mięso mielone - 22854 przepisów (strona:487/1524)

Zupa ze szpinakiem i klopsikami 152

Składniki: 500 g mielonego fileta z indyka świeży tymianek 1 sucha bułka pszenna 1 jajko pół szklanki mleka 1 duża cebula puszka mleka kokosowego (400 ml) 2 - 3 ziemniaki opakowanie szpinaku "baby" (250 g) sól, pieprz, czosnek granulowany gałka muszkatołowa Przygotowanie: Suchą bułkę pszenną moczymy w mleku, tak aby zmiękła. Mięso mielone doprawiamy tymiankiem, solą, odciśniętą bułą

Karczma Honorietty
Klopsy w sosie pieczarkowym 142

ryba z grilla i będzie, ale jutro, ponieważ dziś publikuję pierwszy raz robione przeze mnie klopsy. Rozpływały się w ustach! Składniki na klopsy w sosie pieczarkowym (3 porcje): mięso mielone wieprzowe około 500 g pieczarki około 500 g jajko 2 cebule sól pieprz kostka grzybowa śmietana 30% łyżka mąki 3 łyżki bułki tartej Cebulę pokroić w małą kostkę(...)pieczarki w paski i podsmażyć na maśle. Połowę pozostawić na patelni, a drugą połowę dokładnie zmieszać z mięsem i jajkiem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać 3 łyżki bułki tartej i formować średniej wielkości kulki. Smażyć z każdej strony do zarumienienia. Do pieczarek z cebulą, pozostałych na patelni dodać szklankę bulionu grzybowego, śmietanę (6 łyżek) i mąkę. Dokładnie wymieszać

Karola gotuje
domowa kiełbasa podpiekana we własnej wędzarni 156

oszczędnie) solą, pieprzem, majerankiem, cukrem i saletrą (te dwa ostatnie składniki dodajemy całe) i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej sześć godzin( najlepiej na noc) W maszynce do mięsa mielimy kolejno poszczególne rodzaje mięs -wołowe na sicie  2 mm pasztetowym ( lub dwukrotnie na  4 mm) -wieprzowe podgardle (pachwinę), na sicie 4 mm -wieprzową łopatkę ( chudy boczek

Miód i pieprz
Papryka faszerowana mięsem i ryżem 128

wiec trzeba z niego korzystać. Dziś proponuje Wam pieczone papryki, faszerowane mięsem i ryżem. Smacznego! :)    Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: 5 papryk 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 woreczek ugotowanego ryżu 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka pikantnego ketchupu sól pieprz zioła prowansalskie papryka ostra/słodka mała kostka sera(...)żółtego oliwa Sposób wykonania: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek  przecisnąć przez praskę - podsmażyć na oliwie. Następnie dodać mięso i wszystko podsmażyć do momentu aż mięso zbrązowieje. Po tym czasie dodać ryż, koncentrat, ketchup i przyprawy według uznania. Oczyszczone papryki napełnić farszem. Na papryki zetrzeć na tarce o dużych oczkach ser żółty. Zapiekać około 45min w tem 180st

Smaki Natalii
Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym (Pasta con polpettine al sugo) 171

drobiowego w sosie pomidorowym to ulubione danie mojej córki, która mogłaby go jeść codziennie. Smacznego :) SKŁADNIKI Klopsiki 400 gr drobiowego mięsa mielonego 1 szalotka 1 jajko 1 ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej   oliwa z oliwek sól, pieprz  Sos pomidorowy 500 gr pomidorów(...)ząbek czosnku 1 szalotka 2 łyżeczki suszonego oregano oliwa z oliwek listki bazylii sól, pieprz  250 gr makaronu PRZYGOTOWANIE Klopsiki Do zmielonego mięsa dodajemy posiekaną cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Z mięsa formujemy małe klopsiki. Klopsiki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju

La grande e la piccola cuoca
Klopsiki pikantne w kapuście 159

czosnku 1 łyżeczka kminku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz 1/2 litra wody 6 łyżek oleju klopsiki: 1 kg mięsa mielonego (u mnie mielona łopatka wieprzowa) 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 2 łyżeczki ostrej przyprawy do kebaba lub 1/2 łyżeczki chili, 1 łyżeczka kolendry, 1 łyżeczka słodkiej papryki(...)łyżeczki kuminu, 1/2 łyżeczki gorczycy, 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, 1 łyżeczka majeranku, 1/2 łyżeczki imbiru 1,5 łyżeczki soli Przygotowanie: Mięso na klopsiki przyprawić, dokładnie wymieszać i odstawić na około 1/2 godziny, aby przyprawy połączyły się z mięsem. Kapustę drobno poszatkować. Marchew obrać, przeciąć wzdłuż na 4 części i drobno pokroić. Cebulę, czosnek obrać i drobno pokroić. Z przyprawionego mięsa

Kuchcik gotuje
Szynka drobiowa z warzywami 120

płaskie łyżeczki soli morskiej 1 płaska łyżeczka cukru 1płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka bazylii 80 ml przegotowanej wody 1 łyżka oleju Warzywa kroimy w drobną kostkę, a mięso mielimy  lub wkładamy do malaksera. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy marchewkę, chwilę smażymy następnie dodajemy cebulę i smażymy, aż cebulą się zeszkli, na koniec dodajemy pieczarki i paprykę całość delikatnie

Delicious Titbits
Szybkie czyszczenie lodówki i oto zapiekanka 109

ziemniaków (plastry) 400g mięsa mielonego /łopatka przyprawa do miesa mielonego, tymianek, 3 pomidory zblendowane lub puszka pomidoró bez skórki odrobina oleju 2 cebule 150 g sera , ja zmieszałam wędzony z salami łyżeczka płaska śmietany 18% , ja miałam tylko 30% i też była super ziemniaki podgotować tak  by się nie rozpadły, wyłożyć na blaszce wysmarowanej delikatnie masłem mięso

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Ćevapčići - bałkańskie kotleciki mielone 135

SKŁADNIKI: - 1 mięsa mielonego (u mnie wołowina i wieprzowina) - duża cebula (posiekana) - kilka ząbków czosnku (ja lubię i było 8) (posiekany) - łyżeczka ostrej pasty paprykowej (jak ktoś lubi ogień) - łyżeczka papryki słodkiej - pół łyżeczki soli WSZYSTKIE SKŁADNIKI UMIEŚĆ W MISCE i bardzo dokładnie wymieszaj, musisz robić to tak długo aż mięso będzie kleiste, wtedy będziesz mieć pewność że kotleciki

Kuchnia bezglutenowa Loli
Smalec na słoninie francuskiej 132

cebulę. Na końcu minutę przed zgaszeniem ognia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawić do smaku solą, pieprzem, lubczykiem i estragonem. Zostawiając nieco skwarków wszystko zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Jeszcze raz wszystko razem wymieszać, przełożyć do glinianego lub szklanego naczynia i po ostygnięciu włożyć do lodówki..... Smacznego

Gaździnka warzy
Kotlety mielone w płatkach jaglanych 162

znowu :) Składniki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej, 1 garść płatków jaglanych, 2-3 łyżki kaszy manny, 1 jajko, 1 mała cebula, przyprawy: pieprz, sól, suszona natka pietruszki, płatki migdałowe, do obtoczenia: płatki jaglane, do smażenia: olej ryżowy. Przygotowanie:    Na małej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę do zarumienienia. W misce mieszamy mięso mielone, wybijamy jajko

Aga w kuchni
Spaghetti bolognese 133

Dziś mam dla Was spaghetti bolognese , bo dawno nie robiłam i naszła Nas z narzeczonym ochota na taki włoski smak ;) składniki 500g mięsa mielonego z łopatki 2 przeciery pomidorowe 6 cebuli 5 ząbków czosnku makaron przyprawy: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz, cukier, sól. odrobina parmezanu Makaron gotujemy al dente.Mięso podsmażamy w garnku bez dodatku tłuszczu(...)samy czasie na patelni podsmażamy cebulę. Następnie cebulę dorzucamy do mięsa doprawiamy i dodajemy przecier, zagotowujemy.  Na maśle delikatnie podsmażamy czosnek i na sam koniec dodajemy do sosu. Makaron polewamy sosem i ścieramy odrobinę sera. Smacznego kochani :) Kasia

Cukier&Puder
Burrito 135

Składniki: -500g dowolnego mięsa mielonego  -jedna lub dwie cebule -puszka kukurydzy -puszka czerwonej fasoli -chilli w proszku -sól, pieprz -dwie łyżki oleju do smażenia -4 gotowe tortille (można kupić w większości sklepów bez problemu) Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do lekkiego zeszklenia a następie dorzucamy do niej mięso. Smażymy razem do momentu

Tanie przepisy studenckie
Faszerowana papryka i cieplo z piekarnika 157

papryki okolo 400g miesa mielonego 1 marchewka 2 lodygi selera naciowego mrozony groszek zieolny - okolo 2 garscie puszka pomidorow 1 cebula 2 zabki czosnku sol, pieprz czarny swiezomielony pieprz cayenne wykonanie: Papryki nalezy umyc, przekroic na pol i usunac z nich gniazda nasienne. Na patelni podsmazamy posiekana cebulke i czosnek. Dodajemy mieso mielone i smazymy do chwili

Przysmaki Karolki
Paprykarz „bydgoski” 141

pieczywa, bardzo podobna do tradycyjnego paprykarza. Paprykarz „bydgoski” Przygotuj miski, patelnię, nóż i deskę do krojenia, garnek, sitko, łyżkę, łopatkę do mieszania, łyżeczkę. Przygotuj składniki: 200-300 g mięsa mielonego, 50-70 g ryżu, ¼ małej główki białej kapusty, 1 średnią cebulę, 1 średnią marchewkę, kilka – kilkanaście pieczarek marynowanych, 3-4 łyżeczki ketchupu, sól, pieprz, cukier, tłuszcz do smażenia. Ryż(...)Ugotowaną i wystudzoną marchew pokrój w kostkę. Pieczarki przełóż na sitko i dobrze odsącz z zalewy. Odsączone grzyby pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Na gorącym tłuszczu podsmaż mięso, połowę cebuli i kapustę. Kiedy mięso ładnie się przyrumieni, na patelnię dodaj ketchup. Wszystko dobrze wymieszaj i zdejmij z ognia. Przestudzone mięso przełóż do większej miski. Dodaj do niego pozostałą

blog.moje-pasje.info