mięso mielone - 22854 przepisów (strona:266/1524)

Tagliatelle bolognese 111

Włoski klasyk po mojemu ... Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: ok 18,50 zł SKŁADNIKI: Makaron tagliatelle ok. 400 g Mięso mielone wołowo-wieprzowe 400 g  1 puszka pomidorów krojonych 1/2 koncentratu pomidorowego 1 marchewka(...)pietruszka Cebula 1 średnia Czosnek 2 ząbeki Ser tarty grana padano Oliwa 150 ml bulionu sól, pieprz, oregano PRZYGOTOWANIE: Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy mięso mielone, które podsmażamy. Następnie dodajemy tartą marchewkę i pietruszkę. Dolewamy bulionu i wszystko dusimy ok 20 min. Dokładamy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy oregano, solą i pieprzem

kulinarnyJa
Spaghetti z pulpecikami 144

makaron był efektem przeglądania zapasów z lodówki. Sycące danie dla kilku osób.  Składniki /dla 4 osób/: opakowanie makaronu spaghetti kilka lisków bazylii Pulpety: 400 g mięsa mielonego (wołowego/wieprzowego/drobiowego) 1/2 cebuli 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 dymka ze szczypiorkiem(...)łyżeczki musztardy sól, pieprz Sos: 2 pomidory 1 marchewka 1/2 cebuli sól, pieprz tymianek 1 łyżka śmietany 18% Wykonanie: Pulpety: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać do mięsa mielonego. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym pokrojoną drobno dymkę. Dobrze wyrobić mięsną masę i formować małe kulki. Pulpety podsmażyć na rozgrzanym oleju.  Sos: Cebulę i marchewkę pokroić

Pasja Smaku
Cannelloni po florencku 194

więcej można je zamrozić i wyjąć, kiedy w lodówce będzie pusto, lub natchnienie do gotowania nagle nas opuści. Składniki (na formę o wielkości ok 30x25 cm): 300 g mielonego mięsa z indyka lub kurczaka 300 g makaronu cannelloni Barilla 1 duże jajko 6 dużych, dojrzałych pomidorów 2 duże ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 3 łyżki oliwy z oliwek(...)1/2-1 łyżeczki oregano sól, pieprz 2 łyżki startego żółtego sera 2 szklanki mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej Przygotowanie: Na łyżce oliwy podsmażyć mielone mięso, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać przeciśnięte ząbki czosnku. Kiedy mięso trochę przestygnie dodać jajko i dobrze wymieszać. Odstawić. Na patelni rozgrzać oliwę, posiekać w plasterki seler

Kulinarne Inspiracje
Pulpety mięsne z pieczarkami w sosie serowym 75

bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 200 g pieczarek 1 szalotka 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 200 g smalcu wieprzowego 1 szklanka wody 1 szklanka startego parmezanu(...)słodkiej śmietany 18% sól, pieprz       Przygotowanie:     Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szalotkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Do składu dodajemy mięso mielone, jajka, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Masę wyrabiamy, formujemy kulki, które smażymy na smalcu.   Do zimnej wody wsypujemy starty ser. Podgrzewając rozpuszczamy ser wolno wlewając śmietanę

R'n'G Kitchen
Pieczeń z mięsa mielonego w glazurze 84

Magda Pieczeń z mięsa mielonego, może brzmi zwyczaje, ale jest to danie które za każdym razem odbiera laury uznania. Podaje ją często na gościnne obiady, gdy mam dużą ilość wygłodniałych ludzi, a chce podać coś pysznego, ale też takiego przy czym się nie narobię. Taka pieczeń robi się sama…w piekarniku i wychodzi zawsze udana. Wypróbowałam już wiele(...)wypróbujcie sami. Składniki (na około 4 duże porcje): 1kg wieprzowego mięsa mielonego – użyłam pół na pół z łopatki i szynki wysuszona bułka kajzerka 1 duża szalotka lub zwykła cebula łyżka siekanej natki pietruszki 1 jajko płaska łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki mielonego ziela angielskiego sól i pieprz do smaku mleko do zalania

Smaczna Strona
Zupa toskańska (Zuppa Toscana) / Zuppa Toscana Recipe 96

Toscana). Od jakiegoś czasu to hit na amerykańskich blogach kulinarnych. Nic dziwnego, pożywna zupa z mięsem i warzywami jest bardzo smaczna. To jedna z lepszych, jakie przyrządziłam i na pewno wejdzie na stałe do naszego menu. Zuppa Toscana jest sycącą zupą pełną mięsa mielonego, ziemniaków i warzyw. Klasycznie dodaje się tu marchewkę, seler, cebulę, czosnek i jarmuż albo szpinak(...)Zuppa Toscana to przepyszna, pożywna zupa, wystarczająca za cały obiad. Koniecznie wypróbujcie, polecam, smacznego:) Przepis na zupę toskańską (Zuppa Toscana): ok. 2.5 l domowego bulionu drobiowego, 500 g mielonego mięsa, cebula, 2 ząbki czosnku, 2 gałązki selera naciowego, 1-2 marchewki, puszka białej fasoli, duża garść świeżego szpinaku lub jarmużu. 3-4 ziemniaki, ok. szklanki słodkiej śmietanki lub mleka

Lekcje w kuchni
Bigos cygański z klopsikami 544

sól, pieprz, majeranek, papryka mielona ok 1/2 szklanki mąki do obtoczenia klopsików olej do smażenia Sos warzywny: 2 cebule 30dkg pieczarek 2 papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 cukinia 4-5 pomidorów 50g bulionu 200g pikantnego ketchupu sól i pieprz – do smaku 1 łyżka posiekanej pietruszki       *** Do miski przekładamy mięso mielone, wbijamy jajko

Blog z Apetytem
Zapiekane ziemniaki z sosem serowym i mięsem mielonym 187

najlepiej żółtych), 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, 100 ml śmietany 12%, 50g sera gouda, 50g + 100g sera mozzarella, 50g parmezanu, zioła prowansalskie, ząbek czosnku, sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok 0,5cm. Wykładamy do naczynia żaroodpornego 2/3 ziemniaków - posypujemy solą i mieszamy. Na ziemniaki wykładamy mięso mielone i pozostałą część ziemniaków

Lena Gotuje
Zapiekanka gołąbkowa 2735

mała 500g mięsa mielonego  1/2 szklanki surowego ryżu 1 cebula 500g passaty pomidorowej (przecier w kartoniku/butelce) + 1/2 szklanki wody sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Kapustę szatkujemy, wrzucamy na osoloną wrzącą wodę na około 10 minut. Odcedzamy, wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą. Doprawiamy

Szefowa kuchni
Gołąbki bez zawijania 173

tradycyjnych gołąbkach. :-)  500g mięsa mielonego 150g suchego ryżu 500g kapusty (około 1/2 główki) 2 marchewki 4 łyżki bułki tartej 1 jajko M 1 koncentrat pomidorowy 1 łyżka mąki 2 łyżki śmietany 18% sól, pieprz 1. Kapustę i cebulę bardzo drobno siekamy. Marchewkę obieramy, ścieramy na drobnych oczkach tarki.  2. Mięso mielone, ryż, kapustę, cebulę, sól

Szefowa kuchni
Poniedziałkowy "fit" - Pulpety z jarmużem 139

mięsa mielonego z szynki  70 g jarmużu 1 białko jaja kurzego 2 łyżki kaszy manny  1 ząbek czosnku  2 szczypty imbiru  sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE : Umyty jarmuż gotujemy na parze przez 5 minut, następnie go rozdrabniamy w malakserze lub siekamy drobniutko.   Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy białko, przeciśnięty

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
wiejski kociołek z klopsikami 169

jesienne chłody. Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 żółta cukinia 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 duża marchewka 1 cebula 4 łyżki kukurydzy z puszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz ziele angielskie 2-3 liście laurowe 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka oleju Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieczeń gryczana z pieczarkami i śliwką 148

kaszy gryczanej 25 dkg drobiowego mięsa mielonego 5 dkg śliwek suszonych kalifornijskich 20 dkg pieczarek 2 łyżki oleju sól pieprz 1 jajko 3 łyżki śmietany 18% Sposób przygotowania: Na formę keksową 20x10cm Pieczarki myjemy, oddzielamy korzonki. Główki w całości obsmażamy na oleju, delikatnie posolone. Korzonki kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy. Dodajemy mięso mielone, smażymy. Do usmażonych dodajemy

Kuchnia w czekoladzie
Spagetti z zielonym sosem i cytrynowymi pulpeckami 164

być serwowane do grzanek, chleba, sałatek a także makaronów  -  i na tym dzisiaj chciałabym skupić naszą uwagę:)  Składniki: 200 gram makaronu spaghetti 250 gram  mielonego mięsa z indyka  połowa cytryny jajko 2 łyżki bułki tartej 4 gałązki natki pietruszki słoiczek sosu  pesto zielonego  250 ml śmietanki 30%  8 pomidorków koktajlowych(...)ząbki czosnku oliwa z oliwek parę listków świeżej bazylii sól pieprz    Przygotowanie: Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Do mielonego mięsa z indyka dodajemy jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, sok z połowy cytryny i startą z niej skórkę. Doprawiamy solą i pieprzem i formujemy z mięsa małe pulpeciki. Smażymy je aż do zarumienienia na odrobinie oliwy

Taste Therapy
Domowe hamburgery 164

pełnoziarniste z tego przepisu 300g mięsa mielonego, u mnie wieprzowo-wołowe mała cebula bułka tarta jajko rozmiar M sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany 1/2 świeżego ogórka 1/2 pomidora 1/2 cebuli 2 liście sałaty musztarda sos barbecue, u mnie od Fanex salsa ogórkowa, u mnie od Fanex 1. Mięso mielone mieszamy z posiekaną drobno cebulą

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania