drobnym sitku mielimy ugotowane mięso z zawartością garnka (galaretką), połowę ugotowanych warzyw, podsmażoną wątróbkę i odciśnięte z mleka bułki. Na sicie o średnich oczkach robimy to dwukrotnie, a trzeci raz przepuszczamy masę przez sito najdrobniejsze – tzw. pasztetowe. Masę doprawiamy. Mocno pieprzymy i mocno solimy. Ścieramy na drobnej tarce gałkę muszkatołową w całości – ta mielona też jest dobra(...)pasztetu t aka pasuje lepiej – jest bardziej aromatyczna i w przeciwieństwie do mielonej nie jest gorzka . Ziele angielskie, jałowiec i kolendrę mielimy na pył w moździerzu z odrobiną soli. Pasztet to ten rodzaj mięsnych przetworów który musi być przyprawiony ‘za mocno’ – spróbujcie surowej masy, wszystko powinno w niej być zbilansowane, ale mocno wyczuwalne. W czasie pieczenia i stygnięcia
Karo in the Kitchenczosnku i zeszklij całość na rozgrzanej oliwie. 2. Dodaj przyprawy i wymieszaj dokładnie z cebulką. 3. Zsuń cebulkę z boczkiem na bok patelni i na wolnej przestrzeni przesmaż mielone mięso, często mieszając aby je rozdrobnić - następnie połącz z cebulką. 4. Zalej całość bulionem i kawą - gotuj pod przykryciem ok. 15min. 5. Paprykę pokrój w kostkę i dodaj
Kuchnia w Słońcu Skąpanamamy zupełnie niesamowite danie. Przepis już w środę Czwartek: Błyskawiczny kurczak po chińsku Danie naprawdę jest błyskawiczne. Robi się je na mocno rozgrzanym woku, albo patelni. Wystarczy mielone mięso, kilka klasycznych azjatyckich przypraw i super potrawa ląduje na stół w 10 minut od startu przygotowań. Przepis obowiązkowy, dla tych którzy lubią azjatyckie smaki. Przepis już w czwartek Piątek(...)poszczególne przepisy i całe menu do wypróbowania. Tradycyjnie przepisy na każdy dzień będziemy dodawać codziennie rano. Ściskamy i życzymy miłego tygodnia! Agnieszka i Eugeniusz, Niedzielni Kucharze Lista zakupowa Mięso/ryby Mięso mielone z kurczaka 2×500 g 14 zł Polędwica z mintaja (mrożona) 14,99 zł Krewetki mrożone 14,99 zł Warzywa Cieciorka
Niedzielny kucharzKotlety mielone z pieczarkami to inna, ciekawa i bardzo smaczna wersja takich kotlecików. Takie kotleciki podane z ziemniakami i surówką stanowią pyszne oraz pożywne danie obiadowe, mielone z pieczarkami polecam wszystkim, którym znudziła się tradycyjna wersja kotleta mielonego. składniki na 10-12 sztuk 500 g mielonego mięsa 300 g pieczarek 2 cebule(...)czasu mieszając. Do cebuli dodajemy starte pieczarki, wszystko mieszamy i smażymy do momentu aż woda powstała z pieczarek odparuje, po czym zdejmujemy z ognia i studzimy. Do miski przekładamy mięso mielone, następnie dodajemy wystudzone pieczarki z cebulą, jajko oraz 3 łyżki bułki tartej, wszystko doprawiamy solą i czarnym pieprzem, masę starannie wyrabiamy dłonią. Z masy mięsnej formujemy niewielkie
Smakowite Daniaplasterkami lokalnej kiełbasy, smażonymi klopsikami, jajkami na twardo, mozarellą i ricottą. Obecną formę tej potrawy przypisuje się północnym Włochom, zwłaszcza regionie Emilia-Romagna. Składniki (6 porcji) -500 dag mięsa mielonego -6-8 płatów makaronu do lasagne -puszka krojonych pomidorów -1 cebula -4 łyżki koncentratu pomidorowego - 200 g żółtego sera -bazylia -oregano -ząbek czonsku -sól, pieprz -3 łyżki oleju(...)Płaty makaronu kłaść pojedynczo i gotować 3-4 minuty. Odłożyć na talerz. Na patelni z grubym dnem rozgrzać 2 łyżki. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Zeszklić, dodać mielone mięso i całość przemsażyć do ścięcia. Odłożyć na talerz. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Poddusić pomidory. Dodać mięso, koncentrat pomidorowy, bazylię, oregano. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość
Zielona Kuchnianadziewanej kaczki. Składniki: 200 g wątróbki kaczej 200 g mielonego mięsa drobiowego jajko bułka sól pieprz natka pietruszki majeranek 1 czubata łyżka Przygotowanie: Wątróbkę pokroiłem w kostkę, wymieszałem z mięsem mielonym dodałem jajko, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki( ilość zależy od upodobań ), majeranek. Doprawiłem solą
R'n'G Kitchenłyżki cukru 1 łyżka soli 200-230 g letniej wody 1 jajko do posmarowania bu ł eczek sezam do posypania bu łeczek Sos mię sny 200 g mięsa mielonego wieprzowego 200 g passaty pomidorowej 1 marchew 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano kilka listków bazyli s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI Panini(...)kostkę. W garnku rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju, na których podsmażamy cebulę, marchew oraz ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę przez ok. 5 minut. Do warzyw dodajemy mielone mięso, podsmażamy, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodajemy passate pomidorow ą, suszone oregano, kilka listków bazylii ; doprawiamy solą i pieprzem. Ragù gotujemy
La grande e la piccola cuocachrzanem. Składniki: 800 g mielonego mięsa z indyka 3-4 łyżki bułki tartej 4 jajka ugotowane na twardo 2 jajka surowe 2 łyżki musztardy 2 ząbki czosnku cebula pęczek natki pietruszki majeranek sól,pieprz 20 dag wędzonego boczku Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać ze skorupki. Mięso mielone połączyć z dwoma surowymi jajkami,bułką
Niespełnione zdolności kulinarnepomidorowej 10 listków bazylii 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki cukru s ó l, pieprz oliwa z oliwek Pulpeciki (ok. 20 sztuk) 300 g mięsa mielonego z kurczaka 50 g bu ł ki tartej 2 ząbki czosnku 5 łyżek mleka oliwa z oliwek s ó l i pieprz Dodatki(...)Cuocete coperto per circa 15-20 minuti, mescolando di tanto in tanto. Pulpeciki Przygotowanie pulpecików rozpoczynamy od namoczenia bu ł ki tartej w mleku. W misce mieszamy mielone mięso kurczaka, drobno posiekane 2 ząbki czosnku oraz wyciśnięt ą bułkę tart ą . Doprawiamy solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy. Z masy
La grande e la piccola cuocapieprz Wykonanie Mięso mielimy, cebulę drobno siekamy, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ryż gotujemy i studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, smażymy, aż się zezłoci i zmięknie. Dodajemy startą marchewkę, mieszamy i smażymy około 5 minut, dodajemy przyprawy i zioła, mieszamy i odstawiamy z palnika. Przestudzone warzywa i ryż mieszamy z mielonym mięsem, doprawiamy solą
Tajemnice Smakunadziewane mięsem, cieplutkie prosto z piekarnika i bardzo pożywne . Podane z domowymi korniszonami. To nie tylko drugie danie, ale fantastyczna przekąska pomiędzy .... Genialna sprawa na imprezę .Kulki z mięsa mielonego zostały wcześniej przeze mnie uduszone w sosie pomidorowym. A z czego składa się taka kula? Przede wszystkim z mielonego mięsa wołowo wieprzowego i doddałam uwaga : jeszcze dwa składniki
Z Kuchni Do Kuchnitaki obiad. Ta porcja, którą przygotowałam znikła za pierwszym podejściem. Nie zostało nic „na później”. Porcja dla 5-6 osób. Składniki na klopsiki: * 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego * 1 jajko * 3 łyżki kaszy manny * 2 ząbki czosnku * 1 łyżeczka majeranku * sól i pieprz do smaku Składniki na sos: * 2 średniej wielkości papryki czerwone * 8-10 sztuk(...)krojonych * 1 duża cebula * 5 sztuk średniej wielkości ogórków kiszonych * koncentrat pomidorowy * sól, pieprz, cukier Dodatkowo: * olej do smażenia * 2 łyżki masła * natka pietruszki Zrobiłam klopsiki. Do mielonego mięsa przecisnęłam przez praskę czosnek, wbiłam jajko i dosypałam majeranek i kaszę manną. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Formowałam kulki wielkości orzecha włoskiego i smażyłam na 2 łyżkach rozgrzanego
Pieprzyć z Fantazjąwiększej patelni rozgrzej odrobinę oleju (niecała łyżka wystarczy). Wrzuć cebulę i smaż aż do momentu, gdy zacznie lekko brązowieć. Dodaj czosnek i smaż przez dosłownie minutę. Dodaj mielone mięso z indyka i smaż, ciągle mieszając, aż do momentu, gdy mięsko zmieni kolor z surowego na szare ;p. Wlej koncentrat pomidorowy, wodę, wino i sos Worcestershire, a potem wymieszaj(...)czasie zetrzyj parmezan na tarce z małymi oczkami. Dodaj do sosu. Spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku. Wyłóż makaron oraz mięso w sosie na talerze i posyp gałązkami oregano. Składniki 500 g makaronu z czarnej fasoli 500 g mięsa mielonego z indyka (u mnie 5,8% tłuszczu) 190 g cebuli (1 duża) 2 ząbki czosnku odrobina oleju
Eat me! Fit me!Mięso mielone w naszej kuchni pojawia się dosyć często. Robimy z niego wiele różnych dań. Bardzo popularne są pulpeciki w sosach, np. pomidorowym czy koperkowym . Tym razem zrobiłam(...)mięsne kuleczki w aromatycznym i lekko pikantnym sosie musztardowym. Jest to świetna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych klopsików smażonych na oleju. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 kajzerka 2 ząbki czosnku sól, pieprz, majeranek 1 łyżeczka musztardy (ja użyłam rosyjskiej) bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Sos: 1/2 l bulionu warzywnego
Danka Pichciprzez około 15 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Bakłażan faszerowany dorszem z sosem pomidorowo – śmietankowym → Parmigiana di melanzane → Moussaka (musaka) → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur
Oryginalny smakłyżeczki koncentratu pomidorowego Ewentualnie 1/2 szklanki wody 1 mała suszona papryczka chili sól, pieprz, wędzona papryka sproszkowana 1 pęczek posiekanej świeżej natki pietruszki placki tortilla do podania Jak zrobić? Mięso mielę w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam. Marchewkę i pietruszkę obieram, ścieram na tarce o grubych oczkach. Paprykę myję pod bieżącą wodą, usuwam gniazdo nasienne
W kuchni Karmel-itkiwyrazistej cebulki z czosnkiem to świetny pomysł na rodzinny obiad. Składniki: 1 kurczak (użyty w przepisie miał 1.90kg) 2 łyżki przyprawy do kurczaka sól pieprz olej Farsz: 500g mięsa mielonego drobiowego 200g dyni (waga po obraniu) 60g suszonej żurawiny 1 pęczek natki z pietruszki 1 łyżka bułki tartej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 mała cebula olej sól(...)pokroić w kostkę, skropić olejem, oprószyć solą i pieprzem. 3. Farsz: Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oleju i pozostawić do wystudzenia. Natkę z pietruszki drobno posiekać. Mielone mięso przełożyć do dużej miski, dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę z pietruszki, bułkę tartą, jajko i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Następnie dodać dynię, suszoną żurawinę
Szalona Kuchnia Ewelinymięsa z indyka – 1/2 cukinii – 2 marchewki – łyżka oleju rzepakowego – cebula – 2 ząbki czosnku + przyprawy (sól, pieprz, świeża natka pietruszki, czosnek niedźwiedzi, przyprawa do kurczaka, papryka słodka) – 50 g mąki sojowej Sposób przygotowania Cebulę i czosnek posiekać, a później podsmażyć na patelni z dodatkiem oleju. Po chwili dodać startą cukinię oraz marchewkę. Mięso mielone
Mrs. Endorfinaryżem. Proste i pełne smaku, a z dodatkami smakuje jak z najlepszej restauracji. To co, namówiłam Was? Do dzieła kucharze! Składniki na 4-6 porcji: – 600-800g mięsa mielonego wołowego (lub wołowo-wieprzowego) – 400g przecieru pomidorowego – 250ml bulionu – 100g ryżu – 1 puszka czerwonej fasoli (240g) – 1 puszka kukurydzy (140g) – 2 cebule(...)drobno posiekana ostra papryczka Cebule kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju na dużej, głębokiej patelni lub garnku. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażamy. Dodajemy mielone mięso, obsmażamy i rozdrabiamy za pomocą drewnianej łyżki lub widelca. Dodajemy przyprawy i wsypujemy suchy ryż, mieszamy. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę paprykę, odsączoną fasolę i kukurydzę, przecier oraz
Be Fit Be Strongfasolki szparagowej pół kalafiora 3-4 pieczarki 1 cebula garść zieleniny typu: pietruszka, koperek, nać selera, lubczyk, itp. 2-3 łyżki kaszy jęczmiennej sól i pieprz Klopsiki: 350g mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 łyżka kaszki manny sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 1/3 szklanki mąki do obtoczenia klopsików Zasmażka 2 łyżki masła 1-2 łyżki mąki(...)dokładnie myjemy i kroimy w plasterki *** *** Zieleninę myjemy i drobno siekamy *** *** Wszystkie warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą lub bulionem i zagotowujemy *** *** Dodajemy kaszę oraz obraną cebulę (w całości) *** *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, kaszką manną oraz przyprawami – do smaku *** *** Z masy mięsnej formujemy wilgotnymi dłońmi małe klopsiki i obtaczamy je w mące *** *** Klopsiki wrzucamy do gotującej się
Blog z ApetytemSKŁADNIKI 4 bakłażany 50 g startego parmezanu Mięsne ragù 4 00 g mięsa mielonego wołowego 400 g passaty pomidorowej 1 marchew 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano kilka listków bazyli s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 4 melanzane 50 g di parmigiano grattugiato Ragù di carne(...)kostkę. W garnku rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju, na których podsmażamy cebulę, marchew, seler oraz ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę przez ok. 5 minut. Do warzyw dodajemy mielone mięso oraz miąższ bakłażana, podsmażamy, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodajemy passate pomidorow ą, suszone oregano, kilka listków bazylii ; doprawiamy solą i pieprzem
La grande e la piccola cuocadanie, jednak na szczęści codziennie go nie robimy ;) Składniki: Farsz: 1 cebula 250 g brązowych pieczarek 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła 500 g białej kapusty 200 g mielonego mięsa z łopatki wp 200 g sera żółtego sól, pieprz Naleśniki: 2 jajka szczypta soli 375 ml mleka 375 ml gazowanej wody 2 szklanki mąki pęczek natki pietruszki(...)bulionu warzywnego Przygotowanie: Posiekaną cebulę i starte na dużych oczkach, pieczarki wraz z posiekanym czosnkiem, dusimy na wolnym ogniu (plus masło). Po kwadransie, dorzucamy startą na dużych oczkach, kapustę, mięso mielone. Smażymy do miękkości kapusty, nadmiar płynu odparowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy i mieszamy ze startym na dużych oczkach, serem. Naleśniki: Jajka ubijamy ze szczyptą
R'n'G Kitchensobie kanapkę tak jak lubi, już sam sos jest w sobie wystarczająco pikantny. Gorąco polecam! Składniki na 4 porcje: 4 bułki z sezamem do hamburgerów 50 dag mięsa mielonego mieszanego( wołowina, indyk) 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka czerwonej pasty curry 1 łyżka sosu sojowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej Sól morska do smaku Szczypta przyprawy(...)liści sałaty lodowej Świeża kolendra 1 papryka słodka/ostra 4 łyżeczki majonezu 4 łyżeczki sosu słodko kwaśnego z chili Przygotowanie: Cebulę i czosnek obrać drobniutko posiekać dodać do mielonego mięsa, dodać pastę curry, wlać sos sojowy, wbić jajko, doprawić do smaku solą i szczyptą przyprawy piri piri, wsypać bułkę tartą , dokładnie wymieszać-wyrobić masę. Uformować 4 duże okrągłe
Wanilia i KardamonSKŁADNIKI 320 g spaghetti 500 g jarmużu 400 g mięsa mielonego wołowego 100-150 ml bulionu warzywnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 marchew 1 łodyga selera oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** PREPARAZIONE 320 g di spaghetti 500 g di cavolo riccio o nero 400 g di macinato bovino(...)rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy pokrojon ą w drobn ą kostk ę cebulę, marchew oraz seler. Po ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, które podsmażamy, aż straci różowy kolor. Na koniec dodajemy wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku oraz zioła prowansalskie ; doprawiamy solą i pieprzem. Ragù
La grande e la piccola cuocamasła 25 dag świeżych drożdży 1/2 szklanki śmietany 20% 1 jajko 5 g soli 5 g cukru Wo ł owe ragù 200 g passaty pomidorowej 200 g mięsa mielonego wołowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 1 szalotka oliwa z oliwek s ó l, pieprz Dodatkowo 1 jajko 2-3 łyżki startego(...)ragù Szalotkę oraz czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oleju podsmażamy szalotk ę oraz czosnek. Po ok. 2-3 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor. Do mięsa dodajemy passatę pomidorow ą, 1 łyżkę koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczkę ziół prowansalskich ; doprawiamy solą
La grande e la piccola cuocasosie własnym, to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Klopsy znakomicie smakują podane z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym. składniki na 13-15 sztuk 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula olej do smażenia 2 ząbki czosnku 1 jajko szczypta chili 3-4 łyżki bułki tartej 2 szklanki gorącego bulionu 1 łyżka mąki czarny pieprz sól(...)dużą patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju wrzucamy posiekaną cebulę, delikatnie ją szklimy od czasu do czasu mieszając, po czym zdejmujemy z ognia i przestudzamy. Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy zrumienioną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajko, wsypujemy bułkę tartą. Całość doprawiamy do smaku szczyptą chili, solą oraz czarnym pieprzem a następnie dłonią wyrabiamy jednolitą masę
Smakowite Daniamielonego mięsa mały kawałek papryki czerwonej 1 jajko 2 łyżki przecieru pomidorowego sól,pieprz Szynkę umyć,osuszyć i rozbić na płaty. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki oczyścić. 20 dag drobno posiekać a resztę pokroić w grubsze plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Połowę przesmażyć z posiekanymi drobno pieczarkami. Masę połączyć z mięsem mielonym, posiekaną papryką
Niespełnione zdolności kulinarneKlopsiki z mięsa mielonego to jedno z naszych ulubionych dań. Można je podawać w różny sposób, można je łączyć z zupami, gulaszem, sałatkami, na grillu, mogą być mniej lub bardziej aromatyczne. Tym razem postanowiłam zrobić je bardziej dietetyczne i zamiast smażyć na patelni to upiekłam je w piekarniku, dzięki czemu pozbawiłam je dodatkowego tłuszczu, a i ten co był
Bernika - moj kulinarny pamietnikkażdą imprezę. Świetnie sprawdzają się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Koniecznie podajcie je z dipem np. czosnkowym lub z ketchupem. Mięsne kulki Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowina) 4 łyżki pestek słonecznika 4 łyżki orzeszków ziemnych 3 łyżki sezamu czarnego (lub białego) 1 jajko pieprz sól Dodatkowo: tłuszcz do smażenia Do blendera wrzucamy słonecznik, orzeszki(...)sezam. Wszystko miksujemy, aż orzeszki rozpadną się na małe kawałeczki. Pestki dorzucamy do mielonego mięsa, dodajemy jajko, doprawiamy je pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy kuleczki, mniej więcej wielkości małego orzecha włoskiego. Kuleczki smażymy na głębokim tłuszczu (np. we frytkownicy w 170°C) aż nabiorą ładnego brązowego koloru. Gotowe przerzucamy na ręcznik papierowy do odsączenia i podajemy
PatiGotujekotlet ukrywający się pod dużą ilością cebuli to właśnie rumsztyk:). Danie ciężkie i tłuste, ale i smaczne. 500g mielonego mięsa wieprzowego 6 dużych cebul sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia 1. Mięso mielone zagniatamy z solą, pieprzem i papryką słodką. Formujemy okrągłe kotlety, smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron do zarumienienia przez
Szefowa kuchnizdrowy obiad? Wypróbujcie przepis na kotleciki mięsne z awokado i serem feta, podawane na puszystych plackach owsianych. Czego można chcieć więcej? Zdrowy obiad zapewni nie tylko pieczone mięso mielone, ale przede wszystkim awokado, owoc bogaty w źródło białka i witamin. Dodajmy do tego pyszną fetę i mamy niesamowite połączenie smaków! Wszystko zaś zwieńczone jest podaniem na puszystych placuszkach
A to pestkapolecam je zrobić jednak z cukinią, bo prezentuje się fantastycznie, jest lżejsze, a i tak można się nim najeść. Składniki (2-3 porcje): Klopsiki: 300 g mielonego mięsa z indyka 1 jajko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/2 cebuli szczypta soli szczypta pieprzu 1 litr bulionu warzywnego Sos: 1 czerwona papryka lub 1 marchewka 1 mała cebula(...)łyżeczki papryki wędzonej (opcjonalnie) szczypta oregano lub 1 łyżeczka przyprawy suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Kamis (w mojej wersji) łyżeczka ksylitolu (opcjonalnie) Spaghetti: 2 cukinie woda Wykonanie: Klopsiki: Mięso mielone wymieszać z jajkiem, posiekaną natką pietruszki i startą na tarce cebulą. Doprawić solą, pieprzem i formować niewielkie klopsiki. Bulion warzywny zagotować. Kiedy zacznie wrzeć wrzucić klopsiki
Healthy food explorerkostki sera żółtego 2 pęczki pietruszki 500g mielonego mięsa przyprawy sól pieprz przygotowanie Mąkę wsypać do miski dodać wodę gazowaną oraz mleko i jajka ,wymieszać mikserem. Potem dodajemy pietruszkę drobno pokrojoną, oliwę, ziola i przyprawy i mieszamy. Teraz już możemy smażyć naleśniki mi wyszło 9 sztuk . mięso mielone surowe doprawić do smaku ,Na każdy naleśnik nakładamy
Moje Wyrobymielonego mięsa, 100g ryżu, 2 jajka, bułka tarta, sól i pieprz do smaku. Składniki potrzebne do przygotowania sosu: 1 litr bulionu, 5 czubatych łyżeczek koncentratu pomidorowego, 2 czubate łyżki maki. Sposób przygotowania gołąbków bez zawijania: Gotuję ryż na sypko. Kapustę szatkuję, solę, zgniatam i odstawiam na chwilę żeby zmiękła. Łącze kapustę, ryż oraz mięso mielone
Gotuj Się Kto Możeobszarach Ameryki Południowe, gdzie określany jest jako kurczak z ryżem lub sos ryżowy. Składniki (4 porcje) -1 1/2 szkl. długoziarnistego białego ryżu -250 g wątróbki drobiowej -250 g mielonego mięsa wieprzowego -1 duża cebula lub 2 małe -1/2 zielonej papryki -2 pałeczki selera naciowego -2 szkl. bulionu drobiowego -3 łyżki oliwy z oliwek -listek laurowy -1 łyżeczka przyprawy(...)Przygotowanie Wątróbkę oczyścić, pokroić w małe kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Paprykę i seler naciowy pokroić w małe kawałki. Oliwę rozgrzać na patelni. Zeszklić cebulę, dodać wątróbkę, przemsazyć. Dodać mięso mielone. Smażyć kilka minut. Gdy się zetnie dodać pokrojone warzywa i przesmażyć chwilę. Przełożyć do garnka. Dodać ryż i listek laurowy. Doprawić przyprawą cajun (lub mieszanką przypraw
Zielona KuchniaWracam powoli do blogowania więc bądźcie czujni. Szykuję trochę świątecznych przepisów, tymczasem polecam kotleciki z piekarnika. Składniki : 50 dag mielonego mięsa drobiowego ( u mnie indyk) 1 szklanka ciecierzycy 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 jajko sól,pieprz, papryka wędzona bułka tarta sezam Ciecierzycę opłukać, zalać wodą i odstawić, najlepiej na noc. Po tym czasie odlać ziarna(...)Obrać cebule, posiekać na małą kostkę i przesmażyć na jasnozłoty kolor. Cebulę dodać do ciecierzycy i wymieszać razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę . Do masy z ciecierzycy dodać mięso mielone, sól,pieprz, paprykę, jajko oraz bułkę tartą ( tyle by dało się formować kotlety). Z tak przygotowanej masy formować kotlety,lekko je spłaszczać, panierować w sezamie
Niespełnione zdolności kulinarnelasagne o falistych brzegach 300 g mięsa mielonego marchew seler naciowy cebula 100 g sera żółtego 1 mozzarella przecier pomidorowy 3 łyżki oleju z oliwy masło tarty ser do posypania (typu parmezan ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozgrzać na patelni olej z oliwy dodać drobno pokrojoną cebulę , poszatkowaną marchew i seler. Po chwili dodać mielone mięso i przesmażyć razem
zielonacukinkaaggiunta conferisce al tutto una consistenza decisamente più cremosa. Buon appetito :) SKŁADNIKI Lasagne 250 g makaronu typu lasagne 500 g jarmużu 50 g parmezanu Mięsne ragù 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 500 g passaty pomidorowej 1 marchew 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku oregano, bazylia s ó l, pieprz oliwa(...)rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy pokrojon ą w drobn ą kostk ę cebulę, marchew oraz seler. Po ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor. Na koniec dodajemy passate pomidorow ą, wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, suszone oregano, bazyli ę; doprawiamy solą
La grande e la piccola cuocazarówno na szybki obiad jak i na imprezową przekąskę. Składniki: Ciasto: 100g mąki pszennej 100g mąki gryczanej 2 jajka 2 szklanki mleka sól 1 łyżka oliwy Farsz: 350g wieprzowego mięsa mielonego 250g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory 200ml pikantnego soku pomidorowego 6 łyżek ketchupu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka suszonej bazylii 3 łyżeczki słodkiej papryki(...)doprawić solą i usmażyć naleśniki na rozgrzanej patelni. 2. Farsz Pieczarki pokroić w kostkę, cebulę i czosnek drobno posiekać, a następnie wszystko usmażyć na oliwie. Dodać mielone mięso, pokrojone w kostkę pomidory i smażyć do momentu aż mięso będzie dobre. Wlać sok pomidorowy, ketchup, dodać zioła, papryki, doprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać i gotować
Szalona Kuchnia Ewelinydanie, które sprawdzi się nie tylko jako codzienny rodzinny obiad, ale również jako eleganckie jedzonko na spotkanie w gronie znajomych. Składniki 18 muszli makaronowych 400 g mielonego mięsa 200 g pieczarek 2 ząbki czosnku 1 cebula 3 łyżki pikantnego ketchupu sól pieprz bazylia tymianek oregano żółty ser (do posypania) 400 g passaty pomidorowej natka pietruszki Sposób Cebulę(...)drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju. Następnie dodać umyte, potarte na tarce pieczarki, przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek. Następnie dorzucić mięso mielone oraz ketchup. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem. Passatę wlać na rozgrzana patelnię, doprawić do smaku pieprzem oraz bazylią, tymiankiem i oregano. Następnie przelać
Kuchenne aromatyPyszne, odrywane bułeczki drożdżowe z nadzieniem bolognese na bazie mięsa mielonego. Idealne na spotkania ze znajomymi lub imprezy. Podzielne i smaczne. Ze słodko- kwaśnym sosem lub barbecue będą smakowały idealnie. Z tego co mi się zdaje to jako pierwsze zniknęły ze stołu w Sylwestrową noc. Składniki (na około 40 sztuk bułeczek czyli dwa takie okrągłe placki): Ciasto drożdżowe Tajemnica(...)uzyskam gładką i jednolitą masę. Trwa to około 10 minut. Ciasto odstawiam do wyrośnięcia na godzinę. Powinno podwoić swoją objętość. Nadzienie a'la bolognese 400 gram mielonego mięsa drobiowego 1/3 papryki czerwonej 1/2 cebuli czerwonej ząbek czosnku łyżka oliwy z oliwek 1/2 szklanki bulionu 3 łyżki koncentratu pomidorowego szczypta soli, chili, cukru, bazylii
Mango Papajanaprawdę broni się przecudnym smakiem . Serdecznie polecam :-) * * * Składniki (proporcje dla 5-6 osób): Makaron wg mojego przepisu na makaron kukurydziany Sos boloński: ok. 500 g mięsa mielonego 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 2 puszki pomidorów (ja zawsze wybieram całe, z których łatwiej usunąć niedoskonałości) 500 ml sosu pomidorowego (np. 1 kartonik z Lidla) ser grana padano(...)spore łyżki stołowe mąki kukurydzianej 2 szklanki mleka sól, pieprz biały (ja dałam czarny), gałka muszkatołowa Wykonanie: 1. Zaczynam od wyprodukowania makaronu. Gdy makaron sobie przesycha na stole, wtedy mielę mięso. Przeschnięty makaron tnę na płaty, nie za duże, bo mogą się rozpaść w trakcie "transportu" do naczynia żaroodpornego. 2. Na oliwie z łyżką masła podsmażamy pokrojone w kostkę cebule
Kawa z mlekiemcebula 2 ząbki czosnku 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2- 4 łyżki tartego parmezanu oregano bazylia papryka słodka mielona pieprz czarny mielony sól Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni razem z rozgniecionym czosnkiem. Dodać mielone mięso i mieszając dokładnie obsmażyć. Wlać
https:KKuchniaMniamdyni za jednym razem. Tak też powstały lekkie pulpeciki w sosie z kurkami i dynią. I przyznam, że to połączenie skradło moje podniebienie :) Składniki (4 porcje) -500 g mielonego mięsa drobiowego -1 jajko -4-5 łyżek bułki tartej -1 łyżka ziół prowansalskich -400 g dyni (po obraniu) -400 g kurek -1 cebula -1 ząbek czosnku -ok. 700 ml bulionu(...)małe kawałki lub zetrzeć na tarce. Oba składniki dodać do cebuli i czosnku, przesmażyć 2-3 minuty ciągle mieszając. Wlać bulion, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Zagotować. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jajko, zioła prowansalskie, bułkę tartą, doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby dodać trochę więcej bułki tartej. Z masy mięsnej formować pulpeciki. Wrzucać
Zielona Kuchniawoli i wedle smaku; - 250g sera mozzarella; - 500g mięsa wołowego (lub jeżeli chcemy wersję wegetariańską nie przygotowujemy mięsa do farszu) + przyprawy do mięsa: papryka ostra, przyprawa do mięsa mielonego. Uwaga: unikać przypraw zawierających glutaminian sodu. Składniki na sałatkę: - sałata lodowa; - 1/2 papryki; - 2 pomidory; - 1 średnia czerwona cebula; - puszka kukurydzy; - 150g sera feta; - 2 łyżki oleju lnianego(...)cząstek pomidorów - dodajemy do niego oregano, bazylię, łyżeczkę soli morskiej,czosnek niedźwiedzi i wyciśnięty lub drobno pokrojony czosnek (uprzednio podsmażony na patelni) i gotujemy na wolnym ogniu ; - mielone mięso wołowe podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego i przypraw i dodajemy do pomidorowego sosu , następnie na tej samej patelni podsmażamy na oleju kokosowym pokrojone warzywa - najpierw paprykę
MintTastefont:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Faszerowana cukinia – przepis Lekkie a zarazem pożywne danie – faszerowana cukinia pieczona z mięsem mielonym wołowym i warzywami. Propozycja obiadu bądź kolacji – uroczystej lub na co dzień ! :) Przede wszystkim cukinie są bardzo łatwe w przygotowaniu! Potrzebne będą (porcja dla 3-4 osób): -4 średnie(...)cukinie; -0,5kg mielonego mięsa wołowego; -6 dużych pomidorów lub 2 przeciery pomidorowe bez konserwantów; -1 cebula; -0,5kg pieczarek; -1 papryka czerwona i 1 papryka zielona; -4 ząbki czosnku; -150g sera mozzarella; -2 łyżki oleju kokosowego; -przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz cayenne, sól morska, oregano, bazylia. Przygotowanie: -cukinie myjemy i kroimy wzdłuż na pół, następnie środek cukinii
MintTasteplastrach 10 kwadratowych plastrów sera gouda płaska łyżka przyprawy kucharek masło klarowane pieprz sos żurawinowy lub nieduże słodkie owoce Przygotowanie : Filet oczyszczamy z błonek i kroimy w kawałki Mięso mielimy maszynką do mięsa - ja użyłem swojej ulubionej ręcznej maszynki :) Zmielone mięso doprawiamy do smaku przyprawą kucharek oraz pieprzem Mieszamy. Gotowe odstawiamy na min 4h do lodówki (najlepiej
Mechanik w kuchniaromatycznym, sosie paprykowym, z dużą ilością mięsa. Przepyszne, jesienne danie – sycące i z wyraźnie wyczuwalnym smakiem papryki w sosie. 500 g makaronu spaghetti 1 cebula 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 papryka czerwona 1 łyżka przecieru pomidorowego 1/2 szklanki wody 1 szklanka bulionu warzywnego lub rosołu 1 łyżka mąki pszennej 1 liść laurowy ok 4 ziaren(...)oczyszczając ją z gniazda nasiennego. Przełożyć do kielicha blendera, dodać koncentrat pomidorowy i zalać wodą. Zmiksować na jednolitą pastę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Dodać mielone mięso i mieszając dokładnie obsmażyć. Wlać zmiksowaną paprykę, bulion z rozprowadzoną mąką, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. Dusić, około 10 minut, aż sos będzie gęsty, doprawiając do smaku
https:KKuchniaMniamdrobiowego mielonego mięsa (najlepiej z indyka) -100 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku -1 jajko -3-4 łyżki bułki tartej -100 g jogurtu naturalnego -1 ząbek czosnku -pół pęczka koperku -4 plastry pomidora -kilka listków sałaty lub garść miksu sałat -2 razowe lub pełnoziarniste bułki -1 łyżka oleju rzepakowego -sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Szpinak wcześniej rozmrozić. Mięso mielone
Zielona KuchniaSKŁADNIKI (na ok. 20 pulpecików) 300 g mięsa mielonego z kurczaka 50 g bu ł ki tartej 2 ząbki czosnku 5 łyżek mleka 3 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy 250 ml śmietany oliwa z oliwek koperek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI (per circa 20 polpettine) 300 g di macinato di pollo(...)grani 250 ml di panna olio d'oliva aneto fresco sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie pulpecików rozpoczynamy od namoczenia bu ł ki tartej w mleku. W misce mieszamy mielone mięso kurczaka, drobno posiekane 2 ząbki czosnku, kilka gałązek koperku oraz wyciśnięt ą bułkę tart ą . Doprawiamy solą i pieprzem. Masę
La grande e la piccola cuocawróciłam to zupka była już gotowa. Zrazy kilka plastrów polędwicy wieprzowej troszkę mielonego mięsa domowa vegeta musztarda susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna listek, ziele sól koperek Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą, posmarować musztardą.Na każdy plaster mięsa kłaść mięso mielone [ wcześniej doprawione].Zwijać roladki i spiąć wykałaczką.Wodę z warzywami i przyprawami zagotować, dodać
Moje domowe kucharzeniesię z różnorakimi składnikami. Można z niej w łatwy sposób przyrządzać pyszne dania kuszące rozmaitością. Dzisiaj mam dla Was jedną z takich smacznych i kolorowych kombinacji: łódeczki faszerowane mięsem mielonym, ryżem i suszonymi pomidorami. Danie w sam raz na dobry początek przyjaźni z zielonym kabaczkiem. Na pewno większości przypadnie do gustu i doskonale sprawdzi się jako lunch lub ciepła(...)kolacja. Składniki: 2 średnie lub 3 małe cukinie Farsz: 1 woreczek (100 g) ryżu 350 g mielonego mięsa z indyka 10 suszonych pomidorów w oliwie ziołowej 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju pęczek natki pietruszki sól pieprz Dodatkowo: 1 kulka mozzarelli jogurt naturalny Przygotowanie: 1) Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. 2) Cebulę drobno pokroić
Fitsweet.memoże być z kostki) garść świeżej bazylii 1/2 łyżeczki cukru sól, pieprz 8 pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki Składniki na pulpeciki: 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki oregano sól, pieprz 1 jajko bułka tarta do obtoczenia 1 łyżka oleju do smażenia Dodatkowo
My Culinary Artząbki czosnku 250 g mielonego mięsa 2 łyżki oleju 1,5 litra bulionu pistacje do dekoracji sól pieprz Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy olej i szklimy drobno pokrojoną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojony por (białą i zieloną część). Warzywa smażymy przez chwilę, często mieszając, po czym dodajemy mięso mielone i dalej smażymy
Smakowity Blog Kulinarnygotowy,aromatyczny i ziołowy - zrobiony ze swoich pomidorów,wystarczy otworzyć,zagotować,trochę zagęścić,ewentualnie doprawić i gotowe http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/09/sos-pomidorowy-na-zime.html Składniki na klopsiki: 1 kg mielonego mięsa wieprzowego ( drobiowego) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 3 ząbki czosnku sól(...)pieprz oraz suszony czosnek niedźwiedzi ( jeśli macie świeży to jeszcze lepiej) 1 cebula ok 1 litr rosołu litrowy słoik sosu pomidorowego mąka ziemniaczana do zagęszczenia ( ok 2- 3 łyżki) Mięso mielimy,dodajemy jajko,sól,pieprz przeciśnięty przez praskę czosnek oraz czosnek niedźwiedzi i 3 łyżki bułki tartej - wszystko dokładnie mieszamy,formujemy okrągłe klopsiki. Cebulę obrać i pokroić w średnią kosteczkę
Niespełnione zdolności kulinarneugotowaniu ostudzić. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju, dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojona w kostkę cebulę, chwilę smażę aż do odparowania nadmiaru wody. Ostudzone pieczarki wraz z mięsem mielę w maszynce do mielenia mięsa, do farszu dodaję jajko, mieszam i doprawiam do smaku. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: papryka czerwona większa 6 sztuk, mięso mielone drobiowe 35 dag, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 8 sztuk, kasza owsiana 2 saszetki, natka pietruszki 1 pęczek, ser żółty starty 25 dag, olej rzepakowy - ile potrzeba papryki przekroić wzdłuż na połowę, usunąć pestki, opłukać, osuszyć, cebulę pokroić(...)kostkę, ząbki czosnku wycisnąć z praski mielone mięso dobrze wyrobić z jajkiem, kucharkiem, pieprzem, cebulą, czosnkiem, posiekaną natką pietruszki kaszę owsianą ugotować w wodzie bez soli, wysypać z woreczków i pałką blendera trochę zmiksować, dodac do mięsa i połączyć składniki blacha z papierem do pieczenia, papryki natrzeć olejem rzepakowym od zewnątrz, nakładać farsz do pełna, układać na blaszce
W Mojej Kuchni Lubięczosnek - 1 ząbek kiełbasa cienka -1 pętko pieczarki - 0,5 kg papryka - 3 szt cebula - 5 szt ogórki kiszone - 5 szt keczup pikantny 280 g Kuleczki : mięso mielone - 600 g jajko - 1 szt bułka tarta - 2 łyżki sól i pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Kapustę pekińską, pokroić, przełożyć do garnka, podlać małą ilością wody, posolić, dusić(...)umyć, osączyć i pokroić w plasterki. Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Wszystkie składniki przesmażyć oddzielnie na tłuszczu, dodać do kapusty, razem z czosnkiem, poddusić. Z mielonego mięsa, formować małe kulki, obtaczać w tartej bułce, smażyć na złoty kolor, przełożyć do reszty składników, dodać keczup, przyprawić przyprawami do smaku, chwilę poddusić. Smacznego ! (function
Kuchnia Danusirobi się ją łatwo :) Będzie o niebo lepsza od tych"wynalazków" jakie mamy do wyboru w sklepach. Ten przepis na klops też jest łatwy. Składniki : ok. 1 kg mięsa mielonego z łopatki 3 jajka bułka kajzerka 4 duże ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie 5 dużych pieczarek tłuszcz do smażenia kilka plastrów surowego, wędzonego boczku Przygotowanie : Do mielonego mięsa dodać jajka, namoczoną wcześniej w wodzie twardą, suchą bułkę ( oczywiście odciśniętą przed dodaniem do mięsa), przyprawy i wyrobić dokładnie Umyte pieczarki pokroić drobno i przesmażyć je na tłuszczu do odparowania soku, dołożyć również przeciśnięty przez praskę czosnek, przesmażyć razem, przestudzić Grzyby z czosnkiem dodać do mięsa, całość wyrobić dokładnie- najlepiej ręką i przełożyć do foremki wyłożonej papierem, ( ucisnąć
Proste PotrawySkładniki: ryż 2 woreczki, mięso mielone 1/2 kg, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, bazylia 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, kapusta biała 1 główka/mniejsza, mleko 1/2 litra, przecier pomidorowy 150 ml, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka, kucharek(...)łyżeczka, śmietana gęsta 3 łyżki, mąka pszenna 4 łyżki ugotowany bez soli ryż wsypać do miski, dodać mielone mięso wieprzowe, kucharka, papryki, bazylię, wbić całe jajka i wszystko dobrze ręką wyrobić kapustę białą obgotować jak na gołąbki, ściągać liście, usunąć zgrubienie, naczynie żaroodporne posmarować masłem, na dnie ułożyć liście kapusty, na to porcję mięsa, znowu liście kapusty
W Mojej Kuchni LubięPożywna zupa z dawką białka i węglowodanów dieta Redukcyjna Składniki 300 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 brokuł 1 pietruszka kawałek selera 1 cebula 1 ząbek czosnku kawałek poru 1 torebka brązowego ryżu 1 łyżka posiekanego kopru 1 łyżka przyprawy uniwersalnej lub kostki rosołowej sól pieprz 3 łyżki oleju(...)Sposób przygotowania przepisu: Zupa warzywna z brokułami mielonym mięsem i ryżem 1. Ugotować ryż na sypko w osolonej wodzie Na patelnię dać pokrojoną cebulę i por i olej przesmażyć dodać mięso ,przeciśnięty czosnek przez praskę i usmażyć wszystko razem doprawić solą i pieprzem 2. Do garnka włożyć brokuł starte na dużej tarce seler
W królestwie smaków BeatyZnakomity obiad lub kolacja Składniki • 0,6 kg mielonego mięsa z szynki lub łopatki • 1 torebka ugotowanego ryżu • 0,5 kg kapusty kiszonej (mam swoją kiszoną z marchewką i cebulką przepis w mojej kolekcji) • 1 cebula • 1 duży ząbek czosnku • 2 łyżki kaszy manny • 2 jajka • tarta bułka do panierowania • kumin • sól • pieprz • 1 łyżka domowej przyprawy uniwersalnej • olej(...)śmietany 18% • 1 łyżeczka mąki • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Ugotować kapustę kiszoną odcedzić zmielić przez maszynkę dobrze odcisnąć z wody. 2. Kapustę wymieszać z ryżem i mięsem mielonym, dodać startą cebulę i czosnek, dać jajka ,kasę manną i przyprawy. Wszystko dobrze wymieszać, zostawić na godzinę. ( Gdyby masa była za rzadka dodać tartej bułki
W królestwie smaków BeatySkładniki: kapusta biała 1 główka, ryż 300 gram, mięso mielone drobiowe 60 dag, jajka 2 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przecier pomidorowy 200 ml, czosnek niedźwiedzi 4 łyżki, woda 1 litr, śmietana gęsta 2 łyżki, mąka pszenna 2 łyżki ryż w woreczkach ugotować i wsypać do miski, dodać mielone mięso drobiowe
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: tortilla 1 opakowanie/pomidorowa, cebula 2 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, mięso mielone drobiowe 30 dag, warzywa mrożone na patelnię 1 opakowanie, sok pomidorowy 300 ml, ząbki czosnku 5 sztuk, kucharek 1 łyżka, ryż ugotowany 100 gram/woreczek, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, cebula 2 sztuki, ogórki konserwowe 4 sztuki, jogurt naturalny(...)ziołowo-czosnkowy 2 opakowania na oleju zeszklić pokrojoną cebulę, dodać mielone mięso z indyka i podsmażać z 10 minut, co jakiś czas mieszać do mięsa wsypać warzywa na patelnię i podsmażać z 3 minuty, następnie pod przykryciem dusić do miękkości warzyw na mniejszym ogniu, można dolać z 1/2 szklanki wody ale nie koniecznie wlać sok pomidorowy (użyłam swój
W Mojej Kuchni Lubięmakaronu spaghetti 500 gram mięsa mielonego 300 ml passaty pomidorowej 100 gram żółtego sera 1 cebula sól, pieprz, dużo świeżej bazylii 3 łyżki oleju Przygotowanie: Gotujemy wodę na makaron z dodatkiem soli. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy mielone mięso. Smażymy
Życie zaczyna się w kuchnistanowić dość solidne, syte danie, dodatek do czerwonego barszczyku lub rosołu. Przepis inspirowany klasyczną zapiekanką pasterską. Na 12 babeczek, oprócz foremek, potrzebujecie: 375 g ciasta francuskiego 350 g mięsa mielonego, ja użyłam wieprzowego, nie bardzo tłustego średniej cebuli 36-48 cienkich plasterków kiełbasy myśliwskiej ok. 80 g żółtego sera ok. 70 g mozzarelli (pół kulki) 3 średnie ziemniaki czubatej(...)smażenia Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie, ale nie do całkowitej miękkości. Myślę, że nie dłużej niż 10 minut od zagotowania. Po ostygnięciu kroimy w plastry. Mielimy mięso, cebulę kroimy w pióra, kiełbasę w plastry, przygotowujemy sery. Cebulę szklimy na 3-4 łyżkach oleju Następnie dodajemy mięso. Gdy to już będzie podsmażone, wrzucamy zioła, sól, pieprz, dodajemy przecier
Pichceniomania