mięso mielone - 22854 przepisów (strona:125/1524)

Mielone z niespodzianką 101

Mielone z niespodzianką Kiedy znudziły się nam tradycyjne mielone, proponuje trochę urozmaicić. Składniki: ·        1 kg mięsa mielonego ·        Jajko ·        1 łyżeczka majeranku ·        Sól ·        Szczypta papryki ostrej(...)Papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe ·        3 łyżki ketchupu pikantnego Sposób przygotowania: 1.   Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, sól, paprykę ostrą. Dodajemy obraną i drobno pokrojoną jedną cebulę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy 2.   Z masy mięsnej robimy kuleczki

Kulinarna Chwila
prymkowa zapiekanka z ziemniakami i mięsem mielonym 184

mięsa mielonego - kto jakie lubi koncentrat pomidorowy 2 cebule 2 ząbki czosnku ulubione przyprawy i zioła (u nas pietruszka, koperek, pieprz i słodka papryka) kostka rosołowa Przygotowanie: 1. Gotujemy ziemniaki, odcedzamy. Wrzucamy masło, wlewamy mleko i solimy. Rozdrabniamy. Puree gotowe! 2. Cebulę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na oleju. Wrzucamy mięso mielone i dalej smażymy, aż się(...)mięso zetnie.   3. Pomidory parzymy. Nacinamy lekko skórkę, by lepiej się obierały. Usuwamy skórkę i kroimy na kawałki.   4. Do mięsa wlewamy rozpuszczoną w szklance wody kostkę rosołową i dodajemy koncentrat. Przyprawiamy. (Jeśli nie chcemy dodawać kostki rosołowej, to wtedy dodajemy inne przyprawy, w tym sól.) Chwilę dusimy. Masa mięsna ma mieć czerwony kolor, więc cały koncentrat dodajemy

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Kofty z mięsa mielonego 152

propozycję na pyszne kofty z mięsa mielonego  ,  mix aromatycznych przypraw sprawi że mięso będzie aromatyczne lekko pikantne i niebanalne ,do tego koniecznie surówka z młodej kapusty i macie mega pyszne danie grillowe  na 5 porcji 500 gram mięsa mielonego ( orginalnie jagnięcina ,ale wieprzowe też może być lub pomieszane wołowe z wieprzowym.) 1 średnia cebula sól(...)cytrynowego płaska łyżeczka kurkumy płaska łyżeczka papryki słodkiej czerwonej 1 pęczek zielonej pietruszki ok.5 łyżek 1 duży ząbek czosnku pół szklanki wody lub bulionu 5 patyczków do szaszłyków Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, wodę lub bulion oraz startą na tarce cebulę i czosnek oraz posiekaną zieloną pietruszkę . Całość dokładnie wyrabiamy i wkładamy do lodówki na 1 godzinę . Po tym czasie

Andzia Pichci
Kotlety mielone z udek kurczaka. Tanie i smaczne. 341

Smaczny, naprawdę tani obiad. Udka z kurczaka to chyba najtańsze dostępne mięso. A mielone przyrządzone właśnie z tego mięsa są bardzo soczyste. Polecam. Składniki - udka z kurczaka 4 sztuki - bułka kajzerka - jajko - czosnek 2 ząbki(...)domowa wegeta - majeranek - bułka tarta Wykonanie. Z udek wycinam kości,żyłki i skórę. ( Kości nie wyrzucam, wykorzystuję je do przygotowania wywaru, który może być bazą do sosów i zup.) Mięso mielę w maszynce do mielenia mięsa wraz z namoczoną i odciśniętą kajzerką. Dodaję jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszam, a następnie wyrabiam ręką. Odstawiam na ok.godzin

Kuchnia z widokiem na ogród
Makaron razowy z sosem bolońskim 165

spaghetti 1 puszka pomidorów w puszce 500g mięsa mielonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka sól pieprz bazylia oregano olej Makaron razowy z sosem bolońskim - przepis: Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na odrobinie oleju. Jak cebula będzie szklista dodajemy posiekany czosnek. Na patelnię dodajemy mięso mielone i podsmażamy. W między czasie mięso rozdrabniamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mięsna rolada 163

Składniki: * 1 kg mięsa mielonego wieprzowego(...)piersi z kurczaka * 3 jajka * 3 bułki * 4 garście szpinaku * 3 cebule * 4 ząbki czosnku * 1 laska kiełbasy * oliwa * sól, pieprz Sposób przygotowania: Bułki moczymy w wodzie, odciskamy. Do mięsa mielonego dodajemy 2 bułki, 2 starte na tarce cebule i 2 jajka. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Mięso z kurczaka mielimy. Pod koniec mielenia wrzucamy do maszynki także czosnek

Pobite gary Barbary
Burrito z mięsem mielonym 89

placki tortilli 400 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli cebula puszka pomidorów (400 g) 2-3 ząbki czosnku 100 g żółtego sera (np. gouda) przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka mielona 2 łyżki oleju   W rondlu rozgrzej tłuszcz – zeszklij posiekaną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wrzuć mięso – smażąc mieszaj łopatką rozbijaj grudki(...)polecam zimne sosy: czosnkowy , pomidorowy , curry , słodko-ostry sos chili . Do farszu możesz dodać… kukurydzę konserwową, paprykę.       (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięsne dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem

Kulinarny S.O.S.
Klopsiki ze szpinakiem w sosie pomidorowym 182

Składniki:pół kilo mięsa mielonego - u mnie wieprzowo - wołoweokoło 2 - 3 garści świeżego szpinaku opcjonalnie mrożony liściasty2 łyżki bułki tartejpuszka pomidorów1 koncentrat pomidorowy2 łyżka mąki pszennej1 litr bulionu 2 liście laurowe2 ziela angielskie3 ząbki czosnkususzona bazylia1 jajkosól, pieprzMięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą oraz wcześniej podsmażonym szpinakiem z ząbkiem czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem a następnie(...)energicznie mieszamy trzepaczką, gotujemy około 5 minut. Doprawiamy bazylią, solą i pieprzem. Klopsiki podajemy z makaronem spaghetti Klopsiki ze szpinakiem w sosie pomidorowymW dłoniach formujemy klopsiki z mięsa i szpinaku

Bon Appetit Małgorzaty
Znikające aromatyczne kotlety 86

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Znikające aromatyczne kotlety Kiedy znudziły nam się zwykłe kotlety mielone, wystarczy nam boczek i ser. Boczek nadaje potrawom   wyrazistego i niepowtarzalnego smaku, oraz sprawia że mięso po upieczeniu jest soczyste.   Składniki: ·        1 kg mięsa mielonego z łopatki(...)jajka ·        Bułka tarta ·        Papryka ostra ·        cebula Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski. 2.    Obieramy cebulę i drobno kroimy, dodajemy do mięsa. 3.    Wbijamy jajka. 4.    Doprawiamy solą oraz paprykę

Kulinarna Chwila
Meatzza. Mizza. 137

jest smaczniejsza i wygląda bardziej apetycznie i efektownie niż meatzza by Nigella 😉 Składniki na formę o średnicy 27 cm, taką meatzza dla 3-4 osób jest wystarczająca 500 gramów mielonej wołowiny 2-3 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki 1 duże jajko (lekko roztrzepane widelcem) 2 łyżki prażonej cebulki (u mnie domowej roboty) sól i czarny pieprz(...)pomidorki koktajlowe 125 g sera mozzarella w plastrach 1 łyżeczka oregano świeża bazylia Przygotowanie mięsnej pizzy. Meatzza z piekarnika. Podgrzewamy piekarnik do 200º C (góra-dół). W misce mieszamy mięso mielone, jajko, bułkę tartą, prażoną cebulkę i pietruszkę. Dodajemy do smaku sól i pieprz. Masę mięsną lekko mieszamy, nie wyrabiamy jej za długo, masa ma być dość gęsta

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa meksykańska 117

łagodnej. Mojej rodzinie najlepiej smakuje podawana z grzankami czosnkowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 litra rosołu lub bulionu 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 500 gram mięsa mielonego, ja użyłam wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku ok 3 łyżki koncentratu pomidorowego, w zależności od smaku można dać więcej 2 łyżki majeranku 2 łyżeczki ziół(...)odcedzoną kukurydzę oraz fasolę całość gotujemy kilka minut, na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gdy cebula ładnie się zeszkli dodajemy mięso mielone, doprawiamy solą pieprzem, słodką papryką, usmażone mięso wraz z cebulką przekładamy z patelni do gotującej się zupy, gotujemy na mniejszym ogniu ok 8-10 min co jakiś

Blog kulinarny S9.PL
Cottage pie ze szpinakiem 210

chudego mięsa z indyka oraz dodałam dodatkową szpinakową warstwę. Zapiekanka ze stołu zniknęła w mgnieniu oka, co chyba jest jej najlepszą recenzją :) SKŁADNIKI (4 porcje) warstwa mięsna 300g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 duży pomidor 1/2 łyżeczki suszonego majeranku (można więcej) pieprz sól warstwa szpinakowa 400g szpinaku mrożonego w liściach lub świeżego(...)gałka muszkatałowa pieprz  sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Czosnek i cebulke pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić posiekane warzywa. Po 2-3 minutach dodać mięso mielone i smażyć do momentu aż mięso zmieni kolor. W między czasie sparzyć pomidora i obrać go ze skórki. Następnie pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa

DefinicjaSmaku
Zupa chili 154

Dzisiaj zapraszamy Was na mocno rozgrzewającą zupę chili. Oprócz mocnej ostrości dodatkowo poczujecie świeżość ogórka Idealna zupa na zimne dni Składniki: - 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - 1 cebula - 4 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 200 g ogórka świeżego - 200 g pomidorów - 150 g kukurydzy - 200 g czerwonej fasolki - 1 papryczka chili - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz(...)papryki - 0,75 l wody Składniki na 4 porcje. W większym rondelku rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie dorzucamy posiekany czosnek. Po chwili dodajemy mięso mielone przyprawy i smażymy aż się mięso zarumieni. Teraz dodajemy pomidory i ogórki pokrojone w kostkę. Gdy pomidory nam puszczą soki dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Następnie wrzucamy

Kuchenne Wariacje
Pulpety mięsne w ostrym sosie śmietanowym 304

SKŁADNIKI 500 g mięsa mielonego ząbek czosnku jajko bułka odciśnieta w mleku gałka muszkatałowa bułka tarta mąka sól 4 łyżki oleju z oliwy papryczka chili marchew cebula listek laurowy ziarenka pieprzu 100 ml śmietany SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wymieszać dokładnie ze sobą mięso mielone, jajko, bułkę odciśniętą w mleku, kilka łyżek bułki tartej, sól, szczyptę gałki muszkatałowej, ząbek czosnku

zielonacukinka
Pieczarki faszerowane 102

Przepis pożyczony od koleżanki Martuchy - wyszły przepyszne:) Potrzebujemy: 10 dużych pieczarek 25 dkg mięsa mielonego (ja użyłam wieprzowego) kilka plastrów sera żółtego sól, pieprz, oregano i majeranek Mięso mielone przyprawiamy i smażymy na patelni. Pieczarki obieramy, myjemy i zostawiamy tylko "kapelusiki". Kiedy mięso jest gotowe, układamy je w środku kapelusików i przykrywamy serem żółtym

Kolejny blog o gotowaniu