mięso mielone - 22854 przepisów (strona:302/1524)

Cukinia faszerowana 112

też . Dodatkowo to szybka przekąska i lekka. W sam raz na lekką kolacje. Składniki 3 szt cukinij 15 dkg mięsa mielonego 1 puszka kukurydzy 1 cebula  1/2 szklanki wody lub bulionu bazylia,majeranek sól, pieprz do smaku Wykonanie Mielone mięso  smażę razem z pokrojoną w kostkę cebulą , ok, 2-3 minut następnie podlewam polową szklanki

Eli Gotowanie
Pulpety kurkowe z szynki 130

szynki. Danie proste, szybkie no i grzybowe. Nie ma co więcej pisać, trzeba spróbować. Składniki: 500 gram mielonego mięsa z szynki 1 opakowanie kremowej zupy z kurek ( do gotowania ) Łyżka suszonych warzyw vegeta Sól Pieprz woda Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy 3 łyżeczki zupy kurkowej, mieszamy. Dodatkowo doprawiamy vegetą i pieprzem. Formujemy małe pulpeciki. Do garnka wlewamy

Smaki Ewy
Spaghetti bolognese wg Jamiego Olivera 150

oliwa z oliwek/olej rzepakowy - 1 łyżeczka suszonego oregano - bazylia* - 250 g mielonego mięsa**  - 400 g krojonych pomidorów np. z puszki - sól, pieprz do smaku Na rozgrzanej oliwie podsmaż boczek z oregano, aż zbrązowieje. Dodaj pokrojone w kostkę warzywa, podsmażaj ok. 7 minut. Następnie dodaj mięso mielone i podsmażaj, aż zbrązowieje, mieszając. Dodaj pomidory z puszki

Corner With Recipes
Spaghetti po bolońsku z groszkiem. 137

przez jej przyjaciół, rodowitych włochów. Jest to pyszne, proste w przygotowaniu, naturalne danie. Polecam ;) Składniki na spaghetti po bolońsku z groszkiem: 300 g makaronu spaghetti 200-300 g mielonego mięsa (u mnie drobiowe) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 mała puszka groszku konserwowego bazylia, oregano lub inne suszone zioła np. prowansalskie sól pieprz 1 łyżeczka(...)według instrukcji na opakowaniu.      Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze minutę, dodajemy mięso mielone i smażymy około 10 minut często mieszając. Dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dusimy pod przykryciem kolejne 10 minut. Po tym czasie dodajemy cukier

Rozpustne gotowanie
Anyzkowe pulpety z sosem teriyaki 154

Dzisiaj polskie pulpety zupełnie nie w polskim stylu :) Zawsze jakoś udziwniam  mięso mielone - więc i tak było tym razem. SKŁADNIKI: 3szkl bulionu (rosołu na indyku) 800g mielonego mięsa z indyka 6 paluszków mrożonych surimi pół dużej cebuli 3 gwiazdy anyżu 3 ząbki czosnku łyżka sosu sojowego łyżka sosu teriyaki 3 plastry świeżego imbiru 2 krople tabasco

dlaSmaQ
Kotlety mielone grillowane w liściach winogronowych z sosem koperkowym 176

winoroślami, pomyślałam by na kolację wykorzystać liście winogrona. Efekt widoczny poniżej :) Niby tradycyjne danie ale w nowszym wydaniu. I tak własnie lubię!  Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego albo wołowego kilka dużych liści winogronowych 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki łyżka masła sól, pieprz Sos koperkowy: Około 35 g masła 2 spore łyżki mąki(...)Pęczek koperku 500 ml bulionu (u mnie rosół) 100 ml śmietany    12 lub 18% Sól, pieprz Na rozgrzanym maśle podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie do mielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy. Liście winogronowe blanszujemy we wrzątku dosłownie kilka sekund. Osuszamy liście. Na każdy liść nakładamy

Bon Appetit Małgorzaty
Gołąbki z ryżem i mięsem 603

duża główka kapusty 70 dag mięsa mielonego wieprzowego 50 dag ryżu 2 cebule sól, pieprz Wykonanie: Kapustę myjemy, wykrawamy głąb wkładamy do garnka i sparzamy. Liście wyciągamy na talerz i z każdego ścinamy twarde części. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Cebulę kroimy w kosteczkę i smażymy. Do dużej miski przekładamy ryż, mielone mięso i cebulę

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety z kurczaka i cukinii czyli ciąg dalszy zdrowych inspiracji :) 310

końcu trafia na blog :) udanego weekendu ! :) Składniki (na około 10 kotletów/całość około 530 kcal/): średnia cukinia pęczek pietruszki około 400-450g mięsa mielonego z piersi kurczaka (ja sama mielę mięso) sól, pieprz, opcjonalnie granulowany czosnek (jednak ja zostałam przy samej soli i pieprzu bo pietruszka dała już wystarczająco intensywny smak, jednak kto co lubi) Sposób przygotowania

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kotlety drobiowe z bulgurem i fetą 170

