zmielonych herbatników np. szkolne -150g zmielonych orzechów włoskich -150g margaryny lub masła -120g cukru pudru -200ml coli Orzechy włoskie oraz herbatniki mielimy na bardzo drobno i dajemy do jednej miski. Całość zalewamy 200ml coli, i mieszamy. Odstawiamy na chwilę. Następnie w osobnej misce miksujemy na jednolitą masę margarynę w temperaturze pokojowej, i dodajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupieczarek -łyżka masła Mięso kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek,wlewamy troszkę oleju i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. Mięso studzimy i mielimy wraz z cebulką i czosnkiem. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki i smażymy na maśle. Dodajemy do mięsa. Całość doprawiamy wedle uznania, ja używałam pieprzu i wegety, można dodać inne przyprawy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuokoło 1 szklankę) -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -1 cukier waniliowy (ok 1 łyżka) -1 szkl cukru -2 jajka całe -2 żółtka (białka do piany) Ser mielimy. Jajka i żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy ser i miksujemy. Następnie dodajemy olej, budyń miksujemy Na końcu dodajemy mleko. Masę dokładnie miksujemy i wylewamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupapryki i majeranku :-) Do dużego garnka wlewamy troszkę oleju i dodajemy pokrojoną cebulkę, smażymy. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach, kapustę kroimy na małe kawałki, mięso mielimy. Do podsmażonej cebulki dodajemy zmielone mięso, oraz marchewkę. Wszystko mieszamy i chwilkę dusimy. Dodajemy kapustę i czosnek przepuszczony przez praskę. Dusimy całość chwilkę na małym ogniu. Następnie dodajemy wodę
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuolej do smażenia SOS -2 serki topione -1szkl mleka -sól -pieprz Ziemniaki oraz marchewkę obieramy,kroimy i dajemy do garnka,gotujemy do miękkości. Studzimy.(nie solimy) Ziemniaki mielimy na sitku o małych dziurkach, marchewkę na dużych. Kapustę,pieczarki, cebulkę oraz czosnek kroimy bardzo drobno. Wszystko dajemy do garnka i smażymy na 1 łyżce masła-mieszamy by się
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokucukru *opcjonalnie Orzeszki ziemne wysypujemy na suchą patelnię i prażymy przez chwilkę, tak by wydobyć z nich aromat i smak. Następnie studzimy orzeszki i przepuszczamy je przez maszynkę do mielenia-najmniejsze sitko. Uzyskaną masę dajemy do malaksera, dodajemy składniki i całość miksujemy na gładki krem. Trochę to trwa, ale warto :-) Jak macie troszkę słabszy malakser, należy robić mu przerwy, żeby
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuMakaron gotujemy,odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Ugotowany i odcedzony makaron siekamy w malakserze na małe kawałki,i dajemy do miski. Cebulkę i czosnek bardzo drobno siekamy,mięso mielimy,szynkę kroimy w drobną kosteczkę. Cebulkę oraz czosnek dajemy do garnka , dodajemy troszkę oleju i szklimy, dodajemy mięso raz szynkę-wszystko smażymy, chwilkę studzimy, i dodajemy do makaronu. Dodajemy również
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwegety -pieprz PANIERKA -trochę pieprzu -trochę soli -2 jajka -troszkę wody -bułka tarta Przygotowanie farszu zaczynamy od namoczenia bułek lub chleba w mleku. Następnie ugotowane na twardo jajka mielimy w malakserze na drobno lub trzemy na tarce jarzynowej. Szczypiorek bardzo drobno siekamy i dodajemy do jajek. Cebulkę oraz czosnek również bardzo drobno siekamy i smażymy na łyżce masła. Dodajemy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumargarynę. Wymieszane składniki wylewamy na gotujące się mleko, gotujemy budyń, następnie wylewamy gorący budyń na biszkopt. Przykrywamy drugim spodem. ponczujemy go i studzimy. MASA ORZECHOWA Orzechy włoskie mielimy. (warto odłożyć garść orzechów do posypania ciasta) Do garnka dajemy mleko i orzechy, całość gotujemy, aż do redukcji mleka. Masę należy mieszać aby się nie przypaliła. Najlepiej robić
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudalej ucieramy. Na koniec dodajemy po łyżce zimny budyń i miksujemy. Następnie każdy spód przekładamy cienko masą. Ostatnia warstwa to ma być masa. Orzechy wraz z kawałkami ciasta mielimy w malakserze. Posypujemy ciasto i gotowe :-) Ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki żeby namiękło. Następnego dnia jest idealne, pięknie się kroi i rozpływa w ustach. Pyszne , polecam
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupodanych składników, wykładamy nim okrągłą formę o średnicy 24 cm, wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na czas wyrobienia masy serowej. Twaróg jeśli jest w kawałku mielimy go 3-krotnie, jeśli mamy taki z wiaderka, pomijamy tę czynność. Masło ucieramy z cukrem, dopóki cukier nam się nie rozpuści. Następnie dodajemy ser, w międzyczasie dodajemy po jednym żółtku
MamaOskarkabyła pizza z Olafem - klik . W planach ma zrobienie wszystkiego co w niej jest. Dzieci chętnie z rodzicami spędzą czas przy tworzeniu pysznych, kolorowych dań, a i rodzice będą mieli przy tym mnóstwo frajdy :-). Książka jest również pięknie i kolorowo wydana, co jeszcze bardziej zachęca do robienia wszystkiego co się w niej znajduje. Wyrabia zdrowe i mądre nawyki u dzieci
kruche babeczkiwydrążamy środek oraz obieramy ( ja nie obierałam). Czosnek i cebulę obieramy a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach, Paprykę, cebulę i czosnek mielimy w maszynce do mięsa. Wszystkie składniki przekładamy do garnka o grubym dnie, mieszamy a następnie wlewamy olej, ocet, sos sojowy, cukier, sól oraz przyprawy. Gotujemy około 30 min. co jakiś czas
Radość kipiąca uśmiechem.energię i uśmiech. Gotowi? W pierwszym odcinku oleje. Coś, czego używa się na co dzień i kilka nietypowych, które poprawią zdecydowanie waszą kuchnię. SOSTA Jak poznałam właścicieli marki Sosta, mieli w ofercie tylko olej rzepakowy. I to był, a właściwie jest olej, bez którego nie wyobrażam sobie kuchni. Teraz, oprócz rzepakowego są oleje lniany, słonecznikowy, konopny, z czarnuszki, ostropestu, kokosowy
ladykitchendelikatnie prażymy na patelni. Uprażony sezam wrzucamy do blendera, dodajemy do tego oliwę i miksujemy razem. Następnie dodajemy czosnek, sok z połówki cytryny. Stopniowo dodajemy ciecierzycę i wszystko razem mielimy. Powstanie nam sucha papka. Należy więc stopniowo wlewać wodę z gotowania ciecierzycy. Doprawiamy sola i pieprzem. Wszystkie składniki miksujemy ze sobą, aż powstanie jednolita kremowa, gładka masa. Gęstość naszego humusu
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne