mięso mielone - 22854 przepisów (strona:330/1524)

Zapiekanka z cukinią mięsem i ziemniakami 119

mała cukinia 2 jajka 5 ugotowanych ziemniaków 400 g mięsa mielonego 4 łyżki mąki sól pieprz ziołowy pieprz czarny natka pietruszki 2 ząbki czosnku 100 g sera feta szczypta cynamonu szczypta czosnku niedźwiedziego tłuszcz do formy do posypania, podwędzany ser, lub ser żółty Na dnie formy rozłożyć starte na tarce o dużych oczkach 3 ziemniaki, Pozostałe 2 ziemniaki zetrzeć(...)mięsa, doprawić je solą, pieprzem, cynamonem i 1 ząbkiem czosnku (posiekać) Mięso wymieszać i rozłożyć równo na ziemniakach. Cukinię zetrzeć na tarce, wymieszać z mąką i jajkami, doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym , posiekanym czosnkiem, i czosnkiem niedźwiedzim ( nie musi być) dodać pokruszony ser feta i całość wylać na rozłożone uprzednio mięso. Posypać serem (u mnie były to wędzone korbacze góralskie

Gotowanie jest łatwe
Kotlet z mięsa i kaszy bulgur w sosie grzybowym 135

kotlety; 200 g ugotowanej kaszy bulgur 250 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko pół cebuli sól pieprz pół łyżeczki suszonych pomidorów szczypta bazylii bułka tarta do panierowania na sos; 200 g mrożonych grzybów (opieńki) pół małej cebuli tłuszcz do smażenia 200 ml mleka 200 ml śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz szczypta estragonu szczypta majeranku odrobina papryczki suszonej(...)Mięso wyłożyć do miski, dodać kaszę, jajko, drobno posiekaną cebulę, przyprawić do smaku i dobrze wyrobić ręką. Uformować niewielkie kotlety , panierować w bułce tartej, usmażyć na tłuszczu. w rondelku przyrumienić drobno posiekaną cebulę na odrobinie tłuszczu, dodać rozmrożone grzyby zalać mlekiem i zagotować, dodać przyprawy i gotować przez chwilę, podprawić śmietaną wymieszaną z mąką

Gotowanie jest łatwe
Klopsiki w sosie cytrynowym - giouvarlakia avgolemono 77

Smakowite, tradycyjne klopsiki w sosie cytrynowym - czyli giouvarlakia avgolemono.  Grecki przepis z mielonym mięsem wołowym i ryżem ! Klopsiki te, nadają się na czas zimowy jak i letni. Danie, które wszyscy będą lubić.   Zobacz, jak powstają w tradycyjnej i znanej recepturze greckiej. SKŁADNIKI: -  750 gr. wołowiny mielonej - 1/2 kostki masła - 1/2 szkl.ryżu - 1 cebula drobno(...)pokrojona  - 2 jajka - 3 łyżki posiekanej pietruszki - 1-2 cytryny - sól, pieprz - 4 ziemniaki PRZYGOTOWANIE: 👌Wrzucamy do miski mięso, ryż (który myliśmy 2-3 razy), cebulę, pietruszkę, jedno białko z jajka, trochę soku z cytryny, sól i pieprz. Dobrze wyrabiamy i lepimy klopsiki. 👌Do garnka wrzucamy masło, aby się stopiło. Możemy dodać oliwę z oliwek zamiast masła. Wrzucamy

Rita creative
Mini pity 184

Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy maggi 1/2 łyżki sosu chili bułki do pity, u mnie w wersji mini, w opakowaniu jest 10 … Czytaj dalej Mini pity

czarrna od kuchni
Grillowane bakłażany 170

Składniki: 2 bakłażany 350 g mięsa mielonego wołowego 2 pomidory garść posiekanego szczypiorku świeże zioła, u mnie oregano i szałwia sól i pierz 5 dkg sera żółtego Przygotowanie: Bakłażany przekroić … Czytaj dalej Grillowane bakłażany

czarrna od kuchni
Zawijany omlet 76

Wielkanoc moja mama zrobiła zawijany omlet z mięsem mielonym i z warzywami. Ciekawie prezentował się na naszym stole, a jeszcze lepiej na talerzu :) Danie nie jest trudne w przygotowaniu, jedynie na co trzeba uważać to przy zawijaniu. Jeszcze lepiej smakował na drugi dzień, kiedy smaki się połączyły ze sobą. Składniki omlet250 g […] Artykuł Zawijany omlet pochodzi z serwisu

Pink Envelope
Cukinie faszerowane 184

Składniki: 1 średnia cukinia 30 dkg mięsa mielonego 5 dkg sera żółtego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 papryki sól, pieprz 1 pomidor Przygotowanie: Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, … Czytaj dalej Cukinie faszerowane

czarrna od kuchni
Jaskółcze gniazdeczka 154

jajek ugotowanych na twardo 200 g szpinaku świeżego oregano bazylia majeranek szczypta mięty 500 g mięsa mielonego sól pieprz jajko 2 ząbki czosnku bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia Szpinak świeży umyć pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przysmażyć dodając przyprawy do smaku i odparować. Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami. Podzielić na 6 części, każdą rozpłaszczyć najlepiej

Gotowanie jest łatwe
Meksykańska zupa z paloną papryką i ryżem 143

łyżeczka całego kminku rzymskiego, 4 ziela angielskie, 2 liście laurowe, 1 mini suszona papryczka chili lub ¼ świeżej papryki chili, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 3 łyżki sosu sojowego jasnego, szczypta suszonego cząbru, wody 800 -1000 ml Przygotowanie: Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Całą paprykę opalamy(...)papryczką chili ). Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w wiórka i posiekany czosnek. Dodajemy mięso mielone, pieprz, mieloną słodką paprykę i całość podsmażamy. Dodajemy sos sojowy, dokładnie mieszamy i pozostawiamy na 2 min żeby mięso wchłonęło smak. Mięso przekładamy do gotującej wody, mieszamy i gotujemy na małym ogniu. Na patelnię po mięsie wrzucamy

Moniki Smakołyki
Kalafior Chili con Carne 117

Kalafior Chili con Carne Bardzo szybki, prosty sposób na pyszny dodatek do mięsa. Kalafior zapiekany w sosie. Może również stanowić samodzielne danie, ponieważ sos jest z odrobiną mięsa mielonego. 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kalafior ·        700 g sosu w słoiczku Chili con Carne(...)Pieczemy w piekarniku 35 minut w 180 ° C, pięć minut przed końcem pieczenia posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 4.    Dodatek do mięsa gotowy. 5.    Smacznego

Kulinarna Chwila
Makaron z cukinii z klopsikami i sosem pomidorowym 99

duże cukinie, dokładnie umyte i osuszone 400ml pomidorów z puszki 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę mała cebulka drobno posiekana oliwa sól, pieprz, oregano suszone, bazylia suszona 500g mięsa mielonego kajzerka namoczona przez noc w wodzie jajko bułka tarta do obtoczenia klopsików olej do smażenia Przygotowanie: Mięso, kajzerkę, jajko, sól i pieprz wyrabiamy na gładka masę. Formujemy z niej

Życie ze smakiem
Kotlety mielone z żółtym serem 182

prawie każdego rodzaju mięsa osobno lub mieszanego. Mi osobiście najbardziej smakują takie z wieprzowiny z odrobiną tartego, długo dojrzewającego sera. Po prostu pychotka :) Potrzebne nam: - 500 g mielonego mięsa wieprzowego - duża cebula - jajko - czerstwa bułka lub pieczywo tostowe - mleko do namoczenia bułki - 50 g tartego sera długo dojrzewającego - sól, pieprz, rozmaryn, tymianek, czosnek w pudrze,   słodka papryka

W poszukiwaniu inspiracji
Szybki obiad, kotleciki mielone na dwa sposoby 146

moja propozycja na dzisiejszy obiad  składniki na kotleciki : 0,5 kg mięso mielone wieprzowo-wołowe 1,5 bułki pszennej namoczonej w mleku ( odciśniętej) 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej 1,5 posiekanej drobno cebuli 1/2 pęczka posiekanej natki piertuszki 1 ząbek czosnku sól  pieprz Dodatkowo do wersji po arabsku : i łyżeczka ugniecionych w moździerzu ziaren kolendry(...)mała papryczka chilli , kilka ziaren kuminu, szczypta cynamonu. Wszystkie pierwsze składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Mięso podzielić na pół i do jednej części dodać pozostałe przyprawy.  uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu, aby się nie przypaliły.  Podawać z czym się lubi. Ogórek kiszony również jest doskonałym dodatkiem. Buraczki też :) Doskonale smakują

Jemy Pijemy
Pulpety pieczone w sosie pomidorowym 165

Troszkę inaczej, jednak super smacznie! Przyjemność z jedzenia gwarantowana :) Bez dodatku cukinii i marchewki do mięsa będzie równie pyszne:) SKŁADNIKI 400g mięsa mielonego z kurczaka 0,5 małej cukinii (starta) 1 marchewka (starta) 1 bułka kajzerka (namoczona w mleku i odciśnięta) 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka czosnku granulowanego Przyprawa do mielonego Pieprz 1 łyżeczka posiekanej(...)łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka natki pietruszki Sól, pieprz, szczypta cukru Dodatkowo łyżeczka oliwy do posmarowania naczynia żaroodpornego, bułka tarta do obtoczenia pulpetów Składniki do mięsa dokładnie mieszamy, odstawiamy na pół h. Cebulę szklimy na maśle w rondlu, dodajemy pomidory i przyprawy, gotujemy 10 min i całość blendujemy Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, formujemy pulpety i obtaczamy

Mamuśka wraca do formy

Proponowane wyszukiwania