mięso mielone - 22854 przepisów (strona:327/1524)

Drobiowe mielone z jarmużem 196

Składniki: 500 g mięsa mielonego z kurczaka 1/2 pęczka jarmużu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka ajvaru ostrego Podravka 2 łyżeczki vegety natur Podravka słodka papryka zioła … Czytaj dalej Drobiowe mielone z jarmużem

czarrna od kuchni
Pulpety ala gołąbki 160

Składniki: 500 g mięsa mielonego 200 g czerwonej soczewicy 250 g kapusty pekińskiej 1 cebula 2 jajka jarzynka, pieprz ziołowy czubryca czerwona czosnek suszony sos chili zioła prowansalskie 1 mały … Czytaj dalej Pulpety ala gołąbki

czarrna od kuchni
Fit pulpeciki z indyka 160

Składniki: 500 mięsa mielonego z indyka 1 marchewka 2 ząbki czosnku 1 jajko słodka i ostra papryka zioła prowansalskie jarzynka 1 łyżka ostrego sosu chili sos: 1 duża cebula 3 … Czytaj dalej Fit pulpeciki z indyka

czarrna od kuchni
Mięsny sos z oliwkami (do makaronu, kasz i ryżu) 110

każdym razem smakować inaczej, wystarczą inne proporcje dodatków, warzywa, zioła. Polecam na obiad mój wypróbowany, domowy, prosty, szybki i super smaczny mięsny sos z oliwkami! Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 2 cebule 2 ząbki czosnku 70 g (po odsączeniu) zielonych oliwek 500 g przecieru pomidorowego opcjonalnie: mała posiekana chili mały słoiczek koncentratu pomidorowego połowa szklanki wody oliwa(...)sól, pieprz, lubczyk, majeranek, bazylia, papryka słodka i ostra do smaku łyżka cukru pudru Przygotowanie: Na oliwie podsmażam mięso, gdy zjaśnieje dodaję poszatkowaną drobno cebulę i czosnek. Przesmażam kilka minut. Dodaję przecier i koncentrat oraz wodę, oliwki, przyprawiam, smażę kilka minut, smakuję. Podaję dziś z makaronem spaghetti, SMACZNEGO Dekoruję serem i natką. PYCHA

Zasmakuj Kuchni
Drobiowe mielone z jarmużem 222

Składniki: 500 g mięsa mielonego z kurczaka 1/2 pęczka jarmużu 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżka ajvaru ostrego Podravka 2 łyżeczki vegety natur Podravka słodka papryka zioła … Czytaj dalej Drobiowe mielone z jarmużem

czarrna od kuchni
Mięsne kulki z niespodzianką 127

Mięso mielone to żadna nowość, ale jeśli są to smażone pulpeciki z niespodzianką w środku, to już coś innego. A jeśli jeszcze zapieczemy w sosie pomidorowym to już zmienia nam się danie. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Jajka po szkocku 165

przyrządzić. Wyglądają bardzo efektownie, zwłaszcza po przekrojeniu, a nie wymagają zbyt wiele pracy. Takie dania lubię najbardziej. Każde jajko obtaczamy doprawionym mielonym mięsem i smażymy (albo pieczemy). Możemy też ułożyć gotowane jajka w keksówce i zapiec z mięsem, wyjdzie nam wtedy pyszna pieczeń. Ja dziś wybrałam wersję z pojedynczymi jajkami. Koniecznie spróbujcie! 6 ugotowanych jajek 0,5 kg. łopatki(...)surowe jajko sól pieprz czosnek granulowany oregano bułka tarta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupki. Mięso zmielić w maszynce do mięsa.  Wbić jajko, dodać koncentrat i przyprawy. Dokładnie wyrobić jak na kotlety mielone. Jeśli mięso jest zbyt rzadkie dodać odrobinę bułki tartej. Gotową masę mięsną podzielić na tyle części, ile mamy jajek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Włoska lazania (lasagne) z mięsem mielonym 163

sobotę na obiad , bo zajmuje niestety sporo czasu , ale efekt zadowolenia po zjedzeniu gwarantowany :) Zainspirowane przez  FP Do przygotowania lazanii potrzebne są : Składniki: - 500 g mięsa mielonego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - puszka pomidorów krojonych bez skórki - ser żółty ( 300 g) - oregano - bazylia -  natka pietruszki - sól i pieprz - sos beszamelowy Sos beszamelowy(...)upływem czasu podgrzewania , gęstnieje. Dosypuejmy gałkę muszkatałową i solimy i pieprzymy do smaku. Wykonanie lazanii : Na dobrze rozgrzaną oliwę na patelni , wrzucamy drobno pokrojony czosnek i cebulę. Następnie dokładamy mięso i podsmażamy do momentu , gdy przestanie byc różowe, dodajemy 2 łyżki oregano , posiekaną pietruszkę i bazylię , sól i pieprz. Pózniej wrzucamy pomidory i na małym ogniu dusimy pod przykryciem

Słodkości i nie tylko
Dietetyczny makaron z sosem bolońskim 168

oleju kokosowym) podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Jak już będzie szklista dodajemy pokrojoną w półplasterki marchew , pietruszkę i pokrojonego w kostkę selera . Dusimy aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy mięso mielone i podsmażamy razem z warzywami , doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak mięso zmieni kolor dodajemy passatę pomidorową , oregano, bazylię i dusimy jeszcze przez ok. 10 minut. W międzyczasie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti z pulpetami 174

Dziś Światowy dzień makaronu i trza to jakoś uczcić..Przepis na pyszne klopsiki podpatrzony  tutaj . 500 g mielonego mięsa 1 jajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki tartej bułki sól, pieprz, majeranek na sos: 400 g pomidorów z puszki w całości [ u mnie świeże pomidory i 2 łyżki koncentratu pomidorowego] 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego

Moje domowe kucharzenie
” Kozacka ” kiełbasa dojrzewająca 197

dość tłustego 1 świeża , golonka tylna 1 łyżka, mielonej , gorczycy brązowej 5 suszonych papryk habanero ( trzeba je zmielić ) 4 czubate łyżki ,ostrej , papryki mielonej 2 czubate łyżki soli naturalne jelita do kiełbasy Mięso z łopatki , kroimy w grube plastry , obijamy każdy tłuczkiem , tyle ,żeby naruszyć włókna mięsa , nie rozklepujemy(...)kotlety Tak obstukane, kroimy w grubą kostkę ( 2 x 2 cm ) . Boczek mielimy maszynką o grubych oczkach . Golonkę pozbawiamy skóry , ale odcinamy z niej tłuszcz , zdejmujemy mięso z kości . Mielimy mięso i tłuszcz maszynką na najmniejszych oczkach . Wszystkie mięsa łączymy ze sobą w misce , dodajemy zmielone , suszone habanero , ostrą paprykę , sól , gorczycę i wszystko mocno wyrabiamy . Naprawdę solidnie , aż utworzy

Ogrodnik w podróży
Cukinia faszerowana mięsem i pieczarkami z kaszą 181

pieczarkami i kaszą - mięso w wersji wege można pominąć :) SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja (2 połówki) - 215 kcal!) 4 cukinie - każda około 250-300 g 200 g mięsa mielonego z indyka 100 g kaszy jęczmiennej 200 g pieczarek 1 mała cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego  1/2 pęczka natki pietruszki sol, pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego PRZYGOTOWANIE Kaszę(...)gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę i pieczarki siekamy dość drobno i podsmażamy na połowie oleju, dusimy razem kilka minut (doprawiamy solą i pieprzem). Mięso podsmażamy na pozostałym oleju, solimy i pieprzymy. Dodajemy pieczarki i ugotowaną kaszę. Mieszam wszystko z koncentratem pomidorowym i posiekaną natką pietruszki (możemy zostawić trochę do ozdoby :)). Cukinie szorujemy i kroimy wzdłuż na połówki. Każdą

Moje Kuchenne Rewelacje
Przepis na kotlety mielone - pieczone lub smażone 132

wyjdzie około 9 kotletów 500 g mięsa mielonego (użyłam mielonej szynki wieprzowej) 1 cebula (około 120 g ) 1 kajzerka (lub pół dużej bułki) około szklanki mleka lub wody pęczek natki pietruszki 1 jajko 3 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Kotlety mielone Przygotowanie: Bułkę przekładam do miseczki(...)natkę pietruszki drobno kroję i dodaję do mięsa. Bułkę dobrze odciskam i dodaję do mięsa. Dodaję jajko, cebulę z czosnkiem, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie wyrabiam dłonią. Po wyrobieniu sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Z tak przygotowanej masy formuję kotlety, które możemy upiec lub usmażyć. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczone mielone: Blachę wykładam papierem do pieczenia

Uwaga Babcia Gotuje
Papryka faszerowana kaszą jaglaną, mięsem i pieczarkami 204

danie jest bardzo dobre! Polecam równie przepis na papryki faszerowane kurkami. Składniki: 100 g kaszy jaglanej 6 sztuk- papryki żółte około 10 pieczarek 1 cebula 200 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera sól, pieprz, zioła prowansalskie natka pietruszki 2 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: 100 g kaszy jaglanej w woreczku układamy na durszlaku, płuczemy pod bieżącą zimną wodą(...)gniazda nasienne, płuczemy. Obgotowujemy paprykę w osolonej wodzie ok. 10 minut. Odwracamy i pozostawiamy do wyschnięcia. Pieczarki oczyszczamy i płuczemy na sicie, kroimy w plasterki. Cebulę drobno siekamy. Mięso wieprzowe mielimy. Rozgrzewam patelnię, wlewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy co jakiś czas mieszając. Do niej dodajemy mięso, mieszamy, podsmażamy. Na koniec wrzucamy pieczarki, mieszamy co jakiś czas aż zmiękną. Na koniec

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Burgery, czyli przygotowanie mięsa 137

jest samo mięso, co uważam za bardzo dobre rozwiązanie, bo mięso mięsem, ale potrzebuje urozmaiceń. Z podanych proporcji uzyskałam 5 burgerów średnicy ok. 12cm. 400 gram mielonego mięsa wołowego 1 papryka czerwona 1 cebula biała 2 ząbki czosnku 20 gram twardego masła 1/2 łyżeczki oregano 1/4 łyżeczki białego pieprzu 1/4 łyżeczki chilli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki soli

Czerwony Gupik
Kartacze najlepszy przepis 153

tarcia lub dowolne urządzenie, które zetrze ziemniaki na puch pieluchę tetrową sztuk 2, gaza według Ulki się nie nadaje, bo przepuszcza za dużo. Na farsz mięsny: 2 kg mięsa mielonego wieprzowego (wołowina jest za chuda) 3 jajka 3 łyżki suszonego majeranku sól, pieprz. Wszystko razem porządnie mieszamy i wyrabiamy. Odstawiamy i zabieramy się za ciasto. Ciasto ziemniaczane(...)sztuk na wielki gar. Kartacze gotujemy na średnim ogniu około 70 minut. Sprawdzamy, bo w zależności jak są grube i jak duże zrobiliście kartacze, to czas ugotowania mięsa w środku może być różny. Jak kartacze się gotują, przygotowujemy okrasę. Surowy boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy. Jak zacznie się rumienić, dodajemy drobno posiekaną cebulę. Smażymy

ladykitchen
Najlepszy przepis na sos bolognese. Właśnie taki jedliśmy we Włoszech 80

kilku próbach w naszej kuchni wreszcie osiągnęliśmy ideał. I zakochaliśmy się w nim na nowo. Ten przepis zostaje z nami na stałe. Przepis na sos bolognese Składniki: 800 gramów mięsa mielonego (wołowego lub wołowo-wieprzowego), 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 średnie marchewki, 4 łodygi selera naciowego, szklana wytrawnego czerwonego wina, 3 puszki pomidorów w zalewie(...)kilograma świeżych dojrzałych pomidorów, 100 ml słodkiej śmietanki, oregano, sól, pieprz, oliwa. Jak zrobić sos bolognese? Cebulę i czosnek drobno posiekaj, wrzuć na głęboką patelnię z rozgrzaną oliwią, dodaj mięso i przesmaż rozdrabniając mięso łopatką aż wszystko zacznie się rumienić. Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach, seler pokrój w bardzo drobną kosteczkę, dorzuć na patelnię, wymieszaj i smaż jeszcze

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania