mielone - 47549 przepisów (strona:2496/3170)

Kuleczki drobiowe z mlekiem kokosowym 197

sól różowa himalajska do smaku  pół szklanki mąki otrębowej  1 kostka rosołowa  Wykonanie  Pierś z kurczaka myję i dokładnie osuszam , następnie pierś z kurczaka mielę w maszynce , jak mamy zmielone mięsko to dodaję nasze składniki , otręby , jajka całe , kurkumę , pieprz ziołowy , natkę pietruszki posiekaną , oraz cebulę pokrojoną w kostkę  , jak mamy już wszystkie składniki dodane

Mój Smak
Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami 443

odstawić na dłuższą chwilkę. Do podduszonych pieczarek i cebuli dodać pokrojone namoczone suszone grzyby i razem jeszcze chwilkę smażyć. Ugotowaną kapustę odcedzić , poczekać do wystygnięcia. W maszynce do mielenia mięsa zemleć kapustę z usmażonymi suszonymi grzybami , pieczarkami i cebulą.  Tak przygotowany farsz doprawić: solą i pieprzem , ewentualnie ulubionymi przyprawami.  Z farszu odcisnąć nadmiar wody. Płaty ciasta francuskiego

Aromatyczne Podróże
Śledzie pieczone w sosie pomidorowym 201

koszyczków dojrzałam ogonek ludzi, dłuższy niż gdziekolwiek indziej. Okazało się, że trafiłam w dziesiątkę już na samym wstępie! Młode małżeństwo mające gospodarstwo za Gdańskiem sprzedawało warzywa własnej produkcji. Mieli bardzo duży wybór lokalnych, świeżych warzyw. Oczywiście kupiłam wszystkiego po trochu.  Tuż obok jest nieduży sklep rybny, gdzie poprosiłam sprzedawczynię, żeby wypatroszyła dla mnie kilo świeżych śledzi prosto z kutra

Posadzone i zjedzone
Krokiety z farszem z jajek 205

ciasta dolać wodę i olej i wymieszać. Odstawić ciasto na czas robienia farszu.     Farsz: Ugotowane jajka obrać i razem z namoczoną bułką kajzerką przepuścić przez maszynkę do mielenia. Można też jajka przepuścić przez praskę do ziemniaków, a bułkę rozdrobnić rękami. Cebulę posiekać drobno i usmażyć na maśle i dodać do jajek. Dodać też surowe jajko, sól i pieprz

Posadzone i zjedzone
Sernik straciatella z malinami 590

ciasteczkową i rozprowadzić ją dokładnie na dnie, mocno dociskając dłońmi (fot.1) .  Ser zmiksować na gładko za pomocą melaksera ręcznego  (fot.2)  lub przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Do osobnego naczynia wbić jajka i rozkłócić je dobrze widelcem. Przelać do zmielonego sera, dodać cukier, olej kokosowy, esencję waniliową oraz mąką ziemniaczaną. Wymieszać mikserem do połączania składników

Świat Ciasta
pasztet z czerwonej fasoli i pieczarek 208

pokrojonych w cienkie plastry, smażąc  całość jeszcze przez dziesięć minut. Teraz zawartość patelni dodajemy do fasoli ( wcześniej odlewamy z niej wodę w której się gotowała), mieszamy a następnie mielimy  w maszynce do mięsa, lub blenderem. Zmieloną masę przyprawiamy solą, pieprzem, szczyptą cukru i wbijamy   jajka. Masę dokładnie wyrabiamy, a następnie przekładamy do  foremek ( ja użyłem dwóch

Miód i pieprz
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 191

oryginalne słowa, których nikt poza krajowcami nie jest w stanie prawidłowo wymówić. To bardzo istotne - nikt nie będzie w stanie krytykować Waszych potraw, używając ich nazwy (chyba że będziecie mieli pecha i trafi Wam się hisper rodem z Islandii lub Kerali).  PS. Podziwiajcie mój geniusz i filantropię, przecież dzielę się z Wami sekretami udanego biznesu :D Deser o nazwie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przecier pomidorowy 229

obrać ze skórki i rozdrobnić blenderem tak jak ja to zrobiłam. Można też pozbyć się pestek i skórek przecierając rozgotowane pomidorki przez gęste sito lub tzw. przecierak. Niektórzy też mielą pomidorki w maszynce do mięsa a potem tylko gotują. Wszystko zależy od tego jaki sprzęt posiadamy do pomocy. składniki: 5 kg mięsistych pomidorów u mnie lima 3 łyżki cukru

Monia miesza i gotuje
sernik z malinami i pieprzem 159

łyżki mąki ziemniaczanej 110 g czekolady gorzkiej 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 duża szczypta soli dodatkowo: ok. 100 g świeżych malin wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ser mielimy trzykrotnie a następnie miksujemy z cukrem, solą oraz pieprzem. Dodajemy stopniowo jajka za każdym razem miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy do połączenia się z masą. 1/3 masy odlewamy

Domowy Smak Jedzenia
Warzywa korzeniowe w akcji – dni otwarte Bejo Zaden Poland 244

wrapy. Jej liście są niezwykle kruche i delikatne, dlatego wystarczy je tylko odrobinę sparzyć wrzątkiem. Kapustę należy odpowiednio przygotować – obkroić ogrągłe boki do formy kwadratu. To spowoduje że będziecie mieli już gotowe liście do coolwrapów bez konieczności docinania. Liście po kilka dodajcie do miski z wrzątkiem, sparzcie przez 1-2 minuty i wyjmijcie. W międzyczasie przygotujcie nadzienie z serka, posiekanych

karmelowy
Milkshake z sosem owocowym 242

Dzisiaj mamy dla Was coś wyjątkowego - w sam raz na ostatnie podrygi lata! Idealnie nas orzeźwi, a dodatkowo będziemy mieli pyszny deser! Koniecznie idźcie na Smaczną Stronę Tesco po szczegóły krok po kroku i nie zapominajcie o konkursie !! Spróbujcie koniecznie!!! Pyszności!!!! Składniki: (4 porcje) 500 ml lodów, 200 g malin,  200 g czerwonych porzeczek,  375 ml zimnego mleka

Plate of Joy
Pierogi z mięsem i pieczarkami 232

mąki. Gotowe ciasto rozwałkować nie za grubo i szklanką wykrawać kółka. 2. Gotowane mięso wieprzowe zmielić. Pieczarki zetrzeć na tartce i dużych oczkach i dusić, aż woda wyparuje (nie mielić). Mięso, pieczarki, jajko oraz przyprawy dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na każde wykrojone kółko nałożyć łyżeczkę farszu i skleić brzegi. Układać na tacy oprószonej mąką. Gotować w osolonym wrzątku

Na Ciasteczkowych Papierach
Pełnoziarniste spaghetti z pastą ajvar i kwiatami cukinii. 202

lekko odchodzi. Kiedy wszystkie warzywa są już upieczone, należy je zblendować, ale nie za mocno bo oryginalna ajvar nie jest pozbawiona grudek. Można także warzywa przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, włożyć rozdrobnione warzywa, dodać przyprawy i passatę. Gotować stale mieszając przez kilkanaście minut tak by pasta odparowała nadmiar płynów. Na końcu dodać ocet

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kokosowa bita śmietana z guawą 125

łyżka ksylitolu 100 ml pulpy z guawy   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wafelki kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do zamrażalnika na 1 godzinę. Następnie mielimy. Śmietanę ubijamy na sztywna z cukrem, mieszamy ze zmielonymi wafelkami, porcjujemy. Na wierzch wlewamy pulpę z guawy. Całość schładzamy min 1 godzinę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Roladki z polędwicy z maślanymi kurkami 179

upiekłam. Obiad, z racji ilości był w sumie na dwa dni i w dwóch wydaniach. Sprawdźcie ten przepis, wyszło ciekawie. Lista zakupów, abyście precyzyjnie skompletowali składniki i nie mieli moich dylematów ;) : polędwica wieprzowa, im grubszy kawałek tym lepszy, około 400 g 300 g świeżych kurek, choć im więcej tym...bardziej grzybowo :) duża cebula kilka cienkich plastrów boczku dwie czubate łyżki

Pichceniomania