Pieczeń z jajkiem

Pieczeń z jajkiem

Pieczeń z jajkiem

Pieczone mięso z jajkiem w środku. Jako przystawka, zamiast wędliny na kanapkę lub jako dodatek obiadowy do ziemniaków. Pyszna! Składniki: (na dużą formę keksową) 1,5 kg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, jajko, sucha bułka, 2 łyżki majeranku, 2 łyżki suszonego lubczyku, łyżka słodkiej papryki, sól - płaska łyżka, łyżeczka pieprzu, dodatkowo 5 jajek masło i bułka tarta do wysmarowania formy Przygotowanie: 5 jajek gotujemy na twardo. Obieramy. Bułkę namaczamy w wodzie i odsączamy. Dodajemy do mięsa wraz z przyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Lena Gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, tarta, bułki, mięsa pieczone, mielone, mięso mielone, przystawki, kanapki, ziemniaki, wielkanoc, tarta na słodko, pieczone ziemniaki, pieczeń z mięsa mielonego, dania obiadowe, drugie danie

Inne przepisy z Lena Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.