mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1169/1524)

Tradycyjne gołąbki na ostro 248

jest potrzebne: 1 kg mielonej wieprzowiny 1 duża kapusta 4 woreczki ryżu białego 3 jajka 2 cebule masło do smażenia bulion pomidory papryczki piri piri zioła polecam ( majeranek, oregano) pieprz, sól Przygotowanie: Ryż ugotuj w osolonej wodzie i go ostudź, Cebulę posiekaj i podsmaż następnie połącz z ryżem. Do miski dodaj mięso, jajka, przyprawy (sól, pieprz, zioła). Wymieszaj dokładnie

Niezły Młynek
MAKARON Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI 222

niewiele, tzn.trochę za mało mięsa, ale za to duuużo grzybów i to różnych, powstało naprawdę super danie, dużo lepsze niż to , który przygotowywałam dotychczas. Polecam ;-) Składniki: - 500g boczniaków - 250-300g pieczarek - ok.250g piersi z kurczaka - 250g mascarpone - 1 większa cebula - oliwa z oliwek lub olej kokosowy do smażenia - sól, świeżo mielony pieprz - rozmaryn (świeży lub suszony) - suszony

Smaczne Zdrowe
Sałatka z kurczakiem i kolorowym makaronem 204

słoik ogórków konserwowych 1 por 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 łyżka czosnku niedźwiedziego 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Do smaku: sól pieprz czarny (najlepiej grubo mielony) ostra papryka Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Obsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu (u mnie olej rzepakowy) z przyprawą do kurczaka(...)się nie rozgotuje, a odpowiednio naparuje w gorącej wodzie. Paprykę kroimy w drobną kostkę/paseczki, ogórki w kosteczkę, por w cieniutkie półplasterki. Warzywa przekładamy do miski, dodajemy czosnek niedźwiedzi, mięso z kurczaka, makaron i majonez z musztardą. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką, dokładnie mieszamy do połączenia składników

Kolorowy Przepisownik
Tagine – wegetariański 114

Czas czytania: 2 min Tagine (tadżin) czyli potrawa jednogarnkowa znana głównie z kuchni marokańskiej. W oryginalnej wersji z dodatkiem jagnięciny. Dziś zaproponuję Wam wersję wegetariańską, ale jeśli lubicie mięso, to do podanych składników dodajcie porcję jagnięciny. Tagine, to pyszna, pożywna i bardzo aromatyczna potrawa. Podana z kaszką kuskus, ryżem lub domowym pieczywem to fantastyczne danie, które można podać na przyjęcie(...)oliwy z oliwek 1 łyżka świeżo startego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki opcjonalnie 1 łyżka miodu sól do smaku świeżo mielony pieprz do smaku 2 duże marchewki pokrojone w kostkę 3 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę 1 duża czerwona papryka pokrojona w kostkę 2 łodygi selera naciowego pokrojone na cienkie

SprawdzonaKuchnia.pl
Pieczarki faszerowane pastą jajeczną 102

Kiedy zobaczyłam w sklepie duże pieczarki, nie mogłam im się oprzeć. Jeszcze tego samego dnia, wypełnione pastą jajeczną, powędrowały do piekarnika. Jeżeli lubicie jajka faszerowane pieczarkami

Smaki Na Talerzu
Polędwica z dorsza w cieście piwnym z sosem tatarskim 134

Przepis mocno inspirowany Lidlową książką „Ryby są super”. Robiłam taką rybkę już kilka razy i muszę powiedzieć, że wychodzi super. „Sos tatarski”

Smaki Na Talerzu
CIASTECZKA OWSIANO-RAZOWE Z CZEKOLADĄ I ŻURAWINĄ 120

Ciastka są kruche, zdrowe i sycące. Można je traktować jako przekąska między posiłkami, albo jako zdrowy deser dla dzieci. W jednym ciastku zawiera się mnóstwo cennych

Calzonella.com
Kuskus z brokułami i indykiem 95

Nie będę się nawet produkować ze wstępem, bo wiadomo, że tego typu jedzenie świetnie sprawdza się w pracy. Kombinujcie ze składnikami i jedzcie na zdrowie. Oczywiście

Kardamonovy
Szaszłyki caprese 291

Sezon na grilla się rozpoczyna, przygotujemy więc doskonały dodatek do potraw na spotkania z bliskimi. Aby przyrządzić szaszłyki z caprese potrzebujemy: Pomidorki koktajlowe Mozzarella – małe kulki

MarcinChef
Menu dla początkujących: Gotowanie na trzy dni 131

godzinę. Cały pomysł polega bowiem na tym, żeby w różny sposób łączyć ze sobą te same składniki. Lista składników jest naprawdę krótka: 300 g krewetek (najlepiej surowych) 500 g mielonego indyka ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki ryżu 2 szklanki makaronu orzo (lub innego drobnego makaronu, np. gwiazdki, łezki) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka Garść rukoli Ostra(...)kiedy wstawiamy do garnków, kiedy używamy piekarnika, tak żeby maksymalnie wykorzystać naczynia, składniki i czas. My działaliśmy w następujący sposób: 1. Polewamy polędwiczki z kurczaka sosem teriyaki. Mięso potrzebuje kilkunastu minut na zamarynowanie. 2. Gotujemy makaron. W tym zestawie patent jest następujący: ponieważ makaron orzo występuje w dwóch daniach, od razu gotujemy w jednym garnku 2 szklanki makaronu i później

Niedzielny kucharz
Falafel 103

suszonej ciecierzycy 80 g cebuli 1 ząbek czosnku 1 garść posiekanej kolendry 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry 1 łyżeczka mielonego kuminu 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego 1 łyżeczka soli 1 1/2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka wody w razie potrzeby Dodatkowo olej do smażenia(...)przez kilka minut na sicie. Do odsączonej ciecierzycy dodać grubo posiekaną cebulę i czosnek. Przy pomocy blendera rozdrobnić całość na papkę, można zrobić to w maszynce do mięsa mieląc dwa razy. Do uzyskanej masy dodać siekaną kolendrę, natkę pietruszki oraz wszystkie przyprawy wraz z mąka, dokładnie wymieszać na koniec w razie potrzeby dodać łyżkę wody. Przygotowane ciasto wstawić

SprawdzonaKuchnia.pl
Galareta wieprzowa 172

suszony krojony około 3 ząbki -włoszczyzna suszona 2 czubate duże łyżki -soviera premium fit suszone  2 czubate duże łyżki -sól nie jodowana 40 g do całości -pieprz czarny mielony jedna czubata mała łyżeczka -papryka płatek mix suszona 1 czubata duża łyżka WYKONANIE: Z golonki, nóżek usunąć sierść nad gazem, opłukać i włożyć do szybkowara , zalać wodą na wysokość(...)Gotujemy w ten sposób 100 min. Po czym wyłączamy gaz i czekamy jeszcze 20 min. Jeśli ciśnienie po tym czasie spadło całkowicie otwieramy garnek. Teraz całość trzeba odcedzić. Gdy mięso ostygnie trzeba je obrać z kości i chrząstek których będzie sporo. Rozdrabniamy na mniejsze kawałki widelcem. Teraz wkładamy do salaterki, mniejszych miseczek słoiczków lub plastikowych pojemników. Następnie zalewamy rosołem mięsko

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kaczka pieczona w ziołach 154

prostu idealne, podobnie jak pieczony z funkcją pary drób - spójrzcie tylko na zdjęcia kaczki pieczonej w ziołach. Korzystanie z termosondy ma jeszcze jedną zaletę - piekarnik sam się wyłączy, kiedy mięso osiągnie w środku pożądaną temperaturę, dzięki temu nie ma obaw, że coś przypalimy. To najlepsze ze znanych mi rozwiązań do przygotowywania naszych ulubionych steków. Oprócz opcji szybkiego nagrzewania i wspomnianych(...)dania z kaczki kaczka pieczona z jabłkami Kaczka pieczona w ziołach 1 młoda kaczka (o wadze około 2 kg) 2-3 kwaskowe jabłka 1 czubata łyżeczka tymianku 1 łyżka mielonego czosnku (można zastąpić świeżym dobrze roztartym czosnkiem) .pół łyżeczki ostrej papryki 1 czubata łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżka soku z cytryny lub pomarańczy (lub więcej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka ziemniaczana o smaku Tzatzyki 140

ząbków czosnku 1 pęczek koperku 4 kiszone ogórki , także niezbyt duże kawałek białej części pora 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego 2 łyżki gęstego majonezu 1 łyżeczka cukru sól , świeżo mielony czarny pieprz do smaku Ziemniaki gotujemy w mundurkach , czyli bez obierania . Studzimy , następnie obieramy i kroimy w równą średniej wielkości kostkę . Ogórki kroimy nieco drobniej niż ziemniaki . Pora siekamy(...)koperek przesiąkł do ziemniaków . Dopiero na drugi dzień , jest pyszna i traci swój ostry ,posmak świeżego czosnku , na rzecz zrównoważonych smaków Serwujemy schłodzoną , solo lub w towarzystwie ryby , czy mięsa . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka ziemniaczana o smaku Tzatzyki pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Szaszłyki z indyka z warzywami i lekkim sosem ziołowym 165

pozwoli zaoszczędzić parę złotych na inne pyszne składniki. Porcja podana w przepisie to obiad dla dwóch dorosłych osób, z małą dokładką. SKŁADNIKI 500g mięsa z indyka na gulasz (ciemne mięso z ud i podudzi) 4-5 surowych wędzonych frankfurterek 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 pełna (z lekkim czubem) łyżka kreolskiej mieszanki przypraw * do marynowania + ½ łyżki do osypania poskładanych szaszłyków(...)łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanej mięty 2 łyżki posiekanej bazylii sól pieprz *KREOLSKA MIESZANKA PRZYPRAW 2 łyżki papryki mielonej słodkiej 2 łyżki papryki mielonej ostrej 1,5 łyżki drobnej soli morskiej 1 łyżka suszonej granulowanej lub mielonej cebuli 1 łyżka suszonego granulowanego lub mielonego czosnku

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania