przyprawą do grilla,solą oraz pieprzem.Czosnek obieramy,wyciskamy do oliwy-glazury.Mięso mielone mieszamy odciśniętą bułką  i doprawiamy do smaku.Z mielonego formujemy pulpet 6 sztuk.Kiełbasę formujemy w ślimaka.Do każdej wkładamy w środek jednego pulpeta i nadziać na patyczki do szaszłyków namoczonych w wodzie ,aby się  nie spaliły,spinając

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
DOMOWE HAMBURGERY 112

Składniki: 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 1 średni ogórek kiszony 2 łyżki kukurydzy konserwowej sól pieprz ziołowy bazylia oregano bułki z ziarnami sałata masłowa olej rzepakowy 1 cebula czerwona 2 średnie pomidory   SOS KIELECKI HAMBURGEROWY MAJONEZ KIELECKI KETCHUP KIELECKI PIKANTNY   Sposób przygotowania:  Mięso przełożyć do miski. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce, dodać

Prosto i Smacznie z Anetą
Tagliatelle z sosem bolognese. 123

przykryciem. Rozwałkować cienko, następnie  kroić na wąskie paski.  Gotować w osolonym wrzątku przez 5 minut. Sos: 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchew 300 g mięsa mielonego (wieprzowego lub mieszanego) 1/2 szkl. czerwonego wina puszka krojonych pomidorów bez skórki sól pieprz oregano oliwa Wykonanie: Cebulę oraz czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oliwie. Marchew(...)obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do cebuli, podsmażyć. Dodać mięso, wymieszać i dusić przez chwilę. Następnie wlać wino, dusić prze chwilę. Dodać pomidory, wymieszać i dusić pod przykryciem przez ok. 2 godziny. Od czasu do czasu mieszać. Można dolać trochę bulionu, gdyby płyn z sosu zbytnio odparował. Na końcu doprawić do smaku

zadanie-gotowanie
Kotlety mielone z pokrzywami 145

Dzisiaj polecam przepis na pyszne kotlety mielone z dodatkiem pokrzywy. Pokrzywa to roślina mająca szerokie właściwości lecznicze i odżywcze. W kuchni można ją wykorzystać do przygotowania wielu potraw. Warto sięgnąć po tę roślinę.  SKŁADNIKI: 500g karkówki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 pęczek świeżych pokrzyw(...)jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej, ziemniaki, Zasmażana kapusta biała ORZECH . PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę, cebulę i czosnek mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Z pokrzyw usuwam łodygi. Liście drobno siekam nożem.  2. Do zmielonego mięsa dodaję pokrzywę, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie łączę wszystkie składniki. 3. Z masy formuję owalne, lekko spłaszczone kotlety

Tradycyjna kuchnia Kasi
KÖRİLİ KÖFTE, czyli kotleciki z curry i orzechami piniowymi 142

Kotleciki z curry i orzechami piniowymi. Polecam przepis na te egzotyczne kotleciki. Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 250g mielonego mięsa wołowego 1 jajko 1 średnia cebula kilka gałązek natki pietruszki 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka curry 2 łyżki orzechów piniowych sól czarny pieprz oliwa z oliwy Przygotowanie Na patelni zrumienić orzechy piniowe. Mięso włożyć do głębokiej miski

Tureckie Przepisy
muszle faszerowane 135

najwięcej czasu zajmuje nadzianie muszli. Można je przygotować wcześniej a potem tylko upiec. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym i sałatą. Składniki: 250 g makaronu duże muszle 300 g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku duża kulka mozzarelli (125 g) 2 łyżki czarnych oliwek słoik sosu słodko-kwaśnego sól pieprz słodka i ostra papryka  łyżka oleju Makaron ugotować(...)osolonej wodzie al dente.  Cebulę posiekać i zeszklić na oleju, dodać mięso, podsmażyć kilka minut. Przyprawić pieprzem, solą, papryką i czosnkiem. Do mięsa dodać 1/3 słoika sosu i dokładnie wymieszać, wystudzić. Resztę sosu przełożyć na dno żaroodpornego naczynia. Muszle nadziać farszem i ułożyć na sosie. Oliwki pokroić w plastry, ułożyć na muszlach. Całość posypać startą mozzarellą. Wstawić do piekarnika

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Klopsowa z pekinką i pieczarkami 169

Składniki: * 40 dag mielonego * 2 ząbki czosnku * 2 jajka * łyżka maggie w płynie * 4 łyżki kaszy manny * sól, pieprz * tłuszcz do smażenia * 2 litry bulionu (może być z kostki) * pół główki kapusty pekińskiej * 25 dag pieczarek * 2 cebule * pęczek koperku * 2 łyżki śmietany Sposób przygotowania: Mięso mielone mieszamy z jajkami, kaszą manną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem

Pobite gary Barbary
Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem 381

jesienią, my jemy ją przez cały rok, zawsze jest w lodówce by można było położyć ją na kanapki czy użyć do przygotowania obiadu.  4 czerwone papryki 500g mięsa mielonego 4 ząbki czosnku 100g ryżu 2 duże cebule 6 łyżek koncentratu pomidorowego 200g żółtego sera pieprz, sól, bazylia 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Cebule smażymy(...)wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na rozgrzanym oleju. 3.. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Smażymy do zarumienienia. 4. Na patelnię przekładamy ugotowany ryż, koncentrat i starty na tarce ser. Mieszamy. 5. Z papryk odkrawamy górną część, usuwamy gniazda nasienne. Papryki smarujemy olejem, napełniamy farszem, posypujemy odrobiną startego żółtego sera. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania