mięso mielone - 22854 przepisów (strona:271/1524)

Lasagne ze szpinakiem 180

swoim ulubionym sposobem na lasagne z makaronem Lubella – pomysłów jest co najmniej 1000!” Tak brzmi zadanie konkursowe, które postanowiłam potraktować bardzo dosłownie;) Poza tradycyjną lazanią, z mięsem mielonym i beszamelem, ta ze szpinakiem jest bowiem moją ULUBIONĄ. Kilka warstw makaronu lasagne Lubella przełożone są dobrze doprawioną warstwą szpinakową z serem ricotta(...)ementalerem oraz kukurydzą. Dodałam również do jednej w warstw kilka suszonych pomidorów – tak dla smaku, aromatu i koloru:) Taka lasagne ze szpinakiem w niczym nie ustępuje tej z mięsem mielonym. Jest doskonała, pyszna i sycąca. #lubelloveinspiracje #lubella #szybkalasagne Szpinak: 700-750g szpinaku (u mnie mrożony, rozdrobniony) 2 średniej wielkości cebule 3-4 ząbki czosnku 250 ml śmietany

Smaki Na Talerzu
Chiński półmisek misz masz na brązowym ryżu 148

mięsa mielonego z łopatki 300 ml passaty pomidorowej sos sojowy przyprawa do potraw chińskich sól, pieprz do smaku olej Przygotowanie : Cebulę obieramy i kroimy w piórka, pora kroimy w plasterki. W woku przesmażamy cebulę z porem podlewając sosem sojowym, dodajemy warzywa chińskie i podduszamy 5 minut. W tym czasie na drugiej patelni przesmażamy mięso mielone. Dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Keks mięsny z papryką i serem. Kolorowa pieczeń na kanapki i do obiadu. 163

mięsa mielonego ( u mnie udziec z indyka, ale może być też wieprzowe, lub mieszane ) - kolorowe papryki ( dałam pół czerwonej i pół zielonej ) - 15 dag sera żółtego typu gouda - 2 jajka - duży ząbek czosnku - 1 łyżka musztardy delikatesowej Kieleckiej - 1 łyżka keczupu - pół łyżeczki majeranku - sól, pieprz do smaku - 1 łyżka bułki tartej Wykonanie Mięso mielone przekładam

Kuchnia z widokiem na ogród
Pulpety zapiekane w sosie pomidorowym 251

mięsa mielonego bułka tarta 1 jajko sól, pieprz, majeranek, papryka słodka/ostra Sos:  zupa pomidorowa 250ml śmietany 12-18%  1 łyżka koncentratu pomidorowego woda (ilość według przepisu na opakowaniu lub jeśli sos ma być gęsty 1/2 z przepisu z opakowania) 250g pieczarek 1 cebula 4 plasterki startego, żółtego sera 1. Do miski przekładamy mięso mielone

Szefowa kuchni
Pieczeń rzymska 142

mięsa mielonego 3 jajka 1 cebula 2 kajzerki sól i pieprz tłuszcz papryka ostra zioła prowansalskie 1/2 słoika papryki kolorowej konserwowej 3 duże pieczarki. PRZYGOTOWANIE: Kilka pasków papryki konserwowej,wyjąć ze słoika,osączyć. Pieczarki opłukać,osączyć,pokroić w grubsze plasterki. Bułki namoczyć w wodzie,odcisnąć. Cebulę obrać,pokroić w kostkę,przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wyłożyć

Kuchnia Danusi
KOTLECIKI Z JAJKIEM I KUKURYDZĄ 176

takie właśnie kotleciki.Żeby miały inny smak dodałam jajko na twardo i kukurydzę z puszki.Kotlety wyszły obłędne ;),wszyscy się zajadali.Podałam je z ziemniaczkami i mizerią . SKŁADNIKI 400g mięsa mielonego z kurczaka 2 jajka ugotowane na twardo 1 surowe jajko cebula łyżka masła klarowanego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu(...)łyżki zimnej wody 4 łyżki kukurydzy konserwowej sól,pieprz bułka tarta do panierki olej do smażenia WYKONANIE  Cebulkę kroimy i podsmażamy na maśle na złoty kolor.Studzimy. Do mięsa mielonego dodajemy wystudzoną podsmażoną cebulkę,surowe mieszamy.jajko,musztardę,majonez,przyprawy do smaku oraz wodę i całość mieszamy. Na koniec dodajemy jajka na twardo pokrojone w kosteczkę oraz kukurydzę.Wszystko dokładnie

Mała w garnku miesza
Sajgonki z mięsem mielonym 108

mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 100 g ryżu 100 g brązowych pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 1 marchew 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżeczka cukru palmowego 3 łyżki posiekanej natki pietruszki olej do głębokiego smażenia sól, pieprz     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso mielone

R'n'G Kitchen
Zapiekanka mięsna z serkiem wiejskim 191

mielonego mięsa wołowego lub cielęcego 400 g sera żółtego 7 pomidorów lub 2 puszki po 400g pomidorów bez skórki 2 duże cebule 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek 1 paczka makaronu lasagne (np. Malma) do smaku: sól, oregano, bazylia, estragon, gałka muszkatołowa, natka pietruszki Sposób przygotowania: Farsz: Na patelni z rozgrzaną oliwą podsmażamy pokrojoną cebulę. Następnie dodajemy mięso mielone(...)odstawiamy. Drugą cebulę kroimy i podsmażamy z rozgniecionym ząbkiem czosnku. Dodajemy obrane, starte pomidory, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Mieszając, gotujemy do lekkiego zagęszczenia masy. Łączymy z usmażonym wcześniej mięsem i odstawiamy. Masa serowa: W naczyniu mieszamy Serek Wiejski 500 g, Serek Twój Smak Śmietankowy 135 g, 1 Jogurt naturalny 150 g oraz ½ łyżki gałki muszkatołowej. Żółty ser ścieramy na tarce

WojnaNaSmaki.pl
Indycze pulpeciki ze spaghetti 118

mięsa mielonego z indyka 0,5 cebuli 2 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Sól Pieprz 250 g śmietany 18% 150 ml wody 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej 0,5 łyżeczki majeranku 200 g makaronu spaghetti 200 g brokuła Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki. Gotujemy go w delikatnie osolonej wodzie na półmiękko.  Mięso mielone

VioletoweKucharzenie
Pulpeciki lubczykowe w sosie ziołowo-pietruszkowym (wersja delikatna) 117

pietruszki i majeranku zyskujemy pyszny obiad! Ja użyłam warzyw z gotowania bulionu - nic się nie marnuje :) podałam z kaszą gryczaną, ale mogą być też inne dodatki. Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 duże gałązki świeżego lubczyku 1 jajko 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka 3-4 łyżki bułki tartej 3/4 ziołowego(...)serka topionego (75g) 3 łyżki majeranku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Do mięsa mielonego dodajemy jajko, zmieloną (np. blenderem) ugotowaną pietruszkę, drobno pokrojoną marchewkę, posiekane pół pęczka lubczyku (tylko liście), bułkę tartą. Całość dokładnie wyrabiamy i formujemy małe piłeczki. W garnku zagotowujemy

Kolorowy Przepisownik
Gołąbki w kapuście włoskiej 127

prostych w  wykonaniu . składniki na 6 porcji 1 główka kapusty włoskiej 3 woreczki ryżu 1 woreczek kaszy jęczmiennej 2 cebule 1 ząbek czosnku 0,50 dag mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżka vegety lub 2 kostki rosołowe pieprz sól przepis Kapustę opłukujemy, wydrążamy głąb, obgotowujemy ją we wrzącej wodzie. Po ugotowaniu  wyjmujemy(...)garnka i obieramy z liści . Osobno gotujemy ryz i kaszę. Na patelni smażymy wyciśnięty przez praskę czosnek i  pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy ją do zmielonego mięsa mielonego i mieszamy razem z ryżem i kaszą . Wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdym liściu kapusty  kładziemy porcję nadzienia, boki liścia zwijamy do środka  a potem formujemy

Smakowite Dania
Krucho-drożdżowe rożki z mięsnym nadzieniem teriyaki 132

mięsa mielonego  1 czerwona papryka 200g pieczarek 1 duża cebula 6 łyżek sosu teriyaki od De Care  1. Drożdże rozpuszczamy w śmietanie. Do miski przekładamy wszystkie składniki na ciasto, zagniatamy i chłodzimy w lodówce przez około 30 minut. 2. W tym czasie przygotowujemy farsz. Na patelni podsmażamy cebulę z papryką. Po kilku minutach dodajemy mięso mielone

Szefowa kuchni
Cukinia faszerowana po meksykańsku 325

kukurydza … ryż i ostry sos , który sprawia , że danie nie tylko świetnie smakuje , ale jest też niesamowicie sycące!Spróbujecie?              SKŁADNIKI:( 4 porcje )- cukinia – 2 szt- mięso mielone – 400 g- jajko – 1 szt- ryż – 100 g- papryka czerwona – 1 szt- kukurydza – 100 g- cebula – 1 szt- koncentrat pomidorowy(...)ząbek- ser cheddar – 100 g- sól , pieprz , chiliSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cukinie oczyszczamy , kroimy wzdłuż na pół , środek wydrążamy za pomocą łyżeczki.Ryż gotujemy w osolonej wodzie.Mieszamy z mięsem mielonym ( u mnie zmielona łopatka ).Dodajemy jajko i drobno posiekaną cebulę podsmażoną wcześniej na odrobinie oleju.Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę.Doprawiamy solą , pieprzem , chili i przeciśniętym

Ostra na Słodko
Lasagne bolognese 96

dłużej. Oczywiście nie zapominaj o kieliszku wina;) Czas przygotowania:  60 minut Ilość porcji:  6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępne SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 200g boczku wędzonego 1 cebula 1 marchewka 1 por 150 ml gorącego bulionu 200 ml czerwonego wina 4 łyżki koncentratu pomidorowego 400 g passaty pomidorowej 4 łyżki oliwy(...)marchewkę ścieramy na tarce. W garnku rozgrzewamy oliwę i smażymy warzywa i przecisnięty przez praskę czosnek. Następnie robimy miejsce przesuwając warzywa i smażymy boczek pokrojony w kostkę. Teraz dodajemy mięso mielone i smażymy całość razem. 2. Wlewamy wino i dusimy.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszamy z bulionem. Solimy i pieprzymy . 3. Po kilku minutach wlewamy passatę i dusimy

karolgotuje
Pulpety w sosie koperkowym + film 108

mielonego mięsa 1 cebula 1 jajko 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia szczypta gałki muszkatołowej czarny pieprz sól sos 3 szklanki bulionu ( może być z kostki ) 250 g śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej 1 pęczek koperku przepis Cebulę drobno siekamy i rumienimy na rozgrzanym tłuszczu od czasu do czasu mieszając. Do miski wkładamy mielone mięso

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania