mięso mielone - 22854 przepisów (strona:312/1524)

Kotlety Mielone z Jajeczkami Przepiórczymi 152

Jajeczkami Przepiórczymi - Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) duża cebula łyżka musztardy jajko  bułka namoczona w mleku 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki bułki tartej przyprawy: kolendra, majeranek, tymianek, gałka muszkatołowa sól  pieprz ponadto: ok. 10-12 jajeczek przepiórczych bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Kotlety Mielone z Jajeczkami Przepiórczymi - Sposób(...)chwili obieramy ze skorupek. Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie przypraw, sól, pieprz (ilość według uznania), musztardę i bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy mięso.  Z mięsnej masy formujemy wilgotnymi rękami niewielkie kulki w których następnie tworzymy otwory. W ich miejsce wciskamy jajeczka przepiórcze

Słodka Strona
Kokardki zapiekane pod beszamelem wg Anny Starmach 382

smak jest po prostu boski. Jako, że uwielbiam zapiekanki z makaronem, ta idealnie wpasowała się w mój gust. Potrzebne nam: *300g makaronu kokardki *na sos z mięsem: - 300g mięsa mielonego wołowo - wieprzowego - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 400 ml passaty pomidorowej - tymianek, oregano *sos beszamelowy: - niecałe 2 łyżki masła - 2 łyżki mąki - 400 ml mleka - sól i pieprz - szczypta(...)Przygotowanie:  Makaron ugotować w osolonej wodzie, tak by pozostał lekko twardy. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i przysmażyć na głębokiej patelni na odrobinie oliwy. Po chwili dołożyć mięso i smażyć około 7 minut (aż zmieni kolor). Dodać passatę, po czym całość doprawić do smaku.  Przygotować sos beszamelowy. W małym garnku rozpuścić masło, dodać mąkę i wymieszać. Następnie

W poszukiwaniu inspiracji
WIEPRZOWINA W 5 SMAKACH Z GRZYBAMI ( Five spice pork ) 197

smakiem! A może i poprosi o dokładkę ;) SKŁADNIKI: * cebula – 1 szt *czosnek – 2 ząbki * pieczarki – ok. 6 szt * czerwona papryka – 0,5 szt * mięso mielone ( u mnie łopatka ) – 200 g * imbir, przyprawa 5 smaków , cukier – do smaku * sos sojowy – 1 łyżeczka * olej sezamowy – 1 łyżeczka * ocet winny – 1 łyżeczka(...)dodajemy czosnek i szczyptę imbiru. Po przesmażeniu wrzucamy pokrojone w plastry pieczarki i pokrojoną w kostkę paprykę. Przesmażamy na dużym ogniu przez ok. 5 minut, a następnie wrzucamy zmielone mięso. Mieszamy rozbijając na drobne kawałki i smażymy do momentu aż się zetnie. Wlewamy sos sojowy, ocet winny, olej sezamowy , szczyptę cukru i płaską łyżeczkę przyprawy 5 smaków. Przesmażamy kilka minut

Ostra na Słodko
KOTLETY MIELONE W SOSIE GRZYBOWYM 163

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 55 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki na kotlety: 40 dag mięsa mielonego, sól, papryka ostra i słodka, majeranek pęczek koperku, jajko, 2 łyżki bułki tartej + do panierowania, 1/2 bułki - wcześniej namoczonej w mleku i odciśniętej, olej. Składniki na sos: 25 g suszonych grzybów wcześniej namoczonych w niedużej(...)maślaków), mała cebula, duża garść posiekanej natki pietruszki, ciemny sos uniwersalny Łowicz, sól, większa łyżeczka cukru, łyżka masła, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego. Przygotowanie: Mięso dokładnie łączę z jajkiem, bułką, bułką tartą, posiekanym koperkiem i przyprawami. Formuję niezbyt duże kotlety, obsmażam na oleju aż będą rumiane, osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Wcześniej namoczone grzyby przekładam

JejKuchnia
Pieczarkowe bombki 119

Pieczarkowe bombki Pomysł na kotlety mielone na bogato. Składniki na kotlety: ·        ½ kg mięsa mielonego ·        Jajko ·        Sól ·        2 łyżki bułki tartej ·        Majeranek(...)jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, wsypujemy bułkę tartą, majeranek, paprykę ostrą. 2.   Z papryki usuwamy nasiona i bardzo drobno kroimy, dodajemy do mięsa i wszystko razem dokładnie wyrabiamy. 3.   Pieczarki myjemy

Kulinarna Chwila
Zupa klopsikowa z dukanymi ziemniakami 151

pyszna. pomysł podsunął na tą zupkę podsunął mi mój syn i synowa. Zawsze jak przyjeżdżają to robię dla nich to na co mają ochotę. 1 Klopsiki – mielone mięso włożyć do miski, dodać posiekaną bardzo drobno cebulkę, majeranek, jajko, jogurt naturalny, bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki i odstawić na później. 2 Zupa

Kuchnia Pokoleń
Zupa gołąbkowa 139

Składniki: * 500 g mięsa mielonego chudego * 600 g kapusty białej * duża cebula * ząbek czosnku * por biała część * kawałek selera * marchewka * pietruszka * 100 g ryżu * 3 łyżki pełne koncentratu pomidorowego * łyżka mąki * majeranek * tymianek * sól * pieprz * papryka słodka * papryka ostra * natka pietruszki * 3 listki laurowe * 4 kulki ziela angielskiego * 1 piramidkę smaku ( suszone warzywa do zupy) * olej do smażenia Przygotowanie(...)Kapustę kroję w paski. Marchewkę i por w półplasterki. Pietruszkę i seler ścieram na tarce. Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na patelni przez chwilę następnie dodaje mięso, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz przyprawiam: solą pieprzem, łyżeczką majeranku, tymianku, słodkiej papryki oraz 1/3 łyżeczką ostrej papryki. Podsmażone mięso przekładam do większego garnka i wlewam 3 litry wody. Następnie dodaje

Kulinarne przygody
Pulpeciki w pomidorowo-paprykowym sosie 115

Pulpety: 60 dag mięsa mielonego mała cebulka 1 namoczona kajzerka sól pieprz 1 jajko 2 łyżki oleju bułka tarta do obtoczenia Sos: 4 marchewki 1 łyżka oleju 1 cebula 6 pieczarek sól pieprz 4 ząbki czosnku 320 ml domowego sosu pomidorowo-paprykowego papryka ostra Marchewki obrać, pokroić na plastry. Cebulę pokroić w kostkę. Przesmażyć razem z marchewką. Następnie dodać(...)półplasterki. Całość solimy i smażymy około 5 minut. Warzywa przekładamy do garnka, dodajemy przeciśnięty czosnek. Zalewamy 3 szklankami wody i dusimy około 20 minut. W tym czasie robimy pulpety. Mięso mieszamy z posiekaną cebulką, odciśniętą kajzerką, jajkiem i przyprawami. Formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Obsmażone pulpeciki przekładamy do warzyw, dodajemy sos domowy i przyprawy. Dusimy

Ewusiowe Smaki
Zapiekana cukinia z mięsem, suszonymi pomidorami i mozzarellą 142

bardzo klasycznie przyprawione, a czasem jest to mięso przygotowane podobnie jak do sosu bolońskiego. Często jest to farsz jarski, bez grama mięsa i też jest pysznie :) Dzisiaj do mięsa dodałam suszone pomidory - to był strzał w dziesiątkę. Wyszło pyszne i aromatyczne danie :)Składniki:2 średnie cukinie,30 dkg mielonego mięsa,6 połówek suszonych pomidorów w oliwie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczone gołąbki 279

Składniki : średniej wielkości kapusta włoska około 500 g mielonego mięsa – wieprzowe lub wieprzowe-wołowe 1 paczka ryżu jajko 1 cebula przyprawy – sól, pieprz, czosnek, majeranek 1 szklanka bulionu (w ostateczności może być z kostki rosołowej) łyżka masła sos pomidorowy Przygotowanie: Gotujemy ryż, krócej niż zazwyczaj – może być lekko twardy. W wielkim garnku musimy obgotować kapustę

Ugotuj to sam ...
Makaron razowy z sosem bolońskim 211

zmodyfikowaliśmy ten przepis. Makaron razowy z sosem bolońskim - przepis: Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na odrobinie oleju. Jak cebula będzie szklista dodajemy posiekany czosnek. Na patelnię dodajemy mięso mielone i podsmażamy. W między czasie mięso rozdrabniamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy pomidory w puszce , koncentrat pomidorowy, paprykę pokrojoną w kosteczkę i całość dusimy przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pulpety mięsno-brokułowe w zielonym sosie z żółtym serem 111

Użyłam trochę zbyt chudego mięsa i nie były tak pulchne jakbym chciała, ale mimo wszystko z czystym sercem mogę polecić je na fantastyczny zielony obiad. :) 300g dość tłustego mięsa mielonego 1 duży brokuł ok. 1,5 - 2l bulionu mięsnego (może być z kostki) ok. 30g żółtego sera 2 ząbki czosnku pół łyżeczki suszonego tymianku łyżeczka ostrej papryki w proszku(...)świeżo mielony czarny pieprz sól łyżeczka soku z cytryny Mięso przekładamy do miski. Brokuł kroimy na połowę. Jedną dzielimy na "drzewka" i gotujemy do miękkości w bulionie, drugą zaś siekamy jak najdrobniej i wrzucamy do mięsa, po czym wszystko dobrze ze sobą łączymy. Do masy mięsno-brokułowej wsypujemy tymianek oraz paprykę, sól i pieprz do smaku, a także zmiażdżone

Kuchenna Kontrrewolucya
Spaghetti pełnoziarniste i warzywne z mięsnymi klopsikami w sosie pomidorowym 142

duża cebula jajko 3 łyżki świeżo mielonego siemienia lnianego 400ml krojonych pomidorów sól, pieprz, bazylia 200g makaronu pełnoziarnistego 2 cukinie 2 duże marchewki Mięso przełożyć do dużej miski. Cebulę posiekać drobno (można blenderem w pojemniku do rozdrabniania), dodać do mięsa razem z jajkiem, sporą szczyptą soli i pieprzu. Wymieszać dokładnie dosypując świeżo mielone siemię lniane do osiągnięcia

Dietolog
Kotleciki Meksykano 100

Kotleciki Meksykano Łatwy, szybki sposób na nietypowe kotlety mielone. Wart wypróbować są pyszne. Składniki: ·        ½ kg mięsa mielonego wieprzowego z łopatki ·        1 całe jajko ·        Sól ·        1 łyżeczka papryki ostrej(...)puszki kukurydzy ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia   Sposób przygotowania: 1.   Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę, cebulę, ogórki oraz ugotowany ryż i kukurydzę. Dokładnie mieszamy. 2. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym

Kulinarna Chwila
Kotleciki mielone z kaszą jaglaną 204

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl W dzisiejszym przepisie postanowiłam połączyć mięso mielone z zdrową i lekkostrawną kaszą jaglaną. Z tego połączenia powstały przepyszne kotleciki z mięsem i kaszą jaglaną w sosie pomidorowym. Możemy podać je z ryżem, ziemniakami lub makaronem. Danie jest bardzo smaczne i sycące. Posmakuje dzieciom

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania