mięso mielone - 22854 przepisów (strona:138/1524)

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym i serem 108

maśle nóżek i cebulki, z dodatkiem sera to świetne danie obiadowe lub też przekąska na różne imprezy. Polecam serdecznie :) Składniki: 800 g mielonego mięsa (miałam łopatkę, trochę karkówki i ścinki mięs po klasyfikacji mięsa do wędlin) 16 dużych pieczarek 2 duże cebule sól i pieprz 200 g sera żółtego + 100 g do posypania 2 łyżki posiekanej natki pietruszki masło(...)cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane lub olej i podsmażyć cebulę na złoto. Do przesmażonej cebuli dodać pokrojone nóżki i blaszki pieczarek, przesmażyć i odparować. Mięso mielone umieścić w misie, dodać przesmażone pieczarki z cebulką, 200 g startego sera, natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym mięsem nadziewać kapelusze

Kocham..lubię..gotuję..
Warkocz z ciasta francuskiego z mięsem mielonym i pieczarkami 506

Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego Pieczarki 200 g Mięso mielone z indyka 400 g Przecier pomidorowy 2 łyżki Cebula średnia Natka pietruszki łyżka(...)żółty 100 g Jajko  Sezam Przygotowanie: Na patelni podsmażyć do miękkości pokrojoną w kosteczkę cebulę. dodać pokrojone pieczarki i smażyć je do odparowania wody.  Kolejno dodajemy mięso mielone i smażymy, aż straci swój "surowy kolor". Dodajemy dwie łyżki koncentratu pomidorowego, doprawiamy solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy z ognia do przestudzania

Kulinarne przygody
"Tort" a'la gołąbki 193

Skła dniki:   nie duża główka kapusty 0,5kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego duża cebula czerstwa bułka 100g ryżu ząbek czosnku jajko bazylia, oregano, zioła prowansalskie przyprawa do mięsa mielonego sól, pieprz mały słoiczek koncentratu pomi dorowego mleko       Przygotowanie: Kapustę parzymy w gorącej wo dzie przez ok 5 minut. O dłączamy liście i je osuszamy(...)Ryż gotujemy. Cebulę drobno siekamy z czosnkiem i delikatnie po dsmażamy. Ryż, mięsom cebulę, jajko oraz namoczoną w mleku bułkę łączymy i wyrabiamy na gła dką masę.     Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa, bazylią, oregano i ziołami. W miseczce koncentrat pomi dorowy łączymy ze szklanką zimnej przegotowanej wo dy. doprawiamy do smaku ziołami. W okrągłej blaszce wykła damy

ChilliJemy
Curry z pulpecikami i warzywami 168

bakłażany - u mnie jeden fioletowy i dwa jasne tajskie, 1/2 cebuli, 2 duże ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki suszonych płatków chilli, 1/2 łyżeczki suszonego imbiru, 500 ml bulionu warzywnego, 1/2 puszki mleczka kokosowego - 200 ml, olej rzepakowy Mięso mielone wykładamy do miseczki, przyprawiamy sosem rybnym i sojowym oraz płatkami chilli i imbirem. Następnie dodajemy(...)jajko i całość dokładnie mieszamy. Nabieramy niewielkie porcje mięsa, najlepiej łyżeczką i tworzymy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Uformowane pulpeciki układamy na talerzu. Patelnię rozgrzewamy z olejem rzepakowym na średnim ogniu i smażymy pulpeciki do zrumienienia z każdej strony. Usmażone kotleciki ściągamy z patelni na talerzyk, dolewamy na patelnię trochę oleju i wrzucamy drobno pokrojoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek

Plate of Joy
JAGLANE GOŁĄBKI Z MIĘSEM Z MŁODEJ KAPUSTY 158

lubię je przygotować na zapas i czasami zamrozić na czarną godzinę 😉 Idealna propozycja na lekki, letni obiad... Składniki: 2 główki młodej kapusty 2 szklanki kaszy jaglanej 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pęczek koperku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz 1 drobiowa kostka bulionowa 500 ml soku pomidorowego(...)kasza wchłonie całą wodę. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy na około 15-20 min. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy za pomocą noża lub w rozdrabniaczu. Mięso mielone przenosimy do miski, dodajemy cebulę z czosnkiem, jajko oraz przyprawy: sól, pieprz, sos sojowy i majeranek. Wyrabiamy dokładnie mięso i na końcu dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz posiekany

Kuchnia MagdaLeny
Młode gołąbki w śmietanowym sosie 207

ryżu 0,3 kg wędzonego boczku 1 łyżka koncentratu 100 ml słodkiej śmietanki 12 % 1 łyżeczka – płaska cukru 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej łyżka mąki do zagęszczenia sosu sól , pieprz do smaku Mięso mielone mieszamy w misce razem z ryżem ( nie ugotowanym ! ) , koncentratem pomidorowym , gałką muszkatołową , solą i pieprzem do smaku . Liście pozbawiamy grubego ogonka

Ogrodnik w podróży
Spaghetti z cukinii z klopsikami 321

right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spaghetti z cukinii z klopsikami – Składniki: Składniki na klopsiki: 250g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 mała cebula (ok. 60g) 1 jajko 4 łyżeczki kaszy manny 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku 1 łyżka mąki pszennej do otoczenia klopsików(...)małe cukinie) olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spaghetti z cukinii z klopsikami – Wykonanie: Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. W jednej misce wymieszać ze sobą dokładnie mięso mielone, cebulę, jajko, kaszę manną, zioła prowansalskie, pieprz i sól. Nabierać po łyżce mięsa i uturlać w rękach małe klopsiki (mi wyszło 14 małych klopsików), a następnie otoczyć

Kulinarne Przeboje
Papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą 458

zrobić ciekawego, pysznego i sycącego na obiad to polecamy papryki faszerowane mięsem mielonym z ryżem i mozzarellą :) Składniki na faszerowane papryki: – 4 papryki – 350 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego – 2 cebulki dymki – 70 g tartej mozzarelli – 100 g ryżu – 1 pomidor – natka pietruszki

Kuchenne Wariacje
gołąbki trochę na inaczej 152

oszukane podwójnie ;) Kapusta mimo wszystko jest osobno. Składniki: 1/4 niewielkiej kapusty białej 1 kg mięsa mielonego ugotowana szklanka ryżu 1 nieduża cebula ulubione przyprawy: sól, pieprz. papryka słodka, Jarzynka sok pomidorowy Przygotowanie: kapustę siekamy drobno i odkładamy  mięso mielone łączymy z ryżem i pokrojoną w drobną kostkę cebulą doprawiamy do smaku i dokładnie raz jeszcze mieszamy(...)naczynia żaroodpornego układamy warstwę kapusty na to układamy uformowane kotleciki z mięsa i ryżu (nasz farsz do gołąbków) przykrywamy kolejną warstwą kapusty zalewamy sokiem pomidorowym zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st przez ok 45-60 min Smacznego

Gotowanie z pasją
Zupa pomidorowa z mięsem mielonym 217

sceptyków zapraszam do jadalni, a zarobione po łokcie panie domu do kuchni, gdyż przepis jest dziecinnie prosty i niewymagający.  Potrzebne nam: - 2 litry soku pomidorowego - 500 g mielonego mięsa wieprzowego - duża cebula - 2 ząbki czosnku - pół szklanki ryżu - ser tarty (najlepiej parmezan lub inny o intensywnym smaku) - pieprz, chilli, czosnek granulowany lub w proszku - sól, pół łyżeczki cukru(...)świeża bazylia do przybrania - 2 łyżki oleju słonecznikowego Przygotowanie: Do garnka z gorącym tłuszczem wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Po chwili dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso mielone. Smażyć około 5 minut, doprawić pieprzem i chilli. Wsypać ryż i przesmażyć chwilę razem z mięsem. Następnie wlać sok pomidorowy i gotować na średnim ogniu aż ryż

W poszukiwaniu inspiracji
Mielone nadziane szpinakiem 168

Składniki: 250g szpinaku, ok.70g serka topionego, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, sól, pieprz, majeranek, 1 jajko, 500g mięsa mielonego wieprzowego, bułka tarta, olej do smażenia, ok.1/3 szklanki mleka. Przygotowanie: 1/2 cebuli pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce masła oraz z dwoma wyciśniętymi ząbkami czosnku. Gdy cebula jest już miękka dodać umyty szpinak ( wcześniej pourywać grubsze(...)czasu do czasu należy zamieszać. Mieszać drewnianą łopatką i delikatnie szpinak rozdrabniać. Na koniec dodać serek topiony i mieszać do jego roztopienia. Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, posypać dwoma łyżkami bułki tartej, dodać mleko, sól, pieprz, majeranek i połówkę cebuli pokrojonej w kostkę. Mięso dobrze wymieszać. Brać po kawałku

W kuchni u Moniki
Placki ukrainki z mięsem mielonym 142

mięsa mielonego 1.5 kg ziemniaków 2 cebule 3 jajka 2 szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia sól pieprz olej do smażenia WYKONANIE: 1. Obierz ziemniaki i cebulę, następnie zetrzyj na tarce bądź w maszynce elektrycznej; 2. Dodaj 2 jajka i 1 białko, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Wszystko wymieszaj; 3. Mięso mielone dopraw solą i pieprzem(...)dodaj 1 żółtko; 4. Rozgrzej tłuszcz na patelni, kładź placki ziemniaczane, na nie nakładaj małe porcje mięsa i przykrywaj masą ziemniaczaną; 5. Podawaj same bądź z sosem, np. pieczarkowym. SMACZNEGO

Prosty przepis na
Mięsne muffiny z chrzanowym kremem 193

Potrzebne będzie mięso mielone (najlepiej, jeśli zmielicie je sami!) oraz ziemniaki, nuta fantazji i troszkę chęci. :) Składniki (na 12 mięsnych muffin): 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatki, szynki) lub gotowego mięsa mielonego 1 średnia cebula 1 jajko majeranek szczypta ziół prowansalskich czosnek granulowany bułka tarta sól, pieprz do smaku dowolne dodatki (u mnie czerwona papryka konserwowa) Składniki(...)krem): 6 średnich ziemniaków kawałek masła 82% odrobina słodkiej śmietany 2 łyżeczki chrzanu tartego (może być więcej) kolorowy pieprz drobny szczypiorek sól Do formy: olej, bułka tarta Wykonanie: Zmiel mięso, pokrój w kostkę cebulę i paprykę. Włóż do miski mięso, jajko, paprykę, cebulę oraz dodaj wszystkie przyprawy i bułkę tartą. Wymieszaj całość dokładnie, następnie uformuj 12 kul. Formę

Garniec Magalie
JAGLANE GOŁĄBKI Z MIĘSEM I MŁODEJ KAPUSTY 128

lubię je przygotować na zapas i czasami zamrozić na czarną godzinę 😉 Idealna propozycja na lekki, letni obiad... Składniki: 2 główki młodej kapusty 2 szklanki kaszy jaglanej 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pęczek koperku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz 1 drobiowa kostka bulionowa 500 ml soku pomidorowego(...)kasza wchłonie całą wodę. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy na około 15-20 min. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy za pomocą noża lub w rozdrabniaczu. Mięso mielone przenosimy do miski, dodajemy cebulę z czosnkiem, jajko oraz przyprawy: sól, pieprz, sos sojowy i majeranek. Wyrabiamy dokładnie mięso i na końcu dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz posiekany

Kuchnia MagdaLeny
Przepiórcze jajka po indyjsku w mięsnej skorupce 131

pewno powtórzę i to nie raz Składniki dla 4 osób : 20 jaj przepiórczych 450 g mięsa jagnięcego 1 mała cebula 1 zielona papryka chilli 1 łyżeczka startego lub siekanego , świeżego imbiru (lepiej utrzeć na drobniutkiej tarce ) 1 łyżeczka zmiażdżonego praską czosnku 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry 1 łyżeczka garam masala 1 łyżeczka soli 1 jajko kurze mąka z ciecierzycy(...)wodą w której zostawiamy je na trzy minuty . Po tym czasie obieramy .Mięso mielimy przez maszynkę o drobnych oczkach , kilkakrotnie , razem z cebulą i chilli . Dodajemy do niego czosnek , imbir ,kolendrę , garam masalę , sól i roztrzepane jajko kurze, wyrabiamy na gładką masę . Jajka przepiórki ,otulamy małą porcją mielonego mięsa , taką żeby pokryło dokładnie zawartość Trochę na oko , ale wychodzi

Ogrodnik w podróży