mięso mielone - 22854 przepisów (strona:127/1524)

Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami. 258

obraniu), 0,5 kg mięsa mielonego, mała główka czosnku, sól, pieprz, majeranek, bazylia, vegeta (niekoniecznie), olej do smażenia. Naleśniki: Tu przepis  lub według własnego. Panierka: 2 jajka,  bułka tarta, olej do smażenia. Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Doprawić. Dodać mięso mielone i razem podsmażać, dodać posiekany czosnek(...)Gdyby mięso było za suche dodać ciut wody. Usmażyć naleśniki. Na środek naleśnika wyłożyć farsz i zawinąć ( pokazane na zdjęciu). Następnie obtoczyć w jajku i bułce tartej. Podsmażyć do zarumienienia, na rozgrzanym tłuszczu.  Smacznego

W kuchni u Moniki
KOTLETY MIELONE Z INDYKA 126

kotlety mielone z indyka z młodą kapustą i ziemniaczkami z wody. Stawiamy na klasykę. Czasami. KOTLETY MIELONE Z INDYKA (8-10 sztuk) Składniki 500 g mięsa mielonego z indyka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego majeranku 1 jajko 4-5 łyżek bułki tartej 1/2 pęczka świeżej natki pietruszki sól, pieprz(...)smaku Jak zrobić? Cebulę obieram i drobno siekam, czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Dodaję do mięsa mielonego. Dorzucam suszony majeranek. Do mięsa wbijam jajko, dodaję bułkę tartą - stopniowo dosypując, aby kotlety nie wyszły zbyt twarde.  Zagniatam nieco klejącą masę, którą doprawiam solą i pieprzem. Formuję 8 do 10 kotlecików, które smażę na rozgrzanym oleju roślinnym. Odsączam

W kuchni Karmel-itki
Jednogarnkowe klopsiki z makaronem w sosie śmietanowo-koperkowym 2105

prosty i smaczny obiad dla całej rodziny. Treściwe i sycące danie z podstawowych składników. Prostota, czyli to co lubię w kuchni najbardziej :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 gram mięsa mielonego, u mnie z szynki wieprzowej 1 jajko 3 czubate łyżki bułki tartej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 kubka/szklanki makaronu u mnie pene 700 ml bulionu warzywnego(...)mięsnego 3/4 szklanki kwasnej śmietany pół pęczka świeżego koperku 1 płaska łyżka mąki pszennej plus do obtoczenia pulpetów olej do smażenia przyprawy: sól, pieprz, majeranek, przyprawa do mięsa mielonego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, przyprawy i wyrabiamy. Z wyrobionego mięsa formujemy pulpeciki które obtaczamy w mące, cebulę kroimy w kostkę

Blog kulinarny S9.PL
Pulpety gotowane na parze 143

rosół z kury . Ponadto możecie też przygotować sobie kurczaka w ananasach z sosem barbecue . Zobacz mój film z przygotowania pulpetów Składniki – Pulpety gotowane na parze 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko pół cebuli pół szklanki bułki tartej 2 ząbki czosnku(...)łyżeczka papryki wędzonej pół łyżeczki pieprzu półtorej łyżeczki soli 💡💡💡 Tu możesz dostać wszystkie niezbędne przyprawy do przepisu. Przepis – Pulpety gotowane na parze Nasz przepis zaczynamy od mięsa. Polecam oczywiście użyć mięsa mielonego z łopatki wieprzowej. Jednak możecie ją zastąpić też na przykład mielonym z filetu z kurczaka. Do naszego mięsa wbijamy surowe jajko, wyciskamy dwa ząbki czosnku

Kuchennyviral.pl
Podłużne mielone z papryką 149

z chrupiącym dodatkiem czerwonej papryki. Polecam na szybki obiad! 250 g mięsa mielonego (z łopatki wieprzowej) 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej + do panierowania 1 czerwona papryka Sól Pieprz Olej do smażenia Cebulę oraz paprykę kroimy w drobna kosteczkę. Mięso mielone wyrabiamy na gładką masę z cebulką, jajkiem oraz bułką tartą. Do smaku(...)doprawiamy solą i pieprzem. Wyrobione mięso porcjami rozkładamy sobie na dłoni. Na środku rozkładamy paprykę. Przykrywamy drugą porcją mięsa. Formujemy podłużne roladki. Każdą obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem

VioletoweKucharzenie
Pieczarki faszerowane z grilla 112

które z powodzeniem możemy przygotować będąc na działce czy wyjeździe. Oczywiscie trzeba mieć dostęp do grilla. Mięso mielone można kupić w sklepie – tak, są sklepy, w których mięso mielone jest na życzenie! Pieczarki należy grilować na tacce i pod przykryciem. Jeżeli nie mamy grilla z pokrywą, można przykryć grzyby folią aluminiową. 10 dużych, ładnych pieczarek(...)mięsa wieprzowego mielonego (łopatka), 3 ząbki czosnku, sól, chili w proszku lub ostra papryka, Czosnek rozgnieść. Pieczarki oczyścić, nie obierać. Wyrwać nóżki, które posiekać i wymieszać z czosnkiem, oraz mięsem. Doprawić do smaku solą i chili. Wypełnić pieczarkiem farszem. Grillować na tacce i pod przykryciem. Grillowałam na grillu COBB

królestwo garów
Chili con carne (bezglutenowe) 155

czerwona i zielona) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3-4 puszki pomidorów lub 8-10 sparzonych pomidorów bez skórki 2 małe puszeczki przecieru pomidorowego 500 g mielonego mięsa (w tym przepisie z łopatki wieprzowej) 1 spora lampka dobrego czerwonego wytrawnego wina (ok. 180 ml) 2-3 łyżki sosu sojowego oliwa do smażenia (w tym wypadku najlepsza(...)Wykonanie: 1. Najpierw mielimy mięso. 2. Następnie w moździerzu rozdrabniamy kmin rzymski i kolendrę, sporą ilość. 3. Cebulę kroimy w kosteczkę i dusimy ją na oliwie razem ze zgniecionym wcześniej w moździerzu kminem rzymskim, kolendrą oraz oregano. 4. Gdy cebula się podsmaży z przyprawami, dodajemy zmielone mięso, które solimy dwoma łyżeczkami soli, sporo pieprzymy, sypiemy mnóstwo mielonej czerwonej słodkiej

Kawa z mlekiem
kruche pierogi z mięsem 158

mięsa mielonego wieprzowego  1 duża cebula  3 ząbki czosnku płaska łyżeczka pieprzu pół łyżeczki soli pół łyżeczki papryki słodkiej szczypta papryki ostrej  łyżeczka ziół prowansalskich łyżeczka majeranki natka pietruszki Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy. Rozgrzewamy patelnie i dodajemy odrobinę oleju, szklimy cebulkę i czosnek, kiedy cebula zmięknie, to dodajemy mięso mielone. Mieszamy(...)dodajemy wszystkie przyprawy. Próbujemy czy mięso jest odpowiednio przyprawione. Kiedy jest już usmażone dodajemy natkę pietruszki ( u mnie 2 porządne szczypty). Odstawiamy mięso do ostygnięcia.  Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na ok 3-5 mm i wykrawamy szklanką kółka. Ciasto jeszcze rozplaszczamy palcami i nakładamy po łyżeczce lub po 1,5 łyżeczki ostygniętego farszy, po czym sklejamy brzegi. Gotowe pierogi układamy

Gotuj z Agnes
Soczyste kotlety mielone 188

zostało zmielone. Najlepiej kupować niezbyt tłustą łopatkę w kawałku i mielić ją samemu lub prosić o zmielenie w sklepie, jeśli jest taka możliwość. Można wtedy zobaczyć, jak wygląda mięso i na pewno będzie ono świeżo zmielone. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 40 minut Składniki na soczyste kotlety mielone: 1 kg mielonej łopatki wieprzowej  1 bułeczka pszenna(...)zrobić soczyste kotlety mielone? Bułeczkę pokroić i namoczyć w mleku, a gdy rozmoknie dodać do mięsa. Cebulę i czosnek obrać i przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa. Wszystkie pozostałe składniki (oprócz bułki tartej) dodać do mięsa i dokładnie je wyrobić. Powinna powstać jednolita, dająca się formować zwarta masa. Jeśli masa jest zbyt rzadka to, należy dodać bułki

Gotuj w domu
Kotlety mielone z fetą 178

Uwielbiam mięso mielone bo  można z niego  wyczarować przeróżne pyszności. Dziś naszło  mnie na kotlety mielone takie szybkie i proste(...)żeby nie były takie zwyczajne  nafaszerowałam je serem feta.  Całość podałam z ryżem i   sałatką z białej  kapusty z burakami . Składniki: 600 g mięsa mielonego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 200 g fety 1 czerstwa kajzerka 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1/2 łyżeczki tymianku sól, pieprz Wykonanie: Cebulę, czosnek pokroić

magiczna kuchnia Kasi
Spaghetti. 185

Drugi przepis na spaghetti wzbogacony o pieczarki i kukurydzę. Składniki: 350g pieczarek, 1 duża cebula, 1 puszka pomidorów (400g), 4 ząbki czosnku, 750g mięsa mielonego, 3 łyżki kukurydzy (niekoniecznie, jeżeli nie ma się do czego reszty z puszki wykorzystać), 200g przecieru pomidorowego lub kartonik soku pomidorowego, sól, pieprz, bazylia, oregano i ewentualnie przyprawa uniwersalna lub jarzynka, starty ser żółty(...)Pieczarki umyć, pokroić i podsmażyć razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodać przyprawy oraz wyciśnięty czosnek. Nie żałować bazylii, oregano dać dużo mniej. Gdy pieczarki będą już podsmażone, dodać mięso mielone. Od czasu do czasu zamieszać tak by mięso się podzieliło. Dobrze podsmażyć. Dodać kukurydzę i pomidory z puszki. Puszkę po pomidorach zalać do połowy wodą, opłukać

W kuchni u Moniki
Moussaka 117

Grecji danie jest warstwowe i podawane na ciepło, a w państwach arabskich spożywa się je na zimno. My szczególnie polecamy wersję na ciepło 🙂 Składniki 500 g mielonego mięsa z szynki nać pietruszki – 1 pęczek 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 duży lub 2 małe bakłażany ok 4-5 ziemniaków 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego puszka krojonych pomidorów szczypta(...)stronę). Połowę układamy na ziemniakach, a resztę odkładamy. Podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy do niej 3 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku, podsmażamy jeszcze chwilę i dodajemy mięso mielone, posiekaną natkę pietruszki, mieszamy. Gdy mięso będzie już usmażone na złoto, wlewamy przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Dolewamy białego wina i przyprawiamy cynamonem, tymiankiem, gałką muszkatołową, oregano, solą

CityTaste - Przepisy
Wyrób własny: Domowa Mielonka czyli Mój Luncheon Meat 157

Wspominałam już, że szynkowar to genialne urządzenie? Tym razem do zrobienia wędliny wykorzystałam mięso mielone (wieprzowe). Nauczona doświadczeniem wprowadziłam troszkę modyfikacji do procesu produkcji domowej wędliny. Rezultat jest obłędny! Jeśli do tego dodam, że nawet na diecie spokojnie można się zajadać taką wędliną to nie skłamię. Składniki: mielone mięso 1 kg przyprawy: czosnek, świeżo zmielony pieprz

IzaGotuje
Tort Mięsny 270

smalcu 90g masła 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki zimnej wody szczypta soli 1 jajko do posmarowania ciasta Farsz : 2- 3  średnie ziemniaki 500g mielonego mięsa wołowego 2 cebule 1 papryka 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 4 łyżki sosu Worcester 2 łyżka sosu sojowego ostra i słodka papryka sól pieprz Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito(...)mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę umyć, obrać i również pokroić w drobną kostkę. Cebulę zeszklić na oleju, następnie dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek i mięso mielone. Smażyć na średnim ogniu, aż mięso zmieni kolor. Dodać paprykę, pokrojone pomidory i przyprawy. Smażyć aż papryka będzie miękka a nadmiar płynu odparuje. Gotowe mięso przełożyć

Mama Gotuje