mielone - 47549 przepisów (strona:2484/3170)

Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym 208

łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku Składniki na sos: 3 gałązki pęczka koperku 1/4 szklanki śmietanki 30% 1 łyżeczka mąki szczypta soli szczypta majeranku Mięso mielimy w malakserze i dodajemy resztę składników Formujemy niewielkie pulpeciki Przekładamy do garnka i zalewamy wodą w ilości, która przykryje mięso Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 50-60 minut Następnie

Szczęśliwa kuchnia
Gotowane roladki z dorsza z ziołami 203

łyżka listków lubczyku ok. 3 łyżek bułki tartej 2 jajka sól pieprz Z dorsza zdejmujemy skórę i przekładamy rybę do malaksera Dodajemy sok z cytryny i liście ziół Całość mielimy na gładką masę Przekładamy do miseczki... ... i dodajemy najpierw jedno jajko, mieszamy i dodajemy 1 łyżkę bułki tartej -mieszamy Następnie dodajemy drugie jajko i 1 łyżkę bułki tartej. Jeśli masa

Szczęśliwa kuchnia
Knedle z mięsem 200

oraz pieprz. Ciasto: Ziemniaki obieramy ze skórki, opłukujemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki odcedzamy, studzimy, a następnie przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub przez maszynkę do mielenia mięsa. Jeśli ziemniaki były jeszcze lekko ciepłe odstawiamy je, aby wystygły całkowicie. Do ziemniaczanego puree dodajemy przesiane obie mąki, jajko oraz olej. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy. Jeżeli ciasto będzie się

MyCookBook.pl
Sernik daktylowo - waniliowy z musem żurawinowym ( bez pieczenia) 230

kremówki 30 % Dekoracja : Maczek o smaku Mango z serii Decorada Delecta cukrowe pastylki płatki śniegu  złote perełki Wykonanie:  1. Masło roztapiamy w rondlu zostawiamy do przestudzenia. Ciastka mielimy w malakserze dodając cynamon. Masło łączymy z herbatnikami do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Tortownicę (28 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć masę dokładnie dociskając . Szczelnie pokryć boki by masa

vaniliowoczekoladowa
jajko zapiekane w bułce - najlepsze 199

ziemię. Uwaga! Nie pomijajcie masła czosnkowego, bo jest w przepisie najważniejsze! Masło jest istnym nośnikiem smaku. Zawsze. Już lepiej pominąć bułkę lub jajko :) Pamiętajmy, że to śniadanie i będziemy mieli cały dzień na spalenie spożytych kalorii, w dowolny - ulubiony sposób. A po takim śniadaniu udany dzień gwarantowany. W razie czego można składać reklamacje :) Składniki: (podaję na 2 bułki

Cook&Love
RAW BOUNTY 241

nierafinowanego oleju kokosowego (rozpuszczonego w kąpieli wodnej). polewa: 50 ml rozpuszczonego oleju kokosowego, 2 łyżki surowego kakao w proszku, 3,5 - 4 łyżki surowego karobu. Wykonanie: wnętrze: Wiórki kokosowe mielimy na proszek, a następnie mieszamy z pozostałymi składnikami. Formujemy batoniki, a następnie układamy na talerzu wyłożonym folią spożywczą. Umieszczamy w zamrażalniku na 15 minut. polewa: Składniki na polewę mieszamy. Oblewamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Bułeczki drożdżowe z serem i z kruszonką 271

prostsza i lepsza) albo z nadzieniem serowym. 1) wersja z kruszonką: kawałki ciasta rolujemy w dłoni w kulkę. 2) wersja z serem:  ser: Ser przeciskamy przez praskę lub mielimy dodajemy cukier i żółtko, mieszamy do połączenia składników. Każdy kawałek ciasta spłaszczamy na dłoni, na środku nakładamy porcję sera i zawijamy w kulkę.  Tak przygotowane bułeczki, układamy na blaszce

Bon appetit mon amie
Aromatyczne grzane wino 222

przecież nie codziennie w taki sposób celebruje się wspólnie spędzone chwile. A szkoda...! 😉 Wraz z marką #Ambition zapraszam na zakupy do  sklepu Dajar - na hasło ZDROWE-GOTOWANIE będziecie mieli aż 10% rabatu na wszystkie produkty! 😃 Rabat obowiązuje

Kraina Miodem Płynąca
Domowa masa makowa (z miodem) 174

pomocą maszynki. Rodzynki odsączyć i drobno posiekać. Do masy makowej dodać bakalie, cukier wanilinowy, olejek migdałowy i miód. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać.  *mak zmielić w maszynce do mielenia używając sitka o najmniejszych oczkach Od lewej: mak od razu po zalaniu gorącym mlekiem, po prawej: mak po kilkunastu godzinach Od lewej: mak po pierwszym zmieleniu, po środku - drugie zmielenie

Ugotować
Boże Narodzenie w staropolskim stylu 177

wody mineralnej niegazowanej estragon sól/pieprz Do garnka z 3 litrami wody wkładamy kurczaka oraz szponder i gotujemy doprawiając solą i pieprzem. Podgardle, karkówkę oraz świecę mielimy w maszynce o cienkich okach. Przekładamy masę do dużego naczynia, dodajemy kapary, posiekane anchois, jaja oraz wodę i wyrabiamy co najmniej 10 minut, po czym formujemy małej wielkości pulpety a następnie władamy

Wiem co jem
Domowe kokosanki z migdałową nutą w wersji fit 162

otrębów owsianych 150 g wiórków kokosowych 100 ml mleka 100 ml wody kokosowej lub wody 2 łyżki miodu 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO garść migdałów Migdały mielimy np. w młynku do kawy. W dużej misce umieszczamy twaróg i rozgniatamy go widelcem. Dodajemy otręby owsiane, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, zmielone migdały i mieszamy. Żółtko ucieramy w miodem

My Chcemy Jeść
Chleb złocisty bezglutenowy na zakwasie z tartym jabłkiem 295

się opisać jak najdokładniej prowadzenie ciasta chlebowego począwszy od zrobienia zakwasu do upieczenia. Chleb złocisty bezglutenowy na zakwasie z tartym jabłkiem Składniki na chleb • 800g kaszy gryczanej niepalonej, którą mielimy na mąkę, • 150g siemienia lnianego złocistego, • 2 kwaśne jabłka, • 450g wody, • 16g soli. Zakwaszanie mąki gryczanej czyli przygotowywanie zakwasu. Stopniowo zakwaszamy połowę mąki gryczanej, czyli robimy zakwas przez

Leśny Zakątek
rosół z gęsi z kołdunami 208

godziny na bardzo wolnym ogniu. Następnie odcedzam. Na sam koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki, pieprz, w razie potrzeby dosalam. Mięso z porcji rosołowej oddzielam od kości, i mielę razem z marchewką i cebulą pozostałą po gotowaniu rosołu. Do zmielonego farszu dodaję dwie łyżki gęsiego smalcu, aby był bardziej soczysty. Ciasto robię wg przepisu  klik . Małą szklanką wycinam kółeczka

Cook&Love
PIEROGI MAMY MARIOLKI 191

Polski Olej Rzepakowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  Na samym początku przygotowuję farsz.  Mięso w osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki pieprzu gotuję by mięso było miękkie. Następnie studzę.  Mięso mielę w maszynce do mięsa.  W garnku rozgrzewam olej i dodaję pokrojoną drobno cebulę oraz czosnek. Smażę by cebul była rumiana.  Natkę pietruszki drobno siekam.  Składniki farszu łączę

Gotowanie Patki
Szlakiem WGL II 153

bardzo dobrze nakarmić gości.  Naprawdę dobrze - sprawdziliśmy to osobiście.  Gospodarz robi pyszne nalewki i wspaniałe wędliny, a szynka po prostu idealna. Istnieje możliwość zorganizowania pokazów robienia masła, mielenia ziarna. Masło ubite z własnoręcznie odwirowanej w cenrtyfudze, śmietany z mleka od szczęśliwych krów smakuje rewelacyjnie. Czas umila Gospodarz śpiewając i przygrywając na harmonii. Mali i duzi nie powinni się

królestwo garów