mielone - 47549 przepisów (strona:2489/3170)

Kokosowe bułeczki francuskie z chia 241

waniliowy Dodatkowo: - 1 białko do posmarowania akruszy ciasta (zostanie z przygotowanej masy) - 1 jajko do smarowania bułeczek - cukier puder lub zamiennik do oprószenia (Ksylitol puder) * Przygotowujemy masę. Wiórki kokosowe mielimy w młynku lub w blenderze. Serki mascarpone przekładamy do miski. Dodajemy zmielone wiórki, cukier (zamiennie stevia* lub ksylitol*), ekstrakt waniliowy oraz 3 żółtka i 2 białka (białek nie ubijamy). Składniki

mojewypiekiinietylko
WINE BAR LA VINOTEQUE W WARSZAWIE - FANTASTYCZNE MIEJSCE NA MAPIE WARSZAWY 172

danej potrawy.  Karta menu posiada stałe pozycje dań, ale jest urozmaicona częścią zmienną, która zmienia się co kilka dni. To kolejny ogromny atut, iż za każdym razem będziecie mieli możliwość skosztowania czegoś nowego. Mimo, że karta jest mała każdy w niej znajdzie coś dla siebie. W tym czarującym miejscu miałam możliwość skosztowania przeróżnych przystawek i dań, tworzących całość

Niezły Młynek
Cebula i czosnek w proszku. Tajniki suszenia żywności 279

chrupiące. W trakcie suszenia zmieniamy kolejność tacek suszarki. Wysuszone plasterki cebuli i czosnku przekładamy do blendera, młynka do kawy lub tak jak ja do mojego robota kohersen i mielimy wszystko na proszek. Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku. W książce Tajniki suszenia żywości oprócz przepisów znajdują się informacje na temat: • zalet domowego suszenia żywności; • zasady działania dehydratora (suszarki); • czym się kierować

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Czekoladowa tarta ze śliwkami (bezglutenowa, wegańska) 253

zdrowej czekolady. I wierzcie lub nie - jest o wiele, wieeele lepsza od tradycyjnej! Składniki : na ryżowy spód: 250 płatków ryżowych 50 g oleju kokoswego banan  Płatki ryżowe drobno mielimy na mąkę, np. w malakserze. Banana miksujemy na gładkie puree. Olej kokosowy przekładamy do miseczki i rozpuszczamy podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą

Kuchnia Ellie
Domowy, kremowy pasztet do smarowania, w słoikach-pyszny! :-) 223

średnim ogniu. Po ugotowaniu studzimy. Powstałego wywaru nie wylewamy! Mięso z udek oddzielamy od kości, wyciągamy liście laurowe i ziele. Następnie w malakserze, blenderem lub maszynką do mięsa mielimy wszystko na gładką masę. Z rosołu odlewamy 3,5 szklanki i gotujemy w tym kaszę mannę. Następnie dodajemy do kaszy mannej masę mięsną oraz jajka. Doprawiamy i mieszamy. Gałki muszkatołowej polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
KETCHUP DOMOWY PIKANTNY 553

godziny, co jakiś czas mieszając. Zakręcamy gaz i sos pozostawiamy w garnku aż ostygnie. Ja zostawiłam go na całą noc. Następnie wszystko dokładnie blendujemy lub przecieramy przez sito. Ja mieliłam blenderem i wyszedł bardzo gładki ketchup. Ponownie gotujemy na bardzo małym ogniu, często mieszając aż sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą, cukrem, pieprzem i octem.  Nalewamy do małych, umytych

Kulinarne Fantazje Marioli
Orzechowo-czekoladowe jeże 177

migdałów pokrojonych w słupki  Wykonanie: 1. Masło ucieramy z cukrem na puszystą i jasną masę. Dodajemy ekstrakt waniliowy, sól  i jajka wbijając pojedynczo.  2.Orzechy mielimy w malakserze na drobną mączkę i mieszamy z masą jajeczną. 100 g czekolady ścieramy na tarce o drobnych oczkach  dodając do masy.  3. Do dużej miski przesiewamy obie mąki oraz

vaniliowoczekoladowa
Pierogi z mięsem 157

pęczek natki pietruszki maggi pieprz Ciasto: 500 g mąki 50 g masła 250 ml gorącej wody     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ugotowane mięso mielimy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy maggi i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Oczywiście proporcje składników farszu mogą być inne, dostosowane do potrzeb i preferencji smakowych. W gorącej wodzie

R'n'G Kitchen
Sernik z żelką mango 290

piasku. Dno tortownicy o wymiarach 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową przekładamy do tortownicy i równomiernie rozprowadzamy, dokładnie dociskając do spodu. Wstawiamy do lodówki. Masa serowa Twaróg mielimy trzykrotnie. Dodajemy mascarpone, śmietankę, cukier, mąkę ziemniaczaną i pastę z wanilii. Miksujemy do połączenia się składników. Nie przerywając miksowania dodajemy stopniowo po jednym jajku i mieszamy do połączenia się składników

Wędrówki po kuchni
Daktylowe trufle z migdałami 194

mocno czubate łyżeczki kakao + do obtoczenia opcjonalnie łyżeczka miodu Sposób przygotowania: Daktyle pozbawiamy pestek. Zalewamy gorącą woda i zostawiamy na godzinę, odsączamy na sitku (nie odciskamy). Płatki migdałów mielimy w blenderze razem z namoczonymi daktylami i kakao aż uzyskamy gęstą, jednolita masę. Ewentualnie dodajemy łyżeczkę miodu ale nie ma takiej konieczności bo daktyle są wystarczająco słodkie. Małą łyżeczką namaczamy

Pyry na Gaz
Wedo - organiczna mąka bananowa! 175

również dobrym źródłem naturalnych witamin i minerałów. ... i jak powstaje? Proces oczywiście nie jest tak prosty, ale w skrócie etapy przedstawiają się następująco: zbiór niedojrzałych bananów obieranie krojenie suszenie mielenie na mąkę pakowanie. Bez użycia konserwantów i sztucznych barwników, bez oczyszczania i przetwarzania mąki. =Praktyczne opakowanie= Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu nie cierpię papierowych opakowań, w których

Poranek na słodko
Lekki sernik dyniowy na otrębowym spodzie 224

mieszamy z cukrem, jogurtem i żółtkiem. Tortownicę o średnicy 22cm wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na niej masę na nasz spód. Podpiekamy 15 minut w 180 stopniach. Ser mielimy (chyba, że mamy zmielony). Dodajemy do niego upieczoną dynię, cukier, banana, cukier waniliowy oraz żółtka. Wszystko blendujemy na gładką masę. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie

Czerwona Porzeczka
Sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami 184

Dodać żółtka i wyrobić ciasto (zagnieść w kształt kuli). Włożyć do lodówki na około godzinę. Cukier utrzeć z masłem na jednolitą masę. Dodać twaróg (trzykrotnie zmielony w maszynce do mielenia), mąkę i budyń. Zmiksować do połączenia się składników. Na koniec dodać jajka i miksować jeszcze przez około minutę. Białka utrzeć na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania cukier. Brzoskwinie pokroić

Bullio
Falafel 226

smażenia Ciecierzycę zalać zimną wodą i odstawić na noc pod przykryciem. Po tym czasie dokładnie odcedzić na durszlaku (zostawić na ok. 15 minut) i zmielić w maszynce do mielenia razem z cebulą, czosnkiem, kminem i kolendrą. Do gotowej masy dodać drobno posiekaną natkę pietruszki, paprykę (słodką i ostrą), sól, cynamon i sodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Z przygotowanej masy formować ręką

Bullio
Pasztet z dyni i soczewicy 251

twarda dodać jeszcze trochę wody i gotować do zmięknięcia i ponownego odparowania wody). Zdjąć z patelni i zostawić do ostudzenia. Soczewicę i dynię z cebulą zmielić w maszynce do mielenia, dodać jajka, mąkę kukurydzianą, kaszę manną, pieprz, sól (1 łyżeczkę), suszoną paprykę i dokładnie zamieszać. Podłużną formę (użyłam formy o wymiarach podstawy 28 x 9 cm) wysmarować masłem i posypać

Bullio