mięso mielone - 23354 przepisów (strona:270/1557)

10 najlepszych przepisów na zapiekanki obiadowe 140

dnia, makaron, różnego rodzaju kasze lub nawet same warzywa. Zapiekankę można wzbogacić mięsem, wędliną, albo rybą. Poniżej mamy dla was kilka propozycji na wyśmienite zapiekanki, które z pewnością posmakują wszystkim bez wyjątku! 1. Zapiekanka z tortellini przepis na: Zjem.To (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Zapiekanka pasterska z mięsem mielonym i puree przepis na: Kulinarne Przeboje 3. Zapiekanka tostowa przepis(...)Zapiekanka gyros przepis na: Słodka Babeczka 5. Zapiekanka gołąbkowa przepis na: Smaczny Kąsek 6. Zapiekanka makaronowa z kurczakiem przepis na: Z Cukrem Pudrem 7. Zapiekanka z cukinią i mięsem mielonym przepis na: Kuchenne Wariacje 8. Makaronowa zapiekanka z tuńczykiem przepis na: Codzienne Gotowanie 9. Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i sosem chrzanowym przepis na: Wszystko Smaczne 10. Włoska zapiekanka makaronowa

BabskiePorady.pl - Przepisy
Pulpeciki w sosie koperkowym 131

jadłam w życiu, to zdecydowanie 100% moje smaki! Ten sos jest obłędny i sprawdzi się nie tylko przy pulpetach, ale i jako dodatek do ryby 🐟 Pulpety: 400 g mięsa mielonego z indyka 1 średnia cebula 1 jajko 3 łyżki rosołu lub wody 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki wędzonej 1/2 łyżeczki soli(...)łyżeczka ziół prowansalskich Olej rzepakowy do smażenia.  Przygotowanie: Cebulę drobno kroimy. Mieszamy z mięsem, rosołem lub wodą, bułką tartą i przyprawami. Wyrabiamy mięso aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Ręce moczymy w wodzie, formujemy pulpeciki w dłoniach, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju do momentu aż pulpety będą złociste. Sos koperkowy

Czarnawisienka
Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki 194

Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} kawałek kapusty włoskiej lub zwykłej białej (ok.250g) 500 g mięsa mielonego z łopatki 100 g ryżu 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka masła 1 jajko sól świeżo mielony pieprz 3 łyżki oleju 700 ml passaty pomidorowej 1 łyżka(...)posiekać,zalać wrzątkiem i po 5 minutach odcedzić. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i odstawić do wystudzenia. Do mięsa mielonego dodać ugotowany ryż,posiekaną kapustę,przesmażoną cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek,surowe jajko i sól i pieprz. Wszystko dokładnie wyrobić dłonią na jednolitą masę. Dłonie zwilżyć w wodzie

Kolorowa kuchnia Elki
Mięso mielone drobiowe z szpinakiem i kaszą gryczaną białą 154

zestaw składników mineralnych. Składniki: 200g mięsa mielonego z indyka 225g mrożonego szpinaku 50g suchej kaszy gryczanej białej przyprawy: pieprz czarny, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, papryka słodka olej do smażenia Sposób przygotowania: Do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszę. Gotujemy do wchłonięcia wody. Między czasie na suchej patelni rozmrażamy szpinak. Następnie dodajemy mięso mielone i olej. Smażymy kilka minut

Truskawkowa Fiesta
Bigos cygański / Pulpety w sosie z papryką, pomidorami i ogórkami konserwowymi 156

Pulpety: 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk 1 mała cebula Sos: 3 różnokolorowe papryki 2 cebule 2 ząbki czosnku  300g pieczarek  500g passaty pomidorowej  6 ogórków konserwowych 1 łyżeczka papryki ostrej 2 łyżeczki papryki słodkiej  sól, pieprz olej  1. Mięso mielone łączymy z jajkiem

Szefowa kuchni
rolada z mięsem mielonym i szpiankiem 166

ciasta francuskiego ze szpinakiem i mięsem mielonym . Składniki : Ciasto francuskie 375 g 200 g mrożonego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka olej pieprz, sól Przygotowanie: Cebulkę i czosnek obieram i drobno siekam . Podsmażam na patelni, dodaję mrożony szpinak i duszę aż szpinak się rozmrozi . Ostawiam do ostygnięcia . Następnie mięso mielone , szpinak z cebulką mieszam, dodaję

Domowa Kuchnia u Mamy
Makaron z klopsikami w sosie śmietanowym 419

pyszne i bardzo pożywne danie, idealne na szybki obiad. Do przepisu wykorzystałam mój ulubiony, ale równie dobrze mogą to być świderki czy spaghetti. Składniki: Klopsiki: 300 g mięsa mielonego jajko 3 łyżki bułki tartej łyżeczka musztardy sarepskiej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól(...)pieprz do smaku mąka Makaron: 300 g makaronu penne por 250 g pieczarek 250 ml śmietany kremówki (30%) ser żółty sól, pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, musztardę i przyprawy. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy małe klopsiki, obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni ze wszystkich stron

e-PrzepisyKulinarne
rolada z mięsem mielonym i szpiankiem 214

ciasta francuskiego ze szpinakiem i mięsem mielonym . Składniki : Ciasto francuskie 375 g 200 g mrożonego szpinaku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka olej pieprz, sól Przygotowanie: Cebulkę i czosnek obieram i drobno siekam . Podsmażam na patelni, dodaję mrożony szpinak i duszę aż szpinak się rozmrozi . Ostawiam do ostygnięcia . Następnie mięso mielone , szpinak z cebulką mieszam, dodaję

Domowa Kuchnia u Mamy
Pulpeciki w sosie pomidorowym 197

Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego 0,5 litra przecieru pomidorowego 2 listki laurowe 3 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii Sól himalajska Targroch Pieprz Słodka i ostra papryka 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej orkis zowej Targroch Olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso mielone przekładamy do miski, doprawiamy do smaku

Bajeczna Kuchnia
Klopsiki drobiowe z groszkiem – danie do słoika na wyjazd 203

litrowych słoików : 2 kg mięsa mielonego drobiowego 4 jajka 2 szklanki gotowanego ryżu 2 pęczki koperku 2 opakowania mrożonego , zielonego groszku 1 opakowanie śmietanki 12 % , słodkiej sól , pieprz do smaku 2 łyżeczki granulowanego czosnku 6 kostek bulionowych drobiowych mąka do obtaczania klopsików mąka rozrobiona z wodą do zagęszczenia sosu Mięso mielone wykładamy do miski , dodajemy do niego

Ogrodnik w podróży
Lasagne z mięsem / Lazania 162

Składniki: makaron lasagne 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 ząbki czosnku mieszanka przyprawy śródziemnomorskiej 400 g pomidorów w puszce dwie łyżeczki przecieru pomidorowego pół szklanki wody pieprz sól sos beszamel 3/4 l mleka 70 g masła 70 g mąki pieprz sól gałka muszkatołowa oraz starty ser parmezan Wykonanie: Mięso mielone podsmażyć na patelni dodać zmiksowane

Pysznie & Pięknie
Faszerowane pieczarki portobello (lub zwykłe) - pieczone 194

pieczarek portobello 500g mięsa mielonego 100g tartej mozzarelli  50g tartego sera cheddar 1 cebula  1 ząbek czosnku 1 papryka czerwona 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra olej 1. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso mielone obsypane solą i przyprawami. Studzimy

Szefowa kuchni
Francuska zapiekanka z puree i klopsikami 250

obiadów.  Klopsiki: 500g mięsa mielonego 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 małe jajko 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Puree: 800g ziemniaków  2 łyżki masła 250ml mleka 100g twardego sera, np. cheddar sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa 1. W misce umieszczamy mięso mielone, bułkę tartą, paprykę, sól, pieprz

Szefowa kuchni
Kapuściana zapiekanka z mięsem 149

młodej kapusty 250 g mięsa mielonego (u nas wołowe) 1 ząbek czosnku 2 łyżki musztardy sarepskiej sól, pieprz 10 małych młodych ziemniaków 1/2 czerwonej papryki 3 dymki 100 g sera pecorino peperoncino  500 ml bulionu warzywnego 1 pęczek koperku   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym

R'n'G Kitchen
Kotlety wieprzowe z cukinią 201

kiedy indziej. Dodałam do mielonego mięsa tartą cukinię i upiekłam w piekarniku kotlety wieprzowe z cukinią, przygotowałam do nich pyszny dip na bazie jogurtu greckiego, koperku i czosnku, można też podać do nich sos tzatziki . Co na obiad? Polecam pyszne Kotlety wieprzowe z cukinią z piekarnika Składniki: 1/2 kg mielonej łopatki, 1 cukinia starta na tarce (duże oczka(...)bułki tartej do środka, albo 1 namoczona wcześniej w mleku i odciśnięta kajzerka Przygotowanie: Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy, dokładnie mieszamy, formujemy owalne kotlety tak jak tradycyjne kotlety mielone , kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy ok. 45 minut w ok. 160 stopniach w piekarniku. Można też kotlety usmażyć na patelni, będzie szybciej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pulpeciki w sosie pomidorowym 157

myśli o robieniu zdjęć nie mają racji bycia! Dziś zapraszam Was na pyszne pulpeciki w sosie pomidorowym, idealne jako dodatek do spaghetti!  Bardzo polecam :) Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo - wołowe), 2 małe ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, 3/4 łyżeczki suszonego oregano, 1 jajko, 3 łyżki bułki tartej + 4 łyżki mleka, garść startego parmezanu, pieprz Bułkę(...)tartą wsypać do miseczki, zalać 4 łyżkami mleka i ostawić na chwilę do wchłonięcia. Mięso włożyć do miski, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, sól, pieprz i parmezan. Następnie dołożyć wcześniej nasączoną mlekiem bułką tartą, całość dokładnie wyrobić przy pomocy rąb, bądź wymieszać widelcem. Wymieszane mięso nabierać łyżeczką i formować małe kuleczki, wielkości orzecha włoskiego. Obsmażyć do zrumienienia

Plate of Joy
Pizza bolońska na spodzie z bakłażana 144

SKŁADNIKI: 2 średnie bakłażany 500g mięsa mielonego pomidory krojone 1 pomidor 2 kulki mozzarella cebula,sól, pieprz, czosnek, przyprawa włoska, oliwa Bakłażana pokroić w cieniutkie plastry, posolić i odstawić do wypocenia. W tym czasie przygotować sos boloński. Pokrojoną w kostkę cebulę delikatnie zeszklić na tłuszczu, dodać sprasowany czosnek a następnie mięso mielone. Podsmażać całość

MarciochaKucharzy
chlebki tureckie 135

gniazda nasiennego, pokrojonej w drobną kostkę * 2 pomidory, obrane ze skórki, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojonych w kostkę * pęczek tymianku, grubo posiekany * pęczek dymki pokrojonej w kostkę * 250 g mięsa mielonej baraniny * 2 łyżki oleju * 1 łyżeczka nasion czarnuszki * sól * świeżo zmielony pieprz(...)nadzienie: Mięso mielone smażymy na oleju, aż będzie kruche, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy. Dodajemy do niego dymkę, pomidory, paprykę, tymianek i nasiona czarnuszki, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto dzielimy na 8 części, z każdej formujemy owalny placek. Nakładamy farsz, ciasto zawijamy w formę łódki. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C. Smacznego ! źródło

w mojej kuchni
Tagliatelle bolognese 158

Włoski klasyk po mojemu ... Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: ok 18,50 zł SKŁADNIKI: Makaron tagliatelle ok. 400 g Mięso mielone wołowo-wieprzowe 400 g  1 puszka pomidorów krojonych 1/2 koncentratu pomidorowego 1 marchewka(...)pietruszka Cebula 1 średnia Czosnek 2 ząbeki Ser tarty grana padano Oliwa 150 ml bulionu sól, pieprz, oregano PRZYGOTOWANIE: Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy mięso mielone, które podsmażamy. Następnie dodajemy tartą marchewkę i pietruszkę. Dolewamy bulionu i wszystko dusimy ok 20 min. Dokładamy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy oregano, solą i pieprzem

kulinarnyJa
Spaghetti z pulpecikami 173

makaron był efektem przeglądania zapasów z lodówki. Sycące danie dla kilku osób.  Składniki /dla 4 osób/: opakowanie makaronu spaghetti kilka lisków bazylii Pulpety: 400 g mięsa mielonego (wołowego/wieprzowego/drobiowego) 1/2 cebuli 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 dymka ze szczypiorkiem(...)łyżeczki musztardy sól, pieprz Sos: 2 pomidory 1 marchewka 1/2 cebuli sól, pieprz tymianek 1 łyżka śmietany 18% Wykonanie: Pulpety: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć, dodać do mięsa mielonego. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym pokrojoną drobno dymkę. Dobrze wyrobić mięsną masę i formować małe kulki. Pulpety podsmażyć na rozgrzanym oleju.  Sos: Cebulę i marchewkę pokroić

Pasja Smaku
Cannelloni po florencku 220

więcej można je zamrozić i wyjąć, kiedy w lodówce będzie pusto, lub natchnienie do gotowania nagle nas opuści. Składniki (na formę o wielkości ok 30x25 cm): 300 g mielonego mięsa z indyka lub kurczaka 300 g makaronu cannelloni Barilla 1 duże jajko 6 dużych, dojrzałych pomidorów 2 duże ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 3 łyżki oliwy z oliwek(...)1/2-1 łyżeczki oregano sól, pieprz 2 łyżki startego żółtego sera 2 szklanki mleka 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej Przygotowanie: Na łyżce oliwy podsmażyć mielone mięso, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać przeciśnięte ząbki czosnku. Kiedy mięso trochę przestygnie dodać jajko i dobrze wymieszać. Odstawić. Na patelni rozgrzać oliwę, posiekać w plasterki seler

Kulinarne Inspiracje
Pulpety mięsne z pieczarkami w sosie serowym 104

bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 200 g pieczarek 1 szalotka 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 200 g smalcu wieprzowego 1 szklanka wody 1 szklanka startego parmezanu(...)słodkiej śmietany 18% sól, pieprz       Przygotowanie:     Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Szalotkę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Do składu dodajemy mięso mielone, jajka, bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem. Masę wyrabiamy, formujemy kulki, które smażymy na smalcu.   Do zimnej wody wsypujemy starty ser. Podgrzewając rozpuszczamy ser wolno wlewając śmietanę

R'n'G Kitchen