Troszkę odmienione przez nas kotlety mielone. Czasami narobimy czegoś za dużo ,później zostaje i...uwielbiamy kulinarne freestyle :D Składniki 100 g sera feta bakłażan 1 łyżeczka oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki kaszy bulgur 500 g mielonego mięsa drobiowego 100 g pieczarek 1/2 szklanki bułki tartej bułka tarta do obtoczenia 1 jajko natka pietruszki sól(...)dodajemy dwie łyżki oliwy z oliwek, doprawiamy solą ,pieprzem ,oregano. Kaszę bulgur zalewamy wrzątkiem gotujemy kilka minut ,odstawiamy do napęcznienia. Po ostudzeniu dodajemy do bakłażana i fety razem z mięsem mielonym ,startymi pieczarkami ,bułką tartą (w razie potrzeby zwiększamy ilość bułki tartej) ,posiekaną natką pietruszki oraz jajkiem. Całość wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie

R'n'G Kitchen
Ryż z mięsem i fasolką 144

mielonego mięsa z szynki 1 cebula słodka pęczek szczypiorku 250 g pieczarek 250 g mrożonej fasolki szparagowej (u nas zielona) mała puszka kukurydzy 1 łyżka sosu sojowego sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ryż gotujemy na sypko. Na dużej patelni podsmażamy posiekaną cebulę ,pokrojone w plasterki pieczarki ,fasolkę szparagową ,smażymy 5 min. Następnie dodajemy mięso(...)mielone ,rozdrabniamy je widelcem ,oprószamy solą i pieprzem ,dodajemy sos ,smażymy 10-15 min. Do całości dodajemy ryż i osączoną z zalewy kukurydzę. Smażymy jeszcze kilka minut ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem ,mieszamy z posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Tagliatelle z mielonym i cukinią po grecku 162

oliwki. 300 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g pieczarek 1 cebula 1 młoda cukinia 10 czarnych oliwek 2 łyżki keczupu 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml bulionu Sól Pieprz 1 łyżeczka ziół prowansalskich 50 g sera feta 250 g makaronu tagliatelle Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Szklimy je na rozgrzanej patelni. Dodajemy mielone mięso

VioletoweKucharzenie
Faszerowana biała papryka z sosem pomidorowym 127

finansowanej ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.    Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE faszerowana papryka: 5 białych papryk   300 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego) 100 g kaszy jęczmienna pęczak – suchej, przed gotowaniem 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sól, pieprz Papryki przecinamy na połówki, usuwamy gniazda nasienne(...)drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor na maśle, w trakcie smażenia wciskamy ząbek czosnku i podsmażamy razem przez chwilę.   W dużej misce łączymy kaszę jęczmienną pęczak, mielone mięso i podsmażoną cebulkę z czosnkiem.   Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem napełniamy połówki papryki i wkładamy na ok. 35-40 minut do piekarnika nagrzanego

bistro mama
Domowy sos a'la boloński - gęsty i aromatyczny 186

Naprawdę, ale to naprawdę nie znam osoby, która nie lubiłaby makaronu z sosem bolońskim :) Na ten poczciwy pomidorowy sos z mięsem mielonym, ziołami i czosnkiem jest tak wiele przepisów, że ciężko odnaleźć te właściwą, oryginalną recepturę. Więc i ja chciałam podzielić się z Wami moją prywatną, najulubieńszą i najprostszą recepturą na ten sos, która jest dla mnie taką swego(...)chwili wrzucamy posiekaną w kostkę cebulkę, doprawiamy ją szczyptą soli i cukru, które wydobędą jej wspaniałą słodycz. Po chwili dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażymy. Dodajemy mielone mięso i smażymy do momentu, aż mieso zmieni kolor i puści wodę, która następnie musi odparować. Kiedy woda odparuje, dodajemy posiekane ziołą (lub suszone) i smażmy 2-3 minuty

DefinicjaSmaku
Przepis na… – Lasagne Verdi alla bolognese 272

zrobienie zupełnie nowej, wiosennej, zielonej wersji tej sycącej włoskiej potrawy. ciasto: pół kilograma mąki pszennej 3 jajka 300 gramów szpinaku 2 łyżki oliwy z oliwek farsz: 220 gramów mięsa mielonego 40 gramów boczku 40 gramów masła 1 łodyga selera naciowego 1 cebula 1 marchew 1 szklanka rosołu kilka goździków 3 łyżki passaty pomidorowej beszamel: 100 gramów mąki pszennej(...)formujemy z niego prostokątne płaty. Przygotowujemy beszamel – Rozpuszczamy masło z mąką, dodajemy mleko i przyprawy. Boczek kroimy i razem z posiekanymi warzywami smażmy na maśle, następnie dodajemy mielone mięso, bulion oraz passatę i goździki. Płaty ciasta gotujemy w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Naczynie żaroodporne albo blachę prostokątną smarujemy masłem

Bon Ton Italia
Gołąbki faszerowane mięsem mielonym i soczewicą 205

Mama zawsze robi je z farszem z mielonego mięsa i ryżu. Uwielbiamy gołąbki. jednak tradycyjne czasem się nudzą, dlatego znalazłam przepis z soczewicą...smacznego  Składniki: 1 kapusta włoska 450g mięsa mielonego z kurczaka  2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 cebula, posiekana i podduszona na oliwie 150g ziarna czerwonej soczewicy 1 kostka rosołowa przyprawy: sól, pieprz

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania