mięso mielone - 22854 przepisów (strona:319/1524)

Spaghetti po mojemu 194

szczególnie na okres jesienno - zimowy, bo dostarcza mnóstwo energii. Potrzebne nam: - pół paczki makaronu spaghetti - słoik (520 g) sosu bolognese - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki - 1,5 dużej cebuli - 3 duże ząbki czosnku - sól, pieprz - papryka słodka i ostra - zioła prowansalskie - czosnek w pudrze - 2 łyżki oleju rzepakowego - tarty ser żółty Przygotowanie(...)Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę szklimy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i po chwili dodajemy mięso. Smażymy doki nie zmieni koloru (ok. 5-7 minut). Doprawiamy solą i pieprzem, papryką i czosnkiem w pudrze. Dodajemy sos i przecier, dokładnie mieszamy do połączenia składników. Dusimy przez parę minut, dopóki sos się nie zagotuje. Doprawiamy sporą

W poszukiwaniu inspiracji
Cukinia faszerowana mięsem z sosem pomidorowym 131

smak dodając do sosu pomidorowego pepperoni, ale nie jest ono konieczne. Składniki na 4-6 porcji: 4-5 cukinii 1 mała cebula 2 łyzki masła klarowanego 400 g mięsa mielonego wołowego lub wymieszanego pół na pół z cielęciną ⅓ łyżeczki suszonej bazylii ⅓ łyżeczki suszonego oregano 1 duże jajo 50 g parmezanu (startego) + ewentualnie do oprószenia dania sól i pieprz(...)rozpuścić masło, zeszklić cebulę. Dodać miąższ z cukinii, lekko posolić. Dusić na średniej mocy ok. 15-18 minut, aż cukinia się rozgotuje i odparuje większość soku. Odstawić do przestudzenia. Mięso wyrobić z ziołami, podsmażoną cebulą z cukinią i jajem. Dodać parmezan, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Stopniowo dodawać bułkę tartą. Masa powinna dawać się dość łatwo formować

Pełny talerz
Kociołek meksykański 103

szklanki bulionu 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka soku z limonki 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebule i czosnek obieramy, czosnek drobno siekamy, a cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy pieprzem, solą, kuminem, papryką słodką(...)papryką chili. Smażymy, aż mięso się zrumieni. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone dodajemy pokrojone papryki i pomidory krojone z puszki oraz wlewamy sok pomidorowy. Gotujemy przez około 15 min., a następnie dodajemy odsączoną fasolkę czerwoną i kukurydzę. Gotujemy przez około 10 min. Na końcu wsypujemy ryż i od razu zalewamy 1 szklanką

Kuchnia MagdaLeny
Kociołek meksykański 103

szklanki bulionu 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka soku z limonki 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebule i czosnek obieramy, czosnek drobno siekamy, a cebule kroimy w kostkę. Podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju, a następnie dodajemy mięso mielone. Przyprawiamy pieprzem, solą, kuminem, papryką słodką(...)papryką chili. Smażymy, aż mięso się zrumieni. Papryki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę. Gdy mięso będzie przysmażone dodajemy pokrojone papryki i pomidory krojone z puszki oraz wlewamy sok pomidorowy. Gotujemy przez około 15 min., a następnie dodajemy odsączoną fasolkę czerwoną i kukurydzę. Gotujemy przez około 10 min. Na końcu wsypujemy ryż i od razu zalewamy 1 szklanką

Kuchnia MagdaLeny
Klopsiki w sosie koperkowym 180

Pyszne klopsiki w sosie koperkowym.. 50 dkg mięsa mielonego 1 jajko cebula przyprawy [sól. pieprz, vegeta] mąka marchewka  cebula 1 kostka rosołowa listek, ziele śmietana koperek  Mięso wyrobić z jajkiem i przyprawami.Formować małe pulpeciki , obtaczać w mące i usmażyć na oliwie na rumiano.Wodę z kostką rosołową, marchewką i przyprawami zagotować, dodać usmażone pulpeciki

Moje domowe kucharzenie
Domowa mielonka ze słoika 193

domową mielonkę ze słoika: 300 g wieprzowego mięsa dobrej jakości sól, pieprz, majeranek 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 H + studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Mięso mielimy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Należy uważać, żeby nie przesadzić z solą, bo po gotowaniu mięso jest bardziej słone niż surowe. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i chwilę wyrabiamy

My Culinary Art
Spaghetti z czerwoną papryką 178

mielonego 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki lub kartoniku z pomidorami krojonymi sól i pieprz bazylia olej lub masło klarowane do smażenia 1/2 garści tartego parmezanu (opcjonalnie) Przygotowanie: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Paprykę pokrój w cienkie paski i przekrój je na pół. Na patelni rozgrzej olej lub masło klarowane i podsmaż paprykę. Do podsmażonej papryki dodaj mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem. Podczas smażenia cały czas rozdrabniaj mięso. Gdy wszystko jest już usmażone dodaj pomidory krojone, po czym dopraw bazylią i mieszaj wciąż podgrzewając, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję, W moim przypadku trwało to 2 minuty. Do gotowego sosu wrzuć makaron i wymieszaj. Wierzch możesz posypać tartym parmezanem, ale nie jest to konieczne- bez również smakuje

