Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

Pieczeń rzymska wg. Magdy Gessler

  Pieczeń rzymska jest daniem łatwym i niewymagającym. Wystarczy wymieszać kilka składników, włożyć do formy i upiec. Doskonale smakuje na ciepło do obiadu lub na zimno do chlebka. Składniki: 600g mięsa mielonego z łopatki Czerstwa kajzerka ½ szklanki tłustego mleka Średnia biała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 6 łyżek bułki tartej 2 jajka Pół pęczka koperku Papryka słodka w płatkach Sól czarny pieprz tymianek bazylia do wysmarowania formy: tłuszcz oraz bułka tarta Sposób przygotowania: Buł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.