mięso mielone - 22854 przepisów (strona:488/1524)

Chimichanga z piekarnika 1830

zawierają jeden lub dwa składniki. Zazwyczaj są to mięsa i jakiś dodatek. Najczęściej jest to czerwona fasola, ryż meksykański lub ziemniaki. Co to jest chimichanga? Nic więcej jak smażone / pieczone burrito.  Chimichanga jak zrobić?  Opis jak zrobić chimichanga nie będzie zbyt długi. Aby zrobić chimichanga potrzebna nam będzie tortilla, mięso, fasola, ser, cebula i przyprawy, nic wyszukanego: czosnek(...)jest chimichanga,  że pochodzi z Meksyku. A teraz  najważniejsze, jak się robi chimichanga? Jakie przyprawy do chimichanga?  Zapraszam na przepis! 🙂 Chimichanga z piekarnika przepis mięso mielone 300 g fasola czarna lub czerwona 0,5 puszki czerwona cebula 1 czosnek 2 ząbki cheddar 100 g olej 2 łyżki ostra papryka  czarny pieprz i sól

Dieta moja pasja
Tortille po meksykańsku 85

obiad. Tortille obowiązkowo trzeba podać ze świeżą kolendrą, wtedy całe danie nabierze specyficznego aromatu. Sprawdź przepis na: Grecka tortilla z sosem tzatziki Składniki (na 10 tortilli) 800 g mięsa mielonego wołowego 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy 2 cebule 3 łyżki przyprawy meksykańskiej sól pieprz olej do smażenia koncentrat pomidorowy ser cheddar świeża kolendra 400g pomidorów w puszce szczypta(...)oregano odrobina majeranku Tortille po meksykańsku – przepis Na patelni na odrobinie oleju szklimy drobno posiekaną cebulę. Następnie dodajemy mięso i całość smażymy przez ok. 8 minut. Mięso doprawiamy przyprawą meksykańską, oregano, majeranek, sól i chwile wszystko smażymy. Następnie dodajemy odcedzoną fasolę, kukurydzę i pomidory z puszki. Całość mieszamy i dusimy ok. 5 minut. Na tortillę wykładamy trochę farszu, posypujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Amerykański burger z sadzonym jajem 107

żółtko cały czas płynne. Bułki grillujemy w piekarniku lub na patelni, jeśli mamy jeszcze jakąś dodatkową patelnię. Następnie spód bułki smarujemy majonezem. Kolejno układamy sałatę, plastry pomidora oraz mięso mielone z roztopionym serem. Następnie na to kładziemy plastry bekonu i następnie jajo sadzone. Następnie na samym końcu górną część bułki smarujemy sosem barbecue, po czym zamykamy naszego burgera

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
CIABATTY FASZEROWANE 120

SKŁADNIKI: • 4 ciabatty • 250 g mięsa mielonego • 1/2 papryki • 1/2 cebuli • 2 ząbki czosnku • 1 puszka pomidorów pelati • 1 łyżka koncentratu pomidorowego • 150 g czerwonej fasoli • 1 ostra papryczka • sól, pieprz • 50 g żółtego sera • olej PRZYGOTOWANIE: Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę, czosnek i ostrą papryczkę, aż nabiorą złotego koloru, dodajemy mięso, smażymy aż się zarumieni

KUCHNIA POLSKA
Gołąbki z sosem warzywnym 231

się na blogu coś mniej zdrowego lub coś bardziej kalorycznego :) Przepis na te gołąbki znalazłam  tutaj . Gorąco polecam, bo naprawdę pyszne. Składniki: 1 duża kapusta włoska 500g mięsa mielonego drobiowego 100g suchego ryżu 200g pieczarek 1 duża marchew 1 duża lub 2 małe cebule sól pieprz Ryż ugotować i wystudzić. Cebulę pokroić w kostkę, marchew i pieczarki zetrzeć(...)grubej tarce, a następnie przełożyć na patelnię, podlać lekko wodą i dusić pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. Mięso wyłożyć do miseczki, dodać ryż i wystudzone warzywa. Doprawić solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Kapustę parzyć w dużym garnku kilka minut na lekkim gazie (nie gotować), aż liście zaczną odchodzić od całej kapusty i lekko zmiękną. Farsz nakładać porcjami na liście

kuchnia doski
Kujawska zupa z sokiem z kiszonych ogórków i z jarmużem 202

cebule 2 łyżki masła 1 ½ l wody 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Sól ½ szklanki kremówki Około 1 szklanki soku z kiszonych ogórków Na klopsiki: 30 dag mięsa mielonego, wieprzowego 1 jajko 1 garść świeżego majeranku 3 łyżki kremówki Sól, pieprz około 1 szklanki mąki orkiszowej Włoszczyznę ścieramy na tarce, lub kroimy w słupki. Cebulę kroimy w kosteczkę(...)szklimy na maśle. Zalewamy warzywa wodą. Gotujemy z listkami laurowymi i zielem angielskim. Lekko solimy. Klopsiki: wyrabiamy mięso z jajkiem, majerankiem, kremówką. Doprawiamy solą i pieprzem. Toczymy małe kuleczki. Obtaczamy lekko w mące i kładziemy na posypanej mące. Gdy warzywa są miękkie, wkładamy do zupy. Gotujemy 3 minuty, aż do momentu ich wypłynięcia. Dodajemy poszarpany na drobno jarmuż. Dolewamy kwas

Bon Appetit Małgorzaty
Papryki faszerowane kaszą jaglaną, kurczakiem i cukinią 194

już jakiś czas temu. Bardzo nam wszystkim zasmakowało połączenie w farszu kaszy jaglanej z kurczakiem i cukinią. Jest to z pewnością świetna alternatywa dla tradycyjnych papryk zapiekanych z mielonym mięsem i ryżem, tylko zdecydowanie lżejsza. Świetnie smakuje również na zimno. Polecam. ok. 300 g piersi z kurczaka po 1 łyżeczce: kurkumy i oregano po 1/2 łyżeczki: cynamonu, słodkiej papryki

Smaki Na Talerzu
Papryka faszerowana kaszą bulgur 146

papryki ładne czerwone 120 g kaszy bulgur 300 g mięsa mielonego sól pieprz jajko oregano szczypta cynamonu pieprz ziołowy staropolski 3 pomidory 1 cebula 200 ml śmietany 22% Paprykę myjemy, odkrawamy ładnie tuż za korzonkiem , odkrywamy, i oczyszczamy z nasion, wycinając całe gniazdo nasienne. Kaszę bulgur gotujemy na sypko według przepisu na opakowaniu. Kaszę studzimy, i mieszamy z mięsem

Gotowanie jest łatwe
Mięso mielone z grilla 284

Kolejna propozycja na grilla. Tym razem grillowane mięso mielone z patyczka. Aromat podczas grillowania boski :) Składniki (wyszło 9 szaszłyczków): 500 g mielonej karkówki 1 jajko 2 czubate łyżki bułki tartej 6 dużych ząbków czosnku 1 średnia cebula 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka tymianku 1 płaska łyżeczka papryki słodkiej pół płaskiej łyżeczki papryki ostrej pół płaskiej(...)łyżeczki rozmarynu 1 płaska łyżeczka soli pół płaskiej łyżeczki pieprzu Wykonanie: Do mięsa dodajemy: jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę startą na tarce o drobnych oczkach oraz wymienione przyprawy. Całość dokładnie wyrabiamy rękoma. Z mięsa formujemy nieduże, podłużne kotleciki, które nadziewamy na patyczki. Tak przygotowane mięso grillujemy na średnim żarze około 15 minut. W połowie czasu grillowania, mięso

Smak mojego domu
Pulpeciki z indyka zapiekane w sosie pomidorowym. 198

Pulpeciki uwielbiam a drobiowe jeszcze bardziej ;-) Zatem zapraszam po przepis, może ktoś lubi je także oprócz mnie?! Składniki; 50 dag mięsa mielonego z indyka 1 mała czerstwa bułka 1 jajo 1 mała cebula sól, pieprz, koperek 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej Sos; 3 pomidory 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, słodka papryka, odrobina(...)cukru, suszona bazylia ok. szklanka wody 2 łyżki oleju Przygotowanie; Mięso przekładamy do miski dodajemy, pokrojoną w drobną kostkę cebule, straty czosnek, jajko. Bułkę moczymy w wodzie lub mleku aby zmiękła, następnie odciskamy i dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku i mieszamy do połączenia składników. Na końcu dodajemy koperek. Mokrymi dłońmi formujemy małe pulpeciki które następnie panierujemy w bułce

Radość kipiąca uśmiechem.
Lasagne, kto lubi? 131

Składniki : 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka cukru przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka słodka i ostra Sos beszamelowy : 1 szklanka mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki Przygotowanie : Makaron lasagne ugotować al dente. Mięso podsmażyć z cebulką i czosnkiem, przyprawić

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Pagliaccetti z pulpecikami w sosie madziarów 154

warzywnego 300 ml sosu madziarów 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Mięso mielimy z czosnkiem, marchewką, selerem, cebulą i otrębami pszennymi. Następnie wbijamy jajko, całą masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z tak przygotowanej mieszanki mięsno warzywnej formujemy pulpeciki

R'n'G Kitchen
naleśniki meksykańskie 262

Składniki na 4 duże sztuki: na ciasto: 1,5 szklanki mleka 2 jajka 150 g mąki 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego na nadzienie: 300 g mięsa mielonego 1 cebula ząbek czosnku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasoli 1/2 czerwonej papryki łyżka przecieru pomidorowego sól pieprz ostra papryka łyża oleju kilka liści sałaty lodowej  Składniki ciasta zmiksować(...)odstawić na kwadrans. W tym czasie przygotować nadzienie. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić posiekaną cebulę a po chwili mięso. Smażyć na wolnym ogniu, dodać pokrojoną paprykę, rozdrobniony czosnek, przyprawy a następnie przecier pomidorowy, wymieszać. Na końcu wrzucić kukurydzę i fasolę. Z ciasta smażyć cienkie naleśniki. Na każdym ułożyć sałatę i nadzienie. Zwinąć najpierw dwa przeciwległe boki a następnie całość w rulon

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety z indyka z jarmużem i marchewką w towarzystwie słodko-ostrej marchewki. 161

SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko 3 garści posiekanego jarmużu 1 marchewka utarta na tarce 1 drobno posiekana szalotka 2 łyżki otrąb orkiszowych 1 ząbek czosnku- przeciśnięty przez praskę sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju lnianego 2 marchewki 1 łyżka nasion chilli 2 łyżki miodu PRZYGOTOWANIE: Do mięsa dodajemy jajko, jarmuż, marchewkę, otręby, czosnek

ClauditteMissCooking
173. Kabaczki nadziewane 160

Sezon kabaczkowy powoli się kończy, dlatego warto przygotować poniższe danie.  1 mały kabaczek 1 szklanka ryżu 300 g mięsa mielonego 2 czerwone papryki 2 cebule 1 słoik przecieru pomidorowego  sól, pieprz, majeranek ser do posypania olej do smażenia Kabaczka kroimy na krążki o wysokości ok 5-7 cm,.Wydrążamy środek, solimy ze wszystkich stron i pozostawiamy(...)czas przygotowania farszu. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko.  Mięso  lekko podsmażamy i przyprawiamy. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i smażymy do miękkości, dodajemy mięso i przecier pomidorowy, na samym końcu ryż. Masę mieszamy i przyprawiamy. Krążki kabaczka układamy w naczyniu żaroodpornym, nakładamy farsz i zapiekamy 30 minut w 160 stopniach. Na 5 minut przed końcem

Jadło i czytadło