mielone - 47549 przepisów (strona:695/3170)

Piersi z kurczaka z pieczarkami w sosie śmietanowym 300

pojedyncze piersi z kurczaka 1 łyżka + 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa Skworcu 5 większych pieczarek 200 ml śmietany 18% (do zup i sosów) 1 mała cebulka 2 pełne łyżeczki mielonej suszonej bazylii sól i pieprz do smaku olej do podsmażenia składników Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki (jak do sosu). Przekładamy na patelnię z niewielką ilością(...)chwili dodajemy obrane i drobno pokrojone pieczarki, smażymy. Do składników dodajemy nasze piersi z kurczaka, mieszamy. Zmniejszamy gaz na minimalny. Dolewamy 200 ml śmietany 18%, doprawiamy całość suszoną mieloną bazylią, łyżeczką przyprawy do gyrosa, odrobiną soli i pieprzem. Mieszamy, zostawiamy tak aż sos zgęstnieje. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy solą i/lub pieprzem. Smacznego

Słodkie okruszki
SMAROWIDŁO WIEPRZOWE Z MIĘSEM I KIEŁBASĄ DO PIECZYWA + FILMIK 107

PRZYGOTOWANIE :  Słoninę, boczek i mięso mielimy w maszynce do mięsa. Kiełbasę mielimy również tylko odkładamy ja osobno. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę.  Do dużego garnka przekładamy po zmieleniu smalec, mięso i boczek. Ogrzewamy na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, do momentu aż słonina się stopi.  Kiedy już  tłuszcz się wytopi(...)dodajemy pokrojoną cebulę i gotujemy około 20 minut. Smalec doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy czosnek i mielona kiełbasę, mieszamy i chwilkę gotujemy. Smarowidło jest gotowe, odkładamy do ostudzenia.  Nalewamy do słoiczków lub  pojemników i odkładamy w chłodne miejsce aby zastygnął.  Smalec jest bardzo smaczny, z pieczywem smakuje rewelacyjnie. Polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
Ravioli z dynią (Ravioli di Zucca) 112

puree z dyni 100 g pokruszonych ciastek amaretti 50 g sera Grana Padano gałka muszkatołowa sól masło szałwiowe: masło garść listków szałwii dodatkowo:  tarty parmezan świeżo mielony pieprz Mąkę przesiać i zrobić wgłębienie, w które wbić jajka. Całość zagnieść i uformować kulę, którą zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki, aby ciasto odpoczęło(...)będą miękkie.  W rondelku rozpuścić masło i wrzucić listki szałwii.  Ravioli odcedzić i dodać na patelnię z masłem szałwiowym, wymieszać i podgrzać. Przełożyć na talerz, oprószyć świeżo mielonym pieprzem i posypać parmezanem

wyzwania kuchenne
Pieczeń z kaszą jaglaną, pieczarkami i czarną fasolą 136

Składniki : pól szklanki kaszy jaglanej szklanka fasoli czarnej 20 dag pieczarek 2 jajka 2 łyżki mielonego siemienia lnianego cebula, sól pieprz, papryka mielona czerwona, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Czarną fasolę namoczyć w wodzie i pozostawić na co najmniej noc, później ugotować do miękkości Umyte pieczarki pokroić drobno wraz z cebulą i przesmażyć  Kaszę jaglaną ugotować wg tego przepisu

Proste Potrawy
Fasolka po angielsku. Przepis na beaked beans 168

kilogram namoczonej fasoli (zazwyczaj używa się odmian drobnych, my wybraliśmy pięknego jasia), cztery duże cebule, dwa ząbki czosnku, pół łyżki papryki słodkiej mielonej i drugie tyle papryki wędzonej mielonej, słoiczek przecieru pomidorowego, łyżeczka cukru, sól, pieprz, olej. Zrób tak: fasolę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Powinno to zająć około 1-1,5 godz. W drugim garnku skarmelizuj

Kulinarna Polska
ZAPIEKAŃCE PYSZNIE NADZIANE + FILMIK 126

oregano 5 jajek ugotowanych na twardo 20 dkg sera w plastrach 20 dkg sera w kawałku  15 dkg salami w plastrach 20 dkg szynki konserwowej 20 dkg szynki mielonej  papryka konserwowa ogórki konserwowe ( kilka )  dowolne sosy do polania(...)kroimy w plastry a paprykę w paseczki.  Ser w kawałku ścieramy na tarce jarzynowej.  Każdą bułkę zaczynamy nadziewać, pierwszy kładziemy ser w plastrach, następnie szynka konserwowa, szynka mielona, salami, papryka, ogórki i plastry jajka. Posypujemy po wierzchu tartym serem i zawijamy w folię.  Zapiekańce przechowujemy w lodówce do momentu ich zapieczenia.  Smacznego. Można je przechowywać

Kulinarne Fantazje Marioli
Filet kurczaka w sosie dyniowym 115

łyżki oliwy z oliwek 1 pojedynczy duży filet z piersi kurczaka lub dwa małe 2 łyżki mąki pszennej 1 cebula 1 marchew 200 g dyni piżmowej sól czarny pieprz mielony 1 płaska łyżeczka kurkumy 1 płaska łyżeczka curry 500 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 120 ml śmietanki 30%   PRZYGOTOWANIE: Dynię i marchew obrać, pozbawić dynię pestek. Warzywa opłukać(...)pokroić w drobną kostkę. Filet z piersi kurczaka opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić w plastry i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Rozbite mięso doprawić solą i czarnym pieprzem mielonym, a następnie oprószyć mąką pszenną. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i na gorący tłuszcz włożyć filet, obsmażyć, a następnie zdjąć z patelni. Cebulę przełożyć na patelnię po smażeniu

WSZYSTKO SMACZNE
Co gotować w październiku? 144

każdej łyżce. Takie obiady to ja bardzo lubię! Nawet mi nie przeszkadza, że to już październik. Klopsiki w sosie kurkowym Składniki: 500 g mielonego wieprzowo wołowego 800 g mielonego z wołowiny 2 cebule 1 czosnek solo 1 jajko 200 ml śmietanki, 30% 1 łyżka soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka przyprawy do grilla 3 łyżki masła

codojedzenia
Złociste pałki z kurczaka. Znikają błyskawicznie [PRZEPIS] 219

błyskawicznie. Złociste pałki z kurczaka – tylko proste i naturalne składniki, żadnych fixów. Składniki: kilogram podudzi z kurczaka (pałek), trzy łyżki oleju, kopiasta łyżka mielonej kurkumy, kopiasta łyżka mielonej wędzonej papryki, trzy ząbki czosnku, dwie łyżki sosu sojowego, sól, pieprz. Zrób tak: olej, czosnek, kurkumę i paprykę oraz sos sojowy zmiksuj na jednolitą emulsję lub rozetrzyj wszystko

Kulinarna Polska
Pak choi z patelni i "Arbuzowy sezon" 186

naszych warunkach udaje się znakomicie. Można ją zjadać na surowo i na ciepło. Dziś kolejna propozycja jej podania. Składniki : pak choi pół łyżeczki mielonego kminku pół łyżeczki mielonej kozieradki łyżka masła łyżka oleju do smażenia czubata łyżka mąki arachidowej sól Odciąć górną część liści pak choi (zazwyczaj są podziurkowane), przekroić wzdłuż na połówki i dobrze wypłukać. Osuszyć

Weekendy w domu i ogrodzie
Fuczki 129

łyżeczka mielonego pieprzu czarnego, ·                   2 płaskie łyżeczki kminku mielonego, ·                   1 płaska łyżeczka suszonego cząbru, ponadto

Moniki Smakołyki
15 przepisów na dania z dynią 189

mielonym  https://frosch.blogspot.com/2015/11/dyniowa-zapiekanka.html Dynia faszerowana orzechowym risotto  https://frosch.blogspot.com/2015/11/dynia-faszerowana-orzechowym-risotto.html Dyniowe curry z kuczaka i cukinii  https://frosch.blogspot.com/2015/10/dyniowe-curry-z-kurczaka.html Flammkuchen z dynią i mięsem mielonym  https://frosch.blogspot.com/2015/03/zimowy-flammkuchen-z-dynia-i-miesem.html Schab duszony w sosie dyniowo- jabłkowym z majerankiem  https://frosch.blogspot.com/2014/10/schab-duszony-w-sosie-dyniowo-jabkowym.html Makaron z dynią w sosie z gorgonzoli  https://frosch.blogspot.com/2014/09/kurbis-gorgonzola-pasta-makaron-z-dynia.html Dynia faszerowana

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
RYŻ Z MIĘSEM Z ZUPY, SZPINAKIEM I SŁODKĄ ŚMIETANKĄ 147

Składniki: 2 torebki ugotowanego ryżu długoziarnistego Uncle Ben's, 2 podudzia z kurczaka (z zupy), 1/3 papryczki chili, 150 g szpinaku, 2 duże ząbki czosnku, sól, świeżo mielony pieprz, 2/3 łyżeczki curry Cykoria , łyżka oleju z dodatkiem bazylii, 200 g śmietanki 30%, łyżeczka mąki  + odrobina wody do zagęszczenia. Przygotowanie: Mięso obieram ze skórki, kroję na mniejsze kawałki. Czosnek(...)szpinaku lekko zwiędną. Wlewam śmietankę, dodaję resztę curry (1/3 łyżeczki), zagotowuję. Całość zagęszczam mieszanką wody z mąką, gotuję jeszcze przez chwilę do momentu zgęstnienia sosu. Doprawiam do smaku świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą. Na koniec do sosu dodaję ryż, razem gotuję jeszcze przez 1-2 minuty

JejKuchnia
Gulasz wieprzowy z batatami 104

mnie karkówka ) 1,5 litra bulionu mięsnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 papryka czerwona 1 duży batat ( około 500 g ) 1 puszka czerwonej fasoli 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego   PRZYGOTOWANIE: Mięso wieprzowe opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę średniej wielkości. Do miski wlać(...)czasie gotowania mięsa dodać paseczki papryki, pokrojone w kostkę bataty i odsączoną czerwoną fasolę. Gotować na małej mocy palnika przez około 30 minut. Gulasz doprawić do smaku solą, wsypać mielony kmin rzymski i dodać koncentrat pomidorowy. Całość gotować jeszcze przez kilka minut. Gulasz wieprzowy z batatami przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki Artykuł Gulasz wieprzowy z batatami pochodzi

WSZYSTKO SMACZNE
Muffiny piernikowe z jabłkami 122

pół ciemny cukier Muscovado oraz cukier Demerara ) 6 łyżek płynnego miodu 9 łyżek oleju 1,5 łyżeczki cynamonu 2 płaskie łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka kardamonu ćwierć łyżeczki mielonych goździków 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 4 średnie jabłka, najlepiej odmiany kwaskowej Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Jabłka obrać i pokroić

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania