filety z piersi kurczaka 250 g mięsa mielonego garść suszonych śliwek kilka suszonych grzybków szczypta suszonej chili w płatkach pieprz ziołowy staropolski 1 łyżeczka soli pieprz czarny ok 4-5 łyżek wody Filety umyć osuszyć , następnie przy pomocy ostrego noża wykonać otwór , ostrożnie by nie przeciąć za daleko. Mięso mielone wymieszać z przyprawami, śliwki nieco posiekać, grzybki
Gotowanie jest łatweSkładniki: - 4 spore ziemniaki - 250 g mięsa mielonego z łopatki - 4 duże ząbki czosnku - duża cebula - 200 g sera żółtego - pęczek kopru - 3 łyżki musztardy delikatesowej - łyżka masła - sól, pieprz, papryka słodka, maggi Ziemniaki myję i dokładnie szoruje szczoteczką. Gotuję w mundurkach w osolonej wodzie na półtwardo. Studzę. Gdy ziemniaki wystygną przekrajam je na pół i wydrążam środek uważając(...)szkle na maśle. Wydrążone środki z ziemniaków siekam na mniejsze cząstki i dodaję do cebuli. NAstepnie dodaję posiekany drobno czosnek, solę i smażę wszystko aż ładnie się zarumieni. Mięso mielone wkładam do miski, dodaję musztardę, starty ser żółty (zostawiam trochę do posypania na wierzchu), koper (podobnie jak z serem), maggi, sól, pieprz, paprykę słodką oraz zawartość patelni
Cook&Lovesami zmielicie do gołąbków. Akurat jest potrzebny rosół lub bulion do tego przepisu więc warto użyć mięsa z przygotowanej zupy. SKŁADNIKI : kapusta – 1 główka ryż – 40 dkg mięso mielone – 40 dkg cebula – 1 sztuka bulion lub rosół – 2 szklanki olej – kilka(...)łyżek do przesmażenia przyprawa do mielonego lub papryka słodka sól i pieprz PRZYGOTOWANIE : Kapustę dać do gorącej wody i zostawić na 10 minut. Następnie usunąć głąb za pomocą noża i rozłożyć liście, odcinając ich twarde części. Ryż gotować w posolonej wodzie przez 10 minut. Cebulę obraż, posiekać i zeszklić na oleju. Dorzucić mięso mielone, przyprawę do mielonego
kuchniabellissima.wordpress.comPieczone faszerowane bakłażany. Zazwyczaj faszeruję je mięsem mielonym, pomidorami, generalnie passatą z dodatkami cebuli, chili, pieczarek. Raczej tradycyjnie, bez wyszukanych dodatków. Dziś nieco inna wersja – nie ma passaty – jest śmietanka ze szczypiorkiem. Dodałam także marchewkę, pietruszkę i ugniecione ziemniaki gotowane w mundurkach. Inaczej, ale też pysznie(...)Czekają mnie jeszcze faszerowane cukinie, które mi polecaliście, ale jeszcze mi się nie udało… Muszę się za nie zabrać tymczasem zapraszam na pyszne faszerowane bakłażany. Składniki: 400 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 bakłażany 2 mniejsze ziemniaki ugotowane w mundurkach 1 cebula połowa papryczki chilli 2 ząbki czosnku 1 marchewka 1 pietruszka 1 mniejsza czerwona papryka
Zasmakuj Kuchnilodówki. Na zrobienie poszczególnych posiłków potrzeba od 5 do 20 minut. Tortilla po meksykańsku Czas wykonania: 20 min Składniki: 1 placek tortilla 150 g mięsa mielonego ½ łyżeczki ulubionych przypraw 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżek fasoli czerwonej z puszki 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego Przygotowanie: Mięso podsmażyć na oleju i przyprawić(...)całość polać passatą. Dodatkowo posypać świeżymi ziołami i gotowe. Obiad do pudełka : Ryż po meksykańsku Czas wykonania: 20 min Składniki: 50 g ryżu 150 g mięsa mielonego ½ łyżeczki ulubionych przypraw 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżek fasoli czerwonej z puszki 2 łyżki kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 pomidory lub 4 łyżki pomidorów
KuchniaWeDwoje.plFajny przepis na trochę inną wersję klasycznych mielonych. Wcześniej robiłam już takie mielone z białymi kiełbaskami w środku , a tym razem nafaszerowałam je podobnie jak zrazy: boczkiem, ogórkami i cebulką. Wyszło pysznie! Składniki : mięso mielone (u mnie łopatka - ilość dowolna) 2-3 ogórki kiszone kilka plasterków chudego boczku 2 cebule 1 jajko(...)majeranek kilka łyżek bułki tartej olej Wykonanie: Zmielone mięso połączyć w misce z jajkiem, z 2 łyżkami bułki tartej, drobno pokrojoną cebulą, solą, pieprzem i majerankiem. Masę dokładnie wyrobić. Łyżką nakładać na dłoń , na masę nałożyć plasterek boczku, paseczek ogórka kiszonego i trochę posiekanej cebuli. Całość obłożyć mięsem mielonym, tworząc zgrabną roladkę. Każdą obtoczyć w bułce tartej
Walijskie PichceniePieczarki nadziewane mięsem mielonym Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para(...)hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 8 pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oliwy 500 g mielonego mięsa (indyk, wieprzowina) 3 łyżki śmietany 18% kwaśnej 3 łyżeczki posiekanego szczypiorku 4 łyżki bułki tartej 2 gałązki pomidorków koktajlowych sól, pieprz oliwa do posmarowania formy
Smaczny zeszytWariacje na temat klasyki trwają ;) Wzięliśmy w obroty makaron, pomidory i najzwyklejsze mięso mielone. I powstało pyszne w nowszej wersji danie:) Zapraszam do odrywania klasyki na nowo ;) Makaron z klopsikami w sosie pomidorowym Składniki: 40 dag makaronu spaghetti 30 dag mięska mielonego 1 jajko ząbek czosnku 1 łyżka bułki tartej(...)sól pieprz olej do smażenia 1 puszka pomidorów bez skórki 1 cebula 1 łyżka oleju tymianek Przygotowanie: Mięso mieszamy z bułką tartą, jajkiem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę. Można doprawić przyprawą do mięsa mielonego. Formujemy klopsiki i smażymy je na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Pozostawimy je jeszcze pod przykryciem
Lawendowe Nieboktóre mają znaleźć się w potrawie, bo najczęściej najwięcej jest w mrożonce tych najtańszych (w moim przypadku marchewki). Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 2 pory oliwa 400 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 450 g mrożonej mieszanki warzywnej meksykańskiej (marchew, fasolka szparagowa, kukurydza, groszek zielony, papryka, fasola czerwona, cebula) 3 ząbki czosnku 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów(...)sól, pieprz, chilli 400 g makaronu pełnoziarnistego WYKONANIE Pory umyć, pokroić w krążki (tylko białą część). Do głębokiej patelni wlać nieco oliwy, dodać pory i krótko smażyć. Następnie dodać mięso mielone i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Do mięsa dodać mieszankę meksykańską, wlać pomidory z puszki, sok pomidorowy, wodę, dodać
Passions hobbies lifejuż gotowa. 0,5 kg kapusty kiszonej 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg ryżu koncentrat pomidorowy bulion lub rosół susz warzywny 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz do smaku Do garnka wolnowaru wlać rosół, dodać kapustę kiszoną, mięso mielone, ryż , koncentrat pomidorowy, susz warzywny i przyprawy.Wymiesza
Moje domowe kucharzeniemięsem mielonym w pomidorach. Składniki: 6 ziemniaków jednakowej wielkości 6 łyżek oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 2 ząbki czosnku 3oo g mięsa mielonego 4 łyżki koncentratu pomidorowego 3/4 szklanka bulionu kieliszek czerwonego wina kilka listków szałwii pieprz i sól /do smaku Wykonanie: -Piekarnik nagrzać do 200 st.C -Ziemniaki dokładnie
Zakamarki mojej kuchniZiemniaczane kieszonki z pysznym farszem z mięsa mielonego oraz warzyw w orientalnym smaku. Czas przygotowania: 50 minut Ilość porcji: 1-3 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI: 1 kg ugotowanych ziemniaków 300 g mięsa mielonego wołowego 7 łyżek sosu PATAK’S Tandoori 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora 100g sera cheddar(...)przeciskamy przez praskę. Dodajemy jajko, mąkę, łyżeczkę soli i pół łyżeczki pieprzu. Całość dokładnie mieszamy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojonego pora oraz paprykę. Następnie dodajemy mięso. Jak mięso będzie usmażone dodaje 7 łyżek sosu PATAK’S Tandoori. Następnie chwilę smażymy i zdejmujemy z ognia. 3. Podsypujemy deskę mąką. Z wymieszanego ciasta ziemniaczanego formujemy placuszki o średnicy
karolgotujeSkładniki: mielone mięso z łopatki wieprzowej 60 dag, bułka sucha 1 sztuka, cebula 1 mniejsza, jajka 1 sztuka "L", papryka ostra 1 łyżeczka(...)pieprz mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżka, kasza manna 4 łyżki, mąka pszenna 4 łyżki pomidory miękkie 10 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, cebula 1 mniejsza, ząbki czosnku 3 sztuki, oregano 1 łyżeczka, sól 1-2 łyżeczki, woda 4-5 szklanek, mąka pszenna 2 łyżki, śmietana 100 gram 12%, woda 3/4 szklanki Świeże mielone mięso z łopatki
W Mojej Kuchni Lubiętego ziemniaczki, mizeria i obiad gotowy! 250 g mięsa mielonego z indyka 50 g żółtego sera 2 łyżki bułki tartej 2 cebule 1 jajko Sól Pieprz Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę siekamy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, cebulą i serem. Doprawiamy
VioletoweKucharzenieczosnku! 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 2 cebule 3 łyżki bułki tartej 3 jajka 100 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku Sól Pieprz Czosnek granulowany Liść lubczyku W garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy mrożone kulki szpinaku i dusimy do momentu całkowitego rozmrożenia i odparowania wody. Do osobnej miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno(...)wsypujemy bułkę tartą. Na końcu dokładamy przestudzony szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i liściem lubczyku. Całość dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Mięso przekładamy do foremki keksowej (wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia). Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 50-60 minut
VioletoweKucharzenie