mielone - 47549 przepisów (strona:2503/3170)

Ulubieńcy czerwca 193

sumie nie wiem dlaczego wcześniej jej nie spróbowałam :). Od długiego czasu chciałam kupić robota kuchennego, który będzie na tyle mocny, by można w nim robić masło orzechowe czy mielić migdały. Niedawno  w Auchan  udało mi się znaleźć takiego w promocji za 170 zł i jestem bardzo zadowolona z jego działania. Robię w nim pasty, kulki mocy, spody

wegujemy
SERNIK KOKOSOWO-JAGODOWY 150

łyżki mleka, 700 g twarogu z wiaderka Kokosowa kruszonka: 2 łyżki mąki, 3 łyżki cukru, 3 łyżki masła, 2 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo: ½ szkl. jagód WYKONANIE Spód: ciastka mielimy blenderem, dodajemy rozpuszczoną margarynę, mieszamy, wykładamy spód brytfanki i wkładamy do lodówki. Masa serowa: jajka ubijamy z cukrem, dodajemy twaróg, olej, mleko i budyń, miksujemy na jednolitą masę. Połowę masy wylewamy

słodki bratek
Wspomnienie sześciolatki i ciasto ze stolika wyfiołkowanych Pań ... 171

zabawy na portalu durszlak.pl    , gdzie wraz z  Akademią Kulinarną Whirlpool  możemy świętować jej 3 urodziny. Z racji 3 urodzin Jubilatowi życzę, aby jego podopieczni, kursanci, mieli również tak wspaniałe, tak żywe, pachnące i aromatyczne wspomnienia ze wspólnego gotowania i pieczenia. Aby smaki i dania, których posmakują, zostały w ich sercach na długo, by chcieli dzielić się

SMYKWKUCHNI
Klasyczny Sernik Wiedeński z Czekoladą 256

czekolady mlecznej lub gorzkiej (według uznania) ok. 40 g masła Klasyczny Sernik Wiedeński z Czekoladą - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny być w temperatur ze pokojow ej . S er mielimy przynajmniej dw ukrotnie . Masło u cieramy na białą masę, następnie doda jemy cukier waniliowy, cukier puder i dalej miesza my do uzyskania jednolitej konsystencji. Powoli wbija my jajka (po każdym wbiciu

Słodka Strona
Mielonka z warzywami z szynkowara 205

łyżki suszonej włoszczyzny 2 łyżeczki pekolsmaczku 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki przyprawy Rozkosznej 50 ml. zimnej wody Szynkowar Singiel Tradismak Sposób przygotowania: Umyta łopatkę kroimy na mniejsze kawałki, mielimy, przekładamy do miski. Dodajemy suszoną włoszczyznę, wode oraz pozostałe przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, masę przekładamy do szynkowara, zamykamy i wstawiamy na dwa dni do lodówki. Szynkowar przekładamy do większego garnka wyłożonego

Bajeczna Kuchnia
Ciasto pizza idealne na piknik do pracy i na drogę! 348

najlepszych wytrawnych ciast, jakie udało mi się do tej pory poczynić i już wprowadziłam je do stałego menu naszej rodzinki. :) Zakochali się w nim moi wszyscy znajomi (którzy mieli już okazję je wypróbować), dostałam też wiele maili od Czytelniczek Skarbu zachwyconych tym przepisem, co bardzo mnie cieszy! :) Ciasto to stanowiło moją propozycję na piknikowe party, jednak wiele osób zwróciło uwagę

Garniec Magalie
PIEROGI Z KACZKĄ, SOSEM ŚLIWKOWYM I SALSĄ Z MANGO 236

solą, czarnym pieprzem i chili w proszku. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Lekko odparowujemy. Zostawiamy do przestygnięcia, po czym, razem z listkami kolendry lub natki pietruszki  mielimy w maszynce (ewentualnie rozdrabniamy w malakserze).  Przygotowanym farszem nadziewamy pierogi. Ustawiamy grzbietem do góry, na ściereczce oprószonej mąką i lekko dociskamy spód każdego pierożka do blatu. Przykrywamy folią spożywczą

cool and minty
KROKIETY Z MIĘSEM I GRZYBAMI 189

dłużej, aż zrobi się miękka i szklista. Dodajemy posiekane grzyby, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Podsmażamy przez około 2 minuty.  Mięso, warzywa z rosołu oraz grzyby z cebulką mielimy przez maszynkę lub pulsacyjnie rozdrabniamy w malakserze. Przekładamy na rozgrzaną patelnię, doprawiamy solą, pieprzem i chili, stopniowo dodajemy ciepły bulion lub wodę. Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Przekładamy

cool and minty
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 202

łyżkach oliwy, przez około 5 minut, często mieszając ( na wolnym ogniu). Łączymy z kapustą i grzybami. Doprawiamy solą i obficie czarnym pieprzem.  Opcjonalnie dodajemy 2 łyżki oleju lnianego. Mielimy w maszynce lub drobno siekamy. Możemy także rozdrobnić w malakserze. Przekładamy do miseczki. PIEROGI : Do miski przesiewamy mąkę pszenna, dodajemy sól. W gorącej wodzie rozpuszczamy masło i stopniowo wlewamy

cool and minty
KLOPSIKI Z ŁOSOSIA W SOSIE ŚMIETANOWYM ZE SZPINAKIEM 203

minut do namoczenia. Odsączamy. ŁOSOSIA oczyszczamy z ewentualnych ości i skóry. Opłukujemy, osuszamy na papierowych ręcznikach, kroimy w grubą kostkę. Razem z namoczoną i odsączoną bułką mielimy przez maszynkę do mięsa ( z sitkiem o grubych oczkach). Możemy także rozdrobnić łososia w malakserze lub bardzo drobno posiekać nożem i dopiero połączyć z namoczoną bułką. Przekładamy do miski. Pomidorki bardzo drobno siekamy

cool and minty
NADZIEWANE MUSZLE SEREM I SZPINAKIEM 161

PRZYGOTOWANIE :  Na oleju podpiekamy czosnek i cebulę, dodajemy pomidory z puszki, przecier i chwilkę gotujemy. Kiedy płyny odparują, doprawiamy do smaku. Sos mielimy blenderem, wtedy będzie gładki i bez grudek. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i studzimy. W garnku podpiekamy na oleju pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek. Dodajemy rozmrożony szpinak i ogrzewamy aż płyny troszkę odparują. Do ostudzonego szpinaku

Kulinarne Fantazje Marioli
KREM Z BATATÓW Z PIEROŻKAMI STRUKLIJ 139

cebulę, dodać posiekany czosnek i chwilkę razem poddusić. Następnie dodajemy drobno pokrojonego bata z warzywami i wlewamy bulion. Gotujemy do miękkości, około 30 minut. Doprawiamy zupę do smaku i mielimy blenderem na krem

Kulinarne Fantazje Marioli
MAKOWIEC NA PUSZYSTYM BISZKOPCIE 202

MAKOWA :  1 i 1/2 szklanki maku 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru 2 łyżki miodu 150 g margaryny rodzynki, orzechy, skórka pomarańczowa do smaku Mak mielimy i parzymy w 2 szklankach wrzątku. Wbijamy jajka oraz wsypujemy mąkę, dokładnie mieszamy.  Margarynę, cukier i miód wlewamy do garnka i ogrzewamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy masę makową

Kulinarne Fantazje Marioli
PASZTET MARCHEWKOWO - JAJECZNY 148

PRZYGOTOWANIE :  Marchew obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w bulionie do miękkości. Następnie odcedzamy i mielimy blenderem na gładką papkę. Mrożonkę warzywną odmrażamy i podpiekamy na łyżce masła do momentu aż płyny odparują. Do dużej miski przekładamy zmieloną marchew, odcedzony groszek, warzywa, mąki, pokrojoną natkę pietruszki, sok z cytryny i przyprawy. Delikatnie mieszamy aż składniki dobrze się połączą

Kulinarne Fantazje Marioli
ORZESZKI Z MASĄ ORZECHOWO - MLECZNĄ 133

szklanki orzechów ( ziemnych, włoskich, laskowych ) 1/2 szklanki mleka 3-4 łyżki cukru 1 i 1/2 szklanki mleka pełnego w proszku 200 g masła naturalnego 1 kieliszek wódki Orzechy mielimy drobno blenderem, przesypujemy do garnka,  wlewamy mleko i zagotowujemy. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wsypujemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Pozostawiamy masę na około 20 minut w chłodnym miejscu

Kulinarne Fantazje Marioli