mięso mielone - 22854 przepisów (strona:139/1524)

Gulasz z mielonego mięsa i warzyw w sosie 203

Nazwałam to danie gulaszem, ponieważ całość dania to: mięso mielone z indyka(...)marchewka, groszek, cebula i sos słodko-kwaśny. Gulasz, a nawet warzywno-mięsny kociołek podaję z ryżem, rozmaitymi kaszami lub (najczętniej! tacy z nas makaroniarze ) z makaronem. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka spora garść mrożonej marchewki w kostce spora garść mrożonego zielonego groszku 1 pomidor pokrojony w kostkę słoik sosu słodko-kwaśnego 2 cebulki 2 ząbki czosnku

Zasmakuj Kuchni
Bułki faszerowane mięsem i pieczarkami 315

Przepis na pyszne bułki faszerowane mięsem i pieczarkami to sposób na reanimację nieco czerstwego pieczywa. Bułki zasmakują nawet największym niejadkom. Składniki: 6 bułek 200 g mięsa mielonego 2 łyżeczki przecieru pomidorowego cebula 200 g pieczarek(...)sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy 150 g sera żółtego Przygotowanie Ścinam wierzchy bułek i wydrążamy miąższ. Odpadki można wysuszyć i zmielić na bułkę tartą. Posiekaną cebulę podsmażamy z mięsem mielonym i pieczarkami pokrojonymi w kostkę. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut. Farsz nakładamy do bułek. Bułki ustawiamy na blaszce

e-PrzepisyKulinarne
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym 75

Dziś dzielę się z Wami przepisem na pysznego bakłażana  faszerowanego mięsem mielonym z marchewką.  Idealnie nadaje się na obiad czy też kolację. Zapraszam również na bakłażana z makaronem i warzywami Składniki: 3 bakłażan y 400 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 1 duża marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku olej 1 łyżeczka czerwonej słodkiej(...)kroję w kostkę, czosnek siekam. Marchewkę ścieram na tarce na dużych oczkach. Na  patelni rozgrzewam tłuszcz, podsmażam cebulę z marchewką. Dodaję czosnek i chwilę smażę. Następnie wrzucam mięso, smażę aż nabierze brązowego koloru. Do mięsa dodaje pokrojony bakłażan, słodką paprykę, oregano, sól i pieprz do smaku. Duszę całość przez 8-10 minut. Każdy krążek bakłażana wypełniam farszem, wierzch posypuję

magiczna kuchnia Kasi
Pieczarki faszerowane otulone boczkiem 543

powstały takie małe pakuneczki. składniki: 12 dużych pieczarek (o średnicy ok 6-7 cm) 1 duża cebula 1 mała cukinia, dałam żółtą (ok 200 g ) 400 g mięsa mielonego, u mnie z udźca indyka sól,pieprz olej do smażenia 12 plastrów boczku wędzonego Cukinię umyć, odkroić końcówki i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach. Lekko posolić(...)drobną kostkę. Również w drobną kostkę pokroić cebulę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Zeszklić cebulę, następnie dodać pokrojone ogonki pieczarek. Smażyć aż zmiękną i odparują wodę. Przestudzić. Do mięsa mielonego dodać przesmażone ogonki z cebulą. Cukinię odcisnąć dobrze z soku i także dodać do mięsa. Wszystko dokładnie wyrobić. Do smaku doprawić solą i pieprzem. Mięsną masą wypełnić pieczarki

Monia miesza i gotuje
PAPRYKA FASZEROWANA 190

pójdziemy do kogoś, w gości i takie danie znajdzie się na stole - u gospodyni notowania momentalnie wzrosną :)) Składniki: 11 szt. papryki  ok 2 szkl. ryżu 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 2 marchewki 1 cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki gęstej śmietany 1 kostka bulionowa sol pieprz papryka w proszku 2-3 ząbki czosnku Przygotowanie: 1. Gotujemy(...)kostkę  c) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) i podsmażamy nasza marchewkę z cebulka  d) Gdy widzimy ze cebulka się zeszkliła a marchewka także troszkę się podsmażyła - dodajemy mięso mielone  e) Mieszamy tak by wszystko razem się połączyło i ładnie razem podsmażyło.  f) Gdy widzimy, ze mięso zmieniło kolor i nie jest już surowe , zdejmujemy

Kulinarnie z Polką na Kresach
Placuszki indycze z ryżem i pieczarkami 184

już w środku :) Składniki: ( na 12 placuszków) 450 g pieczarek 500 g mięsa mielonego z indyka 1 torebka ryżu 1 cebula  pęczek natki pietruszki 1 jajko łyżka masła 5 łyżek bułki tartej olej łyżka masła sól pieprz czosnek granulowany imbir mielony papryka słodka mielona Przygotowanie: Pieczarki  i cebulę kroimy w kostkę.  Smażymy(...)Następnie siekamy natkę pietruszki, dodajemy do pieczarek i jeszcze chwilę smażymy. Na sam koniec doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ryż i odstawiamy go do ostygnięcia.  Łączymy mielone mięso z indyka, z pieczarkami i ryżem. Do masy na placki dodajemy 1 surowe jajko oraz doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, imbirem mielonym i słodką papryką.  Następnie dodajemy

Taste Therapy
Pulpety duszone w kapuście w sosie koperkowym 164

przyjemnością! Składniki: 500 mięsa mielonego (u mnie z łopatki) 1 jajko sól, pieprz papryka słodka w proszku 2 ząbki czosnku tymianek suszony 1 łyzka bułki tartej ćwiartka dużej włoskiej kapusty 1 cebula 1 marchew 1 łyżka oleju 500 ml wrzątku 3 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pęczek koperku Mięso mielone wymieszać z przyprawami, czosnkiem. jajkiem(...)pulpeciki, smażyć w głębokim rondlu na mocno rozgrzanym oleju. Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w drobną kosteczkę, marchew obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach – warzywa dodać do usmażonego mięsa, wymieszać, podsmażyć 5 minut , następnie zalać wrzątkiem, przyprawić solą, pieprzem dusic pod przykryciem ok 15 minut. Na koniec wymieszać mąkę ze śmietaną, wlać do dania, dodać posiekany koperek, wymieszać, gotowac

Mój pomysł na
Orientalne klopsiki wołowe w sosie pomidorowym z imbirem i kolendrą 164

dania z egzotyczną nutką, to przypadnie Wam do gustu. Klopsiki podałam z kaszą kus kus, która doskonale smakuje właśnie z dodatkiem pikantnych, wyrazistych potraw. Składniki:  500 g mielonego mięsa wołowego (dobrze, żeby miało nieco tłuszczyku) 1 biała cebula 1 puszka pomidorów w puszce Cirio  (lub świeże pomidory, jeśli jest sezon) 2 ząbki czosnku 1 kawałek imbiru wielkości(...)zależności od tego jak ostre danie lubimy) sól świeża kolendra 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia Przygotowanie:  Cebulę posiekać na bardzo drobną kostkę, połowę dodać do mięsa mielonego. Doprawić mięso łyżeczką soli, połową łyżeczki kuminu, dodać jajko i wszystko dobrze wymieszać.  Formować niewielkie kuleczki i smażyć je na złoto z każdej strony na rozgrzanej oliwie

Kulinarne Inspiracje
Ziemniaki z kotlecikami 66

dużych ziemniaków ·        Sól ·        Przyprawa do ziemniaków ·        30 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ·        1 Cebula ·        1 papryka czerwona ·        1 całe jajko(...)obieramy w każdym ziemniaku robimy otwór, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i doprawiamy przyprawą do ziemniaków oraz solą. Pieczemy 30 minut w 180 ° C. 2.    Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno paprykę, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wszystkie składniki

Kulinarna Chwila
Kotleciki mielone w chrupiacej panierce 178

przyrządza się  szybko, są niezwykle proste w przygotowaniu  i to jest ich największą zaletą , a  podane z odpowiednimi dodatkami zadowolą  smaki każdego. Składniki: 500 g mięsa mielonego /wieprzowe lub drobiowe/ 1jajko 1-2  łyżeczki  ziół włoskich /tymianek,cząber,czosnek,cebula,oregano, bazylia,papryka/ 2 łyżki  otrębów owsianych 2 łyżki bułki tartej(...)łyżeczki soli pieprz mielony /do smaku tłuszcz do smażenia panierka: 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki pestek słonecznika 2 łyżki płatków owsianych Wykonanie: -Do mięsa mielonego wbić jajko, wsypać przyprawy ,sól  bułkę tartą i otręby. -Dokładnie wymieszać i odstawić na ok. 20 minut w chłodne miejsce. -Składniki panierki krótko zmiksować. -Z masy mięsnej uformować okrągłe kotleciki, obtoczyć

Zakamarki mojej kuchni
Kotlety mielone. 131

dłużej, to się dopytują kiedy mamusia zrobi mięsko z cebulką.  Składniki: ( na 6 kotletów) 400g mięsa mielonego, 1/2 cebuli, 1 jajko, bułka tarta, kilka łyżek mleka, sól, pieprz, majeranek, olej do smażenia. Przygotowanie:   Do miski wbić jajko, dodać mięso mielone,posolić, popieprzyć, dodać majeranku i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Posypać bułką tartą

W kuchni u Moniki
Gołąbki z dodatkiem suszonych grzybów 109

Składniki: ( z podanej porcji wyszło 17 sztuk) Kapusta biała główka Ryż 200 g  Mięso mielone 1 kg Grzyby suszone 40 g Cebula duża Olej 4 łyżki Koncentrat pomidorowy 2 łyżki Pieprz łyżeczka lub wg uznania Sól 1 i 1/2 łyżeczki lub wg uznania  Grzyby namoczyć w wodzie całą noc. Kolejnego dnia ugotować w tej samej(...)przełożyć na drugą stronę i odczekać ponownie 2 minuty. Po tym czasie ściągnąć pojedynczo liście jeśli zrobią się giętkie. Z każdego liści ściąć nożem gruby nerw. Do miski przełożyć mięso mielone, ugotowany ryż, podsmażoną cebulkę wraz z olejem w której się smażyła, koncentrat, sól, pieprz i wszystko razem dokładnie wymieszać. Na środek liścia nałożyć farsz. Zwinąć jak krokiety

Kulinarne przygody
Sznycle inaczej (z mizerią i ziemniakami) 183

Zazwyczaj nie jadam sznycli, jednak pozostało mi mięso mielone, a dwa dni z rzędu spaghetti to nawet dla mnie(...)przesada. I tak powstały sznycle z jogurtem i serem żółtym. Z ziemniakami i mizerią tworzyły typowy wiosenny obiad. Proporcje na 8 sznycli, ale obiad dla 2 osób. 250 gram mięsa mielonego 50 gram jogurtu naturalnego 50 gram sera żółtego 1 jajko 1 bułka 1 cebula 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka

Czerwony Gupik
Gołąbki z kaszą gryczaną, pieczarkami i mięsem - podwójnie pomidorowe 186

Gołąbki w nowej odsłonie - zamiast ryżu kasza gryczana, do tego mięso mielone z szynki, pieczarki, cebulka, papryka i... keczup :) Całość(...)zawinięta w liście kapusty włoskiej i polana sosem pomidorowym z cebulką. Wyszło pysznie :) SKŁADNIKI: 1 główka kapusty włoskiej 2 szkl ugotowanej kaszy gryczanej (ok 2/3 szkl suchej) 50 dag mięsa mielonego 30 dag pieczarek 1/2 czerwonej papryki 2 cebule 3 jajka 1/2 szkl Keczupu Kieleckiego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki ostrej papryki

Kto ugości moich gości?
Pielmieni z mięsem i grzybami 137

mięsa mielonego 20 g grzybów suszonych 1 cebula sól pieprz pieprz ziołowy 1 jajko bułka tarta ciasto 3 szkl mąki 2 jajka szczypta soli 1 łyżka oleju woda Grzyby namoczyć i ugotować, odcedzić i zemleć lub zblendować. Na patelni podsmażyć na łyżce tłuszczu drobno posiekaną cebulkę, dodać grzyby i poddusić ok 10 min. Wystudzić. Dodać mięso mielone

Gotowanie jest łatwe