Moja Micha
Knedle z mięsem 159

ugotowanych ziemniaków 1 jajko 1 szkl mąki Warmińskiej Młynomag sól nadzienie 450 g mięsa mielonego sól pieprz szczypta estragonu szczypta lubczyku 1 łyżka bułki tartej (kiedy mięso jest zbyt luźne) Mięso mieszamy z przyprawami. Z mąki i ziemniaków z dodatkiem jajka zagniatamy ciasto jak na kopytka . Dzielimy na kawałki wielkości renklody, rozklepujemy i nadziewamy mięsem, dokładnie zaklejamy i formujemy

Gotowanie jest łatwe
Naleśniki z mięsem i grzybami 225

Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1 cebula 2 szklanki odgotowanych grzybów leśnych, u mnie podgrzybki 1 słoik sosu uniwersalnego ciemnego Łowicz sól, pieprz ser żółty naleśniki: ok. 1,5 szklanki mąki … Czytaj dalej Naleśniki z mięsem i grzybami

czarrna od kuchni
Cannelloni z mięsem mielonym 302

wracamy do przepisów znanych i lubianych. Przedstawiam wam moją wersje, myślę ze prostą i nieodbiegającą za bardzo od pierwowzoru, czyli cannelloni z mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Na pozór wydaje się być to potrawa trudna i pracochłonna, ale tak nie jest, bo wystarczy trochę wprawy, dobrej organizacji i obiad mamy szybko, pysznie jak z najlepszej restauracji. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekane krokiety po meksykańsku z tortilli 230

zastąpić gotowymi plackami tortilli. Polecam przepis na pyszne krokiety z farszem meksykańskim zapiekane z żółtym serem. Składniki: 4 placki tortilli puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 250 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) papryka czerwona pół puszki kukurydzy 200 g sera żółtego sól, pieprz, papryka ostra, oregano Przygotowanie Mięso podsmażamy na patelni, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i smażymy jeszcze

e-PrzepisyKulinarne
Pulpety z dzikim czosnkiem w sosie koperkowym 192

mamy :) Zastanawiam się czemu tak rzadko je robię? Przecież ja uwielbiam sos koperkowy! Do mięsa dodałam dziki czosnek, który urozmaicił smak całej potrawy. Składniki:500 g mielonego mięsa, wołowego, wieprzowego albo mieszanego (najlepiej zmielić samemu albo poprosić sprzedawcę)1 jajko1 cebula drobno posiekane i podsmażonetarta bułka sól, pieprz wiązanka świeżego czosnku niedźwiedziego (można pominąć

Bon Appetit Małgorzaty
Biała papryka faszerowana mięsem i serem 159

białych papryczek 500 g mięsa mielonego 100 g sera żółtego i czerwonego sól pieprz majeranek 1 jajko szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej olej do formy Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż ale tylko z jednej strony, delikatnie rozchylić, wyciąć gniazda nasienne. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko i drobno posiekany ser żółty i czerwony. Napełnić papryczki. Blaszkę natłuścić wlać odrobinę wody

Gotowanie jest łatwe
Ziemniaczana zapiekanka z klopsikami i kalafiorem 152

ziemniaczane lubię zdecydowanie najmniej. Może to dlatego, że generalnie nie przepadam za ziemniakami. Ta zapiekanka jednak wyjątkowo mi smakowała:) ok. 1 kg ziemniaków 1 cebula ok. 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 mały kalafior 1 czerstwa kajzerka 2 żółtka 220 ml mleka 20 g masła + trochę na ziemniaki 20 g mąki szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Kajzerkę zalewamy(...)różyczki. Gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo. Odcedzamy (1 szklankę wody z gotowania kalafiora odkładamy). Cebulę drobno siekamy. Podsmażamy na 1-2 łyżkach rozgrzanego oleju. Studzimy. Do miski przekładamy mięso, dodajemy cebulę, odciśniętą kajzerkę oraz 1 żółtko. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy. Z wyrobionej masy mięsnej formujemy nieduże klopsiki. Obsmażamy je na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju

Smaki Na Talerzu
Kotlety mielone z kiszoną kapustą 117

Zobaczcie zresztą sami. Jakiś czas temu przedstawiałam Wam przepis na kotlety mielone z dodatkiem białej kapusty . Jeśli jeszcze nie próbowaliście, koniecznie nadróbcie zaległości, będziecie zachwyceni. Ja idę krok dalej i dziś zamiast świeżej kapusty, używam kapusty kiszonej. W dodatku kotlety nie są smażone, tylko uparowane. Samo mięso mogłoby być suche, a dzięki kapuście kotlety są wilgotne, tekstura odpowiednia(...)rozgrzanej oliwie, aż się zeszkli, ostudzić. Kapustę odsączyć z nadmiaru soku (ale nie trzeba jej mocno odciskać) i drobniej posiekać. Do mięsa dodać ostudzoną cebulkę, posiekaną kapustę, wbić jajko i doprawić dużą szczyptą soli i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły. Z mięsnej masy uformować 12 równych, okrągłych kotletów i przełożyć je do naczynia

Dietolog

Proponowane wyszukiwania