łyżka wrzątku, 1/2 szklanki cukru pudru garść posiekanych orzechów włoskich Mak zalewam mlekiem i odstawiam na dobę do lodówki. Następnie gotuję w mleku przez 45 minut, studzę i mielę trzykrotnie lub rozdrabniam blenderem na gładko. Składniki na kruche ciasto zagniatam na jednolitą masę. Ciasto dzielę na dwie części (2/3 i 1/3). Większą częścią ciasta wylepiam spód formy wyłożonej wcześniej papierem
Mango Papajacałą noc. Mak zalewamy wrzątkiem, parzymy 30 minut, a potem odsączamy na sitku. Orzechy, figi i migdały również parzymy, a migdały dodatkowo obieramy ze skórek. Następnie wszystko to mielimy dwukrotnie, dodajemy śmietanę, pokruszone biszkopty, skórkę pomarańczową, cukier i dokładnie mieszamy. Masa ma być gęsta, ale tak by można ją było rozsmarować (jeśli jest rzadka dodajemy więcej biszkoptów, jeśli bardzo gęsta
Cynamonowe szczęściemąki pszennej (lub trochę więcej) Dodatkowo: bułka tarta kilka łyżek masła kilka łyżeczek cukru trzcinowego Wykonanie: Twaróg przeciskamy przez praskę do ziemniaków (ewentualnie przez maszynkę do mielenia mięsa lub sitko). Dodajemy dyniowe puree, jajko, cukier i mąkę. W razie potrzeby dosypujemy jeszcze trochę mąki (masa nie może być zbyt sztywna, ale też nie „leista”). Całość dokładnie mieszamy. Blat posypujemy dość
MyCookBook.pljest na kościach ze schabu, gotujemy kości z dodatkiem liścia laurowego, soli i ziela angielskiego. Kości wyjmujemy z garnka i studzimy, za pomocą noża wycinamy kawałki mięsa. Szatkujemy lub mielimy. Farsz mięsny, jak zrobić? Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do wcześniej ugotowanego, poszatkowanego mięsa. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy posiekany szczypiorek, bułkę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsklejały), smaruję sitka (gotuję od razu w dwóch garach) olejem, przy pomocy pędzla, wówczas pyzy nie przykleją nam się do sitka (ci co gotują własne pyzy na pewno nieraz mieli z tym problem, ja miałam notorycznie, aż wpadłam na ten genialny pomysł). Każdą partię pyz gotuję 7-8 minut na dość dużym palniku (u mnie"7"), woda musi cały czas
Smaczne Zdroweblasze wyłozonej papierem i pieczemy ok 20 minut. Skórki powinny poodchodzić a orzechy lekko sie zezłocić. Wyjmujemy orzechy z pieca, studzimy. Ocieramy dłońmi skórki z orzechów. W maszynce do mielenia lub w malakserze mocno rozdrabniamy płatki owsiane (200 g) oraz orzechy. W misce łączymy zmielone płatki z orzechami. 25 g całych płatków, sól oraz sodę. W garnuszku rozpuszczamy olej kokosowy
Dzieje kuchennej Wiewiórypowtarzamy jeszcze 2 razy schładzając ciasto w lodowce za każdym razem przez około 30 min. 5. W czasie kiedy ciasto leżakuje w lodówce, szykujemy masę makową. Odsączony mak, mielimy w maszynce na najmniejszych oczkach trzy razy ( ja zmieliłam dwa gdyż lubię aby mak był bardziej wyczuwalny) W garnuszku rozpuszczamy miód z masłem i dodajemy do maku. Dodajemy także posiekane migdały
Gotowanie...to proste !następnie smażymy boczek. Kiedy wytopi się część tłuszczu, wrzucamy cebulę i smażymy do lekkiego zezłocenia. Zdejmujemy skórkę z kiełbasy. Obieramy czosnek. Usmażony boczek, cebulę, kiełbasę oraz czosnek mielimy w maszynce. Do gotowego farszu dodajemy przyprawy. Ziemniaki odcedzamy, dodajemy łyżkę soli następnie przepuszczamy przez praskę. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ziemniaki wyrównujemy i dzielimy na 4 części, odbieramy jedna część
Gotuj z Agnesoraz pieczarki dodajemy do kapusty, dosypujemy zioła i przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy. Na każdym naleśniku kładziemy porcje farszu i zwijamy krokiety. Chleb oraz płatki mielimy w malakserze. Jajka roztrzepujemy. Każdego krokieta obtaczamy w jajku a następnie w panierce. Na niewielkim ogniu smażymy na rumiano, najlepiej na oleju roślinnym. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.chudego twarogu 15g kaszki manny firmy Kupiec 15g płatków żytnich 10g ziaren maku kilka kropel aromatu migdałowego jakieś słodzidło Sposób przygotowania: Twaróg miksujemy z białkiem na jednolitą masę płatki mielimy z makiem na mąkę do twarogu i białka dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy odstawiamy mase na około 5 minut, w tym czasie wstawiamy garnek z wodą kiedy woda zacznie delikatnie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćbudynie śmietankowe margaryna 3 jajka 3/4 szklanki cukru DODATKOWO puszka brzoskwiń 5 białek pół szklanki cukru Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy dosyć wolne ciasto. Ser mielimy. Utrzeć margarynę dodać cukier, ser oraz budynie. Dokładnie zmiksować, wbić jajka. Utrzeć. 2/3 ciasta wyłożyć na spód brytfanny. Pozostałość ciasta włożyć do lodówki. Na ciasto wykładamy połowę masy serowej
Gotuję Testujęoraz przesiane przez sito, cukier i cukier wanilinowy. Delikatnie łączymy wszystko razem, pod koniec wbijamy jajka, zagniatamy dosyć wolne ciasto, wałkujemy i kładziemy na blachę. MASA SEROWA: Na początku mielimy ser, najlepiej 2 razy. Żółtka oraz jajko łączymy z cukrem i ucieramy, następnie dodajemy zmielony ser, olej, mleko oraz budynie, wszystko dokładnie miksujemy i wykładamy na ciasto. Na wyrównany
Gotuję Testujędodatku cukru, w drugim pyszne dodatki. Jest to pierwszy na rynku jogurt naturalny z dwukomorowym opakowaniem z dodatkami. W ramach projektu zostało wybranych 5000 ambasadorów, którzy mieli zakupić 32 opakowania pysznego Jogurtu Naturalnego z dodatkami. 16 dla siebie i najbliższych oraz 16 do oddania rodzinie i znajomym do przetestowania, a później po otrzymaniu opinii przekazanie ich do firmy
Gotuję Testujęgotujemy do miękkości. Dlatego na gorącą wodę aby się mięso zamknęło i wszystko nie zwiało do wody. Gotujemy do miękkości, studzimy usuwamy cały tłuszcz i skórę a samo mięso mielimy w maszynce razem z ugotowanymi warzywami i czosnkiem. Taka masa jest dość sucha mimo warzyw które w tym wypadku zastępują nam jak to zazwyczaj się daje tłuste dodatki
Dieta moja pasjawiórek kokosowych Polewa: 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady łyżka mleka łyżka oleju łyżka masła Tortownicę 20 cm smarujemy masłem i wysypujemy wiórkami kokosowymi. Obrane orzechy kroimy na drobno. Twaróg mielimy lub przecieramy przez sitko. Ja osobiście jestem za drugim sposobem, może trwa dłużej, ale później mniej zmywania. Dlaczego półtłusty a nie chudy twaróg, jeśli to odchudzona wersja? Ponieważ ten chudy
Dieta moja pasja