Przepis na : obiad
W mojej kuchni na ringu stanęli: sos koperkowy vs sos pomidorowy Tak się składa że ja i mój mąż mamy czasem różne zachcianki, zdarza się więc wtedy, że spełniam obie gotując w dwóch garach Ja jestem fanką sosu koperkowego a mąż pomidorowego – a jak jest u Was, która wersja bliższa sercu? KLOPSIKI: 500 g mięsa mielonego 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 czerstwa bułka 1 jajko sól, pieprz papryka słodka w proszku olej do smażenia Czerstwą bułkę namoczyć w mleku. Cebulę , czosnek, jajko, namoczoną dobrze odsączo... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...