mielone - 47549 przepisów (strona:2501/3170)

Bezglutenowy pierniczkowy koktajl z quinoą i karobem 203

łyżeczki nasion kolendry 1 ziele angielskie 3 ziarenka czarnego pieprzu 1 łyżeczka cynamonu gałka muszkatołowa Wykonanie: Kardamon rozgniatamy i wyjmujemy nasiona, razem z goździkami, kolendrą, zielem angielskim i pieprzem mielimy w młynku. Napój z quinoy podgrzewamy z dodatkiem ugotowanej komosy ryżowej i gdy już będzie odpowiednio gorący (tak jak lubimy) przelewamy do blendera. Dodajemy miód, karob, cynamon i zmielone przyprawy

Quinoa Raz!
Bezglutenowe kotlety mielone z quinoy i kurczaka 251

jajko 1 łyżka masła bezglutenowa bułka tarta z quinoą natka pietruszki - mały pęczek czosnek niedźwiedzi majeranek słodka papryka pieprz sól olej do smażenia Wykonanie: Surowego kurczaka i ugotowaną quinoę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko, pokrojony w kostkę i podsmażony na maśle por, posiekaną pietruszkę. Doprawiamy według własnych upodobań czosnkiem niedźwiedzim, majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy

Quinoa Raz!
Bezglutenowe mini mazurki z kremem marcepanowym z quinoy i kajmakiem 187

ciasto widelcem (na płaskiej powierzchni dna), wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Następnie wyjmujemy, studzimy i wyciągamy spody z foremek. W międzyczasie przygotowujemy krem - mielimy migdały i bób tonka w młynku na mąkę, a następnie mieszamy z quinoą i pozostałymi składnikami i dokładnie blendujem, aż uzyskamy jednolita masę (jeżeli wydaje się zbyt sucha można dolać

Quinoa Raz!
Pasta kanapkowa z quinoy i wędzonej makreli 161

konopnego świeżo mielonu kolorowy pieprz sól rzeżucha i olej konopny (jako dodatek) Wykonanie: Quinoę blendujemy razem z olejem konopnym na gadką masę. Obrane ze skóry i ości mięso makreli mielimy razem z jajkiem i twarogiem w młynku do mięsa (można to zrobić dwukrotnie, jeśli zależy nam na gładszej paście) . Masę mieszamy ze zblendowaną quinoa, przyprawiamy solą i pieprzem, dokładnie łączymy

Quinoa Raz!
Ciasteczka owsiane z żurawiną 232

jajka 1        łyżeczka proszku do piecz. 2        łyżeczki kakao Płatki owsiane kilkukrotnie zmielić przez maszynkę do mielenia. Żurawiny drobno pokroić. Połączyć ze sobą wszystkie sypkie produkty, i starannie je wymieszać. Dodać margarynę i rozetrzeć, na koniec dodać jajka i wyrobić ciasto. Z ciasta uformować wałeczki (owijając kilkukrotnie w folię spożywczą) o takiej

Lubię to gotuję
Sernik na zimno "PINA COLADA" 215

się roztopi. Ciastka kruszymy i  łączymy z masłem. Masę ciasteczkową wykładamy na dno tortownicy (śr. 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody. Twaróg mielimy dwukrotnie. Ubijamy z cukrem. Dodajemy mascarpone. Mieszamy za pomocą miksera. Dodajemy kremówkę. Ubijamy do czasu aż masa zgęstnieje. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Jeszcze chwilę miksujemy. Masę twarogową wykładamy na blaszkę. Ananasy

Pobite gary Barbary
Bób i góralski bundz w pierogach 193

staropolski pieprz czarny Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól i olej, zalewamy wrzątkiem i mieszamy łyżką, kiedy lekko przestygnie , dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Bób gotujemy, odcedzamy, studzimy i mielimy w maszynce na dużych oczkach. Dodajemy stopioną słoninę przysmażoną razem z cebulką, następnie drobno pokrojony w kosteczkę bundz, nadzienie mieszamy . Lepimy pierogi tradycyjnym sposobem, wałkując ciasto i wykrawamy krążki szklanką

Gotowanie jest łatwe
Snickers Tournik 316

Smak batonu Snickers ukryty w zdrowym, wegańskim cieście. Standardowo znikło z lodówki w ciągu jednego dnia. Tajemniczym pożeraczem owej słodkości byłam niestety ja. Cóż zrobić jeśli

healthy dreams
Batonik proteinowy 243

owoców goi  food4life 10g otrębów owsianych z chia (znalazłam takie w biedronce, ale ze spokojem możecie dać zwykle otręby) letnia woda Sposób przygotowania: Otręby, wiórki, owoce goi mielimy zmielone składniki mieszamy z kakao i odżywką dodajemy po trochu wody aż uzyskamy gęsto-kremowo konsystencję przekładamy masę do foremki wylozonej papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Koktajl kokosowo-bananowy z cytryną i nasionami chia (na wodzie kokosowej) 182

świecie i zawierają dużą ilość kwasów omega - 3, błonnika, białka, wapnia, żelaza, potasu, magnezu, antyoksydantów...  Mogłabym tak wymieniać i wymieniać... Spożywa się je na surowo - nie trzeba mielić, ani gotować. Zachowują się podobnie jak siemię lniane, czyli pod wpływem płynów - zwiększają (kilkukrotnie) swoją objętość i wytwarzają żel, który zawiera w sobie wszystkie ich wartości odżywcze. Banana i cytryny

Di gotuje
Omlet z szynką i suszonymi pomidorami 265

Śniadanie to jeden z najważniejszych posiłków w ciągu dnia, idealne śniadanie powinno być smaczne, zdrowe, sycące dzięki temu będziemy mieli pewność, że dobrze rozpoczniemy ten dzień. Praktycznie codziennie staje przed dylematem co zjeść na śniadanie - płatki, może coś na słodko, albo jednak wytrawnie. Ja chciałbym zaproponować Wam na śniadanie pyszny omlet z szynką i suszonymi pomidorami - danie niezwykle proste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Torcik „Bogusia”. Droga mamo.. 178

koszmar, jaki mógł mi się wtedy przytrafić, to burza z silnym wiatrem. Pamiętam taką jedną burzę. Leżałam w łóżku i z przerażeniem nasłuchiwałam skrzypienia wielkiego, drewnianego okna, jakie niegdyś mieli wszyscy w blokach. Odgłosy […] Artykuł Torcik „Bogusia”. Droga mamo.. pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Sałatka z brokułem i prażonym słonecznikiem 273

dość duże kawałki. Jajko i paprykę kroimy w kostkę, dorzucamy do brokuła. Szynkę kroimy w paseczki i podsmażamy na teflonowej patelni do zrumienienia (dzięki temu w sałatce będziemy mieli dodatkowy efekt chrupkości). Wszystko razem mieszamy. Opcjonalnie możemy doprawić.  Na koniec na suchej patelni prażymy słonecznik  ( uwaga, żeby się nie przypalił !). Posypujemy nim sałatkę. Smacznego

Smaki Natalii
Pierogi z mąki pełnoziarnistej 300

malaksera razem z podsmażoną cebulką. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem – farsz musi być trochę za słony i za pieprzny, inaczej w pierogach będzie wydawał się mdły. Mielimy wszystko na gładką (albo prawie gładką) masę – i voilà – farsz gotowy!   Farsz pieczarkowy: 250g pieczarek 1 średnia cebula Olej kokosowy Czosnek granulowany Sól, pieprz 2 łyżki sera

Jak gotować i nie zwariować
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 246

Wersja z ciastem na brioszki wydaje nam się jeszcze smaczniejsza, ale też i bardziej pracochłonna, więc tym razem podajemy łatwiejszą opcję. W grze brioszka także występuje, więc jeśli będziecie mieli ochotę, to możecie zamienić wersję ciasta jak tylko opracujemy przepis na ten kolejny smakołyk. Jeśli chcecie zjeść posiłek, którym nie pogardziłaby sama księżna Henrietta to flamiche jest idealnym wyborem

Nerds Kitchen