mięso mielone - 22854 przepisów (strona:308/1524)

Kotlety mielone drobiowo wieprzowe 379

Składniki: - 700g mięsa drobiowego - 700g mięsa wieprzowego - 125g boczku wędzonego - 1 duża cebula - 1 główka czosnku - 1 czerstwa bułka - kawałek czerwonej papryki - 2 jajka - sól, pieprz - serki topione (po 1 do kotleta) - bułka tarta do panierowania - olej do smażenia   Bułkę namaczamy w wodzie. Mięso, boczek, cebulę, czosnek, paprykę i odciśniętą z wody bułkę mielimy maszynką. Zmielone składniki wyrabiamy. Dodajemy(...)smakowały, jaki nigdy. Dodatek papryki do mielonego mięsa wzbogacił je nie tylko kolorystycznie, ale i smakowo. Nie był to dodatek zamierzony. Po prostu został mi w lodówce kawałek, więc ją dodałam podczas mielenia. Okazało się do bardzo dobrym pomysłem. Kotleciki wyszły „palce lizać”. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Kotlety mielone drobiowo wieprzowe appeared first

mojewypiekiinietylko
Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym 142

Składniki: 1 kawałek karkówki - co najmniej 1/2 kg (jeśli nie macie maszynki do mielenia to użyjcie gotowego mięsa mielonego) 1 mała cebula 1 twarda kajzerka sól, pieprz 1 ząbek czosnku 1 jajko mąka do obtaczania świeży koperek śmietana 30% i mąka do zagęszczenia sosu 1. Karkówkę umyć, osuszyć i pociąć w dużą kostkę, zmielić za pomocą maszynki(...)sobą połączyć. Jeśli według was masa jest zbyt klejąca się - dosypać bułki tartej.   3. Z przygotowanej masy formować mięsne kulki. Każdą kulkę obtoczyć w mące. Przygotowane mięso schłodzić w lodówce (co najmniej 30 minut).  4. Następnie do garnka wlać wodę. Do wrzącej wody wrzucić pulpety wieprzowe. Gotować na średnim ogniu około 20 minut.  5. W międzyczasie

Ugotować
Klops z jajkiem 94

jajko, które podczas świąt chętnie zjadamy w różnej postaci. Jako dodatek idealnie pasuje do niego sos chrzanowy lub tatarski. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Klops z jajkiem Składniki 850 g mięsa mielonego wieprzowego 1 szklanka marchewki z groszkiem (250 ml) 1 jajko 1 sucha bułka 1 cebula 4 jajka ugotowane na twardo sól pieprz 1 łyżeczka tymianku Instrukcje Do garnka(...)minuty, odcedzamy na sicie i studzimy. Bułkę namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebulę siekamy w drobną kostkę i obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Cebulę razem z bułką mielimy lub blendujemy. Do mięsa dodajemy surowe jajko, 3-4 łyżki zimnej wody, cebulę, bułkę i marchewkę z groszkiem. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i rozmarynem. Formę o długości

To co lubię - gotuję i polecam
Kiełbaska z boczku i drobiu 188

skóry 0.3 kg -skórę ugotowałem aby była mięciutka wystudziłem i zmieliłem na sitku 2mm dwa razy Wykonanie Mięso z indyka i kurczaka mielimy na sitku 8 mm a boczek kroimy drobno i peklujemy osobno mięso mielone i krojone.Mielone skórki dodajemy do drobiu. Mięso wyrabiamy do kleistości dodając odrobinę wody. Wkładamy do lodówki na 24 godz. Po tym czasie(...)mięso krojone i mielone łączymy ze sobą i przyprawiamy i ponownie wyrabiamy w razie konieczności  dodajemy troszkę wody podczas wyrabiania. Nabijamy ciasno osłonki jakie mamy wieszamy w chłodnym miejscu na 12 godz.Następnie parzymy Parzenie woda 75-80 stopni i parzymy do momentu gdy kiełbaska w środku będzie miała 68-70 stopni.Mierzymy termometrem z sondą.Wyjmujemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Burgery z pieczarkami 187

Wyszły bardzo smaczne, a dzięki pergaminowi nie były tłuste i łatwo się je obracało podczas smażenia. Dzieci chętniej zjadły na obiad burgery, niż jakieś kotlety mielone. Składniki: mięso mielone – 500 gram ½ suchej bułki ½ szklanki bułki tartej jajko – 1 szt. pieczarki – 5 szt. ½ cebuli olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, tymianek, majeranek Winiary „Pomysł na... Papirus(...)ziołami prowansalskimi Drobno pokrojone pieczarki wrzucamy na patelnię teflonową i na małym ogniu odparowujemy z nich wodę. Dolewamy odrobinę oleju, dorzucamy posiekaną cebulę, trochę soli i podsmażamy. Mięso mielone (1:1 wieprzowe i drobiowe) mieszamy z jajkiem, namoczoną i odciśniętą suchą bułką, bułką tartą, pieczarkami z cebulą i przyprawami (ostrożnie z solą, trzeba pamiętać, że pergamin jest

Gotuj z Misiem
Drożdżowe pierogi z soczewicą 66

soczewicy * 250 gr mięsa z rosołu lub przesmażonej wątróbki drobiowej lub pominąć 3 ząbki czosnku 2 małe jajka 4 łyżki mielonego siemienia lnianego pół pęczka koperku 1 i 1/2 łyżeczki soli (do smaku) 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Mięso przełożyć na sitko, aby odciekło. Soczewicę przełożyć na sitko i kilka razy opłukać pod bieżącą wodą. Soczewicę wrzucić do garnka(...)średnim gazie bez przykrycia. Jeżeli cała woda nie odparuje, soczewicę przełożyć na gęste sitko i odcedzić (u mnie nie było takiej konieczności). Soczewicę, mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa, na małym sitku, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, dosmaczyć wg. własnych upodobań, dodać jajka, posiekany koperek, siemię lniane, dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 min. aż siemię zacznie wiązać

moj przepis na
Drożdżowe pierogi z soczewicą 76

soczewicy * 250 gr mięsa z rosołu lub przesmażonej wątróbki drobiowej lub pominąć 3 ząbki czosnku 2 małe jajka 4 łyżki mielonego siemienia lnianego pół pęczka koperku 1 i 1/2 łyżeczki soli (do smaku) 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Mięso przełożyć na sitko, aby odciekło. Soczewicę przełożyć na sitko i kilka razy opłukać pod bieżącą wodą. Soczewicę wrzucić do garnka(...)średnim gazie bez przykrycia. Jeżeli cała woda nie odparuje, soczewicę przełożyć na gęste sitko i odcedzić (u mnie nie było takiej konieczności). Soczewicę, mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa, na małym sitku, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, dosmaczyć wg. własnych upodobań, dodać jajka, posiekany koperek, siemię lniane, dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 min. aż siemię zacznie wiązać

moj przepis na
Drożdżowe pierogi z soczewicą 132

soczewicy * 250 gr mięsa z rosołu lub przesmażonej wątróbki drobiowej lub pominąć 3 ząbki czosnku 2 małe jajka 4 łyżki mielonego siemienia lnianego pół pęczka koperku 1 i 1/2 łyżeczki soli (do smaku) 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Mięso przełożyć na sitko, aby odciekło. Soczewicę przełożyć na sitko i kilka razy opłukać pod bieżącą wodą. Soczewicę wrzucić do garnka(...)średnim gazie bez przykrycia. Jeżeli cała woda nie odparuje, soczewicę przełożyć na gęste sitko i odcedzić (u mnie nie było takiej konieczności). Soczewicę, mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa, na małym sitku, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, dosmaczyć wg. własnych upodobań, dodać jajka, posiekany koperek, siemię lniane, dokładnie wymieszać. Odstawić na 10 min. aż siemię zacznie wiązać

moj przepis na
Pierogi z mięsem wołowym 149

smaku Dodatki do gotowania mięsa: 1 marchewka 1 pietruszka niewielki seler niewielki por 2 liście laurowe 10 ziaren ziela angielskiego około 1 płaskiej łyżeczki soli pieprz mielony Wykonanie: Przygotowanie mięsa: Mięso dokładnie płuczemy, zalewamy zimną wodą (2 litry), dodajemy płaską łyżeczkę soli, listki laurowe, ziele angielskie i włączamy. Po zagotowaniu, zdejmujemy szumowinę, zmniejszamy gaz i na wolnym ogniu mięso(...)potrzeba, solimy. Mięso wyjmujemy z bulionu, studzimy. Bulion wykorzystujemy do zup lub sosów. Wykonanie farszu: Cebulę drobno kroimy, solimy i podsmażamy na oleju do zeszklenia.  Ugotowane i ostudzone mięso mielimy w maszynce do mięsa.  Do mięsa dodajemy zeszkloną cebulę. Dolewamy około 14 łyżek bulionu. Dajemy go tyle, aby masa mięsna nie była sucha. Całość lekko dosalamy i dość

Smak mojego domu
Empanadas 129

zmięknie i zrobi się delikatnie przeźroczysty. Wszystkie podsmażone warzywa mieszamy, dodajemy do nich pokrojony szczypior.   W rondlu znowu ląduje łyżka oleju – pora na mięso. Przy kupowaniu paczkowanego mielonego mięsa nigdy nie bierzcie żadnego, które ma na etykiecie napis „garmażeryjne”. To chyba najpodlejszy możliwy gatunek – z mechanicznie oddzielonych od kości resztek, okrawków ze ścięgnami i tłuszczem. Zero wartości odżywczych(...)mięsa – zdecydowana większość opakowań ma przeźroczyste okienka, przez które na jeden rzut oka jesteście w stanie stwierdzić, jak grubo zmielone jest mięso – bierzcie to zmielone grubiej. Bardzo drobno zmielone mięsa też będą ok, ale nie do smażenia. Przy podsmażaniu takie mięso najczęściej zbija się w trudne do rozbicia grudy – włókna mięśniowe są w nim mocno zmiażdżone.   Podsmażamy mięso

Karo in the Kitchen
Meksykańskie kotleciki 188

Jeżeli lubicie jedzenie na ostro to musicie posmakować innej odsłony kotletów mielonych.  pół kg drobiowego mięsa mielonego  1 cebula czerstwa bułka jajko pół łyżeczki papryki słodkiej 2 ząbki czosnku pół łyżeczki kuminu pieprz, sól mąka olej Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, wycisnąć. Czosnek przecisnąć przez praskę, papryczkę drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić masę

Humanistka w kuchni
SPAGHETTI W SOSIE ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW I MIĘSA MIELONEGO – 3,50 zł 467

wysokiego garnka (sos bardzo pryska przy duszeniu) i szklimy na średnim ogniu na małej ilości oliwy/oleju przez 3 minuty. Dodajemy posiekany czosnek i szklimy razem jeszcze minutę. 3. MIĘSO MIELONE (7 min): mięso dorzucamy do cebuli i smażymy, rozdrabniając je na małe kawałki szpatułką. Uważamy, żeby się nie przypaliło, mieszając co jakiś czas. 4. POMIDORY(...)MIĘSO + PRZYPRAWY (1 min): usmażone mięso doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką oraz curry (dobrze czytacie – urozmaici i wyciągnie smak mięsa i pomidorów, ale nie będzie dominować, nawet jeśli nie lubicie tej przyprawy, tym razem spróbujcie, naprawdę robi różnicę). Smażymy jeszcze chwilkę aby przyprawy nieco się podsmażyły i nabrały aromatu. 7. POMIDORY, KONCENTRAT I WODA Z MAKARONU (5 min): do mięsa

Nerds Kitchen
Kotlety mielone z pieczarkami 152

Pierwsze kasztany. Pierwsze kolorowe liście spadające z drzew. Jesień nadchodzi... :) Kotlety mielone w takiej wersji są przepyszne. Pieczarki doskonale podbijają smak mięsa i sprawiają, że zwykły(...)klasyk nabiera charakteru. Rzadko zdarza nam się jeść mielone w wersji smażonej (zazwyczaj wolimy gotowane pulpety), jednak ta wersja jest na prawdę godna powtórki :) Składniki: 300 g mięsa mielonego 1 cebula 500 g pieczarek 1 mała bułka namoczona wcześniej w mleku 1 jajko sól, pieprz, słodka papryka, koperek 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia Pieczarki obieramy

My simple kitchen
Boczkowa niespodzianka 96

Boczkowa niespodzianka Zwykłe kotlety mielone z niespodzianką. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego z łopatki ·        20 pasków boczku parzonego ·        Sól ·        Jajko ·        Tymianek ·        Chili(...)Bułka tarta ·        Puszka ananasów Sposób przygotowania: 1.    Do miski przekładamy mięso. 2.    Wbijamy jajko. 3.    Wsypujemy tymianek. 4.    Doprawiamy solą oraz chili. 5.    Dodajemy bułkę tartą. 6.    Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. 7.    Dwa plastry boczku rozkładamy na krzyż

Kulinarna Chwila
Spaghetti z mięsem w sosie szpinakowym 149

dwie garści. No ale starczyło na aromatyczny sos szpinakowo-śmietanowy, z dużą ilością czosnku, a wszystko w towarzystwie mięsa i oczywiście makaronu.  Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 garście szpinaku 1 cebula 4-5 ząbków czosnku 200 ml śmietany 30% sól  świeżo zmielony pieprz makaron typu spaghetti tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Czosnek i cebulę drobno posiekać(...)Cebulę i 2 ząbki czosnku podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Dodać mięso, pieprz i sól do smaku i krótko podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać umyty szpinak, dodać resztę czosnku, smażyć tylko do momentu aż szpinak straci wiotkość, wlać śmietankę, zagotować i ewentualnie doprawić do smaku. Makaron przyrządzić wg instrukcji na opakowaniu. Wymieszać makaron i mięso i podawać. Można posypać startym

na moim stole...

Proponowane wyszukiwania