mięso mielone - 23354 przepisów (strona:484/1557)

Nadziewane łódki cukiniowe 168

czerwona 10 dużych pieczarek 40 dkg sera żółtego startego na średnich oczkach 1 pęczek natki pietruszki Sposób przygotowania: Cukinię dokładnie myjemy i osuszamy. Przekrawamy na pół i nadziewamy mielonym mięsem drobiowym. Pieczarki myjemy, kroimy na talarki i smażymy na łyżce oleju razem z posiekaną cebulką i czosnkiem. Pomidora kroimy w plasterki, paprykę w paski. Siekamy pietruszkę. Na uzupełnione mięsem

Kuchnia w czekoladzie
Drobiowe kotleciki bolognese z grilla lub ogniska 197

Wasze życie. To jakby zamknąć smak sosu bolognese w jednym kawałku. Fantastycznie komponują się z sosem czosnkowym . DROBIOWE KOTLECIKI BOLOGNESE Z GRILLA LUB OGNISKA Składniki: - 1 kilogram drobiowego mięsa mielonego - 190 gram koncentratu pomidorowego - 300 gram mozzarelli - 1 czerwona cebula - 1 biała cebula - 2-3 ząbki czosnku - bazylia - oregano - tymianek - pieprz - sól Przygotowanie: Cebule obieramy i drobno kroimy. Mozzarelle(...)ścieramy na drobnych oczkach lub rozdrabniamy w blenderze. Tak przygotowane składniki łączymy z mięsem. Dodajemy do całości przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Formujemy podłużne, w miarę grube kotlety, które następnie zawijamy ściśle w folię aluminiową. Pieczemy nad ogniskiem, grillujemy lub smażymy na patelni. Podajemy z ulubionym sosem, ja polecam czosnkowy. Voila! ;) Smacznego i do napisania

Życie zamknięte w smaku
Lasagne 233

a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); LASAGNE Składniki na sos mięsny: - 500 gramów mięsa mielonego - 1 cebula - 1 łodyga selera naciowego - 5 ząbków czosnku - 1 łyżka mąki - 300 mililitrów bulionu - 150 mililitrów czerwonego wina - 1 puszka pomidorów + 1-2 łyżki pasty pomidorowej - oliwa(...)oliwek - pietruszka, majeranek, bazylia - pieprz - sól Przygotowanie sosu mięsnego: Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso, posiekaną w drobną kostkę cebulę, seler naciowy i czosnek. Oprószamy całość mąką, podsmażamy jeszcze chwilę, a potem dodajemy wino oraz bulion. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Dusimy przez około 20 minut, dodajemy pomidory i pastę, a następnie gotujemy jeszcze przez 10 minut.  Składniki na beszamel

Życie zamknięte w smaku
Mussaka 150

nigdzie w pobliżu nie ma bakłażanów a ja tak bardzo nastawiłam się na Mussakę,musiałam wprowadzić małe zmiany.....   Składniki: 3 cukinie bakłażany w pomidorach (Lidl) 500g mięsa mielonego wieprzowego 1 kg pomidorów 3 duże ziemniaki cynamon pieprz  sól mąka masło mleko oliwa z oliwek mozzarella bazylia (ja zawsze kupuję w Lidlu,gdyż tylko ta mi potem ładnie(...)rośnie) Sposób przygotowania: Najpierw podsmażam pokrojone w plastry ziemniaki i cukinię. Potem podsmażam mięso i doprawiam je do smaku solą,cynamonem i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem układamy warstwami: ziemniaki,cukinię,bakłażana i mięso(gdybyśmy używali świeżego bakłażana-przed smażeniem trzeba go posolić i odstawić na sicie ok.30 minut). Na wierzch wylewamy przesmażone pomidory. Następnie układamy plastry mozzarelli

Wielki apetyt
Chili con carne 148

Wcześniej na blogu udostępniłam przepis na chlebki pita. Dziś podam swoją wersję chili con carne, które może być wykorzystane jako nadzienie do wspomnianych chlebków. Można je

upichcic
Klopsy w sosie musztardowym 186

Pyszny obiadek dla całej rodzinki. Przygotowanie klopsów – mięso mielone wrzucić do miski, dodać pokrojoną drobno cebulkę, posiekany czosnek, jajko,majeranek, bułkę tartą, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać, sprawdzić smak i doprawić do smaku. Formować małe klopsiki. Do większego garnuszka wlać wywar lub wodę z kostką rosołową. Dodać potartą marchew, musztardę i zagotować. Do gotującego się sosu

Kuchnia Pokoleń
ETLİ LAHANA SARMASI, czyli tureckie gołąbki 183

Tureckie gołąbki w przygotowaniu niewiele różnią się od polskich, ale jednak trochę inaczej smakują. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki (farsz) 250 g mielonego mięsa wołowego 4 łyżki ryżu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 duża cebula kilka gałązek natki pietruszki 4 łyżki oliwy z oliwek sól czarny pieprz Składniki (pozostałe) 12 listków kapusty woda   Przygotowanie W dużym garnku

Tureckie Przepisy
Zupa z młodej kapusty z klopsikami 114

Pewnie dlatego, że jest dość gęsta, a przez to sycąca i zawsze serwowana przeze mnie z domowymi, ciepłymi bułeczkami składniki na około 3-4 osoby: klopsiki: 0,5 kg mięsa mielonego, najlepiej cielęce. Może też być jakiekolwiek inne. 0,5 szklanki ugotowanego ryżu 3 łyżki bulionu cielęcego (może być z kostki, jeśli nie ma innego) 1 jajko 1 łyżeczka(...)cebula 3 litry bulionu na cielęcinie (można użyć z kostki, jak nie ma innego) 1 łyżeczka otartego, suszonego majeranku sól, pieprz do smaku natka pietruszki , około 1/2 pęczka Mięso przełóż do miski, dodaj ugotowany (najlepiej na bulionie) ryż, jajko, bulion, majeranek , sól i pieprz do smaku. Wyrób na jednolitą masę i uformuj kulki, niezbyt duże, najlepiej nieco mniejsze od piłeczek

Ogrodnik w podróży
Krokiety z mięsem mielonym w sosie pomidorowym przygotowane na parze 287

rzadko go używacie czas to zmienić! Parowar pozwala przygotować wyśmienity warzywa, pełne kolorów i witamin, ale równie dobrze sprawdza się w przyrządzaniu mięsa. Nasza propozycja to odpowiednio doprawione mięso mielone zawinięte w naleśniki i uparowane. Podajemy je z sosem pomidorowym , który doskonale dopełnia smak. Ostrzegamy jednak, ze danie to jest(...)bardzo smaczne i bardzo sycące ;)! Ilość porcji: 9 Składniki: Na naleśniki: 2 jajka 2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 4 łyżki oleju Szczypta soli Na farsz: 0,5 kg mięsa mielonego 100g żółtego sera ½ pęczki natki pietruszki Bułka Przyprawy: sól, pieprz, majeranek W misce wymieszać mąkę sól, jajka oraz mleko i olej. Wszystko dokładnie mieszamy, można przy użyciu miksera

Kolizje Smaków
Pikantne burgery z grilla 178

wyciśnięty z 1 kg cytryn sycylijskich. Nie zawiera cukru ani wody - to naturalny sok z cytryn, jest bardzo wydajny, ma długi termin przydatności do spożycia. Składniki: 500 g mięsa mielonego dobrej jakości, duża cebula, 6-7 ząbków czosnku, łyżka chili w proszku, duża szczypta soli, jajko 1 litr wody - może być lekko gazowana, ok 30-40 ml soku(...)cytryn Limmi , kostki lodu opcjonalnie łyżeczka miodu Przygotowanie: Cebulę oraz czosnek drobno siekamy. Dodajemy mięso, przyprawy i jajko. Całość dokładnie wyrabiamy. Odstawiamy na kilka minut. Z masy formujemy kotlety - trochę mniejsze od dłoni, ana grubość około 2 cm. Grillujemy z obu stron na grillu tradycyjnym lub elektrycznym. Lemoniada: do wody dodajemy sok z cytryn Limmi oraz kostki lodu i opcjonalnie

Lena Gotuje
Sajgonki 318

blogu a dziś SAJGONKI , czyli danie kuchni chińskiej Mogą być spożywane na zimno ale osobiście wole te smażone. Gorąco polecam! Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego 500 g mięsa mielonego 2 średnie marchewki 1 cebula kilka liści kapusty pekińskiej 1 garść suszonych grzybów mun 50 g makaronu ryżowego sos sojowy, pieprz, olej do smażenia Sposób wykonania: Marchewkę ścieramy na tartce(...)grubych oczkach. Cebule drobno siekamy, podsmażamy razem z marchewką na oleju. Dodajemy mięso. Wszystko razem smażymy Na tym etapie możemy dodać sos sojowy, pieprz. Ilość według uznania (ja dałam około 3 łyżek sosu). Na koniec dodajemy (wcześniej namoczone) i posiekane w słupki grzyby mun, posiekane 4 liście kapusty pekińskiej oraz przygotowany wg instrukcji na opakowaniu makaron ryżowy. Wszystko razem podsmażamy

Smaki Natalii
Zapiekanka z mięsem, cukinią i ziemniakami / Meat, zucchini and potato bake 232

przepis! Inspiracji do tej potrawy dostarczył mi blog Domowe Potrawy . Scroll down for recipe in English Zapiekanka z mięsem, cukinią i ziemniakami (4 porcje) Składniki: 500 g dowolnego mięsa mielonego 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 2-3 łyżki oleju roślinnego do smażenia 5 ziemniaków, obranych 1 mała lub ½ średniej wielkości cukinii, pokrojonej(...)mleka 1-2 łyżeczki soku z cytryny mielona gałka muszkatołowa sól, biały pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotuj w całości przez 10 minut, na półtwardo, po czym odcedź i po przestudzeniu pokrój na plastry. Rozgrzej większą patelnię na średnim ogniu, dodaj olej i cebulę i podsmaż do jej zeszklenia. Następnie dodaj czosnek i mięso i smaż przez 2-3 minuty

karmelowy
Danie z makaronem, mięsem mielonym z kurczaka i warzywami 181

drzewach ,, zrobi,, się ,, kolorowo,, jak będą fruwały liście.. Te moje danie, jest właśnie w takich kolorach , kolorach jesieni , ale zarazem proste i smaczne :) Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z kurczaka 300g suchego makaronu świderki 0,5 kg pieczarek 1 cebula 1 papryka 3 łyżki koncentratu pomidorowego Szczypta tymianku Sól, pieprz Olej Przygotowanie : Gotuję makaron wg instrukcji(...)opakowaniu. Cebulkę kroję w piórka i smażę na rozgrzanym oleju aż się zarumieni .Dodaję mięso z kurczaka i duszę ok 10min . Paprykę i pieczarki kroję , wrzucam do mięsa  i przyprawiam solą, pieprzem i tymiankiem.  Dodaję 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Całość duszę do miękkości ok 15-20 na wolnym ogniu.  Ugotowany i odcedzony makaron łącze z mięsem

Domowa Kuchnia u Mamy
Fasolowe klopsiki w warzywach 264

danie, które pomimo tego, że przygotowane bez mięsa jest bardzo sycące. Klopsiki smakują idealnie z sosem przygotowanym ze świeżych, wakacyjnych warzyw. KLOPSIKI Z FASOLI: 400 g fasoli biały jaś 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 3 łyżki otrębów owsianych 1/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz czarny mielony SOS Z WARZYW: 2 małe cukinie zielone(...)fasola będzie miękka. W połowie gotowania posolić. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano razem z rozgniecionym czosnkiem. Ugotowane ziarna fasoli wystudzić i zmielić w maszynce do mielenia mięsa na drobnym sitku razem z uprażoną cebulą. Żeby masa była bardziej gładka można zmielić dwa razy. Do zmielonej fasoli wbić jajka, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i otręby. Połączyć przyprawiając pieprzem

https:KKuchniaMniam
Kofta 258

Popularna na Bałkanach, Bliskim Wschodzie i Azji Południowej potrawa z mięsa mielonego. Przyrządzana głównie z wołowiny lub jagnięciny z dodatkiem cebuli i przypraw. Spotykane są też wersje z owoców morza, baraniny, a nawet wegetariańskie.  500g mielonej wołowiny 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki bazyli 2 szczypty soli 1 łyżeczka cynamonu łyżeczka pieprzu czarnego(...)limonki pół łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki bułki tartej połowa średniej cebuli patyczki do szaszłyków Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy, dodajemy mięso, przyprawy i sok z limonki, dokładnie wyrabiamy. Dodajemy poszatkowaną cebulę i bułkę tartą, aż uzyskamy jednolitą masę. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Lepimy wrzecionowate kotleciki i nabijamy na patyczki do szaszłyków. Pieczemy w piekarniku

Gotuj z Rumcajsem