mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1165/1524)

Żołądki w sosie chrzanowym 146

Żołądki w sosie chrzanowym to danie, które doskonale pamiętam z dzieciństwa. W zasadzie to mama robiła je raz z dodatkiem samego chrzanu, jak w tym przepisie

Kuchnia Bazylii
Pieczone ziemniaki ze śródziemnomorskim serkiem z chili i świeżym oregano 207

Polskie ziemniaki, śródziemnomorski serek, włoskie oregano i ostre chili. To pyszne połączenie światowych składników może być gorącą przekąską lub dodatkiem do dania głównego. Oto prosty i

My Chcemy Jeść
Makaron gryczany z brokułami, chili i łososiem 144

Zrobienie pysznego obiadu w kwadrans jest bardzo proste. Wystarczy  połączyć ze sobą kilka odpowiednich składników i gotowe!, a sukcesem będzie jeśli nasze danie będzie zdrowe

Apetyczna babeczka
Jak zrobić dobry rosół? Zasady! 794

cielęcinę, ta sprawdzi się zdecydowanie lepiej, wystarczy szponder, aby zmienić smak rosołu, aby stał się on bardziej wyrazisty. Zasada nr 2 Wywar przygotowujemy zawsze na bazie zimnej wody.  Mięso zawsze umieszczamy w garnku z warzywami w zimnej wodzie, i gotujemy pomału na niedużym ogniu. Dzięki temu rosół jest klarowny. Jeśli na rosole powstają szumowiny pamiętaj aby je zebrać łyżką(...)dodaj kilka ziaren pieprzu do wywaru, a pod sam koniec gotowania, ziarna pieprzu utrzyj w moździerzu lub potłucz młotkiem i dodaj do rosołu. Nie dodawaj już gotowego mielonego pieprzu z torebki bo to zupełnie inny smak! Zasada nr 7 Makaron idealny! - przepis na taki znajdziesz TUTAJ .  Dobry rosół musi być z dobrym makaronem

SMYKWKUCHNI
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 173

urki obecne na naszych stołach oznaczają jedno — lato w pełni! Na śniadanie jajecznica z kurkami, na obiad mięsa w kurkowym sosie, a na kolację sałatki z pysznie zrumienionymi kurkami — tak to wygląda w mojej kuchni. Żeby z tego kurkowego szaleństwa stała się zadość, przedstawiam kolejny sposób w tym sezonie na ich wykorzystanie — pyszny i kremowy(...)czarny pieprz sól morska Sos kurkowy: 200 g kurek 1 biała cebula 2 gałązki świeżego rozmarynu 200 ml mleka kokosowego* 1 łyżeczka mąki kukurydzianej* 1 łyżka klarowanego masła świeżo mielony czarny pieprz sól Purée ziemniaczane: 600 g ziemniaków 3 łyżki śmietanki kokosowej* szczypta gałki muszkatołowej sól Pieczone warzywa: kilka pietruszek kilka marchewek 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka

Food Square
Domowy kebab drobiowy w bułce z własnego wypieku 102

porcję samodzielnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kebab z mięsem kurczaka w chlebie tureckim 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Kebab Kuchnia: Turecka Trudność: Łatwe Ilość 4 porcje Przygotowanie 30 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 250 kcal Swojski kebab w bułce od podstaw. Chrupiący chleb turecki z sezamem wypełniony mięsem z kurczaka, sałatką i pikantnym sosem czosnkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)gyros 30 ml oleju rzepakowego 1/4 główki kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 czerwona cebula, mniejsza kawałek zielonego ogórka SOS CZOSNKOWY 300 g gęstego jogurtu 4 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz sól morska cukier (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: CHLEB TURECKI Do miski przesiej przez sito mąkę pszenną. Wsyp torebeczkę suchych drożdży i sól morską, po czym wszystkie suche składniki

ProstePesto.pl
Golonka z kapustą zasmażaną 92

górach. Tak mam w zwyczaju Jedak od czasu do czasu przyrządzam ją też w domu. Wybieram zawsze golonki z tylnej części świnki. Są bardzo smaczne i mają dużo chudego mięsa, chociaż po upieczeniu skóra polana piwem jest rewelacyjna w smaku! Taką jedną golonką jak ja przyrządziłam najadły się do syta dwie osoby. Ważyła ok. 1 kilograma.  Oczywiście jeśli potrzeba więcej(...)pieczenia: * 1 szklanka piwa * przyprawa do golonki Na kapustę zasmażaną: * ok. 1 kg kapusty kiszonej * 2 liście laurowe * 3-4 ziarenka ziela angielskiego * sól, pieprz * kminek w ziarnach bądź mielony * 1 cebula * 2 łyżki smalcu bądź kawałek słoniny Golonkę opaliłam z wystających włosków nad palnikiem. Umyłam.  Wsadziłam do garnka, dodałam warzywa, liście i ziele angielskie i zalałam wodą

Pieprzyć z Fantazją
Golonka z kapustą zasmażaną 141

górach. Tak mam w zwyczaju :) Jedak od czasu do czasu przyrządzam ją też w domu. Wybieram zawsze golonki z tylnej części świnki. Są bardzo smaczne i mają dużo chudego mięsa, chociaż po upieczeniu skóra polana piwem jest rewelacyjna w smaku! Taką jedną golonką jak ja przyrządziłam najadły się do syta dwie osoby. Ważyła ok. 1 kilograma.  Oczywiście jeśli potrzeba więcej(...)pieczenia: * 1 szklanka piwa * przyprawa do golonki Na kapustę zasmażaną: * ok. 1 kg kapusty kiszonej * 2 liście laurowe * 3-4 ziarenka ziela angielskiego * sól, pieprz * kminek w ziarnach bądź mielony * 1 cebula * 2 łyżki smalcu bądź kawałek słoniny Golonkę opaliłam z wystających włosków nad palnikiem. Umyłam.  Wsadziłam do garnka, dodałam warzywa, liście i ziele angielskie i zalałam wodą

Pieprzyć z Fantazją
Domowa wędlina - pieczony filet z indyka 191

miód łyżka sok z cytryny łyżka olej 2 łyżki łyżka sosu sojowego ( można dodać więcej dla lubiących słone lub zastąpić solą) pieprz ziołowy łyżeczka tymianek łyżeczka słodka papryka mielona łyżeczka Przygotowanie: Z podanych składników przygotować marynatę mieszając w miseczce wszystkie składniki ( Marynaty wychodzi więcej więc można jej użyć nawet do 1 kg fileta z indyka). Filet z indyka włożyć(...)temperaturze 180 stopni a następnie kolejne 10 minut piec rozcinając woreczek do pieczenia. Dzięki temu indyk ładnie się zarumieni. Odczekać chwilę do przestygnięcia. Smacznego! ( Jeśli użyjecie większego kawałka mięsa ok 1 kg. należy zwiększyć czas pieczenia ok. 15 minut.)           Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Łatwa wołowina zapiekana z papryką / Easy beef and pepper bake 231

samo:) Steki wychodzą mięciutkie, warzywa są w punkt a wszystko pływa w pysznym, pomidorowym sosiku. Sos wychodzi trochę rzadki i jeżeli takiego nie lubicie, można go zagęścić po wyjęciu mięsa i warzyw gotując aż odparuje do odpowiedniej konsystencji ewentualnie dodając śmietanki ;). Polecam także łatwą i przepyszną karkówkę zapiekaną z warzywami serem , jest przepyszna! Zapraszam;) Scroll down for recipe in English(...)żółtej papryce, umyte, bez pestek i pokrojona w grube plasterki sok wyciśnięty z jednej cytryny Składniki na sos: 1 ½ szklanki ketchupu 3 łyżeczki jasnego sosu sojowego ¾ łyżeczki soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu 3 łyżki wody Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 160 ° C. Ułóż steki na dnie naczynia żaroodpornego, dopraw solą i pieprzem z obu stron i posyp posiekanym

karmelowy
Pieczone żeberka w aromatycznej marynacie 85

nasionami fenkułu są niesamowicie smaczne, połączenie miodu i sosu sojowego sprawdza się zawsze. Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 1 łyżka kopru włoskiego 1 łyżka soli morskiej 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżeczka kolorowego pieprzu 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu spadziowego 2 łyżki sosu sojowego 50 ml oleju rzepakowego     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false(...)sól, paprykę, pieprz i czosnek, rozcieramy w moździerzu. Miód, olej i sos sojowy łączymy, dodajemy papkę z moździerza, składniki dokładnie łączymy. Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na kawałki. Mięso marynujemy przez noc w marynacie. Pieczemy w 180°C przez 45 min, co jakiś czas obracając. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Zupa z soczewicy, z imbirem i cytryną czyli Zupowy Wtorek odc.89 184

mniej jadałam mięsa tym bardziej doceniałam strączki, a od kiedy przestałam je całkiem jeść w strączkach wręcz się zakochałam.  Strączki gotuję, robię z nich kotlety i prowadzę o nich warsztaty np. w piątek w jednej ze szkół podstawowych :) Dzisiaj mam dla Was wspaniałą zupę z czerwonej soczewicy. Jest prosta w przygotowaniu, pełna smaku, imbirowa, zaskakuje obecnością cytryny. Przepis pochodzi(...)roots". Zupa z soczewicy, z imbirem i cytryna 1 łyżka oleju kokosowego lub ghee 2 spore cebule 3 ząbki czosnku, przeciśnięte czubata łyżka obranego, startego imbiru sól 1 łyżka mielonego kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki chili puszka krojonych pomidorów cytryna - kilka plasterków 200 g czerwonej soczewicy, przepłukanej 1 litr wywaru warzywnego syrop klonowy do dekoracji dymka, natka pietruszki lub kolendry

Dzieje kuchennej Wiewióry
Noże kuchenne Fiskars- recenzja 179

nożyczki, sprzęt ogrodniczy, a nawet... porcelanę- nie byle jaką, bo ręcznie malowaną! No dobrze, ale noży wkoło do koloru do wyboru! Czemu więc Fiskars..? Nie ma dnia byśmy nie mieli noża w ręku. Codziennie przygotowujemy posiłki, nawet jeśli nie są skomplikowane, to przecież posmarować masłem chleb, czy pokroić warzywa czymś musimy. Zwykłe marketowe noże dają radę, owszem, ale tylko przez(...)posłużą nam przez długie lata. Noże Fiskars są najwyższej jakości i spełniają oczekiwania nawet najbardziej wymagających Klientów. Podzielone na 4 kategorie sprostają w każdej sytuacji: wielozadaniowe do pieczywa do mięsa i ryb do owoców i warzyw  Noże Functional Form wykonane są z wysokiej jakości japońskiej stali, co zapewnia nam trwałe użytkowanie. Dodatkowym atutem jest specjalny kształt rękojeści, który chroni

Kuchnia w czekoladzie
Cebula i czosnek w proszku. Tajniki suszenia żywności 239

chrupiące. W trakcie suszenia zmieniamy kolejność tacek suszarki. Wysuszone plasterki cebuli i czosnku przekładamy do blendera, młynka do kawy lub tak jak ja do mojego robota kohersen i mielimy wszystko na proszek. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. W książce Tajniki suszenia żywości oprócz przepisów znajdują się informacje na temat: • zalet domowego suszenia żywności; • zasady działania dehydratora (suszarki); • czym się kierować(...)suszenia; • jak przechowywać wysuszone produkty.. Rozdziały: – Podstawy – czyli wszystko co powinieneś wiedzieć nim zaczniesz wszystko suszyć. – Suszone owoc e – Suszone warzywa – Ruloniki – Suszone mięso – Suszone orzechy i pestki – Krakersy i chlebki – Zioła i przyprawy tu znalazłam tutaj przepis na cebulę i czosnek w proszku, – Śniadania – Przystawki – desery

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Podudzia z kurczaka pieczone z kurkami. 170

Składniki: 4 podudzia z kurczaka 250 g kurek 2 łyżeczki koperku suszonego 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej sól, pieprz 1/4 szklanki oliwy 4 małe lub 3 duże ząbki czosnku Podudzia płuczemy wkładamy do miski. Do szklanki wlewamy oliwę i wsypujemy przyprawy - mieszamy. Następnie przygotowaną mieszankę polewamy naszego kurczaka (tak aby z każdej strony był pokryty marynatą. Następnie miskę zakrywamy(...)kawałki, podsmażamy na masełku do momentu aż większość wody wyparuje - doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy grzyby już będą gotowe, kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego, wykładamy na niego kurki, między mięso wkładamy ząbki czosnku, naczynie zakrywamy(jeśli nie mamy przykrycia do naczynia, można zamknąć folią aluminiową) i zapiekamy około 35 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. po tym czasie ściągamy

Moje-pitraszenie

Proponowane wyszukiwania