Przepis na : obiad
Jeżeli lubicie lasagne z sosem bolońskim, może moja wersja urozmaicona poprzez dodanie jarmużu, przypadnie Wam do gustu. Smak lasagne wzbogaciłam gęstym i aromatycznym sosem beszamelowym, który nada ł potrawie kremowej konsystencji. Polecam Wam serdecznie :) **** Se andate pazzi per le lasagne alla bolognese, ritengo che la mia versione a cui ho aggiunto il cavolo nero potrà fare al caso vostro. Il loro gusto è stato ovviamente arricchito con della besciamella, la cui aggiunta conferisce al tutto ... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".